Psihologija boja – Siva:

Priredila astrolog Ana Savović

Ahromatska siva je ona na koju svi prvo pomislimo, a hromatska je u današnje vreme najčešće prisutna u muškoj garderobi, gde su zagasite boje prilično poželjne.

Hromatska siva spada u tople, dok ahromatska spada u hladne boje. Osnovna razlika među njima je to što ahromatska siva nastaje mešanjem crne i bele boje, dok hromatska sadrži i druge boje, pa time daje utisak topline, punoće, ali i nejasnoće.

Siva boja ima neverovatno veliki raspon tonova. Od onog skoro belog, do skoro crnog.

Iako je ova boja veoma prisutna, retko ko će je navesti kao svoju omiljenu. Ove osobe često odaju utisak da nisu zanimljivo društvo i da su samotnjaci.

Ukoliko prezirete sivu boju onda je vreme da se spustite na zemlju – velika je verovatnoća da ste previše nametljivi i željni svake vrste pažnje.

Sa ovom bojom se najčešće povezuje ružno vreme, pa samim tim i neraspoloženje. Znate one trenutke kada imate utisak da je “dan siv”. Ona se povezuje i sa prosečnošću, siromaštvom i skromnošću.

Generalno, nema pozitivnog psihološkog uticaja sive boje, te ukoliko je imate u svom okruženju obavezno ubacite i neku “pozitivnu” boju. U psihologiji, najveći rival sivoj boji je narandžasta, koja simblizuje bezgraničnu radost.

Siva boja se vezuje za kreativnost i inspiraciju. Komplementarna je sa narandžastom i ta kombinacija predstavlja jednu od najuspešnijih, ostavlja utisak ekskluzivnosti.
Simbolika: rafiniranost, mudrost, postojanost, zrelost, kompromis, monotonija.

Priredila astrolog Ana Savović

Zithromax for sale