Kako su nastali horoskopski znakovi – Rak:

Priredila astrolog Ana Savovic

 

Zodijački znak Rak i odgovarajuće sazvežđe, dobili su ime po jednom ogromnom Raku koji je napao Herakla. Herakle je morao da ispuni dvanaest zadataka da bi postao bog. To mu je priredila ljubomorna Hera, žena vrhovnog boga Zevsa, jer je Herakle bio njegov vanbračni sin. Heraklu je zadatke davao mikenski kralj Euristej.
Njegov drugi zadatak je bio da ubije čudovišnu Hidru koja je u okolini grada Lerne u Argolidi ubijala ljude i stoku. Hidra je bila ogromna devetoglava zmija čijih su osam glava bili besmrtni, a deveta smrtna.
Herakle ju je hrabro napao isteravši je zapaljivim strelama iz jazbine. Kako bi Herakle otkinuo ili odsekao neku glavu Hidri, na tom mestu su izrasle dve nove. Heraklo bi možda i izgubio bitku sa Hidrom da mu nije u pomoć pritekao sinovac Jolaj.
On je preko mesta na kome je otkinuta glava prelazio užarenim ugarcima i tako sprečio da izrastu nove dve. Kada je izgledalo da će Herakle pobediti Hidru, njoj je u pomoć došao ogroman Rak. Herakle je morao i njega da ubije da bi uspeo da izvrši svoj drugi zadatak. Hera je Raka stavila na nebo i podarila mu sazvežđe.

Priredila astrolog Ana Savovic

Zithromax for sale