Zasljepljujuće blještavilo Sunca u Lavu: Šta vama donosi vrhunac leta?

Leto je na svom vrhuncu. Ulaskom Sunca u ekliptički isječak Lava 22. 07. u 17 sati i 16 minuta, gde se već nalaze, odnedavno planete Mars te Merkur koji će, nakon svoje retrogradne faze u avgustu u kojoj će se iz Device nakratko vratiti u Lava, u tom znaku biti još prvi nedelju septembra, počinje period sjaja, što će svaki, iole veći ego doživeti gotovo kao samoveličajuće religiozno iskustvo.

Pripremio za vas: Aleksandar Tomić

Vreme je da budemo bogovi. Dakako robovi materije i materijalnog to će iskazivati kao pojačanu potrebu za samo-hvalospevima dok će, ona profinjenija “lavlja” energija imati želju za ekspanzijom kroz davanje, velika dela, velike i važne odluke. Merkur u Lavu podstiče hvalisanje ali i grandiozne izjave, potrebu da se, na ovaj ili onaj način, bude na sceni, da se bude viđen, ili barem primećen i izdvojen od gomile. Nekako. Nečim. Mars u Lavu, pak, kad sjaji onda – blješti, sve manje od toga ne vredi. Ne vidi se. Ovo je fiksan Mars zbog fiksne kvaliteta ovog, po elementu, vatrenog znaka, pa je nekako “ukopan”, treba mu podsticaj za delovanje. Ali, kad krene, ne staje, i obično – preteruje.

Većinu avgusta Mars će biti u blizini Sunca, pa će to Sunce svakako biti još sjajnije, i još – toplije. Tačnije rečeno – vruće. Sjajno. Jako. Mali Lavovi rođeni ove godine bit će bića puna energije i želje za isticanjem jer, kako znamo, Mars je ovnovsku planet i njegova energija je energija inicijative, borbe, nametanja. A to će pomalo lenjog Lava i te kako pokrenuti. Ostalim Lavovima početak njihove solarne (od rođendana do rođendana) godine mogao bi biti poprilično aktivan, uostalom, kao i cela godina koja je pred njima.

Zadnji dan juli Venera će ući u Raka, a 26. avgusta iu Lava, pa će njen boravak većinu leta u vazdušno-vodenoj kombinaciji podstaći razigranost i emocionalnu nesigurnost koja bi mogla, zbog aspekta kvadrata Venere s Jupiterom sredinom avgusta, ukazati i na razne oblike preterivanja ali i – prevrtljivosti podstaknute nekim novim romantičnim prilikama. 21. avgusta dogodiće se i pomrčina Sunca, na zadnjim stepenima Lava, taman nešto pre nego što Saturn iz Strelca krene direktno, nakon svoje zadnje retrogradne faze u ovom znaku.

U to vreme (sredina i druga polovina avgusta) Mars i saturn biće u aspekti vatrenog trigona, jedne pozitivne i protočne energetske konstelacije, u saglasju i sa Jupiterom u Vagi, što će ukazati na povoljno vreme za usmeravanje energije u željenom pravcu. Osobito ako ste pripadnik vatrenog trojstva (Ovan, Lav, Strelac) i posebno ako ste pripremu za to napravili već ranije, u obliku planova, preliminarnih razgovora i sl.

Retrogradni Merkur će od 12. avgusta do 4. septembra biti vrlo povoljan za sve ono što završavate i za ono što ili iznova reaktivirate ili nastavljate nakon faza zastoja. Čak i Uran u Ovnu nosi energiju neočekivanih obrata, u smislu još boljih varijanti od onih koje ste uopšte mogli zamisliti. Zato ne pretpostavljajte, i ne ograničavajte se očekivanjima. Samo delujte. Iz srži onoga što jeste, puni entuzijazma i uzbuđenja prema svemu što radite, želite, nameravate. Tako ćete strelice koje odapnete uputiti u, po vas, najboljem smeru.

A o pomrčini ćemo nešto više u avgustu. Jer svaka je pomrčina važna tačka zaokreta energije, novih prilika, a za mnoge i novih životnih ciklusa. Nijedan “po defaultu” pozitivno ili negativno. Svakom događaju značenje ionako dajemo mi sami. U skladu sa našim osnovnim uverenjima. Koja baš i nisu uvek u skladu sa onim što mi, kao bića, jesmo. Nekome su njegova sopstvena podsvesna i uprogramirana u najranijem detinjstvu uverenja teret. Nekome izazov. Kako god, uživajte u letu i iskoristite ove planetarne energije da, ako ništa drugo, barem malo narastete u sopstvenim očima. Ne s nivoa nekakve umišljene ego veličine koja se upoređuje sa drugima, već sa nivoa vas i sve nas kao bića čije je samo postojanje krunski dokaz naše vrednosti. Volite sebe bezuslovno, i bez obzira na sve ono što su vas učili da biste trebali biti kako biste zavredili ljubav i pažnju drugih.

Ljubav se ne zavređuje. Ona je ono što sve nas i ceo svemir drži u srcu Kreatora. Zauvek.

Izvor: Goga Kovačević

Zithromax for sale