MESECNI HOROSKOP ZA MAJ 2021.

OVAN:

KARIJERA I FINANSIJE: Merkur zapocinje tranzit kroz vasu trecu kucu 4. maja 2021. godine, zatim Venera 9. maja i Sunce 20. maja. Ova astroloska desavanja favorizuju diskusije i razmenu ideja, pregovore i razmenu dobara ili komercijalne transakcije. Vredi napomenuti da Merkur krece retro od 30. maja, što znaci da je bolje da ne žurite sa potpisivanjem ugovora. Posle 30. maja možete da se predomislite i želite da promenite nešto, pa je poželjno ostaviti što više manevarskog prostora.

Tranziti maja mogu vam pomoci da naucite nove stvari. Zbog toga bi bila dobra ideja da se upišete na pocetmi ili kvalifikacioni kurs ili ako ste strucnjak u svojoj oblasti delatnosti, da osmislite i napišete kurs.

Ako tražite posao, pokrenite se u svim mogucim pravcima, a ne samo da šaljete biografije putem Interneta. Bolje se raspitajte okolina i prijatelji kriju mozda bas ono sto trazite. Oko 11. maja vrlo je moguce da cete dobiti dobre vesti ili saznati informacije koje vam menjaju profesionalnu sudbinu.

Budete oprezni izmedu 21. i 28. maja, kada može postojati predispozicija da sami sebi skocite u stomak, da trošite previše na stvari koje zapravo nisu neophodne ili da vas prevare uzaludna obecanja.

LJUBAV: U maju ste vrlo komunikativni i oprezni, pažljiviji prema onome što se dešava oko vas, tako da imate sve šanse da napravite zanimljiva otkrica. Možda cete mnogo puta primetiti odredenu osobu pored koje ste prolazili, ali na koju niste obracali pažnju.

  1. maja Venera, zapocinje svoj tranzit kroz trecu kucu (komunikacija, ucenje, odnosi sa sredinom u kojoj živite i radite), a 20. maja Sunce takode. Stoga vam je lakše da razgovarate sa onima oko sebe i nije iskljuceno da otkrijete da vam je osoba koja vam savršeno odgovara dugo pred nosom, možda cak i preko komšija, ali vi za to niste imali oci .

Zauzeti Ovnovi mogu iskoristiti ove tranzite kroz 3 kucu da poboljša komunikaciju i razjasne odredena pitanja u vezi sa zajednickim životom.

Bez obzira na vaš relativni status, u maju lakše izražavate svoja osecanja, ali budete oprezni da voljenoj osobi ostavite mesto za izražavanje i da ne postanete previše navalentni ili posesivni.

Pošto Mars prelazi u znak Raka, postoji rizik da postanete nesigurniji u sebe i osecate potrebu da insistirate na dobijanju potvrda od osobe do koje vam je stalo. Situacija nije tako ozbiljna kao što mislite, pa ne treba toliko brinuti.

MENTALNO I FIZICKO ZDRAVLJE: 14. maja Jupiter zapocinje tranzit kroz vasu 12. kucu, pa je vreme da malo usporite tempo rada i da rezervišete više vremena za svoju dušu, svoj duh, svoj energetski i duhovni oporavak.

  1. maja dolazi do pomracenja Meseca u Strelcu koje aktivira vasu devetu kucu i može pokrenuti previranja, sumnje ili dogadaje koji testiraju vašu veru i uverenja. Da biste pronašli ravnotežu, dopustite introspekciju i preformulisanje vaših istina, što ce vas približiti višim znacenjima postojanja.

SAVET: Cak i ako je oko vas puno uznemirenosti, ne upuštajte se u sitnice, vec se pažljivije naslonite na svoj život.

Neki Ovnovi moraju da donesu važne odluke o studiranju, izdavackom projektu ili vezi na daljinu. Samo ako slušate svoj unutrašnji glas, možete doneti najbolju odluku.

BIK:

KARIJERA I FINANSIJE: Vasa druga kuca novca je tokom maja u centru paznje, što je dobro za vaš prihod. Podrsaka Merkura 4. maja , pracen Venerom 9. maja a zatim i Suncem 20. maja. Signalizira da je vreme da istaknete svoju kreativnost i intuiciju, da se usudite da izrazite i pokažete ko ste i šta znate, jer maj mesec je rezervisan za puno moguc´nosti i povecanje prihoda. Možda cete imati neka posebno prijatna iznenadenja oko 11. maja, a zatim oko 17.

Bikovima je takode vrlo korisna cinjenica da Jupiter zapocinje hod kroz znak Riba 14. maja i vasu kucu prijatelja. Stoga se ocekuje da cete mnogo lakše dobiti podršku za svoje projekte ili privuci investitore za ideju o buduc´nosti. Porodica je takode voljna da vam pomogne u vašim poduhvatima.

Otprilike 26. maja, kada se dogodi pomracenje Meseca u Strelcu, možda cete imati trenutak otkrovenja. Iskoristite energiju ovog pomracenja da biste analizirali i pregledali svoj stav prema prihodima i troškovima. Možda cete otkriti da ste postali malo preskupi ili previše uvereni u svoje finansijske mogucnosti. Trenutna situacija može vam pomoci da otplatite dugove (ako ih imate) ili da ostavite novac na stranu.

Degradiranje Merkura, koje zapocinje 30. maja, daje vam odmor za ležernu analizu svojih finansijskih navika.

LJUBAV: Sunce sija u znaku Bika do 20. maja, a Venera ga prati do 9. maja. Uzimajuci u obzir prisustvo Urana u Biku, može se reci da vam ni u maju ne nedostaje senzualnosti i atraktivnosti. Spontaniji ste nego obicno i, ako ste slobodni, potencijalni partneri vas lako primete.

Merkur vam takode pomaže da se istaknete, jer 4. maja ulazi u drugu kucu. Može se reci da pokazujete domišljatost kada želite nekoga osvojiti ili povratiti ili izraziti svoja osecanja.

Ako tražite ljubav, cuvajte se onih koji love materijalne vrednosti, kako ne biste na kraju bili ošteceni. Bez obzira koliko želite da napravite velikodušan gest prema osobi koja vas privlaci, dobro razmislite pre nego što donesete odluku i uzmite u obzir šta možete sebi priuštiti!

Važan astrološki dogadaj maja je ulazak Jupitera u 11. kucu Bika. Od 14. maja, Jupiter vas vodi do otkrivanja duhovne strane seksualnosti i pomaže vam u stvaranju novih prijateljstava, od kojih bi jedno na kraju moglo postati snažna, duboka, stabilna ljubav. Jupiterov tranzit kroz 11 kuc´u i pomracenje Meseca koje se odigrava 26. maja u kuci Vase intimnosti mogu vam pomoci da steknete novu perspektivu o emocionalnoj i erotskoj zajednici.

MENTALNO I FIZICKO ZDRAVLJE:Dinamicni ste i energicni, pa vam se predlaže da koristite ovaj energetski priliv da biste više vežbali ili zapoceli dijetu ako ste nagomilali višak kilograma.

Osetljiv period može biti onaj oko pomracenja Meseca 26. maja, koji aktivira vašu osmu kucu (duboke transformacije, strahovi). Emocije mogu biti jace tokom ovog perioda i podstaci vas da unesete odredene promene neophodne da biste mogli uživati u životu. Moguce je da ce vas odredeni dogadaji koji se dešavaju oko vas podsetiti na to kako je kratak život i podstaci vas da radite ono što osecate, a ne ono što drugi ocekuju od vas.

SAVET: Gledajte u buducnost i ciljajte što više! U ovom periodu ništa vam ne može stati na put.

BLIZANCI:

KARIJERA I FINANSIJE: Jupiterov tranzit kroz 10 kucu, koji pocinje 14. maja, za Blizance je nebeski dar.

Sada imate priliku da profesionalno napravite sjajne korake napred. Nailaze vam neocekivane prilike i imate mogucnost da upoznate ljude koji su voljni da vam pomognu ili finansiraju vas.

Ako tražite posao, posle 14. maja velike su šanse da pronadete posao kakav ste želeli, što ce vam doneti zadovoljstvo na nekoliko nivoa.

Ako vec imate, postoje mogucnosti da napredujete, da budete imenovani za vodju tima ili projekta ili da postanete partner.

Takode, tranzit Jupitera pogoduje povecanju klijentele, potpisivanju povoljnih ugovora i poboljšanju društveno-profesionalne reputacije.

Medutim, izbegavajte sujetu, prekomernost ponosa i zloupotrebu moci, jer su vam potrebni saveznici, a ne neprijatelji. U stvari, tokom ovog perioda, posebno oko pomracenja Meseca, moguce je da stari neprijatelji izadu na videlo.

Pomracenje Meseca odvija se 26. maja i aktivira vašu kucu veze i partnerstva, što znaci da mogu nastati trenuci krize u profesionalnim vezama. S druge strane, možete prilagoditi svoje ponašanje ili prekinuti saradnju. Vreme je da utvrdite koji projekti i udruženja donose vam koristi, a koji rasipaju vaše resurse i zaslužuju da vas napuste.

LJUBAV: Kako planete aktiviraju vas znak, vi ponovo pocinjete da izlazite u svet.

Prva planeta koja se pojavljuje u Blizancima je Merkur, 4. maja; slede Venera, 9. maja i Sunce, 20. maja. Ako uzmemo u obzir cinjenicu da Venera vlada vasom kucom ljubavi, ocekuje se da ce emotivni život preci u središte vaših briga. Ulazak Jupitera u 10 kucu 14. maja, takode doprinosi ovom trendu.

Stoga, ako ste u ozbiljnoj vezi, možda cete biti zabrinuti zbog vencanja. Ako ste vec vencani, tranziti ovog perioda favorizuju komunikaciju i zajednicu sa životnim partnerom. Vreme je da se dugorocno naprave novi planovi za buducnost, pa cak i da se zapocne sa njihovom realizacijom, iskorišcavajuci entuzijazam izazvan ovom astralnom konjukcijom.

Za Blizance koji još uvek traže svoju ljubav, tranzit iz maja je veoma povoljan i obecava promene na bolje. Mogli biste da imate poseban sastanak oko 17. maja. Vrlo je moguce da ce vas ljubav pronaci.

Veoma važan astrološki dogadaj je pomracenje Meseca od 26. maja, predvidajuci vrhunac u relacionom planu. Ako ste zaglavili u vezi / braku koji vec dugo nije funkcionisao, možda je pravo vreme da prekinete. Ako nema govora o razdvajanju, možda je vreme da promenite svoj stav i pocnete više da brinete o nesmetanom odvijanju veze ili braka.

MENTALNO I FIZICKO ZDRAVLJE: Kako Merkur, Venera i Sunce ulaze u znak Blizanaca, postajete energicniji, budniji i jaci. Bilo bi dobro da se prepustite malo ugadanju, uživate u životu, brinete o sebi i unutrašnjoj harmoniji.

Neke sesije masaže. Možda cete želeti da iskoristite toplo vreme za duže šetnje i izlaganje suncu.

SAVET:Iskoristite energiju ovog perioda za ponovno pokretanje posla ili za okupljanje ljudi oko sebe da zapocnete novi posao.

RAK:

KARIJERA I FINANSIJE: Merkur 4. maja zapocinje svoj tranzit kroz misterioznu 12 kucu; slede Venera, 9. maja i Sunce 20. maja. Iz tog razloga cete možda postati tiši, rezervisaniji i manje smeli da iznosite svoje ideje i mišljenja. Ulazite u fazu u kojoj osecate potrebu za introspekcijom, za unutrašnjim dijalogom, u kojem cete poredjati svoje misli i ideje. U ovom astralnom kontekstu, imacete vise koristi od zakulisnih pregovora i tajnih razgovora sa onima koji su vam bliski.

Jupiter, pocinje 14. maja tranzit kroz 9 kucu (inostranstvo, akademske studije i religije). Kao rezultat toga, možda ce vas zanimati mogucnosti za rad u inostranstvu ili cete otkriti da je postalo neophodno sticanje novih veština kako biste dobili bolji posao. Iskoristite ovaj tranzit da biste stvari sagledali iz nove perspektive i tražili nove pristupe.

Ako tražite posao, vreme je da istražite tamo gde ranije niste tražili. Usudite se izaci iz svoje zone udobnosti!

Profesionalne promene podstaknute ce biti i pomracenjem Meseca koje se dešava 26. maja. Možda nastupi krizno vreme, zdravstveni problem ili nezadovoljstvo prihodima, što vas podstice na ozbiljne promene u profesionalnom pogledu.

LJUBAV: U maju imate tendenciju da prelako shvatate ljubavne veze, da stvari gledate samo sa svoje tacke gledišta, da se previše žalite ili razmazite i uvek nešto tražite, rizikujuci da zamorite životnog partnera. Ako živite sa uverenjem da je sve u redu za vas, vaš životni partner može vas iznenada probuditi, podsecajuci vas da svaka veza zahteva napor, ukljucivanje i prijemcivost za emocionalne potrebe drugog.

Saturn, planeta koja vlada kucom odnosa i braka, okrece se retrogradno 23. maja. Pa cete možda otkriti da ta veza pocinje da zapada u stare intimne probleme, da se vracaju odredena pitanja za koja ste mislili da su zaboravljena do danas i koje nije nimalo lako rešiti. Ako želite da ljubavna veza ili brak (u zavisnosti od slucaja) prežive, treba da promenite strategiju i naporno radite da biste je vratili na pravi put.

Saturnov period može dati svim Rakovima nešto o cemu mogu razmišljati u smislu onoga što žele od veze u koju su ukljuceni, bilo da je rec o dugotrajnom paru ili vezi na pocetku.

Slobodni rakovi mogu da uživaju u velikom uspehu u maju, jer sunce sija u kuci prijatelja i društvenih grupa do 20. maja. Verovatno postoje mogucnosti za upoznavanje novih ljudi i ko zna gde cuci ljubav.

Bez obzira na vaše sentimentalno ili bracno stanje, izbegavajte važne odluke u ljubavi.

MENTALNO I FIZICKO ZDRAVLLJE: Kako Merkur, Venera i Sunce ulaze u 12. kucu Raka, skloniji ste introspekciji, a možda postoji i tendencija ka lenjosti. Tranzit Jupitera pocev od 14. maja, kao i tranziti u 12 kuci, mogli bi da vam podstaknu apetit za duhovnim i / ili verskim istraživanjima, što može biti korisno za vašu unutrašnju ravnotežu.

Uzimajuci u obzir pomracenje Meseca, koje se održava 26. maja u kuci zdravlja, cini se da prolazite kroz period u kojem imate priliku da usvojite zdraviji nacin života.

Ako imate zdravstvenih problema, možda cete želeti da posetite specijaliste. Nema smisla odlagati ga jer rizikujete da se problemi pogoršaju i postanu mnogo teži za rešavanje.

SAVET: Zdravlje i posao najosetljiviji su problemi u maju 2021. Vodite racuna o sebi, ishrani i nacinu života! Takode bi bilo dobro da budete vrlo oprezni ako morate da zaposlite ili otpustite.

LAV:

KARIJERA I FINANSIJE: Sunce, tranzitira vasom desetom kucom (karijera, ambicije, društveno-profesionalna reputacija) do 20. maja, pomažuci vam da se profesionalno afirmišete i napredujete. Pored toga, Merkur, vladar kuce zaradenog novca, prelazi u 11 kucu pocev od 4. maja, u pratnji Venere posle 9. maja. Ovaj astroloski kontekst je veoma povoljan kako u profesionalnim aktivnostima, tako i u pogledu zarade.

Za Lavove predstoji vrlo povoljan period, u kojem oni imaju priliku da pokažu svoju kompetentnost, da stvore solidnu profesionalnu reputaciju i da budu unapredeni i nagradjeni za postignute rezultate. Savetuje se da date sve što možete u prve dve dekade maja i da se potrudite da iskoristite sve mogucnosti koje vam se ukažu.

Ako imate svoj posao, pravo je vreme da ga razvijete, privucete više kupaca i zakljucite nove, profitabilne ugovore.

Što se tice novca, u maju može postojati trend ka finansijskim špekulacijama ili prekomernoj potrošnji. Nije iskljuceno povecanje pasivnog prihoda od udruženja ili od zajednickih ulaganja, ali takodje se može pojaviti predispozicija za rasipanjem novca. Budete skromni i trudite se da novac ostavite po strani.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, vredi napomenuti da Merkur pocinje svoj retrogradni hod od 30. maja, oznacavajuci pocetak perioda u kojem je poželjno ozbiljno razmišljati o svojoj finansijskoj buducnosti.

LJUBAV:U maju, odnosi Lavova imaju koristi od promene energije. Jupiter, vladar kuce ljubavi, zapocinje svoj tranzit kroz 8 kucu 14. maja, predvidjajuci porast libida, više brige za intimnost i želju za spajanjem sa voljenom osobom i za vodjenjem veze ili braka (prema potrebi) na dublji nivo.

Nije iskljuceno da neki Lavovi osete neodoljivo iskušenje da zakorace u stranu, i pronadju preokupaciju van braka, ali ja vam to ne savetujem , rizici su veliki!.

Slobodni bi mogli da žive intenzivne strasti, jer ih cula lakše nose. Ubrzo, medutim, otkrivaju da zaista žude za necim sasvim drugim.

V Kuca Lava (ljubav, romansa, flert, romanticne avanture, zabava) aktivira se pomracenjem Meseca 26. maja, što znaci da je moguce da u dugim vezama nastupi trenutak krize, u kojoj je strast umrla i u kojima preovladjuju sumnjicavost i nepoverenje. Ako ste u takvoj situaciji, ovaj period nudi priliku da popravite stvari (ako to želite) ili da prekinete vezu (ako osecate da nema nade).

Lavovi, koji još uvek žude za osobom iz prošlosti, mogu proci kroz emotivno teško vreme u kojem intenzivno proživljavaju ono što su nekada doživeli.
Za njih je vreme za oštre, konacne i razjašnjene odluke. Ili pokušajte da ponovo pokrenete vezu, ili je zauvek zaboravite, kako bi mogli da uživate u životu i novoj zdravoj vezi.

MENTALNO I FIZICKO ZDRAVLJE:Saturn, vladar vase kuce zdravlja, pocinje da se degradira 23. maja. Pa je moguce da cete se u narednom periodu osecati više umorno, manje cudljivo. Vreme je da se ozbiljnije sagledaju moguci zdravstveni problemi.

Nije iskljuceno da ce imunitet oslabiti ili cete se osecati iscrpljeno zbog partnerskih problema – bilo profesionalno bilo u braku. Predlažem da odvojite dovoljno vremena za aktivnosti u kojima uživate i koje vam pomažu da se opustite.

Ako osecate da na svojim ramenima nosite svu težinu sveta, dajte sebi nekoliko trenutaka usamljenosti i istražite svoju dušu, mirno i strpljivo. Astroloska prilika ovog perioda može vam pomoci da razumete šta vas pritiska i tako pronadjete rešenje za olakšanje tereta.

SAVET:Ako imate decu, izdvojite vreme za njih i obratite više pažnje na njihovo zdravlje, njihove potrebe. Ako nemate dece, imajte na umu da pomracenje Meseca 26. maja aktivira dom vaše dece, što znaci da poslednja nedelja maja nije najbolje vreme za zacece deteta.

DEVICA:

KARIJERA I FINANSIJE: U vasoj kuci karijere je gužva tokom maja , što je vrlo povoljno za vašu profesionalnu evoluciju, za tvrdnju i za jacanje društveno-profesionalne reputacije.

Prvi korak u 10 kuci Merkur preduzima od 4. maja, koji upravlja vašim horoskopskim znakom. Posle 11. maja, Merkur, Venera i Sunce, formiraju konjukcije sa Severnim cvorom, koji se nalazi u u vasoj 10 kuci karijere, što predvida sastanke koji treba da otvore važna vrata i promene vaš život. U ovom posebno povoljnom astroloskom kontekstu, neke Device otkrivaju svoj poziv i istovremeno neslucene resurse hrabrosti i odlucnosti da slede svoj poziv, tako da mogu da rade ono što vole i ispunjavaju. Imate sve šanse da uživate u priznavanju profesionalnih zasluga i da budete unapredeni i nagradeni, sa vrlo prijatnim posledicama u pogledu prihoda.

Uzimajuci u obzir cinjenicu da 14. maja Jupiter zapocinje tranzit kroz sedmu kucu, može se reci da uživate u pomoci i imate priliku da privucete ljude sa sobom da vas podrže, da saraduju sa vama.

Poslednjih dana maja , oprezno se odnosite prema obecanjima koja su vam data, posebno u pogledu zarade, jer mnoga od njih mogu da vas zavaraju pa zbog entuzijazma imate tendenciju da vidite stvari bolje nego što zaista jesu.

LJUBAV: Za Device, u maju, otvara se novo poglavlje o odnosima i daje najoptimisticnije mogucnosti i perspektive. Medutim, ne treba ocekivati cudesna rešenja preko noci.

Jupiter 14.Maja, „Veliki dobrocinitelj“, ulazi u sedmu kucu (veze, partnerstva, brak), ali vec 28. jula vraca se u šestu kucu, retrogradno. Tek 29. decembra 2021. on ce se nastaniti u vasoj 7 kuci i blagosiljace vaše veze do kraja sledece godine. Do tada vam daje malo posla, otvara mali prozor kroz koji možete videti šta bi moglo biti ako: ako zaista znate šta želite od sebe i drugih, ako zaista želite dugorocnu vezu ili da popravite i ojacate vaš brak (u zavisnosti od vaše specificne situacije) i ako ste spremni da budete tolerantniji, manje kriticni, otvoreniji za odnose u kojima ne samo da vi postavljate pravila .

Pocnite ozbiljno da razmišljate o važnim vezama u svom životu i ako ste umešani u cvrstu sentimentalnu vezu, pokrenete pitanje formalizacije odnosa. Ali, podjednako dobro, mogli biste da se potrudite i pokušate da identifikujete i napustite odredene navike ili stavove nasledene iz proslosti, koji su naštetili prošlim vezama.

Na mnogo nacina, ovaj Jupiterov tranzit se uklapa u poslovicu „Pazite šta želite, jer biste mogli da dobijete“. Dakle, vreme je da se potrudite i što jasnije utvrdite šta želite.

MENTALNO I FIZICKO ZDRAVLJE: Zdravlje nekih Devica moglo bi da pokaže znake slabosti nakon 23. maja, kada Saturn zapocinje svoj retrogradni hod kroz 6 kucu (rad i zdravlje).

Takode, pomracenje Meseca od 26. maja, koje aktivira vašu 4 kucu, moglo bi da oznaci trenutak emotivne krize u kojem se ponovo aktivira staro stanje ili period u kome porodica zahteva previše od vas. Više vodite racuna o sebi, svom zdravlju i unutrašnjoj ravnoteži.

SAVET: Pomracenje Meseca 26. maja može vam pomoci da sredite svoju pratnju i zadržite samo one koji su vam zaista bliski i odani. Takode, energija ovog pomracenja može vam pomoci da pragmaticno pregledate svoje buduce ciljeve.

VAGA:

KARIJERA I FINANSIJE: Profesionalno, maj 2021. najavljen je kao dinamicno vreme za vecinu Vaga.

  1. maja Jupiter zapocinje tranzit kroz kucu posla Vage, kucu kojom takode upravlja. Stoga postoje mogucnosti za napredak i razvoj, jer vam Jupiter pomaže da povecate svoje veštine i utvrdite se u svom polju delatnosti ili, ako imate sopstveno preduzece, pridobijete više kupaca i potpišete profitabilne ugovore.

Uzimajuci u obzir cinjenicu da Jupiter takode upravlja 3 kucom (komunikacija, razmišljanje, ucenje), moze vas privuci da pohadate kurs kvalifikacije, prekvalifikacije ili specijalizacije, jer na ovaj nacin imate vec´e šanse da nadete dobar posao ( ako tražite) ili bolje zaradite na trenutnom poslu.

Važan astrološki dogadaj je pomracenje Meseca koje se odigrava 26. maja u 3 kuci . S obzirom na to da je Mesec vladar kuc´e karijere, savetujem da u poslednjoj sedmici meseca budete vrlo oprezni kako komunicirate, kako predstavljate svoje ideje i kako se predstavljate nadredenima ili partnerima. Takode je dobro imati na umu da je u danima oko pomracenja moguc´e suociti se sa razlicitim poteškocama vezanim za opremu koju koristite ili se u kompaniji u kojoj radite mogu pojaviti problemi u komunikaciji. Takode, nije iskljuceno da primate manje dobrih vesti koje vas navode na razmišljanje i teraju vas da promenite svoju dugorocnu profesionalnu strategiju.

LJUBAV: Nakon uznemirenosti i napetosti prošlog meseca, u maju situacija se opušta, tako da možete povratiti optimizam i odvojeniju perspektivu odnosa.

Iz VIII kuce, odlaze Merkur (4. maja), Venera, vas vladar (9. maja) i Sunce (20. maja). Stoga osecate potrebu da malo udahnete i odvojite se. Takode želite vecu slobodu kretanja, što može imati blagotvorne efekte na ljubavnu vezu, posebno ako je u poslednje vreme ugušena manipulacijama, sumnjama, ljubomorom i posesivnošcu – posebno sa vaše strane. Odvojite dovoljno vremena za analizu i pregled svojih uverenja o ljubavi uopšte, o vezama i posebno o intimnosti.

Takode je vredno napomenuti da 23. maja Saturn pocinje da se spušta kroz V kucu (ljubav, romansa, flert, zabava), oznacavajuci pocetak dugog perioda u kojem se stvari teže krecu u ljubavnom smislu. Ako nekoga želite da osvojite ili povratite, moracete da pokažete zrelost, odgovornost i istrajnost. Ako tražite ljubav, vrlo je moguce dugorocno naic´i na ljude željne ozbiljnih i posvecenih veza, dok imate želju za avanturom. Jasno je da period Saturnovog retrogradnog kretanja nije najpovoljniji period za sentimentalne Vage. Ono što možete uciniti je da ozbiljno meditirate o onome što ocekujete od romanticne veze i o onome što ste spremni da ponudite.

MENTALNO I FIZICKO ZDRAVLJE: Pocev od 14. maja, Jupiterov tranzit kroz kucu zdravlja posebno je koristan za vaše fizicko i mentalno stanje.

Ako ste do sada imali zdravstvenih problema, posle 14. pocinjete da se osecate bolje. Moguce je cak primiti ohrabrujuce vesti od lekara koje vam dosta podižu raspoloženje.

S druge strane, tokom tranzita Jupitera kroz kucu zdravlja, preporucuje se da budete vrlo oprezni šta i, posebno, koliko jedete. Možda postoji tendencija ka višku, koji rizikuje da vam donese nekoliko kilograma viška prilicno brzo.

SAVET: Vreme je da naucite nove stvari i proširite svoj pogled na život uopšte ili na zabrinjavajuce pitanje. Takode, kako Merkur pocinje da opada krajem meseca, bilo bi dobro da analizirate svoja uverenja i vidite koja zaslužuju da se preispitaju.

SKORPIJA:

KARIJERA I FINANSIJE: Vasa finansijska osnova je vrlo aktivna u maju, tako da imate mnogo posla da preispitate finansijsku strategiju.

Vasa 8 kuca (zajednicki resursi, porezi, carine, dugovi, zajmovi, ali i finansiranje, pasivna zarada, nasledstva) pocinje da se gomila nakon 4. maja, kada se Merkur pojavljuje u ovoj kuci. Tada se Merkuru pridružuju Venera 9. maja i Sunce 20. maja. Bicete veoma nadahnuti i moguce je pogoditi sa investicijom kao nikada pre. Ako i dalje imate veca primanja, trebalo bi da se pobrinite za placanje dugova (ako je primenjivo) i / ili da otavite nešto novca na štedni racun.

Astroloski tranziti iz maja pokazuju da je vrlo moguce da se smer karijere radikalno promeni, nabolje, posebno posle 20. maja. Možda vas odredjene finansijske okolnosti primoraju da promenite specijalizaciju ili samostalno zapocnete posao ili, obratno, nakon perioda preduzetništva da se zaposlite.

Takodje, budite vrlo pažljivi prema predlozima koji su vam dati posle 21. maja, posebno ako ukljucuju velike beneficije ili dobitke. U poslednjoj dekadi meseca skloni ste da previše optimisticno (ili cak pogrešno) protumacite informacije koje vam dodju, rizikujuci da završite s razocarenjima, pa cak i gubicima.

Još jedan važan astrološki dogadaj je pomracenje Meseca 26. maja, koje aktivira drugu kucu (zaradeni novac, licni resursi i vrednosti). Pa je moguce imati trenutak otkrivanja, na primer da pogrešno povucete novac, što vas budi i primorava da se suocite sa odredenim stvarima koje ste radili.Vreme je za promene.

LJUBAV: 4. maja Merkur ulazi u osmu kucu Škorpije a 9. maja sledi Venera; Sunce takodje osvetljava ovaj sektor života, pocev od 20. maja. Vrlo je moguce da ovi tranziti naglašavaju vašu predispoziciju sumnjicavosti i potrebu da se previše mešate u poslove svog životnog partnera. Iz želje da doprinesete dubljoj vezi, rizikujete da preterujete i ugušite drugog.

Energija dodeljena ovim tranzitima može da vam pomogne da odnos podignete u višu fazu i stvorite taj intimni prostor u kome se oboje osecate sigurno.

Pocev od 14. maja, Jupiter aktivira 5. kucu Škorpije (ljubav, romansa, koketiranje, sentimentalne avanture), što indukuje energiju koja vam je potrebna da biste se emotivno izrazili i bili komunikativniji. Ako ste sami, nije iskljuceno da zapocnete zanimljivu ljubavnu pricu.

Ako ste u vezi/braku, ovaj period ce vam oboma pomoci da ponovo otkrijete nežnost. Planete koje prelaze vasu 8 kucu favorizuju dijalog od duše do duše, tako da možete uspostaviti vezu na zdravijoj osnovi.

Zanimljivi astroloski aspekti koji se dešavaju u 8 kuci predskazuju transformativne susrete i odnose koji vam mogu u potpunosti promeniti život.

MENTALNO I FIZICKO ZDRAVLJE: Buduci da u 8 kuci imate mnogo planeta, u maju 2021. moguce je da vas uznemire snažne emocije, da dozivite sve vrste opsesija. Pokušajte da ocistite dušu i napustite odredene zavisnosti ili navike, možda cak i porok.

Otprilike 17. maja mogao bi se razjasniti stariji zdravstveni problem, pa se situacija odjednom menja nabolje.

Bilo bi dobro da odvojite više vremena za aktivnosti koje vas opuštaju, moguce sa voljenom osobom ili decom (ako je imate). Takvi trenuci su lek za dušu.

SAVET: Obratite pažnju na predispoziciju da tražite previše od drugih, kako u pogledu pažnje i naklonosti, tako i materijalno, jer rizikujete da izazovete ozbiljne sukobe.

STRELAC:

KARIJERA I FINANSIJE: 4. maja 2021. Merkur napušta kucu posla i ulazi u 7 kucu partnerstava,braka, odnosa sa drugima, ali i konkurencije i rivala. 9. maja Venera a 20. maja pridružuje im se i Sunce. Ovi tranziti pokazuju nam koliko važne saradnje i partnerstva postaju za vaš profesionalni razvoj.

Vrlo je verovatno da ce biti mogucnosti za zakljucivanje novih i vrlo profitabilnih ugovora, bilo za posao (ako ste zaposleni ili poslodavac) ili sa novim klijentima (ako imate sopstveno preduzece). Koristite intuiciju i nadahnuce, tako da možete pronaci najbolje resenje za pretvaranje neprijatelja u prijatelja.

Sa druge strane, da biste uživali u uspehu tokom ovog perioda, potrebno da se organizujete što efikasnije i da budete spremni da vredno radite. Ako ste vlasnik preduzeca, možda cete morati da radite rame uz rame sa svojim zaposlenima.

Važan dogadaj je pocetak retro Saturna, 23. maja 2021. Pa je moguce da ce nakon ovog datuma novac doci teže, sa zakašnjenjima, da bude manje ili teže pribavljen .

  1. maja Merkur takode ulazi u retrogradno kretanje, u kuci partnerstava, oznacavajuci pocetak perioda u kojem je neophodno pregovarati o odredenim ugovorima ili revidirati odredjene klauzule, rokove za završetak radova ili kvote za podelu dobiti (u slucaju udruženja)

LJUBAV: Tokom maja u vasoj 7 kuci (veze, partnerstva, udruženja, brak) je gužva. Prvi korak cini Merkur, koji pocinje da prolazi kroz ovu kucu od 4. maja zatim slede Venera, 9. maja, i Sunce, 20. maja. U ovom astroloskom kontekstu, skloni ste da svu svoju pažnju usmerite na odnose. Sa jedne strane, to bi moglo biti dobro, jer vaš životni partner konacno može da oseti da se ukljucujete, da vam je stalo, da ste spremniji da preuzmete odgovornost i potrudite se da poboljšate odnos para. Sa druge strane, možda postoji tendencija da se malo forsiraju odnosi sa drugima, tako da dobijete ono što želite. Ako krenete u osvajanje nekoga, možda cete postati vrlo navalentni.

Otprilike 10. maja 2021. godine moguce je održati sastanak svog života ili doneti važnu odluku u relacionom planu koji vam menja život. Neki Strelcevi mogu odluciti da se vencaju, drugi da se razvedu. U slucaju prekida, astroloski uticaj tog perioda mogao bi uciniti sve da tece mirnije i lakše doci do prijateljskih rešenja, posebno u slucajevima kada je veza godinama bila loša.

Gledajuci na stvari iz druge perspektive, pomracenje Meseca koje se odigrava 26. maja 2021. godine u samom Strelcu moglo poremetiti ljubavne veze mnogih Strelaca. Možda osecate potrebu da napravite licnu revoluciju, koja takodje ukljucuje prilagodjavanje partnerstva.

MENTALNO I FIZICKO ZDRAVLJE: Ne morate da brinete o svom zdravlju, mada vam s vremena na vreme možete imati manjih problema.Ali to se može brzo rešiti ako odete kod lekara, umesto da se lecite sami.

Pomracenje Meseca koje se odigrava 26. maja u Strelcu moglo bi da oznaci trenutak licne krize, umora ili iritacije, što vas stimuliše da pokušate i promenite nešto u svom životu. Energiju ovog meseca iskoristite za promenu dijete ili za usvajanje nove dijete.

SAVET: Iskoristite Jupiterov tranzit kroz 4 kucu da biste popravili ili ojacali porodicne odnose, poboljšali svoje životne uslove ili se preselili u izdašniji, udobniji prostor.

JARAC:

KARIJERA I FINANSIJE: U 6 kuci Jarca (rad i zdravlje)bice gužva tokom maja 2021. Prvi korak cini Merkur, 4. maja, zatim Venera, 9. maja i Sunce 20. maja. Ako tražite posao, ovaj astroloski kontekst pokazuje da ga možete pronaci po svom ukusu. Ako vec imate posao, nastupa naporan period u kojem se morate potruditi i ceniti svoju kreativnost.

Možete postici važna dostignuca ako efikasno organizujete svoje aktivnosti, ako ste predani i ako date slobodu kreativnoj mašti i domišljatosti za koju ste sposobni. Ozbiljan rad i istrajnost pomažu vam da se istaknete na poslu i utvrdite u svom polju delovanja. Nije iskljuceno da c´e vam biti povereno više odgovornosti ili da c´ete cak morati da preuzmete neke od zadataka nekih kolega.

Pažljivo dozirajte svoj napor, kako vas obaveze ne bi savladale; medutim, tokom ovog perioda možete shvatiti da nije previše lako uštedeti energije. Srecom, ozbiljnost i istrajnost mogu vam doneti puno zadovoljstva, kako materijalnog, tako i emocionalnog.

Pocev od 14. maja, Jupiter prolazi kroz kucu komunikacije, što vam može koristiti u profesionalnim ili poslovnim pregovorima. Podstice se i trgovina bilo koje vrste. Ako radite u trgovini ili ako imate sopstveni posao u ovoj oblasti, vrlo je moguce uživati u intenziviranju aktivnosti.

Još jedan važan dogadaj je cinjenica da Saturn – planeta koja upravlja i vašim horoskopskim znakom i kucom zaradenog novca – krece 23. maja retrogradnim hodom. Kao rezultat, može doci do kašnjenja u prikupljanju iznosa koji zaslužujete. Takode je vreme da preispitate svoju finansijsku strategiju.

LJUBAV:Sve do 20. maja, Sunce, vladar kuce intimnosti, prolazi kroz vašu 5 kucu (ljubav, romansa, flert, zabava, sentimentalne avanture), tako da uživate u toplom periodu, sa najdubljim osecanjima.

  1. maja, Venera zapocinje svoj tranzit kroz 6 kucu, oznacavajuci pocetak perioda u kojem bi se neki pojedinacni Jarcevi mogli zaljubiti u svog kolegu. Romantika se može roditi u najneocekivanijim uslovima, dok radite na profesionalnom projektu ili dok trcite napred-nazad, baveci se malim svakodnevnim obavezama.

Sve dok u vašoj V kuci sunce sija, vi zracite posebnim, misterioznim šarmom koji vam koristi ako želite da povratite životnog partnera ili bivšu ljubav ili ako se pripremate da izjavite svoja osecanja pred osobom koju dozivljavate posebno .

Pomracenje Meseca 26. maja moglo bi se pokazati važnim za ljubavni život Jarceva, jer Mesec vlada vasom kucom odnosa, dok Sunce vlada kucom intimnosti. Tokom perioda oko pomracenja, moguce je da se u životu parova dogodi trenutak otkrivanja ili da ustanovite da vas secanje na prošlu strast previše intenzivno troši.Iskoristite mesecevu energiju da biste se trajno odvojili od prošlosti.

MENTALNO I FIZICKO ZDRAVLJE: Optimisticnog ste raspoloženja i pronalazite vreme za aktivnosti koje volite, koje vas opuštaju i pomažu vam za brže punjenje baterija na prijatan nacin, posebno tokom zauzetih perioda.

Kreativni entuzijazam i profesionalni rezultati vas mobilišu, ali rizikuju da vas dovedu do fizicke i mentalne iscrpljenosti. Od 23. maja, kada vas vlada Saturn krece retro moguci je pad vitalnosti.

Takodje, u danima oko pomracenja Meseca koje se odigrava 26. maja u 12. kuc´i, smanjite radni ritam, da se više odmarate i da više pažnje posvetite svojoj duši i osecanjima.

SAVET: Važan, povoljan, radni ili zdravstveni dogadjaj mogao bi se dogoditi izmedu 17. i 18. maja, sa velikim dugorocnim efektima na vaš život!

VODOLIJA:

KARIJERA I FINANSIJE: Astroloska dogadjanja iz maja posebno stimulišu vašu kreativnost, koja vas profesionalno mobiliše i pomaže vam da se istaknete na poslu ili cak zapocnete nešto samostalno. Nije iskljuceno da steknete koristi od špekulativnih aktivnosti ili imate srec´u i neocekivanu podršku porodice.

  1. maja Jupiter zapocinje tranzit kroz vašu kucu zaradenog novca, što je vrlo povoljno za vašu zaradu. Sa druge strane tranzit Jupitera kroz drugu kucu mogao bi naglasiti i predispoziciju da trošite više nego što bi trebalo. Skloni ste da precenjujete svoje materijalne mogucnosti i pravite previše optimisticne proracune ili da na vas utice bliska osoba koja stvari vidi previše ružicasto, s obzirom na to možete sebi priuštiti vece troškove. Ako se pametno koristi i umereno, Jupiterova energija može vam pomoc´i da uberete mnoge koristi.

Ako imate svoje preduzece, možda cete morati da platite bolje svoje zaposlene. Kriza zarada mogla bi se dogoditi oko pomracenja Meseca 26. maja , bilo da ste zaposleni ili poslodavac.

Pored toga, Merkur, vladar 8 Kuce (zajednicki resursi, porezi, carine, krediti, finansiranje), 30. maja pocinje da se urusava, što vas podstice na pregled finansijske strategije.

LJUBAV: Ljubavni život Vodolije veoma obecava u maju 2021. Astroloski tranziti ovog perioda podsticu vas da izadete iz školjke, otvorite dušu, približite se drugima ili omoguc´ite drugima da vam se približe.

Peta kuca (ljubav, romansa, flert, sentimentalne avanture) je pretrpana tokom maja 2021. godine, a prvi korak ka ovoj teritoriji preduzima Merkur 4. maja. Tada se Merkuru pridružuju Venera 9. maja i Sunce 20. maja. Stoga su ljubav i romanticne veze centar vaših briga tokom ovog perioda.

Dani 11., 17. i 30. maj, mogli bi biti prekretnice u vašem ljubavnom životu, posebno ako ste slobodni; ovog perioda se možete sec´ati još dugo. Moguce je imati sastanak svog života, ljubav koju nalazite samo u romanima. Ako ste u braku, ovi astroloski tranziti pomažu vam da ojacate vezu i ponovo otkrijete svoju želju za flertom i igrom. Iskoristite ovaj povoljan period i pokušajte da napravite prijatno iznenadenje za svog životnog partnera, na primer romanticnim gestom.

Nije iskljuceno da neki od Vodolije imaju želju da imaju dete (ili zatrudne) ili da se vencaju.

Pomracenje Meseca 26. maja 2021. moglo bi da oznaci vrhunac u ljubavnom životu nekih Vodolija. U pozadini promena koje se dešavaju na sentimentalnom nivou, moguc´e je zakljuciti da odredene zajednicke planove za buduc´nost treba prilagoditi ili redefinisati.

MENTALNO I FIZICKO ZDRAVLJE: Posle 23. maja 2021. godine moguce je suociti se sa malim zdravstvenim problemima ili stanjima slabosti ili umora, jer Saturn, planeta hronicnih bolesti krece retrogradnim hodom..

Buduci da je Mesec vladar zdravstvene kuce, Vodolija bi mogla snažnije da oseti posledice pomracenja Meseca 26. maja. Ne panicite ni na najmanji znak slabosti, ali ni da ih ignorišete.

SAVET: Ne zanemarujte porodicni život! Odvojite vreme za svoje voljene i pokušajte da budete fleksibilniji, pomirljiviji.

RIBE:

KARIJERA I FINANSIJE: Maj 2021. je veoma dobar za plodne pregovore i diskusije, za prilagodavanje radnom okruženju i za skladne odnose sa saradnicima.

Sunce, vladar 6 kuce Ribe, prelazi do 20. maja 2021. u kucu komunikacije, ucenja, razmene i trgovine. Ako vam je teško da nadete posao, tokom ovog perioda mogli biste da se prekvalifikujete, naucite nešto novo profesionalno, steknete nove veštine i prakticne sposobnosti.

  1. maja 2021. godine, Jupiter, zapocinje svoj hod kroz cas znak, na vasu srecu. Jupiterova energija vam pomaže da uzmete život u svoje ruke i izgradite svoj put, posebno ako ste do sada oklevali. Vreme je da se bavite svojim pozivom i strastima i ne zadovoljite se poslom na koji idete samo da biste zaradili platu.

Što se tice prihoda, možda c´ete imati prijatno iznenadenje oko 17. maja. Moci cete da rešite problem sa kucom ili porodicom; na primer, možete dobiti novac od roditelja ili dobiti stambeni kredit.

Tokom ovog perioda imate vece šanse da dobijete finansiranje za pokretanje sopstvenog posla, posebno nakon 9. maja.

Pomracenje Meseca 26. maja. aktivira vasu 10 kucu, pa je moguc´e da nastupi trenutak otkrivanja koji c´e vas dovesti do profesionalne preorijentacije. To bi moglo biti ponovno otkrivanje vaše kreativnosti ili sposobnost da se potvrdite, da donosite odluke koje ce vam promeniti život.

LJUBAV: U maju 2021. godine Mars nastavlja da pojacava vašu senzualnost i moc zavodenja i podstice vašu želju za flertom. Pored toga, 14. maja Jupiter prolazi kroz vas znak, što izaziva dodatnu energiju i šarm, tako da ne možete ostati neprimec´eni.

U ovom astroloskom dogadjaju sigurniji ste u sopstvenu snagu i mnogo vam je lakše da otkrijete svoja osec´anja prema osobi koja vam se svida ili da napravite prvi korak da zapocnete romanticnu vezu. Sa druge strane, možda imate tendenciju da pricate previše o sebi ili se predstavljate u preterano povoljnom svetlu.

Generalno, tokom ovog perioda imate potrebu da budete nezavisniji i usredsredeniji na sopstvene interese i želje, pa je veze teže povezati i verovatno morate da se zadovoljite kratkim flertom.

Ako ste u paru, možda cete osecati potrebu da više vodite racuna o sebi i licnom razvoju, rizikujuci da postanete manje prijemcivi za potrebe svog partnera i zanemarite vezu. Da ne biste ostavili pogrešan utisak, preporucujem vam da sa životnim partnerom otvoreno razgovarate o fazi kroz koju prolazite.

Tokom maja 2021. porodicni život nekih Riba može postati prilicno zahtevan. Koliko god želite, ne možete pobeci od svih odgovornosti – i to vam ne bi koristilo. Potrebna vam je podrška vaših najmilijih, supruge, dece, roditelja. Ne gurajte ih!

MENTALNO I FIZICKO ZDRAVLJE: U maju 2021. imate koristi od dobre energije, cak i ako posle 9. maja može postojati predispozicija za melanholiju i povratak u prošlost. Nije loše upoznati svoje emocije i imate sve šanse da se pomirite sa sobom. To može dovesti do skladnijih odnosa sa drugima i obnavljanja nepokolebljive unutrašnje ravnoteže.

Energija pomracenja Meseca 26. maja mogla bi vam stvoriti stariji zdravstveni problem, možda zato što joj trebate posvetiti više pažnje.

Moguce je ponovo poceti razmišljati o starijoj nameri da promenite nacin života ili prehranu.

SAVET:Bez obzira koliko ste uzbudeni zbog moguc´nosti napretka i uspeha, ne zaboravite da ostavite mesta drugima!

Zithromax for sale