Venera u Devici do 14. 10. – Spremimo se na period “ljubavne glavobolje”!

Ljubav je jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati, ni tražiti joj razlog. Tamo gdje traje ljubav, sloboda joj čuva leđa. Sve dok postoje kalkulacije, ljubav ne može donijeti ispunjenje. Ali, ako ste mislili da ljubav i kalkulacija nemaju nikakve veze, prevarili ste se. Procjena ljubavi je drugo ime za Veneru u znaku Djevice. Spremimo se na mjesec dana “ljubavne glavobolje”.

Venera je vladalac umjetnosti, ljepote, estetike, kreativnosti, muzike, plesa, književnosti. Venera nam omogućava da uživamo u životu. Ona je sve ono lijepo što nas okružuje – hrana, piće, dodir, druželjubivost, kultura, opuštanje, radost, uživanje, smijeh i sve ostale stvari koje nas čine srećnim. Venera je nakit, luksuz, novac i vrijednosti. Ona je emocija, romantika, milovanje, laskanje, erotika, seks i za sve nas, jednom riječju – ljubav!

Venera je 20. septembra okončala svoj tranzit kroz znak Lava, gdje je emocije pokazivala naširoko. I sada je iz vatrenog Lava ušla u zemljani, praktični znak Djevice, te svoju demonstraciju ljubavi svela na minimum. Venera u Djevici je Venera u padu, mjesto gdje se ne osjeća dobro, gdje ne može pokazati svoje prave vrijednosti i ljepotu, pa očekujte period krajnjeg ograničavanja emocija.

U prostoru navika, obaveza, kalkulacije, sitničavosti, prizemnosti, skeptičnosti, kritičnosti, nikada neće pokušati da vas impresionira poklonima i velikim obećanjima, kao što je slučaj sa onom u Lavu. Njeni pokloni nijesu ekstravagantni, ali su velikodušni. Ovo je Venera koja će istinski brinuti za onoga koga voli i obraćati pažnju na detalje iz njegovog života.

Djevica je zemljani znak, pa Venera u ovom elementu naglašava potrebu za razumnom manifestacijom ljubavi. Kako to nije moguće, ovdje su u sukobu razum i emocije. Osobe koje u svom natalu imaju ovu Veneru nikada se ne zanose. One vode neprestanu borbu između želje za ljubavlju i kontrolom nad istom. Ovdje su emocije stavljene na papir, pa se promišlja o njima, uvodi logika, analizira svaki detalj.

Ovo su dosta stidljivi i zatvoreni ljudi koji se nikad ne opuštaju. Osjećanja ne pokazuju javno, ali su lojalni i odani, vrlo osjetljivi i kreativni. Igraju na sigurno, ne ulaze u igru ako unaprijed nemaju garanciju, pa su vrlo često usamljenici koji u nemogućnosti da vide krajnji ishod, ne čine poteze. Vrlo čudno, ljubav i zainteresovanost pokazaće stalnim kritikovanjem. Oni ne kritikuju onoga do koga im nije stalo, jer u tom slučaju uopšte i ne primjećuju detalje. Kada vole, ništa im ne promiče.

Ono što kod njih najviše prija jeste činjenica da se pored njih osjećate bitnim. Oni brinu, prinose vam hranu, zovu da provjere da li ste dobro, umaraju se da ne umore vas. Nikada vam neće reći da vam haljina stoji lijepo ukoliko misle da u njoj izgledate loše. Pričaće sa vama telefonom dok ne osjete spokoj sa druge strane žice. Radovaće se vašim uspjesima kao sopstvenim i ponositi se vama. Savjetovaće uvijek rado kako da riješite problem ili sastavite razlupani život. Svakoj osobi na ovom svijetu potreban je prijatelj sa ovakvom postavkom Venere, jer imati njega znači nikada ne biti sam.

Zbog svog lošeg dostojanstva u Djevici, Venera neće imati mogućnost da pokaže svoju pravu prirodu pa ćemo, za vrijeme ovog tranzita, svoju pažnju usmjeriti na loše ili realne stvari koje su prisutne u našim odnosima. Pitaćemo se narednih mjesec dana – Da li ljubav ima rok trajanja?

Čarolija nestaje i na površinu izlazi su(ro)va realnost. Mnogi će parovi ugledati nepoznato lice na jastuku pored sebe. Pa će se pitati kada je ta agonija počela. Da li smo sve vrijeme ulagali svoju energiju u iluziju koja nema oblik? Venera u Djevici traži oblik! Ona ne podnosi ništa što nije jasno, precizno, unaprijed utvrđeno. U prostoru koji nema zaključak, raste njena nesigurnost.

Stoga se pripremite za period velikih analiza odnosa, procjenu ljubavi i kalkulisanje sa istom, koliko god vam to neprirodno zvučalo. Došlo je vrijeme suočavanja sa realnošću, a samim tim i pucanja mnogih veza koje počivaju na lažnim ili nestabilnim odnosima. Sa druge strane, mnogi će partnerove poslovne obaveze smatrati glavnim krivcem za gašenje strasti.

Tokom ovog tranzita, svaka će veza proći kroz fazu transformacije i milom ili silom suočiće se sa svim potisnutim frustracijama i teškoćama. Sada će vam smetati sve ono što do sada nijeste primjećivali, ili jeste, ali vam je bilo manje bitno. Stavićete na papir svoju vezu i kao u matematici izvesti računicu. Ili ćete prosto napraviti listu za i protiv života sa partnerom. Koliko se partner uklapa u vaš plan? Da li su vam isti ciljevi?

Emocije ćemo mjeriti i vagati, pa se više puta zamisliti koliko smo ljubavi pružili, a koliko iste dobili zauzvrat. Dispozitor ove Venere je Merkur koji se, takođe, nalazi u Djevici, a konjunkcija ove dvije planete omogućiće nam da jasno iskažemo ono što osjećamo.

Regeneracija na emotivnom planu koja je, ruku na srce, potrebna većini, imaće priliku da se desi kada Venera bude pravila aspekt trigona sa Plutonom. Konačno ćemo se suočiti sa svojim osjećanjima, pogledati srcu u oči, odbaciti strah, paranoju i brigu, i prelomiti za neke nove dane. Nove osobe dolaze tek kad stare pustimo iz srca.

Ulaskom u znak Djevice Venera se pridružuje Suncu, Merkuru i Marsu u istom znaku, pa će ovo biti odličan trenutak za cjelokupnu reorganizaciju života, donošenje odluka, prihvatanje odgovornosti, organizaciju finansija, definisanje prijateljskih i emotivnih odnosa.

Kako je Djevica ekspert za detalje, obratićemo više pažnje na sitnice koje život znače. Ovo je vrijeme kada ćemo biti na usluzi drugima. Oslušnite da li ste nekome potrebni i izađite u susret koliko ste u mogućnosti, jer vi ćete se zbog toga bolje osjećati. Prihvatite kritike i popravite stvari koje se mogu popraviti. Rješavajte sve razgovorom i trudite se da se osjećate korisnim.

Tranzit Venere kroz znak Djevice definitivno donosi mnogo energije usmjerene na rad, ali i mnogo lijepih momenata upravo na radnom mjestu. Dosta veza otpočinje upravo preko posla, sa kolegama. Možda i neka emotivna veza sa osobom koju poznajete ili upoznajete preko posla. Period je dobar i za zapošljavanje, posebno ako je vaš podznak Bik, Vaga (Venera vladar ascendenta ) ili Djevica. Puno ćete raditi, biti rob obaveza i odgovornosti, a malo zanemariti opuštanje, zabavu i uživanje.

Zato, upozoreni, iskoristite ovaj period da unesete malo boja u svoje radno okruženje, popravite neke loše odnose i osjećate se prijatnije. Povoljan je period i za uljepšavanje svakodnevne rutine, obnavljanje garderobe, novi režim ishrane, dijete, posjete ljekarima, boravak u prirodi i obavljanje svih onih poslova koje ste ostavili za neke druge dane. Ti dani su upravo došli i donose logičnost, organizaciju, analizu, odgovornost, rad i čistoću.

Pokrenuće nas ova energija da ustanemo iz kreveta, organizujemo sebe, sredimo sobu, radni prostor, ljubav i život. Ova Venera voli male stvari i jednostavan život, pa uživajte u malim stvarima koje život znače. Ne možete uticati na krajnje rezultate, ali možete u trenutku dati sve od sebe. Ako pogriješite, znate da ste pokušali. Ako ne pokušate, pitaćete se da li ste pogriješili.

Izvor: Jovanka Blagojević

Zithromax for sale