RETROGRADNA VENERA U BLIZANCIMA OD 13. MAJA 2020

Za vas pripremila:
Kristina Stanek
Vas astrolog i tarot tumac

Najintenzivniji za promenljive znake: Blizance, Device, Strelceve i Ribe

Najuzbiljniji za fiksne znakove: Bikove, Lavove, Škorpione i Vodolije

Venera je krenila retrogradnim hodom od 13. maja 2020. u Blizancima i postaviće se direktno 25. juna u Blizancima.

Retrogradnost Venere se javlja samo u pet nebeskih oblasti (koje formiraju pentagram), a one se ponavljaju u istom znaku svakih 8 godina – tako da je poslednja retrogradna Venera u Blizancima bila u proleće 2012, a pre toga u proleće 2004. Često je vrlo korisno i informativno gledati unazad zbog ponavljanja simbola i obrazaca koji se tiču senzualnosti i ljubavi, društvenog života, umetnosti i mode.

Retrogradna Venera i njeno značenje u Blizancima

Jedini aspekt koji Venera ovaj put ponavlja kroz Blizance su tri kvadrata ka Neptunu 3. maja u direktnom kretanju, 20. maja tokom retrogradnosti, i konačno direktno kretanje 27. jula. Kvadrat je aspekt napetosti koji naglašava stvari koje se nalaze i međusobno se ukrštaju – kako bi uneli jasnoću i naterali na izbor. Budući da je Neptun u kvadratu pored Venere i sa osom cvorova , sam po sebi je vrlo snažan kolektivni uticaj koji traje neko vreme.

Retrogradni efekti Venere

Najintenzivniji za promenljive znake: Blizance, Device, Strelceve i Ribe
Obično ste fleksibilniji od ostalih znakova i više ste u kontaktu sa onim što se zapravo događa i koja su prilagođavanja potrebna. Ali s Neptunom koji je umešan u kvadrat , možda ćete morati da stojite čvrsto i poštujete granice ili se držite plana igre kada vam instinkti govore da rizikujete. Naučite da balansirate između idealnog i stvarnog. Ne očekujte čuda, ali ni od njih ne odustajte.

Najuzbiljniji za fiksne znakove: Bikove, Lavove, Škorpione i Vodolije
Vi imate veliku snagu da vidite planove do ostvarenja. Kada planovi krenu naopako, vi ste poslednji koji to vidite i često zadnji napustate brod. Retrogradno kretanje Venere u kvadratu sa Neptunom tri puta u promenljivim znacima na vas moze utucati tako da budete nespremni za dogadjaje koji vas ocekuju. Sto bi se reklo nece vam biti potaman. Vaša najveća slabost je ovde snaga. Ako se držite prošlosti i onoga što je na kraju razumno, dobro ce vam se vratiti .

Horoskopi za retrogradnu Veneru u Blizancima 2020. godine


Ovan

Ovde ćete možda morati da glumite savetodavca, gde jasno vidite da problem dolazi, a drugi neće da slušaju. Ova retrogradnost ce uticati na Vas odnos sa okolimon koji nece biti nimalo lagan , sukobi su tu kao i nesredjeni odnosi – ili pustite da se prašina slegne pre nego što se vratite da pomognete . Samo se setite, niko ne voli da čuje „Tako sam ti rekao.“


Bik

Ova retrogradnost može potencijalno da vas pogodi tamo gde boli, a to su finansije. Ako ste uštedeli za kišne dane, čini se da u prognozi ima nekih. Ako ne, moraćete da pozovete neke prijatelje. Nemojte se iznenaditi ako vam je teže dobiti pomoć nego što ste je dali. Samo pitajte i prava osoba će se pojaviti.


Blizanci

Ovo je prva retrogradna Venera u vašem znaku od neuspešnih događaja „Tranzit Venere“ u 2012. i 2004. Osvrnite se na ove godine mogu vam dati važne tragove o procesima koji se odvijaju sada i mogućnostima za važan dugoročni rast u postizanju vaše karijere i onoga sto zelite.


Rak

Ova retrogradost potencira vašu prirodnu sklonost ka povlačenju u vaše školjke tokom haotičnih vremena. Sukob ili izbor na koji ova retrogradnost ustiče jeste između skrivanja ili nastavljanja dok se ne sklonite dalje od oluje. Moguće je da zaista nemate izbora i jedini raspoloživi izbor je u suprotnosti s vašim prirodnim sklonostima. To je još uvek pravi izbor.


Lav

Izgleda da je glavni izazov koji ova retrogradnost predstavlja mogao da bude finansijske prirode – barem na površini. Ali na dubljem nivou, čini se da je reč o odanosti vašim prijateljima. Ponekad se to isplati, a neki put vas košta. Ali ne biste Vi bili to sto ste da niste spremni platiti, kako bi Vam se kasnije isplatilo.


Devica

Koliko god da ste praktični, draga Device, ponekad jednostavno morate ići srcem. Sukob ili izbor na koji ova retrogradnost utice je između vaše karijere i reputacije u odnosu na partnera ili neku drugiu znacajnu osobu. Ne odustajte od praktičnosti, već pokušajte biti iskreni prema sebi kako se stvarno osećate.


Vaga

Sukob ili izbor na koji ovo retrogradnost utice jeste između učenje pravljenja umetničke forme obavljanja svakodnevnih zadataka i širenja horizonta. Pretpostavljam da će se povlačenjem zelenijih pašnjaka osećati snažnije, ali u zavisnosti od Vašeg gledišta – u mikrokosmosu vam je dostupan i drugi svet.


Škorpija

Neptun ublažava vašu odbranu kako bi omogućio kreativnije preuzimanje rizika u vašem životu, ali potencijal za ličnu dramu koju retrogradna Venera donosi preti da uništi taj proces. Predlažem vam da verujete u kreativni proces koji ima na raspolaganju iznenađenja koja će vas učiniti vrednim.


Strelac

Ako vidite da neko ili nešto blokira vaš napredak ka dalekim ciljevima, možda je to i poziv za negovanje u više dubine. Savet vam je da trazite i uklonite prepreke unutar sebe, kako bi ste se kretali bez njih.


Jarac

Verovatno ćete doživeti prekide u svakodnevnoj rutini tokom ove retrogradne igre. Kao stvorenje navika, ovo može da vas nervira i iskušenje će biti da pronađete najlakši i najbrži način oko problema – i tako se vratite u vašu rutinu. Odvojite vreme i posmatrajte to kao poziv da istražite svoju lokalnu zajednicu.


Vodolija

Možda vas očekuju neke prilično neverovatne romantične avanture, drage Vodolije. Ali nisam sigurana da će bilo koji od njih imati moć postojanja ukoliko nije ukorijenjen u zajedničke vrednosti. Ako se oko toga nema dogovora, važno je shvatiti da je ovo verovatno samo zabavno vreme i uštedite sebe od očekivanja više. Na ovaj način mogli biste biti prijatno iznenađeni, umesto da se osećate izneverenima.


Ribe

Neptun u vašem znaku verovatno oseća dozvolu da bude još tajanstveniji nego ikad, čak i sebi. Sukob ili izbor na koji ova retrogradnost utice jeste između negovanja vaših ličnih misterija i puštanja u porodične veze. Možda ćete morati da uspostavite ravnotežu između onoga što otkrivate i onoga što skrivate.

Zithromax for sale