RETRO MERKUR, MLAD MESEC I POMRACENJE SUNCA U RAKU

Za Vas pripremila:
Kristina Stanek
Vas astrolog i tarot tumac

Pocecu sa retrogradnim Mekurom koji zapocinje svoj hod 18.6 u Raku i nastavlja svoj put direktnim hodom 12.07.2020.

On neće biti drugačiji od prethodnih svojih retrogradnih faza. Moguće je odlaganje, pogrešne informacije, gubitak stvari, kvarovi u kuci. Sobzirom da se nalazi u znaku Rak a centar zbivanja je dom porodica ali i drzava na globalnom nivou. Napomenula bih da ukoliko bas ne morate da putujete, to ostavite posle 12 Jula.

Mnogi znaci osetice zbunjenost i napetost u vazduhu, ali na OVNA, RAKA DEVICU, SKORPIJU I JARCA retrogradni Merkur imaće najveći uticaj!

LETNJE SOLARNO POMRACENJE UBRZAVA DRUSTVENE PROMENE

Ovaj mladi mesec u Raku , pomračenje Sunca, takođe se poklapa sa letnjom solsticijom 20. juna 2020.

„Na brodu mornari spuštaju staru zastavu i podižu novu.“ Simbol ove lunacije snažna je slika završetka i početaka koje pomračina može da donese. Ali, povezanost Raka sa prošlošću, spolja sa starim, i u unutra sa novim“ možda nije tako utešno osećanje.

Uzmite u obzir i ovo: Kada stara zastava postane istrošena i rastrgana, najbolji način da se ispoštuje je da je skinite i zamenite za novu, čistu novu. Slično tome, ovo pomračenje nas nadahnjuje za oživljavanje staromodnih vrednosti i tradicija u novim i poboljšanim inkarnacijama.

Ipak, postoji razlika između odavanja počasti prošlosti i življenja u njoj. Ovaj mladi mesec vas takođe podstiče da sačuvate nova sećanja – sa porodicom ili sa nekim drugim.

Setite se samo da je svako od nas takođe deo porodice. Koliko god da je naš lični krug blizak, trebali bismo biti osetljivi na one izvana i pitati se kako bismo mogli pomoći stvaranju brižnije kulture. (Oslobađanje od vlastite ranjivosti odlično je mesto za početak.)

Na kolektivnom nivou, ovo pomračenje sunca će verovatno ubrzati promene. Ali lično, možda ćemo želeti da naše namere se „kuvaju“ duže. Na kraju krajeva, ovo je samo prvi od dva mesecna luka u kardinalnom vodenom znaku. I dok je Merkur u ovom Raku retrogradan, on će se kretati direktno sledećeg 20. jula. Možda je ovaj mesečev ciklus najbolje potrošiti odražavanje onoga odakle smo i odakle smo krenuli.

Sa ovim pomračenjem retrogradnog Saturna u Vodoliji, preuzimanje osobne odgovornosti za našu kolektivnu budućnost je glavna tema. Ne možemo samo razmišljati o onome što se sada oseća ugodno i prijatno; postoje i dugoročne društvene posledice koje treba uzeti u obzir. Koliko god to izgledalo nespretno, prihvatanje stvarnosti naše trenutne situacije olakšava stvari na bolje.

Zahvaljujući konjunkciji Jupiter / Pluton u Jarcu (tačno 29. juna), velike strukturne promene su neizbežne. Ali nismo u potpunosti u njenoj milosti: Sa Marsom u Ribama sektil Jupitera i Plutona, imamo određenu snagu da oblikujemo kako se te sile razvijaju.

Pozitivna transformacija počinje iznutra svesnim i doslednim odabirom da verujemo, nadamo se i volimo. Kako se stanice Neptuna retrogradno vraćaju u Ribe (22. juna – 28. novembra), možda ćemo se bez problema snaći na ovoj duhovnoj talasnoj dužini.

Venera takođe menja smernice oko ovog pomračenja. Otkako je 13. maja prošla retrogradno u Blizancima, ona nas je nagovarala da razmislimo o onome što najviše volimo, cenimo i želimo. Kako se 24. juna ponovo okreće, vreme je da počnemo da integrišemo i primenjujemo te nove uvide u našem životu.

Zithromax for sale