LUNARNI CVOROVI NA OSI BLIZANAC-STRELAC

Za Vas pripremila:
Kristina Stanek
Vas astrolog i tarot tumac

  1. maja 2020. godine, lunarni čvorovi napustiće osu Rak / Jarca i ući će u znakove Blizanca i Strelca.

Uticaj lunarnih čvorova jedan je od najmisterioznijih i najsnažnijih aspekata astrologije. Matematički račun koji otkriva pomeranje preseka naše orbite na zemlji sa Mesečevom orbitom. Mesečevi čvorovi takođe otkrivaju pomračenje svaki put kada se nadju u blizini mladog ili punog meseca. U tranzitu, njihov proračun severnog čvora ne kreće se ravno, već se okreće, poput zmija u pokretu unazad kroz zodijak.

Lunarni čvorovi napustiće osu Rak – Jarca i ući će u znakove Blizanca i Strelca 5. maja 2020. godine, gde će pratiti svoju zmijsku stazu do 18. januara 2022. Dakle, prelazak na severni čvor meseca koji zauzima Blizance i Južni čvor meseca koji boravi u Strelcu jedna je od glavnih tema drugog tromesečja 2020. Severni čvor u Blizancima ukazuje na nove izbore i rast, ambiciozne želje i apsorpciju novog materijala. Suprotno tome, južni čvor u Strelcu otkriva stare, poznate probleme kojima je potrebno varenje, raspadanje, žetva i puštanje.

Jednom kada se severni čvor Meseca premesti u Blizance tokom maja 2020. godine, planeta Merkur postaće naš vodič u potrazi za novim mogućnostima. Budući da su Blizanci promenljivi znak, možemo očekivati da ćemo se naći na stazi punoj izazova i suprotnosti gde ćemo morati da prihvatimo promene pravca, kao i da izvršimo fokus da ne bi došlo do prekomernog odvlačenja pažnje. Međutim, pošto Merkur vlada severnim čvorom, to znači da će biti važno da se odmaknete od unapred zacrtanih planova i ostanete otvoreni za vođenje u novom smeru da biste dobili nove informacije. Moraćemo da cenimo radoznalost i da budemo spremni da dovodimo u pitanje dogmatska stanovišta, kao i da budemo spremni da slušamo i integrišemo nove perspektive.

Naročito ćemo morati da budemo spremni da se preispitujemo tokom vremena u kome se Merkur kreće retrogradno. Merkur će biti retrogradan u znakovima vode tokom 2020. godine, pa će nakon preseljenja severnog čvora u Blizance nastupiti retrogradna faza Merkura u Raku od 17. juna do 12. jula, a zatim još jedna retrogradna faza u Škorpionu od 13. oktobra do 3. novembra, kada ce se Merkur usmeriti u Vagi u dometu skladnog trigona sa severnim čvorom. Merkur će nas pozivati na ispitivanje i istrazivanje emocionalnih podzemnih struja i nesvesnih obrazaca koji leže u osnovi naše percepcije i komunikacije. Budući da će Venera 13. maja biti postavljena retrogradno u Blizancima nedelju dana nakon što severni čvor uđe u Blizance, glavna lekcija 2020. godine uključivaće pronalaženje novih načina komunikacije naših emocionalnih potreba u vezama.

Jednom kada južni čvor Meseca uđe u Strelca tokom maja 2020. godine, planeta Jupiter nudiće savete kako da se rešimo i mudro crpimo iz naših verovanja i načina na koji pronalazimo smisao u životu. Dok Jupiter označava ekspanziju, budući da će vladati južnim čvorom na Mesecu, to znači da ćemo ispitati našu osnovnu filozofiju života da bismo izbacili aspekte koji više nisu usklađeni sa našim iskustvom. Južni čvor nije samo mesto propadanja ili dezintegracije, već i preseljenje i seme kreativnog izražavanje i duhovnog razvoja. Budući da će Jupiter boraviti u Jarcu veći deo 2020. godine, zajedno sa Plutonom i Saturnom, moraćemo da obnovimo svoju viziju života kopanjem ispod površine problema i rešavanjem svih teškoća koje tamo otkrijemo.

Zithromax for sale