UTICAJ RETROGRADNOG MARSA U OVNU OD 9.9 DO 13.11.2020

Za Vas pripremila:
Kristina Stanek
Vas astrolog i tarot tumac

Najintenzivniji bice za kardinalne znakove: Ovan, Rak, Vaga i Jarac.

Retrogradni Mars u znaku Ovna

Mars pravi niz od tri kvadrata na tri različite planete tokom svog prolaska kroz Ovna – Jupiter, Saturn i Pluton. Kvadrat je napeti aspekt koji se smatra prirodom Marsa, odnosno snažnim i ponekad podeljivim. S obzirom na to da je Mars već moćan kao domicilni vladar Ovna, kvadratni aspekt u osnovi udvostručuje snažnu i agresivnu prirodu Marsa. Ovu zastrašujuću silu, međutim, ispunjavaju tri planete u superiornom položaju. Budući da se Jarac i Vodolija podižu pre Ovna, do trenutka kada Ovan stigne do ascendenta, Jarac i Vodolija već kulminiraju. Budući da ima uzvišenje, vidi se da planeta koja se prva uzdiže dominira planetom koja dolazi posle.

U slučaju Jupitera, dobrobit je imati uzvišicu nad Marsom. Jupiter će težiti da Mars učini plemenitijim i saosećajnijim. Ali kada Jupiter padne, ovaj efekat je ograničen. Dakle, prva dva kvadrata od Marsa do Jupitera (4. avgusta u direktnom kretanju i retrogradno 19. oktobra) možda su u vezi sa nekim razumnijim pokušajem da smiri usijanu agresivnu jedinku – sa donekle ograničenim efektom. Međutim, do završnog kvadrata 23. januara 2021. godine Mars je u Biku, a Jupiter u Vodoliji. Budući da Jupiter ima daleko više dostojanstva i superiorniji položaj na poslednjem kvadratu, njegova blagonaklonija priroda bi na kraju trebalo da pobedi. Sve u svemu, ovo izgleda kao niz izazova od agresivnog nadigravanja koji katalizuje neophodne promene, ali je spašen od dugotrajnog potpuno uznemirenja.

U slučaju Saturna u Jarcu ili Vodoliji, jer ima jednako dostojanstvo kao Mars u Ovnu, Saturn koji poseduje visoki teren i dominira Marsom, nastojaće da ukroti i negira ili na kraju osujeti Marsovske impulse. To znači da će na ovom kvadratu status kuo na kraju težiti pobedi nad Marsovim impulsom da se oslobodi ograničenja i odbaci autoritet. Ali Mars neće pasti bez veoma teške borbe, tako da ova tri kvadrata (u direktnom kretanju 24. avgusta, retrogradnim 29. septembra i direktnim 13. januara) mogu stvoriti vrlo ogorčene borbe ako Mars na kraju ne bude u stanju da prihvati neke ograničenja. Mudri ratnik živi da bi se borio još jedan dan, pa bi najbolja strategija bila da pažljivo odaberete bitke i izađete u plamen, ali na kraju budete spremni da odstupite nakon nekih ustupaka s druge strane.

U slučaju Plutona u Jarcu, to verovatno znači da prevladava moć velikog novca. Uz pomoć Jupitera, Mars bi mogao otkriti prisustvo korupcije i drugih nepravednih praksi, ali u krajnjoj liniji, velikom lopovu se skida kapa a malome glava, nazalost tako je!. Glavni oprez oko ova tri kvadrata (direktan 13. avgusta, retrogradni 9. oktobra i direktni 23. decembra) je da ličnosti sa Marsom koje izazivaju ukorenjene plutokrate ne bi trebale same da posežu za prljavom ili podmuklom taktikom. Ako se bilo kakve optužbe ne mogu definitivno potkrepiti, to će samo izgledati kao očajno šlaufanje blata.

Uticaj retrogradnog Marsa

Najintenzivniji bice za kardinalne znakove: Ovan, Rak, Vaga i Jarac.
Kardinalni znakovi se tiču vođstva i usmeravanja, pa će napetosti koje proizilaze iz ovih kvadrata verovatno biti oko ovih pitanja. Ako uspete da demonstrirate zasluge ili nedostatak bilo koje odluke ili izbora pravca, možda ćete uspeti da napravite neki pomak – ali na kraju ovo može biti samo jedna razvučena bitka u dugoj borbi.

Najizazovniji za Ovna i Jarca.
Sa maliciozima koji se kvadriraju u vašim znakovima, stvari bi definitivno mogle postati neuredne, sa tendencijom obe strane da to shvate lično i postanu beskompromisne. To bi moglo dovesti do trajnih problema za oboje, pa bi bilo mnogo bolje da budete u mogućnosti da prepoznate kada i gde druga strana ima legitiman položaj i da budete spremni da date malo osnova. Ovde definitivno postoji vin-vin scenario (kada obe strane dobijaju), a mogućnost da ih pronađemo sprečava trajnije probleme.

Horoskop za vreme retrogradnog Marsa 2020

Ovan

Možda ćete morati da se igrate pobunjenika na neki način tokom ove retrogradnosti. Sukob ili izbor koji ovaj retrogradni stil za vas čini je između vaše karijere i ličnog života. Ili postoji problem na poslu koji je za vas vrlo ličan i za njega se trebate boriti. Ili radno mesto utiče na vašu slobodu ili privatnost i morate da se povučete da biste je zadržali. Na kraju, ovde se radi o vrednostima i vaša sposobnost da ih tako uokvirite dovodi do uspeha.


Bik

Možda ćete zaista morati da pobegnete od svega, dragi Bikovi. Pitanje je da li želite aktivno praznicno iskustvo – ronjenje u egzotična iskustva strane kulture ili zemlje. Ili vam zaista treba samo malo mira i tišine da se opustite i iskoljucite?Kako god, izlazak iz kolotečine je ono što je zaista potrebno, i bilo koji izbor će to postići. Zapravo Vam je potrebno ono sto ce vas regenerisati.


Blizanci

Biti Blizanac često znači da je veoma teško odvojiti se od drugih, i to je vrlo tačno tokom ove posebne retrogradnosti. Pravo pitanje je da li ćete tražiti i proširiti socijalne kontakte koji će vam pomoći u karijeri i finansijama ili produbiti intimnost u postojećim bliskim vezama. Možda je teško uspešno obaviti oboje. Smenjivanje će biti u igri, ali jasan cilj svojih prioriteta sprečiće vas ili nekoga da se oseća izolovano.


Rak

Ova retrogradnost će naglasiti izbore između vaše karijere i bliskih odnosa. Možda ćete morati da odredite prioritete i napravite određene izbore kako biste upravljali kratkoročno, ali dugoročno izgleda da će produbljivanje vaših ličnih obaveza pobediti. Pitanje je kako to postci a da zbog druge situacije ne patite.


Lav

Izgleda da bi pojednostavljivanje vaših svakodnevnih aktivnosti kako biste iscedili najviše produktivnosti iz svog vremena moglo osloboditi energiju za neke sočne avanture ili čak novo partnerstvo. Ali stavljanje avanture na prvo mesto može rezultirati zaostatkom odgovornosti koja bi mogli ocrniti vaš imidž.


Devica

Kroz vaš život možda se kreće neka romantična ili finansijska energija, i obe zahtevaju rizik. Dinamična priroda energija je takva da se jednom kad krenete možete u ubrzanju vecem nego što ste ikada pretpostavljali da možete. Izgleda da veliki poslovni rizici vode velikoj odgovornosti, dok veliki lični rizici vode velikim avanturama. Imate li mesta za oboje?


Vaga

Možda se suočavate sa velikim izazovima u svojim vezama, a izgleda da ovo ima neke veze sa vašim fondacijama, domom i porodicom. Ako razmišljate o tome da se preselite zajedno sa nekim, to izgleda veoma komplikovano. Možda je iznakmljivanje prostora produktivnije. U najmanju ruku je važno zalaganje za osnovna pitanja.


Škorpija

Možda ćete se osećati podstaknuto da se uključite u neku vrstu zdravstvenog režima ili napore na uklanjanju nereda u svojim svakodnevnim rutinama. Izgleda da je ovo ili reakcija na način na koji se krećete po gradu ili na sastav vaše okoline ili društvene scene. Ovo u početku može biti teško ili problematicno, ali zbog toga vi morate biti cvrsci.


Strelac

Izgleda da ste raspoloženi za velike romantične ili finansijske rizike, ali vaš krajnji rezultat na kraju to ne podržava onoliko koliko biste želeli – bilo da je to u smislu vaših osnovnih vrednosti ili stvarnog novčanog toka. Na kraju, to je sve što već imate na tržištu, a ne povećavanje bilo čega.


Jarac

Izgleda da će vas ili neko iz vaše porodice izazivati ili ćete se morati nekako boriti za jednog od njih. Te stvari često idu zajedno. Na kraju, imate dovoljno lične moći da obavite posao, ali izgleda da je naučena lekcija u vezi sa vrednostima i rizicima.


Vodolija

Društvene snage u ovo vreme mogu da dovedu u pitanje vaše duhovno i mentalno zdravlje, drage Vodolije. Ako se ne pojavljujete u svojoj zajednici ili ne komunicirate koliko god je moguće efikasno, ovo će vas verovatno izvući iz udobne povučenosti. Ako ste preterali u pogledu druženja ili komunikacije, možda ćete morati da naučite vrednost ćutanja . Ovo vas dovodi na mesto na kojem se osecate više kao kod kuće.


Ribe

Izgleda da postoji sukob oko vrednosti u vašoj budućnosti, drage Ribe. Bez obzira za koje se predmete cenjkate, možete biti sigurni da to ide dublje. Na kraju, izgleda da vas snaga društvenih veza sa prijateljima i saradnicima prebacuje i vodi ka dubljem osećaju duhovne povezanosti i zajednice.

Zithromax for sale