Kako su nastali horoskopski znakovi – Blizanci:

Priredila astrolog Ana Savovic

 

Jedna od najlepših žena svog vremena bila je Leda, spartanska kraljica i žena kralja Tindareja. Njena lepota privukla je vrhovnog olimpskog bog Zevsa, poznatog po svojim ljubavnim nestašlucima. Kako bi se sakrio od svoje ljubomorne supruge, boginje Here, Zevs je menjao oblike i pretvarao se u razne životinje i bića.
Ovoga puta, da bi zavarao Heru i osvojio Ledu pretvorio se u divnog labuda. Posle toga je Leda rodila Zevsu blizance Poluksa i Helenu, zbog koje je posle izbio trojanski rat. Iste noći Leda je spavala i sa mužem i rodila Kastora i Klitemnestru. Poluksu je otac Zevs podario besmrtnost koju Kastor, kao sin smrtnika, nije imao.
Kastor i Poluks su se veoma lepo slagali u svemu i voleli. Bili su pravi primer bratske ljubavi.
Na žalost, u jednoj svađi je ubijen Kastor. Poluksova tuga za izgubljenim bratom je bila toliko velika da mu je Zevs omogućio da jedan dan provodi sa njim na Olimpu, planini gde žive bogovi, a drugi dan u Hadu, podzemnom svetu mrtvih sa svojim bratom Kastorom.
Diveći se i sam tolikoj bratskoj ljubavi svemogući Zevs je oba brata pretvorio u sjajne zvezde, da zajedno svetle i podsećaju ljude na bratsku ljubav. Zvezde se zovu po njihovim imenima Kastor i Poluks, a celo sazvežđe po kome je Zodijački znak dobio ime nazvano je Blizanci.

Priredila astrolog Ana Savovic

 

Zithromax for sale