Staro verovanje: Svaka žena u avgustu treba da nabavi ovu biljku! Privlači ljubav i novac, štiti od zla…

Nosi se u džepu ili novčaniku za privlačenje bogatstva, u ritualnim kupkama za privlačenje nove ljubavne veze ili raskida stare, te za pročišćenje tela od negativnih energija.
Pripremio: Aleksandar Tomić
Avgust je mesec ženske plodnosti i slobodno se može reći da je pravi period tj. mesec za buduće majke kao i dobar zaštitnik novorođenčadi.

Kult Velike majke došao je u Rim iz Frigije, u 2. veku pre Hrista, a bio je vezan za plodnost, smrt, ponovno rađanje i spasenje duše pokojnika.

Dijana je u rimskoj mitologiji, odnosno Artemida u grčkoj, bila boginja meseca i lova, zaštitnica žena, a u ranijem dobu i Velika boginja, majka celokupne prirode.
Ukoliko treba da rešite neki problem, lakše ćete to uraditi ako se oslonite na intuiciju. Za početak, važno je prepoznati signal koji nam šalje telo prilikom donošenja odluke.

On može da se manifestuje kao ugodan ili neugodan osećaj u želucu, kao i pojedine misli ili slike koje iznenada prolete kroz glavu. Za ovu vežbu pomoći će vam i tehnika vizualizacije.

Kao primer može da posluži slučaj kada su vam ponuđena dva posla, a vi ne znate za koji da se odlučite.

Da biste doneli ispravnu odluku, povucite se na mirno mesto, zamislite kako ste prihvatili jedan od poslova i pratite kako vam telo reaguje. Potom to isto uradite i za drugi.

Opuštenost, prijatan osećaj, sreća kao i radosno treperenje srca, biće savršen pokazatelj.

Evo i koji su to magični dani u avgustu:

14. avgust – Od ovog dana pa u naredne tri nedelje obavezno treba pojesti po kašičicu meda. Poslednji dan treba se okupati u nekoj reci.
19. avgust – Na ovaj dan poželjno je jesti jabuke, ali i poklanjati ih drugima. Jabuke su simbol ljubavi i poverenja.
28. avgust – U predvečerje, pre nego što sunce zađe, treba bos hodati po zemlji kako bi se čovek nakupio njene isceliteljske energije.
29. avgust – Nabrati orahe i naredna tri dana držati ih na trpezarijskom stolu, jer oni na taj način privlače blagostanje u dom.
Biljka koja se preporučuje ovog meseca je bosiljak. Evo i zbog čega:

Bosiljak (Ocimum basilicum) se koristi u čarolijama ljubavi i novca.

Nosi se u džepu ili novčaniku za privlačenje bogatstva, u ritualnim kupkama za privlačenje nove ljubavne veze ili raskida stare, te za pročišćenje tela od negativnih energija.

Prosipa se po podu kao zaštita od neželjenih sila i duhova ili se spaljuje kao jak i delotvorni element egzorcizma
Izvor: Aura

Zithromax for sale