Pun Mesec & Konjukcija Neptun – Čuda se zaista događaju!

Konačno možemo da odahnemo. Ako vam je retrogradni Merkur doneo zastoje, čekanja i odugovlačenja ili pak smanjenje pažnje, on je danas prestao da bude retrogradan. Iako će se efekti njegove retrogradnosti osetiti još neko vreme, sada će se ipak komunikacija brže odvijati, a neka kašnjenja će da se reše. Vesti, odluke ili novac, ubrzo će stići. Stvari se sada polako, ali sigurno, vraćaju u normalu, posebno nakon 10. septembra, kada Merkur ponovo uđe u znak Device i tako se vrati na mesto odakle je i krenuo da ide retrogradno.

Promena energija je danas, 5. septembra u posle podnevnim satima, prisutna i zbog ulaska Marsa u znak Device. Dolaze dani kada će mnogi postati vredni i okrenuti ka poslu, te će d budu skloni da obraćaju pažnju na detalje u radu, da budu precizni. Sada su prisutne težnja ka perfekcionizmu i potreba da telo bude aktivno, da se kreće i rade fizičke vežbe. Zato, ne čekajte da učinite nešto za svoje dobro zdravlje i dobar izgled, samo krenite u to.

Rano ujutru i Mesec je ušao u Ribe, pa će nas emocije danas i sutra preplavljivati. Kako se Mesec puni, tako i energija raste, a sa sobom mnogima donosi nemir, napetost i druge promene raspoloženja. Ako vas je noćas mučila nesanica ili ne baš prijatno raspoloženje, to je bilo zbog uticaja punog Meseca. Zato se opuštajte i ne dozvolite si da vas obuzmu različiti nemiri i strah. Radi smirenja možete koristiti čajeve ili kapi na bazi bilja poput valerijana, hmelja, nane, lipe, lavande.

Pripazite u ove dane i na hranu koju jedete. Dobro je da ona bude čvrsta i pretežno topla, na primer mahunarke, pasulj, grašak ili sočivo. Također, smanjite malo unos tečnosti, a ako želite sada da oslabite, potrebno je da u potpunosti isključi ih prehrane voćne sokove, slatko voće i slatkiše. Izuzetno je sada dobro vreme, u periodu punog Meseca, za dijete i uzdržavanje od nečega.

Sutra, 6. septembra, ujutru u 9.03 sati, pun Mesec u Ribama biće u konjunkciji sa Neptunom. Ribe su simbol velike vode, mora, okeana, a Neptun je planeta koja poput vizionarskog sanjara utiče na ulepšavanje stvarnosti, imaginaciju, vizije, medijumske sposobnosti, kao i na veru, umetnost, muziku, film ili neku drugu stvarnost. No, Neptun utiče i na skrivenu stvarnost, obmane i konfuziju.

Neptun će sada usloviti mnoge da počnu osećati pojačanu potrebu za begom od stvarnosti i za potragom za nekom drugačijom, lepšom slikom kakvu žele, a sve to će sada moći da ostvare kroz imaginaciju. Ona može da vas dovode u kontakt sa nekom drugom lepšom stvarnošću preko umetnosti, muzike, filma, poezije. I to je pozitivan vid bekstva od stvarnosti.

No, upotreba onoga što je u simbolici Neptuna može da vam donese veliku neprijatnosti i probleme, pa budite oprezni. Pun Mesec odvija se na 13. stepenu Riba što znači da će da uskovitla emocije, te mnogima doneti duboka osećanja uznemirenosti, izgubljenosti, nemoći i zbunjenost, kao i razna čudna raspoloženja, pa do konfuzije u glavi. Sa emocijama se sada neće znati, niti će se sa njima sada moći vladati, pa vas mogu odvesti u nepromišljene postupke.

Pun Mesec budi i jake emocije, pa je osetljivost pojačana, posebno kod psihički labilnih i bolesnih osoba. A sve može još da više bude naglašeno, zbog Meseca u konjunkciji sa Neptunom, koji može da vas odvede u drugu stvarnost. Zato vas upozoravam da izbegavate alkohol, drogu, medikamente, čak i jake mirise. Kada je Mesec pun to posebno nepovoljno može da deluje na svest i zdravlje. Zato pripazite, jer gubitak emotivne kontrole u periodu punog Meseca je veoma velik, kao i tendencija ka prepuštanju osećanjima.

Mnogi će biti skloni postupcima koji će biti uslovljeni jakim uticajima nesvesnog. Sva izgubljenost, zbrka misli i osećanja, nastaće sada zbog dominacije emocija nad razumom. I mašta će mnogima sada jako bujati, te će da im donese razne vizije, koje će neke veoma uznemiriti, dok drugi, koji umeju da vizualizuju, mogu ih usmeriti ka nečem dobrom.

Zato je dobro da u sredu, 6. septembra u prepodnevnim satima, radite vizualizaciju. No, pazite što zamišljate, neka to bude uvijek nešto pozitivno sa srcem punim ljubavlju. Pun Mesec je vreme povoljno da pokušate kontrolisati maštu i burne emocije, da vam ne bi donele neprijatno iskustvo. Takođe, biće prisutne tendencije da se prepuštate preteranoj lenjosti, pasivnosti, kao i da se prepuštate uticajima drugih.

Ovi dani nisu dobri da započinjete neki novi posao ili neku drugu aktivnost, ali je dobro da sada pokušate da promenite kod sebe nešto, a što loše na vas utiče, na primer, neku svoju naviku ili emociju, strah, tugu. Naravno, sve to zahteva da uložite velik napor, što neće biti baš lako, ali je moguće kroz određeni period.

Bitno je da se sada pripremite za nadolazeće situacije, jer Neptun u konjunkciji sa Mesecom može da vas suviše daleko odnese, da vam pomuti razum u tolikoj meri da se teško posle povratiti nazad. A kako su sada jaka i osećanja, a time i osetljivost, važno se zaštiti. Zato, volite, meditirajte, molite se, imajte jaku veru u Boga, kako biste što lakše prošli ovaj period. Mesec u Ribama veruje u čuda, a dok je u konjunkciji sa Neptunom, čuda se zaista i dešavaju. Verujte da su ostvariva, i ona koja vam se obistine, vjerujete da su najbolja za vas.

Neptun deluju i na muziku, koja sada može da ima posebno, iscelujuće dejstvo na vas, pa može da vas smiri, ukloni nemir i opusti, a potom i podigne raspoloženje. Zato slušajte takvu opuštajuću muziku, a izbegavajte onu koja podstiče negativne emocije, koja nosi tugu, žalost i rezultira lošim raspoloženjem. Koristite i opuštajuće mirise, koji deluju pozitivno na vas, a šire se prostorijom u kojoj boravite, na primer od lavande, jasmina ili ruža, dok žalfija štiti prostor od negativne energije. Možete da skuvate i čaj od žalfije ili samo pustiti da se njen miris širi prostorom.

Kako bi se smanjilo nepovoljno delovanje punog Mesec na vašu energiju, emocije i zdravlje, važno je da pijete nešto manje tečnosti, jer je moguće nadimanje i druge promene u metabolizmu. Takođe, budite umereni u ishrani, ali i u fizičkim aktivnostima, jer sada preterana kreativnost i trošenje energije može da dovede do veće iscrpljenosti. Uz to ovih dana izbegavajte i konflikte, jer sada mogu i emotivno da vas iscrpe.

Pun Mesec u Ribama će najviše osetiti Ribe rođene početkom marta, kao i Device rođene u prvoj polovici septembra. Takođe, i Strelčevi rođeni početkom decembra, te Blizanci, rođeni početkom juna. Ove uticaje punog Meseca u Ribama osetiće i svi oni koji u natalnoj karti imaju neku ličnu planetu, a posebno Mesec ili podznak, na oko 13 stepeni (odnosno pet stepeni više ili manje od toga) u Ribama, Devici, Blizancima ili Strelcu.

Oni koji imaju Sunce ili Mesec oko 13. stepena Raka, Škorpije, Bika ili Jarca, neće nepovoljno osetiti ovaj uticaj punog Meseca, izuzev ako nemaju neku planetu oko 13. stepena u promenljivim znacima. Pun Mesec utiče uvek i na osobe koje imaju podznak u Raku, jer je to njihova planeta, kao i na one koje imaju podznak u Lavu, jer Sunce, koje utiče na njih, uvek se nalazi u opoziciji u vreme punog Meseca.

Izvor: Svetlana Milenković-Filipović

Zithromax for sale