Kako su nastali horoskopski znakovi – Lav:

Priredila astrolog Ana Savovic

Po antičkoj mitologiji ime sazvežđa Lav i odgovarajućeg zodijačkog znaka, potiče od jednog ogromnog lava. Taj lav je harao okolinom grada Nemeja u Argolidi, živeći u pećini u Nemejskim planinama. Bio je tako moćan da mu nikakvo oružje nije moglo ništa. Opustošio je grad Nemej i okolinu prožderavši mnogo ljudi.
Da bi postao bog Herakle, sin vrhovnog boga Zevsa i smrtne žene Alkmene, morao je da izvrši dvanaest podviga, junačkih dela. To je smislila Zevsova žena Hera kako bi na taj način sprečila Zevsovog vanbračnog sina da postane bog, verujući da on u tome neće uspeti.
Heraklu je zadatke određivao mikenski kralj Euristej, trudeći se da ispuni Herinu nameru. Prvi zadatak koji je Herakle dobio od Euristeja bio je da ubije nemejskog lava.
Čudovišnom lavu nisu mogli ništa ni gvožđe ni bronza ni kamen, tako da je izgledalo da ga je nemoguće ubiti. No Herakle je otišao u njegovu pećinu, udario ga svojom drvenom batinom po glavi, obuhvatio rukama vrat ošamućenog lava i slomio mu kičmu. Tako je izvršio svoj prvi zadatak za koga je Hera mislila da neće uspeti i da će ga nemejski lav prožderati. Besna Hera, da bi napakostila zadovoljnom Zevsu, uznela je lava na nebo i tako je horoskopski znak Lav dobio ime.

Priredila astrolog Ana Savovic

Zithromax for sale