Mag

Pripremio za vas : Aleksandar Tomić

Mag je nas unutrasnji faktor koji pomaze da se nasa unutrasnja energija usmeri u odredjenom pravcu. Ako ga uporedimo sa Ludom, uocava se vrlo mala razlika. Oboje su povezani sa arhetipom prevaranta, ali na razlicite nacine. Razlika izmedju Lude i Maga je razlika izmedju sale i predstave madjionicara.

Luda se sali sa nama, a Mag priredjuje iluzionisticke trikove, Luda priprema iznenadjenje iza nasih ledja, a Mag izvodi svoje trikove ispred nasih ociju; Pajac nas vara i zasmejava, a Mag nas zadivljuje; Luda je veseli amater, a Mag je ozbiljan profesionalac.

U Marseljskom Tarotu, Mag u jednoj ruci drzi svoji carobni stapic, a u drugoj zlatan novcic — ruka je glavni detalj u svim carolijama. Ona simbolizuje covekovu snagu koja svesno moze da pripitomi i oblikuje prirodu i da njenu energiju iskoristi u kreativne svrhe. Mag nam otkriva veliku istinu: sve stvari su jedno, svi elementi su jedno i sve energije su jedno.

Vazduh je vatra, zemlja, ljudi, ptice, voda, vino… sve je jedno! Sve je celina i sve je sveto. Jedna snaga gradi sve oblike i forme; sve potice od jedne stvari. Njegov sesir predstavlja horizontalni broj osam, broj koji se u okultizmu pripisuje Hermesu. Ovaj oblik sesira podseca i na matematicki znak za beskonacnost.

Sa svojim stopalima cvrsto na zemji, a glava mu je okrenuta ka nebu, on prikazuje svoju stvoriteljsku nameru da uskladi makro i mikrokosmos, cija je beskonacnost prikazana na njegovom sesiru. Ako se uz svetlost svece koncentrisete na magov obod sesira, videcete da se pomera. To je tok, neprekidnog stvaralackog kretanja.

Na karti se vidi da je u Magovom odelu utkajana i zelena boja, sto nije bio slucaj i sa Ludinim kostimom. Zelena boja oznacava nesto sto je usadjeno, sadrzano u nasoj stvarnosti, kao sto su usadjene biljke koje rastu pred Magovim nogama. Kod Lude tih boja nije bilo zato sto je Luda energija koja slobodno pluta. Ovde Mag kanalise i usmerava tu stvaralacku energiju.

Mag drzi svoj magicni stapic u levoj ruci sto govori da njegova moc nije rezultat intelekta i vezbe, vec je vise prirodna i nesvesni dar. Njegova desna ruka je usmerena ka zemlji. Sa jedne strane, on oznacava alhemicarski princip: “solve et coagula”, a sa druge strane, on je predstavljen kao veza izmedju neba i zemlje. Mag je oznacen brojem jedan, sto simbolizuje Jang, ili simbol muske snage.

PORUKA: Vestina prilagodljivosti je njegova najveca vrlina. On je originalan, kreativan i fleksibilan, ali vrlo lukav i vesto upravlja drugima, bilo dobrom ili zlom namerom. Ova karta Vam porucuje da se ne plasite postupati pozitivno i odlucno. Slabost volje i neorginalan pristup predstavljaju prepreke za dalji razvoj dogadjaja i za evoluciju. Nalazite se u polozaju da delujete na druge.

Uspravno: Osoba sa jako naglasenom, silnom voljom, odlucnost, samopouzdanje, fleksibilnost, samokontrola, stvaralastvo, jedinstvo, volja, zavrsavanje zapocete obaveze, kreativnost, aktivnost.

Obrnuto: nesigurnost, lenjost, pasivnost, odlaganje, odugovlacenje, nezainteresovanost, nedostatak samokontrole, neozbiljnost, negativna volja, namera da se postigne negativan cilj, lazov.

Izvor: Ana Raković

Zithromax for sale