Od čega boluju astrološki znaci

Kada smo bolesni tek tada shvatimo koliko je zdravlje bitno u životu. A, često zaboravimo na tu bitnu stavku dok se borimo sa nekim drugim životnim problemima. Često se nerviramo zbog stvari koje su marginalne, a zbog takvih stvari zaboravimo da uživamo u radosti zdravog života, da uživamo u našem telu, da smo srećni što nas naš organizam sluša, što vidimo lep dan, osećamo ukuse i mirise, što možemo da potrčimo i živimo bez bola. Kada nas nešto zaboli tek onda smo svesni veličine zdravlja i koliko je glupo da se nerviramo zbog sitnica ili krupnijih stvari.

Na naše zdravlje dosta utiče nasledni faktor, sredina gde živimo, naše navike, podložnost stresu i dosta drugih činioca. U astrologiji je lako videti koje probleme možemo da imamo tokom života i kako da ih sprečimo. Prvo treba pogledati ascedent i njegovog vladara, zato što ascedent pokazuje naše telo i kakvog je kvaliteta. Zatim treba pogledati, šesto polje i vladara šestog polja zato što nam on govori kakvo nam je zdravlje i koje bolesti možemo imati tokom života, kao i to kakve su nam navike, zato šesto polje pokazuje na stvari koje radimo svaki dan. Pogledati i osmo i dvanaesto polje, osmo je polje operacija i smrti, a dvanaesto polje je polje izolacije, bolnica, lečenja i naše podvesti.

Ono što je vrlo bitno treba pogledati odnos Sunca i Meseca, zato što su oni nosioci života. Mesec nam pokazuje gde smo slabi, osetljivi, gde primamo najviše udaraca. Sunce je simbol volje, volje za životom. Ja uvek pogledam kako je postavljen Saturn, u kom je znaku i kavi su aspekti koje pravi. Položaj Saturna govori gde je zablokirana energija, čega se plašimo i tako nesvesno pravimo sebi probleme po pitanju zdravlja.

Šesta kuća jeste prioritet kada gledam nečije zdravlje, ali podrazumeva se da moram da pogledam ceo natal da bih bila sigurna gde nastaje problem i zbog čega. Karakter određuje našu sudbinu, pa samim tim i bolesti. Ljutnja, gnev, bol, razna razočarenja tokom života utiču na naše zdravlje. Često su to prikrivene i nesvesne emocije, koje treba osvetliti kroz analizu horoskopa, zato što na taj način je mnogo lakše ređiti određen problem.
Od čega boluju astrološki znaci

Ovan je znak koji je uvek na nogama. Ne znaju da odmore, puni su energije, napeti i nervozni. Kod njih najčesće dođe do premora materijala. Moraju da nauče da budu umereni i strpljivi. Ovan u astrologiji vlada glavom, zato pripadnici ovog znaka imaju problema sa glavoboljom, migrenama, sinusima, očima i zubima. Migrene su šeste kod ljudi koji imaju strah od gubitka kontrole, imaju broblem sa intimom i žele da sve oko nih bude savršeno.

Bikovi imaju urođen strah od smrti i bolesti. Nekada to može i da dovede do hipohondrije. Veliki su hedonisti i robovi svojih navika, pa najviše problema imaju iz tih razloga. Najviše treba da paze na ishranu zato što su skloni gojaznosti. Inače su znak koji je dosta vitalan i snažan. Ukoliko ne dobija dovoljno pažnje ili je emotivno razočaran Bik se vrlo brzo razboli.Bik vlada grlom, pa zato pripadnici ovog znaka često obolevaju od upale grla, krajnika, u ozbiljnijim aspektima dolazi i do problema sa štitnom žlezdom. Ukoliko se Sunce nalazi pri kraju znaka, zbog fiksne zvezde Algol, mogu imati problema i sa dioptrijom. Problemi sa grlom se pojavljuje kod osoba koje ne mogu da se iskažu do kraja, odnosno kada postoji strah da kažemo ono šta mislimo.

Blizanci ne obracaju pažnju na svoje zdravljei uglavnom njihovi zdravstveni problemi se javljaju ybog nesredjenog i stresnog života. Sve preleže na nogama. Imaju vrlo osetljiv nervni sistem, pa mogu da pate i od psihosomatskih bolesti. Osetljiva su im pluca i disajni organi, zatim mogu da imaju probleme sa prelomima ruku ili prstiju, u kasnijim godinama mogu da obolevaju od problema sa zglobovima. Pluca su im slaba tacka, bronhije takodje. Astma se cesto javlja kod pripadnika ovog znaka. Astma se često javlja kod dece koja su ili preterano zaštićena od strane roditelja ili dete preuzima krivicu zbog čestih svđa i sukoba roditelja.

Rak je znak koji je vrlo osteljiv, pate od čestih promena raspoloženja od euforije do depresije. Fali im samopouzdanje i sigurnost u sebe, ali i u druge. Imaju dosta strahova, posebno od budućnosti.Rak u astrologiji vlada stomakom i tečnostima u telu, kao i ženskim polnim oragnima. Probleme sa stomakom imaju često osobe koje se plaše promena. U koliko ne dobijaju dovoljno emocija od partnera, vrlo brzo im krenu zdravstveni problemi.

Lav je snažan znak kod kojih su često prisutni akutni problemi i zdravlje im je uvek ugroženo zbog iscrpljenosti, a ne nekih drugih ozbiljnijih problema. Lavovi rade sve po svome i ne slušaju nikog pa ni svog lekara. Kada su premoreni stradaju im kičma, srce, varira pritisak i moguće su aritmije. Za njih je najbolje da nađu vreme za sebe, kada će se odmarati i da neke svoje obaveze prebace na ljude u koje imaju poverenja.

Device su pored Rakova i Bikova najveći hipohondri. Da bi se toga oslobodile treba da brinu o drugima. Na taj način će olakšati svoju psihu i ispuniće svoju svrhu. Imaju osetljiv abdomen, živce i problemi sa stomakom su izazvani najčešće stresom. Imaju potrebu da sve drže pod kontrolom i da sve bude savršeno i kada ne mogu da realizuju ono što su zamislili do kraja to ih strašno frustrira. Umiruje ih posao, rad i osećaj da su korisni za društvo.

Vage često umisle neko razočarenje, pa padnu u depresiju. Drugi ne vide zašto su neraspoložene, pa ih to još više nervira. U tim situacijama misle da ih niko ne voli, a to je samo njihova percepcija. Zbog potiskivanja emocija imaju probleme sa bubrezima, zatim moguć dijabetis, koža im takođe reaguje na stres. Trebalo bi da se oslobode potrebe za stalnom pažnjom drugih i da ne žale za onim što su propustili.

Škorpija sve probleme potiskuje u sebi, zato dolazi do velike nervoze, depresije, pada imuniteta, sklonost raznim infrekcijama, problemi sa grlom, kod žena problemi sa reproduktivnim organima, kod muškaraca moguća impotencija koja dolazi od straha od majke, žena uopšte. Takođe mogu da imaju i probleme sa debelim crevom. Društvo im jako prija, zato ne treba da se izoluju, kao što umeju.

Strelac je sklon da mnoge stvari započne, a malo toga završi, uvek imaju puno ciljeva i planova. Kada promaše cilj to ih strašno frustrira, pa su skloni svoju tugu da utapaju u hrani ili alkolholu. Zato moraju da se čuvaju gojaznosti i problema sa jetrom, pankreasom, plućima. Umeju da se rastrče na više strana, pa one bitne stvari ostanu nedovršene. Strelca će uvek opustiti sport i društvo.

Jarac ume da guši svoju suštinu obavezama koje sam sebi nameće ili su mu nametnute. Moraju da nauče da budu fleksibilniji i prilagodljiviji. Njihove slabe tačke su kolena, kosti, opasnost od osteoporoze, sklonost ekcemima i imaju tendenciju ka hroničnim bolestima. Na njih jako utiče i materijalna situacija, pa kad nemaju novca postaju nesigurni i zatvaraju se u sebe.

Vodolije su kontradiktoran znak, pa im je nekad teško naći pravu dijagnozu. Za njih je najbolji način terapije autosugestija. Skloni su paničnim napadima, depresijama, histeriji, nervozi. Svaka Vodolija voli promene i uzbuđenja, pa ako ih nema, potrudiće se da ih sama stvori. Skloni su i problemima sa venama i cirkulacijom. U kasnijim godinama bi trebali da se pričuvaju šloga. Pomaže im svaki vid opuštanja, joga, meditacija, autogeni trening kao i razgovori sa prijateljima i osobama od poverenja.

Ribe izgledaju spolja mirno, pa nekada čak i bezosećajno, a iznutra često pate i brinu. Njihovi problemi idu na emotivnoj bazi i zato im je bitno da imaju pored sebe nekog ko će im pružati oslonac. Mogu da imaju probleme sa povredama stopala, artritisom, bol u zglobovima, problemi sa gastritisom, sklonost depresijama i izolaciji. Treba da se čuvaju bežanja od realnosti i korišćenja alkohola i drugih opijata. Za njih je najbitnije da nađu jasan cilj u životu koji će ih iščupati iz melanholije.

izvor:astroziza.wordpress.com

Leave a Reply

Zithromax for sale