Najpoželjniji šefovi…

Pripremio za vas: Aleksandar Tomić

Oni mogu stvoriti vašu karijeru ili je uništiti, izluditi vas ili vas naučiti svemu što znaju. Čak i kad je vaš odnos izuzetno dobar, uvijek ima prostora za poboljšanje. Cijeni li vaš šef samostalnost ili vas nadzire u svakoj sitnici? Možete li očekivati ugodno radno okruženje ili vojnički kamp?
OVAN (21. 3 – 19. 4.)
Ovan šef je motor pokretač. Naviknut je uzeti stvar u svoje ruke i očekuje od svih ostalih isto. Imaju običaj voditi ured kao vojnički kamp. Direktni su, ne trpe budalaštine i sami ih ne rade. Ovnovi vam kažu što se od vas očekuje i očekuju da to izvršite brzo. Detalje u poslu morate otkriti sami. Brzo se razljute, ali brzo i zaboravljaju ljutnju, stoga i vi prijeđite preko toga.
BIK (20. 4. – 20. 5.)
Strpljenje je Bikov moto – žurba vam neće donijeti dodatne bodove kod Bikova. Čak i kad vam treba više vremena, Bikovi šefovi cijene korektno i točno odrađen posao.
Ali, budite spremni čekati do petka odgovor na pitanje koje ste postavili u ponedjeljak. Bikovi imaju oštro oko i za zadnje redove, mrgode se na preduge osobne telefonske razgovore i pretjerano posjećivanje kopirnog aparata. No, uvijek možete računati na njegovo toplo srce i savjet pri praktičnim problemima.
BLIZANCI (21. 5 – 20. 6.)
Ovaj šef radi više stvari odjednom – razgovara na telefon dok provjerava e-mail i dovikuje zapovjedi. Oni koji ne mogu držati korak s umom Blizanaca koji funkcionira na više kolosijeka lako će biti ostavljeni u prašini. Blizanci se dive inteligenciji i radoznalosti, vole bockati i izmjenjivati ideje. Obično su vedri i raspoloženi, u sekundi mogu postati natmureni i zajedljivi. Ne uzimajte to osobno, za tili čas će se opet razvedriti.
RAK (21. 6. – 22. 7.)
Rak šef je kao mama ili tata, pastir koji pazi na stado. Smatrajte se članom obitelji. Naići ćete na uho koje će vas uvijek saslušati, ali se od vas očekuje i bezrezervna odanost. Prepiranje, zlovolja i mušičavost (tipične Rakove mane) su prihvatljivi, ali odavanje tvrtkinih tajni nikako nije. Ovaj šef nosi oklop oko sebe i često se povlači u svoju ljušturu – poštujte zatvorena vrata.

LAV (23. 7 – 22. 8.)
Ključ razumijevanja Lava kao šefa je – on je uvijek u pravu! Čak i kad nešto bolje znate, promislite dva puta prije nego mu ukažete na pogrešku. I nikad, nikad to ne činite pred drugima. Svijet se vrti oko Lavova i čak i oni najljubazniji među njima vole osjećati da ‘vode show’. Poštovanje im je iznimno bitno – pokoravajte se njihovom autoritetu, ali nemojte se ponižavati i grepsti se za njihovu pažnju. Izgubit ćete poštovanje. Plus je i što vas Lav šef može istinski kreativno nadahnuti.

DJEVICA (23. 8. – 22. 9.)
Djevica šef je do boli pedantna u detaljima i voli voditi urednu tvrtku. Točnost i marljivost se smatraju vrlinama. Nered Djevicu čini nervoznom – ovaj znak voli imati kontrolu nad svojim okuženjem, ali Djevica voli biti i uslužna i neće oklijevati pomoći vam kad god zatrebate, čak i kad to zahtijeva njezin osobni angažman s vremena na vrijeme. Nježno postavite neophodne granice.

VAGA (23. 9. – 22. 10.)
Pravda je jedna od najvažnijih stvari za Vagu šefa. Ona će težiti pravednosti i u radnom opterećenju i u tome kako postupa prema svakoj osobi, bez obzira na spol ili položaj. Također, ovaj šef očekuje od vas isto. Posjeduju oštar um i odlične vještine pregovaranja. Neće podnositi širenje tračeva ili loših vibracija. Ako imate problema s nekim na poslu, uključujući i sa samim šefom, organizirajte sastanak, razgovarajte dok pravda ne bude zadovoljena.

ŠKORPION (23. 10. – 21. 11.)
Ovaj šef je enigma. Izvana prijateljski i naoko otvoren, Škorpion je oprezan pri otkrivanju istina o sebi, pun nepovjerenja prema drugima jer im je povjerenje već bilo izigrano. Ovaj znak odličan je menadžer ljudskog potencijala i rukovatelj moći, on vidi kroz vas do vaših skrivenih motiva. Što god da kažete, on će to spremiti u memoriju kako bi kasnije donosio sudove o vama. Kako god bilo, budite otvoreni i pošteni kako biste izbjegli otrovne ubode.

STRIJELAC (22. 11. – 21. 12.)
Strijelac je zabavan šef dokle god poštujete njegovo ili njezino mišljenje. Voli debate, ali voli i pobijediti. Najgori od njih su sveznalice koji nikad ne prestaju uzalud trošeći vrijeme. Ali najbolji su zbilja inspiracija i mogu biti odlični mentori i vodiči u poslu, čak i dugo vremena nakon što ste napustili tvrtku. Možete ih čak smatrati mudracima, veliki su putnici i znaju puno stvari.
JARAC (22. 12. – 19. 1.)
Riječ šef kao da je iskovana upravo za Jarčeve, jer se ovaj znak prirodno uzdiže do pozicije autoriteta i voli govoriti ljudima što da rade. Ove osobe imaju tople roditeljske osobine, ali nisu uvijek istančano osjetljive. Tražite jasno ono što vam treba. Držite osobne traume u sebi, ovaj se šef divi ‘krutim usnicama’, tj. ljudima koji sami rješavaju probleme i cijeni spremnost da se posao stavi iznad svega.
VODENJAK (20. 1. – 18. 2.)
Ovaj šef se ponosi sposobnošću prekoračenja granica, ali kad dođe do njih, može biti vrlo krut, strog i nepopustljiv. Većina Vodenjaka poznati su kao timski igrači i navratit će vidjeti kako posao napreduje čak i ako su suvišni. Vodenjak šef se katkad čini odsutan ili potpuno hladan, ali on je tada samo izgubljen u svom vlastitom svijetu. Tada i tako dolazi do genijalnih ideja.

RIBE (19. 2. – 20. 3.)
Ribe su obično vrlo drage i mogu biti vrlo uslužne prema zaposlenikovim potrebama i osjećajima. Nemojte previše iskorištavati tu šefovu osobinu kasneći ili izostajući s posla jer će u jednom trenutku poludjeti i onda vam se loše piše. Postoji čelična strana kod Riba koja im daje disciplinu da budu toliko kreativni. Ribe će cijeniti pomognete li im u organizaciji jer im to nije jača strana.

Izvor: Goga

Zithromax for sale