Uran u znacima Zodijaka:

 

 

Priredila astrolog Ana Savovic

 

 

URAN U OVNU: Daje ljubav prema nezavisnosti, slobodi, snazi impulsivnosti. Energičnosti i invencija. Bavljenje mašinama ili elektronikom. Duga putovanja i promene boravišta. Interes za decu, ali pre svega iz profesionalnih razloga.

 

URAN U BIKU: Stvara tvrdoglave ljude koji se, međutim, izuzetno snalaze u svim novim i opasnim situacijama. Tada dolazi do izražaja njihova inventivnost i promućurnost. Daje jaku intuiciju, ali nije baš idealan za brak, jer znači teškog ili ljubomornog partnera. Takođe govori o finansijskim usponim i padovima, kao i o izvesnom gubitku novca. Samo ako je dobro aspektovan, znači dobitak kroz brak, ortaštvo, prijatelje ili pak originalne poslove.

 

URAN U BLIZANCIMA: Uran je indikator čudnih vidova prijateljstava i ekscentričnosti uopšte. Pojačava intelektualne moći, te zato osobe sa ovakvim položajem Urana vole nauku (a često se njom i bave), originalne ideje i reforme. Ovaj položaj Urana je izuzetan za studiranje elektronike, aerodinamike, astrologije, mesmerizma itd. Telepatske sposobnosti. Ako je afliktovan, može značiti zahlađivanje ili prekidanje odosa sa braćom, susedima, prijateljima, kao i teškoće u završavanju školovanja.

 

URAN U RAKU: Uran daje mediumatske sklonosti, veliku senzibilnost i osetljivost. To su najčešće tanane duše, ponekad ekscentrične, nestrpljive ali i radikalne. Uran ovde govori o određenim kućnim problemima iako ovi ljudi izuzetno vole svoju decu i svoju porodicu. Problemi sa imovinom i novcem. Stomačni problemi. Osobe sa ovakvim položajem Urana su patriotske, vole da putuju i da se bave stvarima od opšteg interesa.

 

URAN U LAVU: Daje osobe koje su vredne i ozbiljne u svojim aspiracijama, ali koje mogu biti u psihološkom smislu podložne mnogim promenama. Ponekad su te osobe tvrdoglave, ali su jake i ekscentrične, ne podnose konvencionalnost. To su buntovnici koji su često u sukobu sa okolinom. Izuzetna slobodoumnost, nezavisnost i avanturizam. Odbijaju ih ili privlače samo neobične stvari. Sve što je prosečno ostavlja ih ravnodušnim. Nezadovoljavajući ljubavni život. Moguće odvajanje ili hlađenje od partnera. Problemi u porodici u mladosti, gubitak ili neke teškoće vezane za oca ili kroz njega. Neke smetnje u društvenim odnosima, kroz decu ili u vezi sa njima. Ako je dobro aspektovan, može biti znak izuzetne karijere.

 

URAN U DEVICI: Daje suptilne i nezavisne ljude. Ove osobe su mirne, pomalo inhibirane u svojim željama. Izuzetan uspeh mogu postići ukoliko se bave okultnim naukama. Ovo su po ppravilu dobri mehaničari ili učitelji. Mogu isto tako biti i dobre zanatlije zbog svojih veštih ruku. Ako je dobro aspektovan, onda znači dobitak vezan za poslove u državnim ili opštinskim službama. Ako je afliktovan, znači mnogo teškoća u životu, neispunjene ambicije, probleme na poslu ili iznenadna zdravstvena pogoršanja.

 

URAN U VAGI: Daje razumne, ambiciozne, maštovite osobe sa istančanim ukusom i intuicijom. Ovaj položaj Urana je dobar za pravničke, spisateljske ili slikarske ambicije. Osobe sa ovakvim položajem Urana imaju telepatske sklonosti i jaku dozu magnetizma. Ponekad Uran ovde znači i prenagljen brak i donosi opasnost od odvajanja, razvoda ili smrti partnera. Čak iako je dobro aspektovan, nije baš idealan za ljubavne odnose. Ako je afliktovan onda stvara nesimpatične osobe koje imaju puno neprijatelja. Tada znači i probleme koji nastaju zbog neuspeha partnera u politici ili u biznisu.

 

URAN U ŠKORPIJI: Daje osobe snažnog duha, volje, snage koncentracije. Ponekad su ove osobe suviše oštre na rečima, tajnovite, agresivne i buntovne. Ove osobe mnogo ulažu u sopstveni razvoj i napredak. Uspeh u poslovima vezanim za hemiju ili lekove. Ako je afliktovan, onda donosi opasnost od iznenadnih nesreća, padova, eksplozijom, strujom ili vodom.

 

URAN U STRELCU: Uran jača vizije, intuiciju, snove i mogućnost putovanja. Dobar je za sve poslove vezane za prevoz. Takođe je dobar da pruža mogućnost za razvijanje tzv. Viših sfera duha. Osobe sa ovakvim položajem Urana su smele, progresivne, velikodušne i vole avanture. To su rođeni entuzijasti koji se ne libe da se upuste u opasne i rizične poslove. Ako je afliktovan onda znači mnogo nevolja koje dolaze od strane partnerove rodbine, ali i kroz ljude koji se bave religijom. Takođe može značiti i opasnosti na putovanjima, posebno u inostranstvu.

 

URAN U JARCU: Daje ljude prodorne inteligencije i stabilnog duha. Ambiciozni su, prodorni i nezavisni. Osobe sa ovim položajem Urana su vrlo radikalne i vole svaki vid inovacije. Izuzetno dobro umeju da komuniciraju sa drugima i da u tome ostvare svoju korist. Odgovaraju im svi poslovi u kojima se zahteva autoritet i odgovornost. Ako je afliktovan onda znnači probleme u mladosti, siromaštvo, gubitak ili odvajanje od oca, sukob sa autoritetom, Javne kritike.

 

URAN U VODOLIJI: Daje ljude koji su u stanju da razumeju druge, imaju jaku intuiciju i maštoviti su. Osobe sa ovakvim položajem Urana su vrlo neobične, kako po onome što vole tako i po onome što čine. Ovo je izuzetan položaj za bavljenje humaniitarnim zanimanjima, kao što su socijalni radnik, psiholog i sl. Imaju mnogo prijatelja koji se bave neobičnim poslovima.

 

URAN U RIBAMA: Ovakve osobe pokazuju najviše interesovanja i uspeha u bavljenju Okultnim naukama ili psihičkim fenomenima. Mogu imati čudna psihička iskustva, vizije, snove koji se ostvaruju. Ovaj položaj Urana daje dalekovidost, ali to ne znači da su ove osobe sposobne da sagledaju stvari sa najbolje strane. Ove osobe, međutim, mogu biti novatori u oblasti medicine ili farmakologije. Ako je afliktovan donosi probleme: gubitak ili hlađenje prijatelja, neuspeh u društvu, skandale ili neočekivanu nesreću.

Priredila astrolog Ana Savovic

 

 

Zithromax for sale