Sunce

Pripremio za vas: Aleksandar Tomić

Sunce je najbitnije nebesko telo koje u astrologiji odredjuje zodijački tip, koji je preciziran analizom mnogih pokazatelja. Reći za nekoga da je rodjen na primer u znaku Ovna, znači da je on rodjen u trenutku kada je Sunce prolazilo znakom Ovna posmatrano sa planete Zemlje. Sunce je muška planeta i odnosi se na instiktivnu muškost. Simboliše zračenje, vitalnost, spoljni život, oca, šefa, muža, uspeh, slavu, moć…

Sunce u znacima
Sunce u Ovnu
Osoba rodjena u vreme prolaska Sunca kroz znak Ovna poseduju pionirski istraživački duh, stalno je u otkrivanju novih i neistraženih teritorija i po prirodi je avanturista. Osoba voli da dominira, hrabra je, snažna, energična i smela. Sa druge strane, moguće je da kada je Sunce u lošim aspektima ispoljava agresivnost i postane gruba, čak i sadistički nastrojena. Mladost duha joj omogućava da napreduje na svim poljima, fizičkom, intelektualnom i emotivnom. U karakteru postoji izvesna paradoksalnost: -Ovan je dominantan, ali mrzi tiraniju, zna da ispolji poštovanje.
Sunce u Biku
Osobi rodjenoj u znaku Bika, Venera, njegova dominantna planeta donosi šarm, lepotu i ljubav. Tokom većine života ostaje dete u duši sa svom svojom naivnošću bez obzira na godine. Ipak poseduje i veliku dozu egocentričnosti, osetljive emocije i lošu procenu opasnih situacija, ali bez obzira na sve njegove vrline ipak odnose prevagu nad manama. Idealan je prijatelj na koga se možete uvek osloniti, oprašta sitne uvrede, ali kad neko prevrši svaku meru Bik postaje nemilosrdan neprijatelj.
Sunce u Blizancima
Osobu rodjenu u znaku Blizanaca karakterišu hrabrost, nemiran duh, retoričke sposobnosti, konstantna potreba sticanjem znanja, pa shodno tome u većini slučajeva Blizanci su vrlo obrazovani ljudi. Svoju snagu pronalaze u konstantnoj kako fizičkoj, tako i u mentalnoj aktivnosti. Suprotno, tome on može da postane nepodnošljivo biće koje je samo sebi dovoljno, nemareći za osećanja i potrebe osoba koje ga okružuju. Njegov fizički izgled i šarm ga čine privlačnim za suprotan pol, pa shodno tome može vremenom da postane u veliko meri narcisoidan.
Sunce u Raku
Vodeni aspekt, a ko i Mesečeva priroda, čine suštinu dubine i misterioznosti koje se vezuju za znak Raka. Karakter osobe rodjene u znaku Raka farmira se u ranom detinjstvu, pa razni loši i dobri dogadjaji obeležiće njegovu prirodu. Osoba sa Suncem u Raku odlikuju nežnost, intuitivnost, naivnost, romantičnost, nežnost i blagost, ali i posesivnost. Simpatičan, potpuno se predaje svima kojima je potrebno prijateljstvo. Budući da je odan, uopšte ne podnosi izdaju, ukoliko nje dodje zatvara se u sebe i prepušta se pesimizmu.
Sunce u Lavu
Budući da je Sunce u Lavu u svom dostojanstvu osoba rodjena u ovom znaku poseduje sve karakteristike Sunca. Karakterišu je: snaga, trijumfalni ponos, ambicija, želja za savršenstvom i apsolutnošću, ali i oholost, preterana gordost. Svestan je svojih vrednosti, odan, plemenit, nesposoban za izdaju, dok sa druge strane ne zna da bude diskretan. Očekuje da mu se svi dive, a u suprotnom postaje nesnosan. Rodjeni lider, ne prihvata podredjeni položaj i spreman je da uloži i poslednji atom snage kako se istako i došao do rukovodećeg položaja.
Sunce u Devici
Talentovana, analitičana, u većini slučajeva obdarena živom inteligencijom, težieći savršenstvu često bude paralisana strahom od poraza. Na prvi pogled hladna, ponekad ledena, ispod svoje maske se nalazi osoba koja traga za toplinom i bezuslovoj ljubavi. Pod uticajem zemaljskog elementa, uvek je u potrazi za konkretnim, praktičnim vidom stvari, a najpre životnoj sigurnosti. Zahvaljujući svojoj eleganciji, živosti i lepim manirima devica pleni svojom pojavom.
Sunce u Vagi
Vazdušni element rodjenog u znaku Vage daje mu optimističnu, veselu ćud, koja osobi rodjenoj u ovom znaku olakšava prolazak kroz teške periode u životu. Venera kojoj je dostojanstvo u Vagi daje ovim osobama neosporni šarm i preimićstvo tokom zavodjenja, koji im pomaže da nadju izlaz iz situacija koje na prvi pogled deluju bezizlazne.teži ka posedovanju prefinjenih materijalnih dobara i često je omiljena u društvu.
Sunce u Škorpiji
Zbog uticaja plutona koji zajedno sa marsom vlada Škorpijom osoba rodjena u ovom znaku deluje tajanstveno, nepoverljivo i povučeno u sebe. Voli da ide iz krajnosti u krajnost, često materijalista, intuitivna i obdarena veoma živom maštom često upada u nepotrebne nevolje. Odana i verna, u velikoj meri emotivna, uporna, neustrašiva, ne ume da prašta i poseduje sklonost ka osveti. Fizičko i emotivno zadovoljstvo su za osobu rodjenu u znaku škorpije neraskidivo povezani i bez njih ne može da funkcioniše u potpunosti.
Sunce u Strelcu
Osoba rodjena u ovom znaku je individualista, zaljubljena u avanture i široke prostore. Poseduje sklonost ka oholosti, ne prihvata sugestije i savete bez obzira na ishod. Nije obuzet sticanjem materijalnih diobara, avanturista u duši često uspeva na profesionalnom planu. Dominantna planeta Jupiter, daje mu šarm o kome može samo da se sanja, što mu u velikoj meri lakšava zavodjenje. Retko se u potpunosti odriče svoje slobode i retko se vezuje u potpunosti za jednog partnera.
Sunce u Jarcu
Saturnov tomalitet karakteriše osobu kao stidljivu, ponekad smetenu, gotovo uvek zabrinutu, savesnu, ogorčenu. Prevelika ozbiljnost prati osobu od rodjenja do zrelog doba upravo zbog vladavine Saturna, ipak donosi mu i ekonomičnost, intuitivnost i stabilnost koja ume da bude od velike koristi kako godine odmiču. Žemaljska priroda ga podstiče da teži sigurnosti u životu, kako na finansijskom, tako i na emotivnom planu. Neverstvo i izdaju ne prašta ni u kom slučaju bez obzira na emocije koje gaji prema partneru i prijateljima.
Sunce u Vodoliji
Uranov tonalitet osobi na prvom mestu daje težnju za nezavisnošću na svim poljima. Ne trpi ograničenja i rokove. Često teži nedostižnim idealima, ne prihvatajući poraz čak ni nakon godina truda i rada nastavlja da se bori. Potreba za neprekidnim davanjem može ga dovesti u neprijatnu situaciju, savršen prijatelj na koga se uvek možete osloniti. Težnja ka pronalascima i istraživanju često umeju da mu donesu priznanje za kojim toliko teži. Human, preterano zabrinut i tvrdoglav su osobine koje na prvom mestu krase jednu Vodoliju.
Sunce u Ribama
Iako teška za medjusobnu komunikaciju i razumevanje Ribe na prvom mestu karakterišu, razum, intuitivnost, smirenost. Retko je egoista, saoseća sa drugima i često je rado vidjen u društvu. Pod uticajem Neptuna poseduje veliku duhovnost, intuiciju, i veliku sposobnost imaginacije. Idealist i romantičar često bude razočaran u partnera i ljude koji ga okružuju. Podložne su depresiji i često lako podpadaju pod uticaj narkotika i alkohola.

Sunce u poljima
Sunce u prvom polju
Sunce u prvom polju horoskopa predstavlja osobu jakih moralnih principa, iskrenu, ambicioznu, autoritativnu. Ukoliko je Sunce pod uticajem loših aspekata malefičnih planeta, osoba može biti sklona egoizmu, prepotentna, nadmena. Inače Sunce u prvom polju ima veoma povoljan uticaj. Osobu daruje optimizmom, velikodušnošću, moralom, hrabrošću, naročito ako se nalazi u povoljnim aspektima. Osoba sa ovom pozicijom najbitnijeg nebeskog tela u astrologiji gotovo uvek je predodredjena za uspehe.
Sunce u drugom polju
Sunce u drugom polju horoskopa označava na prvom mestu povoljnu finansijsku situaciju, čak slobodno možemo reći zavidnu. Ukoliko je sunce aflikovano od strane malefičnih planeta može ukazivati na rasipnički život zbog težnje ka životu „na visokoj nozi“. Takodje pozicija Sunca u drugom polju govori o ocu koji finansijski u velikoj meri podržava osobu, kao i uspeh ka sticanju novca uz pomoć ljudi na položaju.
Sunce u trećem polju
Sunce u trećem polju horoskopa donosi poštovanje rodjaka i komšija, kao i dobročinstvo sa njihove strane. Može govoriti i o istaknutoj braći, sestrama. Uspešna poslovna putovanja, velike retoričke, intelktualne sposobnosti, naročito kroz izražavanje svojih stavova i ideja pismenim putem. Ukoliko je Sunce afliktovano možete biti diskreditovani preko pisma, priznanja ili izveštaja, a može doći i do problema u saobraćaju.
Sunce u četvrtom polju
Sunce u četvrtom polju horoskopa govori o skladnom domu, kako u detinjstvu tako i kasnije u životu. Može se odnositi na prostran, lep stambeni prostor u kome osoba živi, ali i o nasledstvu nekretnine. Takodje govori i uspešnom ocu koji je na osobu ostavio veliki uticaj. Uspeh se takodje može očekivati i ukoliko je osoba vezana poslom za dom u kom živi ili se bavi prometom nekretnina. Ukoliko je Sunce na ovoj poziciji aflikovano govori o neskladnom odnosu unutar doma i gubitke kroz njega.
Sunce u petom polju
Sunce u petom polju horoskopa odnosi se na uspeh i slavu do kojih se dolazi preko mesta za zabavu ili bavljenjem sportom. Ukazuje na uspešnu decu i sreću kroz njih. Takodje govori i o uspešnim vezama i ljubavima sa uticajnim,uspešnim i dominantnim osobama. Osobe sa ovom pozicijom Sunca mogu očekivati i dobitke preko igara na sreću. Ukoliko je Sunce aflikovano može govoriti o gubicima kroz kocku i mesta za zabavu, gubitak autoriteta kod dece, kao i probleme sa njima. Veze će takodje biti neuspešne zbog velike želje oba partnera dominacijom.
Sunce u šestom polju
Sunce u šestom polju horoskopa ukazuje na autoritekt koji imate na ljude koji vas okružuju na poslu. Vremenom najverovatnije uspevate da se izborite za rukovodeću poziciju. Sunce u ovom polju takodje govori i da ste dobrog zdravlja, pa ukoliko i dodje do nekih problema ishod će biti povoljan. Ukoliko je Sunce aflikovano možete očekivati sukobe sa autoritetima, a ako se vi nalazite na rukovodećoj poziciji, doneće vam probleme sa podredjenima. Zdravlje je u ovom slučaju takodje ugroženo i trebalo bi obratiti posebnu pažnju na njega.
Sunce u sedmom polju
Sunce u sedmom polju horoskopa govori na prvom mestu o bračnom partneru koji je uspešna i uticajna osoba. Takodje govori i o tome da vama kao osobi nedostaje sjaj i uspeh pa pokušavate ove nedostatke da nadoknadite kroz partnera. Moćni i uticajni prijatelji kao i uspeh u javnom životu takodje su neizostavni deo vaše stvarnosti. Ukoliko je Sunce aflikovano možete očekivati sukob sa partnerom zbog borbe oko prevlasti koja će od početka vladati u vašem braku. Takodje sukob sa ludima od autoriteta i osuda javnosti će vas pratiti tokom života.
Sunce u osmom polju
Sunce u osmom polju horoskopa, na prvom mestu govori o dobicima kroz nasledstvo kao i stabilno zdravlje i dug život. Može vas privući i bavljenjem ili izučavanje ezoterije. Ako je Sunce aflikovano govori o gubitku nasledsta, kao i novčane gubitke. Može govoriti o ranijoj smrti oca, a u ženskom horoskopu o udovištvu.
Sunce u devetom polju
Sunce u devetom polju horoskopa govori o visokom obrazovanju, životu u inostranstvu, kao i o uspešnim kontaktima sa ljudima koji nisu sa ovih prostora. Takodje govori visokom stepenu produhovljenosti i okrenutosti religiji i izučavanju filozofije. Ako je Sunce afliktovano govori o nezavršenim studijama, nepovoljnim dogadjajima u inostranstvu i na putovanjim, kao i o ateizmu.
Sunce u desetom polju
Sunce u desetom polju horoskopa govori o rukovodećoj poziciji na radnom mestu nevezano za izbor zanimanja. Na okolinu ostavljate povoljan utisak i na vas gledaju sa strahopoštovanjem. Govori i o supešnom i uticajnom ocu koji je imao veliki uticaj na osobu. Ukoliko je Sunce aflikovano govori o nedostižnoj želji za slavom i moći, kao i o sukobima sa autoritetima. Može ukazivati i na pad sa položaju usled gubitka časti ili diskreditacije.
Sunce u jedanaestom polju
Sunce u jedanaestoj kući govori o moćnim i uticajnim prijateljima koji vam pružaju zaštitu i pomoć tokom života. Takodje govori i o vašem postovanju prema autoritetima. Ako je Sunce u lošim aspektima mogući su problemi.
Sunce u dvanaestom polju
Sunce u dvanestom polju horoskopa govori o mogućem članstvu u tajnim organizacijama, poput masona, kao i o mogućem profesionalnom pozivu špijuna koji se svakodnevno susreće sa neprilikama ali iz njih izlazi kao pobednik. Može govoriti i o zaposlenju u nekoj ustanovi zatvorenog tipa, kao i o višem apstraktnom umu sposobnom da pronikne u tajne nepojmljivog Ukoliko je Sunce aflikovano može govoriti o sukobu sa zakobnom kao i o problemima koje je otac imao tokom života.

Izvor: Astro 24

Zithromax for sale