Kako su nastali horoskopski znakovi – Bik:

Priredila astrolog Ana Savovic

 

Evropa, kćerka kralja Agenora, bila je izuzetna lepotica. Toliko izuzetna da je zapazio i vrhovni bog Zevs . Poznat po ljubavnim zgodama sa besmrtnim boginjama, ali i smrtnim ženama, Zevs je poželeo Evropu, a ono što poželi on mora i imati. Da ga, njegova supruga i vrhovna boginja, Hera ne bi razotkrila pretvorio se u prekrasnog belog bika i polako, pasući travu, prišao Evropi. Evropa, koja se igrala sa drugaricama primetila je bika izuzetne snage i lepote, pomilovala ga, a zatim se popela na njega. Bik je sa Evropom na leđima preplivao more i došao na ostrvo Krit.
Tu je Zevs uzeo svoj pravi lik i sa Evropom savio svoje ljubavno gnezdo. Zajedno su proveli nekoliko lepih godina, a iz njihove ljubavne veze rodila su se tri sina. Po Evropi je naš kontinent dobio ime, a prekrasnog belog bika je Zevs postavio na nebo u obliku sazvežđa koje se zove Bik.
Po drugoj legendi, koja je takođe starogrčkog porekla, ponovo je reč o Zevsovim problemima sa ljubomornom suprugom Herom. Sazvežđe Bik predstavlja Iju, kćer rečnog boga Inaha, koja je bila Zevsova ljubavnica i koju je on pretvorio u kravu kako bi zavarao Heru.

Priredila astrolog Ana Savovic

Zithromax for sale