PUN MESEC U SKORPIJI 7.MAJA OTKRIVA PORUKE NASE PODSVESTI!!!

Za Vas pripremila:
Kristina Stanek
Vas astrolog i tarot tumac

U četvrtak, 7. maja 2020. godine pun mesec će biti u Škorpiji

Proleće je u punom cvatu, ali simbol ovog punog meseca opisuje „šume blistave u jesenjoj obojenosti“. I nekako se to čini ispravnim: Na svoj način i prolećno cveće i jesenje lišće daju škorpionu izjavu da ništa ne traje večno, tako da bismo trebali uživati u životnoj lepoti dok to možemo.

To je otrežnjujuća poruka u srcu sezone Bika, kada bi većina nas radije se opustila. Ali ignorisanje dubljih životnih, tamnijih dimenzija ne čini ih manje stvarnima. Isto važi i za emocije: umesto da ih puni, ovaj puni mesec insistira na iznošenju na površinu.

Mesečevo protivljenje Merkuru u Biku može nas isprovocirati za reči da izrazimo dubinu i složenost onoga što osećamo. Ali to samo čini važnijim pokušaj – čak i ako se moramo osloniti na neverbalnu komunikaciju.

Srećom, mesečev trigon s Neptunom u Ribama pojačava našu ekstrasenzornu percepciju. A s Merkurom i Neptunom u sekstilu, znaci su svuda oko nas – sve što moramo učiniti je obratiti pažnju. Poruke mogu stići bilo gde, od prirodnog sveta (biljke, životinje, kamenja, vreme, vaše telo) do mesta izvan zemaljskog carstva.

Merkur se takođe sprema da ustoliči Plutona, koji vlada ovom lunacijom (9. maja). Pluton je retrogradno stacioniran u Jarcu, a sada mu Merkur pomaže da poništi stare načine bivanja, razmišljanja i komunikacije koje više ne podržavaju našu evoluciju. Merkur je pokrenuo Jupiter 10. maja, što nam daje razlog da verujemo da zaista možemo transformirati svoj život na bolje. I kao što pun Mesec u skorpiji pravi sekstil sa Plutonom i Jupiterom, imamo puno mogućnosti da iskopamo „zakopano blago“ i pronađemo darove skrivene u emocionalnim izazovima.

Ipak, u redu je ako još nismo baš tamo. Na kraju krajeva, ovaj mesec je intenzivan! Pa razmislite onoliko dugo koliko trebate – čak i ako vas kvadrat sa Marsom u Vodoliji pritiska da pređete preko njega i samo nastavite dalje.

Sa mesecom u Škorpiji u inkonjukciji prema Veneri u Blizancima možda ćemo tražiti načine da miniramo sebe. Umesto pokušaja da ispunimo prazninu, od nas se traži da sedimo sa nelagodom – bar nakratko. Koliko god želimo raznolikosti i noviteta, do njih možda nije lako doći (pogotovo kada Venera krene retrogradno, 12. maja-24. juna). Uz ograničeni spektar opcija, moraćemo da budemo snalažljiviji i kreativniji.

Venera nije jedina planeta koja ide retrogradno nakon ovog punog meseca: Saturn u Vodoliji (10. maja 28. septembra) i Jupiter u Jarcu (14. maja 12. septembra) takođe će to učiniti. Najbolje iskoristiti ovo vreme je negovanje zahvalnosti za ono što već imamo, umesto da jurimo za „većim i boljim“ stvarima. Izazov nam je da zauzmemo svoje ekscese, pojačamo samodisciplinu i preuzmemo ličnu odgovornost zarad naše kolektivne budućnosti.

Horoskop za pun mesec u Škorpiji

Škorpija:

To poker lice ne zavodi nikoga! – Na kraju, nikog nema ko ce obratiti paznju. Sa punim Mesecom u vasem znaku koje vas vuce u poniranje dubine, snažne emocije, oni koji vas najbolje znaju ne mogu vam pomoći ali osecaju da se nešto dešava. Bolje vam je da nešto kažete, čak i ako niste pričljivi.


Strelac:

Ljudi Vam mogu delovati prilicno cudni i tajanstveni. Ali barem ovaj pun mesec čini vaše motive malo jasnijim. Svakodnevne navike i rutina mogu se sabotirati ili vas postaviti na uspeh – zato imajte na umu šta radite i zašto.


Jarac:

Tačno je ono što kažu Jaraceve: Polako i odmereno pobeđuje u trci. Ipak, trenutno stvari možda ne napreduju onoliko brzo koliko želite. Umesto sto forsirate, ovaj pun mesec vas poziva da dobro razradite pauzu i cenite ono koliko ste već postigli.

Vodolija:

Koreni i krila: Vodolije, potrebno Vam je oboje. Ovaj puni mesec ne samo da vas povezuje sa sećanjima i tradicijama zbog kojih ste postali ono što jeste; Otkriva poglede osobe kojoj je suđeno da postanete, dok bacate određene aspekte svog identiteta i ulazite u nove.

Ribe:

I ovo će proći, Ribe: Ovaj pun mesec vas podseća da je stvar od koje u životu zaista možemo da zavisimo jeste promena. Možda se ne osećate spremnim da se odreknete određenih želja ili emocionalnih vezanosti, ali vaša spremnost da ih se oslobodite mogla bi doneti nove mogućnosti.

Ovan:

Život vam je dao toliko, Ovnovi. I dok vas ovaj pun mesec podstiče da brojite svoje blagoslove, podseća vas i na vašu odgovornost za podelu bogatstva. Na kraju, „vaš“ novac i imetak ne pripadaju vama – oni su samo univerzum koji obiluje kroz vas.

Bik:

Odnosi su ogledala, Bikovi!. A u ovom punom mesecu u vašem suprotnom znaku, otkrivaju vam mnogo toga. Vernost je neprocenjiva osobina, kako kod drugih tako i kod vas. Ali ako se dugogodišnji prijatelji i partneri ne razvijaju zajedno sa vama, da li to zaista zaslužuju?

Blizanci:

Pomažući drugima, Blizanci, često pomažete sebi – o tome se radi ovaj puni mesec. Ipak, važno je biti svestan bilo kakvih vrhunskih motiva. Vaša altruistička dela možda nisu baš tako “nesebična” koliko izgledaju – i to je u redu, sve dok ste iskreni prema sebi.

Rak:

Uzbuđenje nestaje. U poslednje vreme, aktivnosti u kojima ste uvek uživali ili su izgubile privlačnost, ili postale manje dostupne. Ipak, možda ćete biti otporni na promenu planova. Ovaj pun mesec traži da se opustite i da pronađete kreativnije i snalažnije načine da se zabavite.

Lav:

Iz daljine, čini se da se vrlo malo toga promenilo. Ali ovaj pun mesec se bliži i lično otkriva šta se zaista događa. Kako se emocije uzbuđuju i iluzije rastvaraju, vaš život se transformiše. Neka vam redovne rutine predstavljaju izvor stabilnosti i snage.

Devica:

Spremni ste za promenu paradigme, Device? Kako biste bili zadovoljni da stvari gledate na isti način, ovaj pun mesec otkriva da stare pretpostavke više ne važe. Empatija i saosećanje sa drugima bude vas na nove načine razumevanja sveta.

Vaga:

Gole potrebe: Više nego ikad, Vage, shvatate šta su. Ako ne zadovoljava osnovnu potrebu ili ne ispuni duboku, iskrenu želju, ovaj pun mesec kaže da mora otići. Oslobađanje stvari koje vam nisu potrebne omogućava im da pronađu put do drugih koji će ih više ceniti.

Zithromax for sale