Mladi Mesec komfortne zone

Mladi Mesec je poseban dan, kao i Puni Mesec, te igra važnu ulogu u vedskoj astrologiji. Za razliku od Punog Meseca koji pojačava element vode u našem telu i umu, te nakshatre u kojoj se nalazi, Mladi Mesec oslabljuje element vode, što automatski oslabljuje aktivnost našeg uma i emocija slabija – i to je ono što taj dan čini savršenim za meditaciju. Naš um je prirodno puno smireniji na dan Mladog Meseca.

Pripremio za vas: Aleksandar Tomić

Sanskrtska reč za Mladi Mesec je Amavasya, što doslovno znači: “kada je ama, otrov našeg tela pod kontrolom”. Veruje se da je na Mladi Mesec  popio otrov koji je prijetio uništenju sveta, te je od tada svaki Mladi Mesec posvećen Bogu . To je dan kada naš unutarnji otrov izlazi na površinu uma kako bi mogao biti neutraliziran kroz meditaciju.

Mladi Mesec je vreme kada pozitivne kvalitete nakshatre u kojoj se Mesec nalazi postaju “zamračene” u našem umu od strane mesečevih čvorova. Više puta sam primećivao da već par dana pre Mladog Meseca negativne kvalitete nakshatre u kojoj će Mesec biti postaju snažnije u umu ljudi. To je vreme kada Mesec (um) ne reflektira nikakvo svetlo – kada se naša mračna strana otkriva i naša podsvest postaje snažnija.

Svaki Mladi Mesec nosi specifične kvalitete i lekcije koje naš uči, zavisno o njegovom položaju u zodijaku. Sledeći Mladi Mesec biti će 23. 07. 2017.,  – osmoj vedskoj konstelaciji pod vladavinom Saturna, koja se nalazi u znaku Raka.

Pročitajmo više što će nam taj dan doneti!

Mladi Mesec komfortne zone

Ovaj Mladi Mesec  pojača će našu potrebu za kvalitetnim odmorom, posebno uz konjukciju Marsa i Sunca u istoj nakshatri. Naša potreba za odmorom i regeneracijom biti će izuzetno velika, posebno zato što bi mogli osetiti neobičan umor za vreme ovog perioda. Zbog Marsove oslabljenosti, ovaj umor mogao bi dovesti do određenog odugovlačenja i naše nemogućnosti obavljanja dužnosti na vreme. Za sve one koji su izrazito nestrpljivi, ovaj period bi mogao doneti duboku frustraciju i nervozu.

Ovih par dana prije Mladog Meseca u Pushya nakshatri, savršeno je vreme za sve nas da svjesno usporimo i poštujemo prirodni tok vremena. Vreme je da svesno ispunimo svoje dužnosti na opušten način. Dodavanje pritiska neće pomoći u ovom periodu, posebno zbog Saturna (vladara Pushya nakshatre) koji se nalazi u gandanta tački. Kada je čvor zapleten, nasilno povlačenje njegovih niti učinit će ga još napetijim. Samo svesna opuštenost može doneti stvarno olakšanje.

Mladi Mesec u Pushya nakshatri natera će nas da izađemo iz svoje komfortne zone i ohrabrit će nas da “komfortnu zonu” pronađemo unutar sebe. Mnogi ljudi bi u ovom periodu mogli imati renovacije u stanu/kući, no to neće proći bez odgađanja i odugovlačenja.

Ovaj Mladi Mesec je savršeno vreme za kontemplaciju, meditaciju i vežbu strpljivosti. Njegova glavna poruka je: “Daj sve od sebe, ali rezultat svojih postupaka ostavi u Božjim rukama. Deluj iz srca, bez obzira na vanjski nemir. Znaj odakle dolaziš.”

Izvor: Atma

Zithromax for sale