MESECNI HOROSKOP ZA OKTOBAR 2020.

Za vas pripremila:
Kristina Stanek
Vas astrolog i tarot tumac

OVAN: Pun mesec u vašem vatrenom znaku 1. oktobra dovodi vas u pun enrgetski režim. Pobedicete konkurenciju i svima koji vam se nadju na putu bice žao. Ako vam se ispreci neka prepreka, naci cete nacin da je zaobidete.

Planeta ljubavi Venera se drugog susrece sa Devicom, pa cete sledecih nekoliko nedelja pristupiti malo opreznije ljubavi i novcu. Sada imate vecu pažnju na detaljima, pa se sitnicama bavite više nego što to obicno radite. Ako osetite da je nešto nedostupno, ne ustrucavajte se da budete uporniji kako biste do toga dosli. Održavanje logicke perspektive pomaže.

Vaša maticna planeta Mars je u vašem znaku i pravi kvadrat prema Plutonu u Jaracu 9. oktobra. Vaš prvi instinkt je da krenete za nekim ko vas izaziva na bilo koji nacin, ali racionalniji glas vas zadrzava pre nego što stignete da delujete. Bez ikakvog razloga uci u borbu za vlast gubitak je poteza.

Sunce ulazi u mocnu Škorpiju dvadeset i drugog, docekujuci mesec dana unutrašnjeg istraživanja. Ako ste zauzeti i u poslednje vreme niste proveli puno vremena sami, sledeci mesec može biti produktivno i korisno vreme za Vas.

BIK: Vaša maticna planeta Venera vlada ljubavlju i novcem, a kada se ona 2. oktobra preseli u Devicu ove oblasti vašeg života poprimaju logicnu vibraciju koja za vas ima smisla. Ako ste nestrpljivo cekali da se reši finansijska ili romanticna situacija, sada se možete malo odmoriti. Ne žuri vam se.

Deseti Oktobar donosi nesigurnu energiju. Trigon Venera-Uran, donosi vesti koje vas bacaju u jednu zapetljanu situaciju. Niste najbolji u surfovanju na talasima, pa kada vas pogodi ovaj cunami, prvi instinkt vam je panika. Nakon što se smirite, ustanite i polako pogledate oko sebe, velike su šanse da šteta nece biti toliko loša kao što ste zamislili.

Merkur 13. oktobra postaje retrogradan u emotivno srastvenoj Škorpiji, tako da mešanje i nesporazumi koje sada izazovete mogu imati dugotrajne posledice. Cak i ako „niste hteli“ da povredite tudja osecanja, moze vam se desiti da Vam ta osoba dugo nece oprostiti. I to je na vama.

Trideset i prvog je drugi puni mesec ovoga meseca, takodje poznat kao plavi mesec. Kada budete imali priliku da izvucete zakljucak (posebno u ljubavnim ili finansijskim oblastima), iskoristite ga. Možda dugo, dugo necete ponovo dobiti takvu priliku.

BLIZANCI: 7.oktobar pronalazi vašu maticnu planetu Merkur u Škorpiji koja se takodje suprotstavlja Uranu u Biku. Oseticete nelagodu i napetost u vazduhu zato sto imate potrebu da izadjete iz nekog odnosa ili situacije a necete puno uciniti da se to promeni. Ovo je samo vreme cudnih vibracija, i iako ce najverovatnije uskoro proci, neobicna energija bi mogla da se zadrži neko vreme.

Merkur u Škorpiji trinaestog krece retrogradno, i to ce dosta uticati na Vas. Sledecih nekoliko nedelja stvari ce postati jako zbrkane. Medutim, pošto je Škorpija intuitivan vodeni znak, sada možete da osetite izlaz iz mnogih teških situacija. Slušajte svoj osecaj u stomaku.

Sunce se 22. oktobra krece u misterioznu Škorpiju, uzrokujuci porast vaše želje da uronite u nepoznato. Vec imate prirodnu znatiželju o univerzumu i ljudima u njemu, a ova prodorna energija podstice vas da dodatno istražite mnoštvo zanimljivih tema.

Drugi puni mesec u mesecu se dešava trideset i prvog, to bi kod vas moglo da probudi neke nerealne strahove pa bolje onda odgledajte neki film naucne fantastike ili horora.

RAK: Pun mesec u vatrenom Ovnu 1. oktobra cini vas malo sebicnijim nego inace. Kao prvi znak zodijaka, energija Ovna je cesto sama za sebe, dajuci vam malo strpljenja za ljude sa stavom „ja pa ja“. Vaše saosecanje zamenjuje cist i neumoljiv nagon, koji može biti i dobar i loš.

Mlad mesec u Vagi šesnaestog, istice vašu sposobnost da se slažete sa drugima. Ovo je izvrsno vreme za rad na fokusiranju kada su bliski odnosi u pitanju i gde cete usmeriti malo svoje paznje. Da li ste blokirali partnera na društvenim mrežama? Da li ste ignorisali svog najboljeg prijatelja? Da li ste odbili poslednjih nekoliko poziva svoje mame? Javite se odmah i popravite stvari.

Venera takodje se udružuje sa gracioznom Vagom 27. oktobra, dajuci vam još nekoliko nedelja da to popravite. Teško je biti ljut na ljude kada vas okružuje ova ljubazna energija, pa zašto ne biste bili prvi koji je predložio pomirenje? Staviti ponos na stranu i priznati da ste pogrešili (ili da vam neko nedostaje) nije tako teško kao što mislite.

Drugi puni mesec u ovom mesecu, ovog puta u postojanom Biku, pojavljuje se trideset i prvog, stavljajuci stvari u mracnu perspektivu. Ali to je samo losa percepcija.

LAV: Kada se romanticna planeta Venera 2. oktobra sretne sa strogom Devicom, to nije najudobnije uparivanje. Vaš ljubavni život i novac sada imaju prilicno dosadan zaokret, ali to je u redu. Uzmite ovo vreme da se usredsredite na detalje poput pracenja tekstova i placanja racuna. I vaše organizacione sposobnosti su sada vrhunske, pa dovodjenje svega u red ne izgleda kao dosadan posao.

Pluton ide direktno dok je u znaku Jarca cetvrtog, stavljajuci vas u dobar položaj da primenite ono što ste naucili tokom poslednjih nekoliko meseci. Sada kada možete jasnije da vidite buducnost, situacija vam deluje kao svetlost na kraju tunela, zar ne? Neka vam lekcije iz nedavne prošlosti pomognu da povecate produktivnost u narednih nekoliko meseci.

Merkur ide retrogradno dok je u duboko emotivnoj Škorpiji pocev od 13. oktobra, pa kada stvari krenu po zlu, nema šanse da nece uticati na vas. Osecanja poput paranoje i ljubomore sada bi mogla biti neizbežna, posebno zato što kad stvari pocnu da se ruše, osecate se kao da vas svi krive. Udahnite duboko i smirite se. Za svaki problem postoji rešenje.

Sunce ulazi u Škorpiju dvadeset i drugog, ovoga puta jacajuci vašu unutrašnju odlucnost. Ako morate sami da stojite, neka tako bude. Ova nezavisna, odlucna energija pokrece vas da izadjete iz zone komfora i ostvarite svoje ciljeve, cak i ako to znaci suocavanje sa svojim strahovima i rizikovanje.

DEVICA: Venera zapocinje put u vašem prakticnom znaku 2. oktobra, tako da cete tokom veceg dela meseca imati vrlo razumne izglede u pogledu ljubavi i novca. Pristup problemima u ovim oblastima na osnovnom nivou funkcioniše vecinu vremena, ali ako morate da povecate svoje znanje o odredenim stvarima, sposobni ste i za to.

Vaš vladar Merkur krece retrogradno dok je trinaestog u intenzivnoj Škorpiji, izbacujuci vas iz fokusirane i logicne igre. Ovaj tronedeljni period traži od vas da sledite svoju intuiciju da biste se izvukli iz nesporazuma i drugih problema povezanih sa komunikacijom, ali to vam ne pada lako. Kada se ovo zavrsi, naucicete da verujete svojim instiktima.

Sunce se 22. oktobra krece u mocnu Škorpiju, odajuci misterioznu energiju. Što manje kažete, to ste privlacniji odredenim ljudima – i tacno znate ko su. Možda cete uživati sada u ovoj nevidljivoj i primamljivoj moci, posebno zato što ste obicno „ono što vidite je ono što dobijete“.

VAGA: Pocinjete da imate vrlo velika ocekivanja kada vaša vladarica Venera udje u Devicu 2. oktobra. Kada pocnete da gledate na stvari (i ljude) kritickim okom, obavezno cete videti neke detalje koje vam se ne dopadaju. Potrudite se da ponudite konstruktivnu kritiku umesto direktnog neodobravanja.

Trinaestog ulazimo u još jedan užasni retrogradni period Merkura, ali ovog puta imate posla sa emocionalnom energijom Škorpije. Bice puno razgovora o tome ko je kome šta uradio, a možda i pogrešno postavljene krivice. Obavezno se branite kada je to potrebno, ali i svoje greške ispravite.

Mlad mesec 16. oktobra je u vašem mirovnom znaku, pa cete možda biti zamoljeni da se ponašate kao sudija kada se dva prijatelja tuku ili cete biti pozvani da budete posrednik brakorazvodnom paru koji poznajete. Biti u sredini može biti neprijatna tacka gledišta, ali gledanje stvari sa obe strane cini vas vrlo kvalifikovanim sudcem.

Venera ulazi u vaš graciozni znak dvadeset i sedmog i naredne tri nedelje cete tražiti tihe, mirne romanticne situacije. Sada se ne bavite nikakvom dramom i rado cete se odreci necega što želite da usrecite nekoga drugog. Lepota vas automatski privlaci, ali znate bolje nego da pokušate da posedujete nešto što pripada svetu.

SKORPIJA: Vaš suvladar Pluton ide direktno kroz znak Jarca 4. oktobra, postavljajuci ton za ozbiljan mesec pred vama. Prošle lekcije su sada ocigledne i možda cete se zapitati zašto stvari niste ovako jasno videli pre par meseci. Najbolje je da krenemo napred sada, umesto da se zadržavamo na prošlosti.

Merkur postaje retrogradan dok je trinaestog u vašem snažnom, tihom znaku, u kom trenutku cete moci da se oslonite na svoju intuiciju da biste se izvukli iz neprijatnih komunikacijskih nezgoda. Ne volite da priznate kada grešite (jer, priznajmo, to retko i jeste!), Ali ako ste pogresili, recite. Uštedece svima mnogo vremena.

Sunce ulazi u vaš odlucni znak 22. oktobra, tako da biste trebali biti u mogucnosti da postignete neke od ciljeva i ostvarite neke od zadataka koje ste imali na umu. Nije poput vas da odlažete, pa ako postoje izvanredni projekti, mora da vas je nešto sprecavalo da ih završite.

STRELAC: Pluton ide direktno u odgovornog Jarca 4. oktobra, pokazujuci vam da nešto kroz šta ste prošli nije bilo uzalud. Iako možda još uvek imate bojne rane, lepo je znati da su sve borbe bile u dobre svrhe. Ponosno pokažite te ožiljke!

Merkur trinaestog prelazi u ljubomornu Škorpiju, što vas dovodi do nekih prilicno losih zakljucaka. Da li mislite da vas partner možda vara? Mislite li da vaš najbolji prijatelj širi traceve o vama? Sumnjate li da su vam brat ili sestra ukrali nešto? Sve su to prilicno pozamašne optužbe. Obavezno imajte cvrst dokaz pre nego što progovorite.

Sunce prati Merkura u Škorpiju 22. oktobra, ali ovog puta možete imati koristi od pozitivne unutrašnje snage Škorpiona. Ako ste nameravali da odustanete od necega (možda dijete ili bavljenja poslom koji zaista želite), dobicete obnovljeni osecaj volje i odlucnosti. Zašto ste hteli ponovo da date otkaz? Odjednom se ne možete setiti!

Kada Venera udje u uravnoteženu Vagu dvadeset i sedmog, želite jednakost za sve. Socijalna pravda vam je na umu i možda cete jednostavno imati rešenje koje ce raditi za sve. Ovo je previše važno da se ne deli sa svetom.

JARAC: Spajanje Venere i Device, pocev od 2. oktobra, nije najudobnije. Možda cete se muciti da uspostavite veze sa voljenima (posebno ljubavnicima), a finansijski poduhvati mogu da zastanu. Obratite pažnju na detalje sada. Oni su mnogo važniji od opšte slike.

Kontemplativni Pluton cetvrtog ide direktno u vaš znak, dajuci vam zeleno svetlo za buduce aktivnosti koje ukljucuju nadoknadjivanje izgubljenog vremena i primenu realizacija koje ste ostvarili u poslednjih nekoliko meseci. Vi ste znak koji razmišlja unapred, a Plutonov direktan pokret vas podseca da su dobre stvari pred vama kada uložite maksimalan napor.

Kako se sunce 22. oktobra krece u snažnu Škorpiju, možete da koristite svoju intuiciju i psihicke sposobnosti da donosite važne odluke. Vaša prva slutnja retko je pogrešna u narednih mesec dana, posebno kada su u pitanju ljudi koji su vam najbliži. Snažna emocionalna veza vas sada veže za nekoga i granici se sa opsesijom.

Pun mesec u znaku Bika trideset i prvog je poseban jer je drugi u mesecu. Koristite ovu mocnu lunacionu energiju da ulijete strpljenje u uznemirenu situaciju. Ako drugi insistiraju na igranju igre na cekanju, vi cete pobediti.

VODOLIJA: Merkur je u mocnoj Škorpiji kada se suprotstavi vašoj maticnoj planeti Uran u tvrdoglavom Biku 7. oktobra. Kada neko baci bombu na vas, sigurno ce privuci vasu pažnju. Vesti koje citate na društvenim mrežama možda nisu istinite, ali necete moci da odolite da ih ne proverite. Ljudi cekaju da reagujete, zato im ne dozvolite da vas vide kako panicite.

Merkur trinaestog postaje retrogradan dok je još uvek u Škorpiji, izazivajuci uobicajenu dozu zbunjenosti i frustracije. Razlika je ovog puta, medutim, u tome što intuitivnu vibraciju ovog vodenog znaka možete da izvucete iz nekih retrogradnih džepova Merkura.

Sunce ulazi u Škorpiju 22. oktobra, tako da imate mesec dana udubljivanja u nepoznato cemu se radujete. Ako u svom životu imate nerazjašnjenu misteriju, vreme je za ozbiljnu istragu. Cinjenice koje otkrijete možda ce vas zbuniti cak i više nego što ste mislili!

Drugi pun mesec u mesecu – plavi mesec – stiže u logicnom Biku trideset i prvog, baš na vreme da vežete neke vrlo labave krajeve. Zatvaranje je veliki deo ove lunacije, zato ne propustite priliku da jednom završite nešto zauvek – na pravi nacin.

RIBE: Pun mesec u mocnom, vatrenom Ovnu 1. oktobra nevjerovatnije odlucno zapocinje vaš mesec. Vaša konkurencija je jaka, ali vi ste odlucni da pobedite. Vaša saosecajna priroda i dalje vam nece dozvoliti da iza sebe ostavite coveka koji vam je konkurencija. Ako trkac iza vas padne, zaustavicete sopstvenu trku kako biste ih prevezli preko cilja.

Merkur se trinaestog vraca retrogradno u vodeni znak Škorpije, u tom trenutku biste trebali da koristite svoje psihicke sposobnosti i napredni osecaj za intuiciju koji ce vas voditi. Kada imate osecaj da nemate pojma šta radite – ili zašto stvari idu naopako – vaša podsvest vam može pomoci da nadjete izlaz iz zamracenog tunela.

Venera ulazi u staloženu Vagu 27. oktobra, što je vrlo udoban plasman. Sada se osecate lagodno oko milosti i lepote i ceznete za mirnim postojanjem. Ako vam dodje drama, ucinite sve što možete da je izbegnete – i isto tako za sukobe.

Pun mesec u Biku trideset i prvog je drugi u mesecu, koji se takodje naziva plavim mesecom. Ne propustite priliku da na ovaj dan nešto popravite, Ribe. Možda još dugo necete dobiti drugu priliku poput ove.

Zithromax for sale