MESECNI HOROSKOP ZA JANUAR 2023.

Za Vas pripremila:
Kristina Stanek
Vas astrolog i tariot tumac

OVAN:

Izgleda da ćete ciljati visoko u 2022. godini, sa puno  akcije u vašem sektoru ambicija. Mlad mesec ovde 2. januara je savršen  da prikačete svoj vagon za zvezdu i pokrenete nešto veliko.  Međutim, moraćete da budete strpljivi, jer divna Venera nastavlja  retrogradno do 29., a reakcije ljudi na vaše planove mogu  da se promene. Ali, s obzirom da vas blistavo sunce bodri do 19.  januara, ovo je odličan trenutak da osmislite strategiju kako biste ih  ostvarili.  Postoje i drugi razlozi za strpljenje ovog meseca. Brbljivi Merkur  postaje retrogradan 14. i ostaje tako do 3. februara, što znači  da bi se okolnosti mogle promeniti i možda ćete morati da  restrukturirate svoje ideje.   Možda je vreme da se pozabavite svojom ravnotežom između posla i privatnog  života oko punog meseca 17. januara. Ako ste skloni da budete  preopterećeni, mogli biste da osetite jak pritisak da uradite nešto  po tom pitanju.  Sunce prelazi u Vodoliju 19. na četiri nedelje, što  stavlja naglasak na vaš društveni sektor, umrežavanje i timski rad. To  je prilika da sagledate svoja prijateljstva i grupne veze u perspektivi i  donesete neke nove odluke.  Bićete u zanosu 24. januara dok dinamični Mars prelazi u  praktičnog Jarca oko šest nedelja. Možda ćete otkriti da ste više  vođeni i odlučni da vas ništa neće sprečiti da gurate napred.  Šarmantna Venera postaje direktna u Jarcu 29,  završavajući njenu retrogradnu fazu i uvodeći vreme odluka i novih  početaka. Možda ćete ključne odnose i sporazume videti na nov način, a  ova promena bi mogla da stoji iza nekih važnih promena.  Konačno, sa drugim mladim mesecom —  u Vodoliji 31.  januara, dobijate još jednu šansu da manifestujete svoje  snove.

BIK:

Januar izgleda kao uzbudljiv mesec za vas sa puno novih mogućnosti koje  se otvaraju. Kako glasnik Merkur prelazi u Vodoliju  1. januara, vreme je da se organizujete tako da možete da sprovedete  neke od svojih najinovativnijih ideja i planova u delo. Ako želite da  impresionirate druge, pokazite svoju genijalnost i sigurno ćete uspeti.  Naglasak je na vašem sektoru dalekih horizonata i novih mogućnosti sa  uzbudljivim mladim mesecom 2.januara. To može biti poziv da prihvatite  nova iskustva, posebno ona koja mogu začiniti vašu budućnost. Ovo nije  vreme da idete na isprobano i realno, već da proširite svoj domet i  razvijete mentalitet strastvenog istraživača.  Pametni Merkur postaje retrogradan 14. januara, što može biti mač sa dve  oštrice. S jedne strane, možete doživeti kašnjenje ukoliko nesto ne preduzmete. Pošto se ovo dešava u Vodoloji, vaše greške bi mogle  biti na uvidu svima, tako da bi se isplatilo posvetiti dodatnu pažnju u  naredne tri nedelje. S druge strane, odgovori na dugoocekivana pitanja bi  se mogli pojaviti i biti izvor olakšanja.  17. u Raku je moćan pun mesec i vaš nacin govora i  razmišljanja  bi mogao biti prilično emotivan. Možda ne možete da ne  podelite svoja osećanja i iako vas to može učiniti ranjivim, to može  da očisti vazduh i upozori druge na vašu situaciju.  Kada sunce pređe u Vodoliju 19. januara, vreme je da promovišete svoje  talente i pokažete svoje najbolje veštine. Konačno, ljupka Venera, vaša lična planeta, okreće se direktno 29., što bi za vas mogla biti prekretnica. Ako ste se  uzdržali od donošenja važne odluke, svaka konfuzija sada može nestati,  jer sticete sigurnost kuda idete.

BLIZANCI:

Da li ste spremni da otpustite sve što vas sputava? Ovaj mesec  je savršen za rešavanje problema i rešavanje nekih stvari koje su vam već  neko vreme bili propast.  Mlad mesec u Jarcu 2. januara može pojačati vašu želju da 2022. započnete  na najbolji mogući način. Imajući ovo na umu, mogli biste biti veoma  svesni šta treba da se promeni. Ako ste odlagali trenutak obračuna,  ova lunarna faza može delovati kao katalizator koji pokreće stvari.  Međutim, sa slatkom Venerom koja nastavlja svoju retrogradnu fazu do  29., može doći do trenutaka kada sumnjate u svoje odluke,  posebno one koje se tiču novca ili veze. Pokušajte više da slušate svoje  instinkte i ne razmišljate previše o stvarima. Vaša intuicija vas neće  izneveriti.  Pričljivi Merkur, vaša lična planeta, postaje retrogradna 14. januara,  što bi moglo da izazove probleme u vezi sa avanturama kroz putovanja,  studiranja, objavljivanjem nečega ili drugim novim prilikama. Možda će  biti potrebno strpljenje dok se stvari ne reše.  Mogli biste se pretvoriti u rasipnika kada je pun mesec u emocionalnom  Raku i vaša zona novca 17. Moglo bi se reci da  trošite kako  biste se bolje osećali. Briga o sebi je  bola za vas od kupovine.  Kako sunce ulazi u Vodoliju na četvoronedeljni boravak 19. januara,  mogli biste da se osećate malo lakše na neki način. Mogla bi se  pojaviti prilika da proširite svoj domet i donesete novi razvoj na vaš  način.  Ratnik Mars prelazi u Jarca i intenzivnu zonu24,  naglašavajući potrebu da radite na duboko ukorenjenim blokadama koje bi  vas mogle sprečiti da uživate u većem bogatstvu ili emocionalnoj  sreći.  Konačno, mlad mesec 31. januara može biti poziv da se prihvatite  uzbudljivog izazova.

RAK:

Naučićete mnogo o odnosima ovog meseca i o svojim motivima da se  družite sa raznim ljudima. Kada sunce osvetli ovaj sektor, dobićete  novu perspektivu o tome šta se dešava i kako biste mogli da poboljšate  stvari.  Mlad mesec u Jarcu 2. januara može da vas ohrabri da počnete iznova. Ako  ste prošli kroz tezak period, možda ćete biti inspirisani da pokušate  ponovo. Ako nema nade, ovo bi mogao biti poziv da se to okonča i krene  dalje.Venera je u svojoj retrogradnoj fazi do 29., tako  da može doći do zabune oko toga kako se zaista osećate. Ako je tako,  sačekajte svoje vreme i to će vam omogućiti da dobijete jos informacija kko biste doneli ispravnu odluku.r Merkur je retrogradan od 14. januara do 3. februara, što bi  moglo da odloži vaše poslove, pa budite spremni i na ovo. Poslovne i  novčane stvari bi mogle da budu obustavljene, a pitanja koja su  izgledala gotovo zavrsena mogu biti podložna promenama.  Pun mesec u vašem znaku 17. izgleda kao da bi mogao biti  prilično emotivan. Pustite te suze da teku radije nego da piju utešnu  hranu. Dodajte ovome malo brige o sebi i uskoro ćete se  osećati opuštenije.  Intenzivnije četiri nedelje počinju kada sunce uđe u Vodoliju 19.  januara. Postaćete svesniji šta vas je sputavalo i bićete inspirisani  da uradite nešto po tom pitanju. Ovo je takođe prilika da organizujete  svoje  poslove i finansije.  Zavodljiva Venera postaje direktna u Jarcu 29., što može  dovesti do kraja neizvesnosti oko stvari vezanih za romantične ili  poslovne veze.  Konačno, postoji drugi mlad mesec, ili plavi mesec, u Vodoliji 31.  januara, što je od pomoći za pokretanje novih inicijativa.

LAV:

Veliki fokus na vašem sektoru rutine i životnog stila mogao bi da  promeni igru. Sunce u ovom sektoru do 19. januara, zajedno sa  harmoničnim Venerom i Plutonom, podstiče vas na kreativan pristup kako  bi vam dani bili zanimljiviji i prijatniji. To je takođe prilika da  preformulišete svoje ciljeve tako da budete motivisani da ih ostvarite.  Pametan Merkur prelazi u Vodoliju , dodajući sjaj vašem  sektoru odnosa. Mogli biste biti duboko zainteresovani za druge i  stvarati fascinantne veze. Mogli biste imati zanimljive razgovore tokom  narednih nedelja.  Mlad mesec u Jarcu 2. januara mogao bi da bude odskočna daska i prilika  da odredite svoje namere za naredni mesec. Pošto je u skladu sa   Uranom, može da izazove nove ideje i mogućnosti. Razvijajte  zdravu strategiju koja će vam pomoći da napredujete sa svojim  uzbudljivim planovima.  Emocionalni pun mesec u Raku i vašem duhovnom sektoru  17. označava vreme odmora. Za vas bi bilo dobro da uzmete  slobodan dan na poslu ili da uprostite raspored, kako biste se uhvatili  ukoštac i snašli se. To je vaša šansa da rešite probleme i pronađete  veći mir.  Sunce pleše u Vodoliju i vaš sektor odnosa 19. januara, bacajući sveže  svetlo na vaše trenutne obaveze i veze.  Ovo je vaša prilika da dobijete uvid i donesete nekoliko  ključnih odluka.  Ratnik Mars prelazi u Jarca 24., podstičući vaše rutine,  zadatke i dnevne planove i podstičući vas da istražujete načine da  postanete produktivniji.  Konačno, drugi mlad mesec, plavi mesec, 31. januara može biti prilika za  dalje razvijanje veze. Šta god da planirate u vezi sa svojim ljubavnim  životom ili drugim vezama, ovo je vreme da to pokrenete.

DEVICA:

Tokom ovog prvog meseca 2022. godine, , naglasak je na  samoizražavanju, kreativnosti i romantici. Sunce ovde do 19. januara  inspiriše vas da promovišete svoje talente i vidite gde vas ovo vodi.  Venera u njenoj retrogradnoj fazi mogla bi da vas zatekne da povremeno  sumnjate u sebe i patite od sindroma prevaranta. Ne dozvolite da vas ovo  izjede. Usudite se da se suocite, i uskoro ćete  otkriti da imate mnogo obožavalaca.  Mlad Mesec u Jarcu u 2. može nagovestiti novi početak, a mogao bi da  dođe iz vedra neba. Ako osećate da bi ovo radilo za vas, nastavite sa  tim. Izbegavajte sve radnje zasnovane na impulsu, ali se bavite idejama  koje su sveže i inovativne jer bi vam mogle dobro uspeti.  Možda ćete morati da pratite sebe dok se glasnik Merkur, vaš vladar,  okreće retrogradno u Vodoliji 14. januara. Rutine mogu biti poremećene  i može doći do kašnjenja. Priprema za ovo unapred će vam u velikoj  meri pomoći. 17. bi mogao da se poklopi sa proslavom ili drugim društvenim  događajem koji ce izazvati emocije – na dobar način. Pun Mesec u Raku  ovog dana bi mogao da pojača osećanja, a ona bi mogla da usmere sve  odluke koje treba da donesete.  Prelazak  sunca u Vodoliju 19. januara može pokrenuti ovaj proces i podstaći vas  da radite drugačije.  Ovo je dobra  prilika da organizujete svoje vreme kako biste to postigli.  Kreativnost i romansa dobijaju podsticaj dok vatreni Mars prelazi u  Jarca 24. i ostaje oko šest nedelja. Možda ste spremni da  uložite više truda u romansu, kreativnu priliku ili veštinu koju želite  da usavršite. Bicete ambiciozno raspoloženi, a to će pojačati  vašu odlučnost da dobijete ono što želite.

VAGA:

Bićete usred kućnih i porodičnih aktivnosti kada 2022. počne.  Možda ste kovali nove ideje i planove u zajedništvu praznične sezone, a  sada ste spremni da napravite nekoliko promena. To može uključivati bilo  šta, od strukturalnih promena u vašem domu do preuređenja do pokretanja  malog biznisa do provođenja više vremena zajedno kao porodica.  Mlad Mesec u Jarcu 2. januara mogao bi da bude katalizator koji vam  pomaže da se krećete. Ako imate velike ambicije za svoje mesto, vreme  je da ih sprovedete u delo. Pažljivo planirajte, međutim, veza sa  električnim Uranom tog dana sugeriše da biste u tom uzbuđenju mogli  prećutati važne detalje, što bi vas skupo kostalo.   Merkur ide retrogradno kroz Vodoliju 14. i postaje  direktan u Jarcu 3. februara. Tokom ovog perioda mogli biste da doživite  neočekivane smetnje, kašnjenja i zbrkanu komuniaciju. Pa pokušajte da se pripremite za svaki slučaj.  Pun mesec u istaknutoj zoni 17. januara mogao bi da vas stavi u centar  pažnje, makar i indirektno. Možda ćete se osećati dirnutim da podelite  svoja osećanja o ključnom pitanju, koje bi moglo uticati na druge i  privući pažnju na sebe. Budite sigurni da možete da se nosite sa bilo  kakvom kritikom pre nego što bilo šta kažete.  Ulazak sunca u Vodoliju 19. osvetljava vašu romantičnu i  kreativnu zonu u naredne četiri nedelje i donosi dašak svežeg vazduha u  vaš život. Vreme je da eksperimentišete i istražujete nova  interesovanja, kao i da se prepustite onima koje već imate.  Ratnik Mars prelazi u Jarca i pokreće kućne i porodične stvari 24.  januara. Ako treba da se rešite nereda i vratite svoje mesto u formu  posle praznika, imaćete energiju i odlučnost da nastavite tako nesto.  Konačno, Venera postaje direktna u Jarcu 29., što može  započeti proces iskupljenja sa nekim, nakon perioda neslaganja.

SKORPIJA:

Mogli biste da budete zauzeti fascinantnim razgovorima,  konstruktivnim dijalozima i ključnim pregovorima ovog meseca. Nastavite  da komunicirate jer ovo je ključ za obavljanje poslova, sklapanje sporazuma i  podmazivanje točkova trgovine. To je takođe prilika da se organizujete i  preispitate odluke i obaveze.  Mlad mesec u Jarcu 2. januara mogao bi da se poklopi sa sklapanjem  dogovora ili uspešnim pregovorima. Ako imate važne stvari o kojima treba  da razgovarate, izbegavajte impulsivna obećanja koja možda nećete  moći da ispunite. Podcenite pre nego precenite šta možete da uradite i  trebalo bi da budete dobro.  Čak i tako, sa genijalnim Merkurom koji se okreće retrogradno u znaku  Vodolije 14., postoje trenuci kada stvari ne idu po planu. Mogli  biste iskusiti kašnjenja i neke frustracije oko poslova sa nekretninama . Preseljenje bi moglo biti odloženo ali bi drugi  porodični projekti mogli da se ne realizuju na vreme. Ako možete da  sačekate da ova živosrebrna planeta ponovo postane direktna 3. februara,  stvari će se odvijati lakše.  Pun mesec 17. januara mogao bi da izazove želju za bekstvom. Ako možete  da odete na pauzu ili kratko putovanje i uživate u novim iskustvima, to  bi moglo da vam donese svet od koristi. Spa dan u lekovitom okruženju  može biti upravo ono što vam treba.  Dok blistavo sunce sija u Vodoliju i vašu kućnu zonu 19., može  vas inspirisati da postavite ciljeve koji mogu pozitivno uticati na vaš  životni prostor i porodicu.  Pomeranje Marsa u Jarcu 24. januara može biti odlično ako radite u  prodaji ili imate ambicije da vodite internet marketing. Stvari mogu  ići jako dobro.  Konačno, mlad mesec u Vodoliji 31. je savršeno vreme za novi početak,  posebno na domaćem planu. Ako ste spremni za promenu, ovo je dan da  odredite svoje namere i istražite svoje mogućnosti.

STRELAC:

Vaša finansijska zona je istaknuta, tako da izgleda da će  predstojeći mesec biti veoma zauzet dok budete organizovali stvari.  Međutim, sa glamuroznom retrogradnom Venerom u istom sektoru do 29.  januara, možda ste naišli na nekoliko prepreka poslednjih nedelja. Ovo  bi vas moglo podstaći da razmislite o svojoj pravoj  i  sopstvenoj vrednosti, bez obzira da li možda naplaćujete premalo za svoj  rad ili očekujete premalo plaćanja.  Mlad Mesec u 2. u Jarcu bi mogao da pokrene pozitivne mere  koje će vam pomoći da sprečite bilo kakva kašnjenja. Ova lunarna faza  je odlična za dobijanje i primenu saveta koji mogu da reše vaše  najhitnije probleme. To je takođe dobra prilika da napravite budžet,  počnete da štedite, smanjite troškove i isprobate druge metode koje će  vam pomoći da zadržite kontrolu.  Merkur će biti retrogradan od 14. januara do 3. februara,  tako da ćete možda iskusiti i kasnjenja i losu komunikacju u ovom pogledu.  Merkurova faza premotavanja se odvija u vašoj komunikacijskoj zoni, što  može dovesti do mešovitih poruka i nesporazuma. Ljudi mogu biti  nepouzdani ili ćete možda morati da prekršite obećanje zbog  nepredviđenih događaja. Ako možete da se pripremite unapred, bićete  korak ispred svih ostalih.  Prelazak sunca u Vodoliju 19. može biti odlična prilika da  promovišete svoj posao ili uslugu kako na mreži tako i van nje. Ako ste  se pitali da pokrenete blog, napravite veb stranicu ili postanete  uticajni na društvenim mrežama, ovo je dobar trenutak da naučite šta  treba i da krenete.  U međuvremenu, Mars ratnik prelazi u Jarca i vašu zonu novca 24.  januara. Njegov šestonedeljni boravak ovde će vas podstaći da  povećate svoj prihod na bilo koji način. Ako se osećate dirnutim da  započnete bočnu gužvu, nastavite. Dugoročno ćete imati velike koristi.  31., drugi mlad mesec u mesecu, ovaj u Vodoliji, može biti od  pomoći za pokretanje projekta, sklapanje dogovora ili posvećenje  nečemu važnom. Kako mesec raste, vaši planovi mogu dobiti zamah.

JARAC:

Naglasak na vašem znaku tokom ovog meseca stavlja fokus na  samoizražavanje i sve planove i projekte koji vam odgovaraju. Sunce ovde  do 19. januara znači da ćete biti u svom elementu i prirodno skloni da  se organizujete. Ako želite da 2022. počne na najbolji mogući način,  ovo bi bio dobar trenutak da postavite svoje ciljeve i napravite  planove. Gde želiš da budeš za šest meseci? godinu? Ako to zapišete,  možete lakše doći do toga.  Sa mladim mesecom u vašem znaku u 2, možete krenuti u akciju tako  što ćete odmah preduzeti inicijativu na jednoj ideji. Osmišljavanje  strategije i raščlanjivanje na delove kojima se može upravljati će to  učiniti mnogo lakšim. Pazite, međutim, jer je ova lunarna faza usklađena  sa nemirnim Uranom, pa biste mogli biti u iskušenju da delujete  impulsivno, što bi moglo da pokrene stvari.  Može postojati nekoliko prepreka sa kojima se morate boriti dok  razmišljate,  Merkur postaje retrogradan 14. januara. Ovo se dešava u  vašoj zoni novca, tako da bi se isplatilo biti posebno oprezan u svim  vašim poslovima. Da li planirate da kupite nešto skuplje? Obavezno  čuvajte sve račune i papire.  Pun mesec u vašem sektoru odnosa 17. bi mogao da vas nađe u  osetljivom raspoloženju. To bi moglo da izazove osećanja oko problema,  posebno ako ste ga gurnuli pod tepih. Ako se osećate ranjivo ili  emotivno, obratite se nekome i dozvolite sebi da budete utešeni.  Ulazak sunca u vaš finansijski sektor 19. januara mogao bi da vas  inspiriše da sagledate svoju trenutnu situaciju i napravite nekoliko  poboljšanja. Možda je vreme da ponovo napišete svoj budžet, organizujete  svoju potrošnju i možda smanjite sve nepotrebne troškove.  Pored toga, drugi mlad mesec u mesecu, plavi mesec 31., mogao  bi biti savršeno vreme da  potražite nove  načine da povećate svoj prihod. Mogli biste imati neke briljantne  ideje.

VODOLIJA:

Naglasak na vašoj zoni duhovnosti trajaće ceo mesec i mogao bi da pruži priliku da se dublje razumete. Možda ćete biti skloniji meditaciji,  odvajanju vremena za pažljivo povlačenje ili uživanju u jogi ili drugim  korisnim vežbama.  Mladi mesec u ovoj zoni 2. januara 2022. počinje pozitivno. To je šansa  da se oslobodite prostora za nova dešavanja kada sunce uđe u vaš znak  19. Da li ste spremni da istražite više svog potencijala?  Imate skrivene talente i san ali slučajnost bi mogla da ih istakne tokom  ovog vremena. Ako je tako, vreme je da ih primenite u praksi.  Međutim, Merkur ide u rikverc 14. januara, tako da može doći do  nekoliko problema sa kojima se treba boriti. Možda ćete morati da  odložite određene planove ili otkrijete da dolazi do neočekivanih  promena koje ugrožavaju tekuće projekte. Najbolji savet je da budete  spremni, tako da ne morate da se mučite u poslednjem trenutku.  Takođe bi vas mogao izbaciti iz ravnoteže pun mesec preko vaše duhovne  ose 17. Pokušajte da pojednostavite svoj raspored za taj  datum, i, ako možete da uzmete slobodan dan. Ovo je dobro  vreme da se opustite, napunite baterije i orijentišete se.  Ulazak sunca u vaš znak 19. januara je razlog za slavlje. Naredne četiri  nedelje su vreme da se prepustite onim stvarima koje volite da radite.  Podelite svoje ideje, izrazite svoje mišljenje i nahranite svoju dušu.  Ne brinite da ćete izgledati sebično. Ovaj mesec je vaš, da uživate.  Atraktivna Venera postaje direktna u privatnoj zoni 29. januara, a to bi  moglo da se poklopi sa odlukama o kojima ste razmišljali u poslednjih  šest nedelja.  Konačno, mlad mesec u vašem znaku 31. bi mogao imati  impulsivnu notu. Ovo je vreme za pokretanje novih ideja i projekata,  ali prvo se pobrinite da imate dobru strategiju.

RIBE:

Jupiter je ušao u vaš znak krajem prošlog meseca, tako da  2022. počinjete veoma pozitivno. Imate poverenja u sebe i svoje  sposobnosti, a to može u velikoj meri da podstakne vaše napore.  Takođe je veliki fokus na vašoj društvenoj zoni, inspirišući vas da se  uključite u grupe i klubove koji su povezani sa vašim interesovanjima i  poslom. Uživaćete u diskusijama, savetima, izlascima i druženju.  Mlad mesec u Jarcu 2. januara mogao bi da vas iznenadi. Pošto se  usklađuje sa energičnim Uranom, može doneti nekoga novog, uzbudljivog i  prijatno drugačijeg u vaš život. Oni bi takođe mogli da utiču na vas.  Neko iz prošlosti bi mogao da se vrati u vaš život tokom Merkuriove retrogradne faze, koja se proteže od 14 do 3.  februara. I drugi aspekti prošlosti bi vas takođe mogli ponovo posetiti,  pa bi ovo bio dobar trenutak za pronalaženje potrebnog rešenja i  izlečenja.  Pun mesec u vašoj zoni odmora i romantike 17. januara mogao bi da bude  vreme proslave ili savršen za zabavan izlazak. Možda postoji i  emocionalna strana ove lunarne faze, što znači da bi vam bilo teško  zadržati suze radosnice ili tuge pod kontrolom.  Vaša duhovna zona dolazi u fokus kada sunce ulazi u Vodoliju za svoj  četvoronedeljni boravak 19. Ovo uvodi vreme odmora i oporavka.  To je šansa za vas da završite sve nedovršeno i rešite sve stvari koje  su nad vama.  Zavodljiva Venera postaje direktna u vašem društvenom sektoru 29.  januara, tako da ako je bilo bilo kakvih poteškoća sa grupom ili  prijateljem, one bi mogle početi da zarastaju.  Konačno, mlad mesec u Vodoliji 31. uvodi novi duhovni  početak. Ako ste spremni da započnete novu praksu, kao što je pažljivost  ili joga, ili da pojačate svoje trenutne napore, ovo je dobar trenutak  za početak.

Zithromax for sale