Negativne osobine znakova u Zodijaku:

 

 

Priredila astrolog Ana Savovic

 

Ovan – militantan, agresivan i grub, a ruka mu je često u obliku pesnice. Hvalisav, uvek željan isticanja, što pokušava snagom i silom, jer razmišlja mišićima, a ne glavom. Važniji su mu sila i mišići, nego korišćenje uma. Možda mu je mozak u bicepsima i tricepsima. Obožava da upravlja drugima, diktator, bez kompromisa, svojeglav i kapriciozan. Nestrpljiv, pun sebe, deluju impusivno, sebični u emocijama, mogu biti siledžije, puni sukoba i kontradikcija, buntovnici, ne razmišljaju o posledicama.

 

Bik – najveća lenština, inertan,, a kada se ukopa na jednom mestu ne pomera se godinama. Neveran, alav, ispušta uzdahe, mljacka i škrguće kada jede i obično se od stola ustane zamazan i uflekan ostacima hrane. Tvrdoglav i konzervativan, neodlučan, nije aktivan, pa mu je inicijativa strana reč. Posesivan, tupav, nedokazan i kada ne uspe da ubedi druge ili da nametne svoje stavove, može da bude gnevan i brutalan. On je pravi razvratnik, sklon vanbračnim avanturama, ali verno ostaje u braku, krajnji materijalista, sklon preteranom uživanju u ovozemaljskom životu.

 

Blizanci – nestalni i nesigurni, dvolični, pa brzo menjaju stavove. Ogovaranje im je hobi, tako da vole da ogovaraju i sve ih interesuje, ali od onih tema da li je komšinica sknula veš za žice, pa do trčanja prema špijunki da vide ko to zvoni kod komšije. Manipulatori, previše detinjasti i željni igre, tako da se često igraju i sa osećanjima drugih. Nervozni i nemirni, ne znaju da čuvaju tajnu, jer će je negde izbrbljati. Neozbiljni, vešto izbegavaju dugove, ne održe reč, osećanja su im površna i brzo se umaraju.

 

Rak – gunđala, opsenari, alkoholičari, slabići, posesivni prema najbližima, papučari, nisu samostalni, jer nemaju snagu da se odvoje od porodice. Dosadni sa pričama o kuvanju, kućnim poslovima, deci i porodici. Ne praktični su, dosadni domaćini i dosadne domaćice, kukavice, edipovci. Uvek i stalno traže neku zaštitu u čemu preteruju, žive u prošlosti, nemaju snagu sebe iznutra da srede. Mnogo traže u kući pa onda i cepidlače u krugu porodice, promenljivog su raspoloženja, tako da se nikada ne zna kavim ćete ih zateći.

 

Lav – prepotentan i sam sebi dovoljan, egocentrik, ohol, hvalisav, gord, razdražljiv pa često odbija dobronamerne savete, tako da se uopšte ne trebate truditi da ih savetujete. Želi da dominira životima drugih, apsolutistički karakter, želja za krunom i centrom pažnje, ali često precenjuje sebe. Hobi mu je preterivanje u trošenju na luksuz, zabave, sjaj i sve što mu daje centralno i vidno mesto, voli da gazduje, jednom reči – pokondirana tikva. Ono što on može, to niko drugi ne može, narcisoidan. Preteruje u raskoši, jer je voli po ceni i da je to slika lažnog sjaja, ali i nasilnik, potpuno okreće leđa ako je uvređen, pa teško onom ko povredi njegov ponos, ne trpi prigovore i kritike, jer smatra da je nepogrešiv dok se svet okreće oko njega.

 

Devica – kritičari, cepidlake, perfekcionisti, sumnjičavi, hladni, lukavi, pronalaze svaku sitnicu, mane i greške kod drugih i u svojoj okolini. Često su „zakopčani“, mizantropi, teško uspevaju da im onaj simpatičan deo ličnosti dođe do izražaja, jer preteruju u analizama i kritikama. To su robovi obaveza i dužnosti, robovi detalja pa izgube pojam o mnogo važnijim stvarima. Najveća sposobnost im je da upropaste mogućnost da uživaju u životu, ništa im nije dovoljno dobro, gunđala i zanovetala. U svom srcu nose digitron, sramežljivi, melanholični, hipohondri, štedljivi u ljubavi, nije im stalo do romantike i strasti dok izvanredno trguju sa emocijama.

 

Vaga – neodlučni, popustljivi, traže savršenstvo i harmoniju u svemu, pa zbog toga mnogo lutaju, previše se oslanjaju na druge, tako da postaju naporni. Imaju nedostatak samopouzdanja, lenji, nepouzdani, plašljivi, dok im osećanja često osciliraju. Nikada ne mogu da misle u prvom licu jednine, ne vole rad, mlakonje su, preteruju u finoći i ljubaznosti, tako da stalno klimaju glavom sa konstantnim odobravanjem i smeškanjem. Teško odbijaju udvaranje, jer onda misli da mogu ostaviti utisak grube osobe, a onda flertuju i teško se mogu tome odupreti. Lako obećavaju svoju pomoć koju onda brzo zaboravljaju, razmaženi, ležerni, naviknuti da im svaka želja bude ispunjena.

 

Škorpija – nepopustljivi, tvrdoglavi, tirani, ekstremni, agresivni, opasni, ljubomorni, posesivni, okrutni, pesimistični, opsednuti smrću, nikada ne zaboravljaju pa teško opraštaju. Osvetoljubivi i često imaju osećaj da ih neko stalno napada i optužuje, najbliži im mogu postati neprijatelji, zajedljivi, prvokatori, subjektivni. Blefiranje im je velika sposobnost, ali destruktivni, razorni i skloni uništavanju. Oni precenjuju svoje mogućnosti, jer su neverovatno uporni, bezobzirni, zavidni, sposobni da mrze, deluju nagonski i često u zabludi. Netrepeljivi, alkoholičari i uživaoci ostalih opijata, dok u bezizlaznim situacijama prepuštaju sve stihiji. Nepoverljivi sadisti, skloni maltretiranju i to posebno muškarci, ne znaju za sredinu i hoće sve ili ništa, terorišu partnere osećanjima žestoke strasti i ljubomore, a onda ustvari razdiru sebe i sve oko sebe. U ljubomori spremni i na zločin, brane se žestokom ironijom i sarkazmom, često veruju da mu je svako neprijatelj ko mu nije prijatelj, a kad su uvređeni ne prezaju od nasilja.

 

Strelac – naivčina, rasipnik,boem. Hvalisav i pohotan do besvesti, često je i neveran, pa mu tokom života bar jedno neverstvo „ne gine“. Nepostojan i ako tražite jak i čvrst oslonac u njemu, pazite da se previše ne opustite, jer možete pasti.
Uobražen, često trči ispred događaja kao da se takmiči sa njim. Preteruje sa društvom, preteruje sa zabavama i promenama, pa luta od jednog do drugog partnera. Na pola puta ume da izgubi smer i orijentaciju, pa mu nije jasno gde ide i šta želi.

 

Jarac – hladan i ohol, neko će reći bezosećajan, jer ne pokauzuje osećanja i emocije i ne snalazi se u svetu romantike i nežnosti. To je za njega velika nepoznanica. Surov, pa voli da kažnjava, a škrtost mu izlazi kroz uši, valjda ima strah od siromaštva. Anksiozan, pesimista, depresivan i previše život doživljava ozbiljno, tako da će vas satrati sa ozbiljnim i teškim temama, pa ćete i vi otići kući zabrinuti i neraspoloženi. Teško je kod njega izmamiti osmeh pa se retko kada smeje, a i kada se nasmeje to je gorak i kiseo osmeh, tako da nećete biti sigurni da li je to bila neka grimasa, tik ili ste zaista videli osmeh. U stanju je za svoj što bolji status da uradi sve, ne obazirući se na osećanja i potrebe drugih. Nepoverljiv, despot, opak i težak osobenjak, retko se poverava drugima, a ako nije raspoložen ne voli mnogo da razgovara. Rezervisan i mračan, materijalsita, sam sebi dovoljan, tvrdoglav. Često se zaboravi da treba da daje od sebe da bi i njemu bilo lepše i vedrije.

 

Vodolija – teško poštuju tuđe mišljenje, imaju buran život, vrlo komplikovani, hiroviti, nemirni i nervozni. Nenadano razdražljivi, često stradaju za opšte ideale. Večiti buntovnici, neposlušni, nepredvidljivog ponašanja, pa nastrani, ludaci, svojeglavi, neobuzdani, govore i rade šta im padne na pamet, a ponekad imaju i bolesne sklonosti. Vole da se služe sa dvosmislenim upadicama, boemi, prasnu naglo, nisu obazrivi, bezlični, lukavi, ne znaju da vladaju sobom, nemarani u poslu, prave raspikuće i kockari.

 

Ribe – slabići, njanjavci, plačljivci, preosetljivi, melanholični, teško donose odluke, nisu praktični i ne snalaze se u realnosti. Nesigurnog karaktera, pa se plaše odgovornosti i inicijative, apatični, nemaju hrabrosti da idu napred, stalno tvrde i dosađuju drugima sa idejom da su nesrećnici. Satraše sve oko sebe sa svojom patnjom, nesrećom i žrtvom. Nemoćni su u dokazivanju svojih vrednosti, pasivni, akloholičari, narkomani i labilne osobe. Prespavali bi ceo život, lako se oneraspolože, komplikovani, bez mnogo logike, rasejani, a osećanja su im haotična. Neotporni su na iskušenja, naivni, depresivni, postavljaju se iza stavova drugih, nisu organizovani i često menjaju raspoloženje. Boemi, žive u izolovanom i iluzornom svetu, previše fantaziraju, bespomoćni i preplašeni, često u tajnama, uživaju da su mučenici i žrtve, gube često stvari, napažljivi, letargični, gnjavatori dok u svom sanjarenju često vide nekog idealnog, kojeg u stvarnom životu teško nalaze. Nisu u stanju da se suočavaju sa realnošću i teško se izvlače iz snova, neurotični i razmaženi.

 

Priredila astrolog Ana Savovic

Zithromax for sale