Psihologija boja – Braon:

Priredila astrolog Ana Savović

Tercijalne boje nastaju mešanjem jedne od osnovnih boja sa njenom komplementarnom bojom.
Braon boja nastaje mešanjem crvene i zelene, a spada u tople boje.
Ukoliko je braon vaša omiljena boja vi ste praktični i uvek sa obe noge čvrsto na zemlji. Sebi ne dozvoljavate da maštate i uvek imate precizne planove. Psiholozi će reći da ste konzervativni, pomalo stidljivi i nesigurni.

Simbolika braon boje je uvek vezana za prirodu i plodnost zemlje. Stručnjaci za psihologiju boja se slažu da ova boja ubija kreativnost, a zrači udobnošću. Prosto rečeno – ako se okružite ovom bojim imaćete potrebu da ne radite ništa!
Negativna simbolika vezana za braon boju se odnosi na siromaštvo. Ova boja nikada ne asocira na glamur i luksuz, već pre na zemljane posude i odeću prosjaka.
Ona simbolizuje početak života (zemlja), ali pošto je i boja jeseni, ona simbolizuje i umiranje. Svaka biljka kada počinje da vene postaje braon.

Braon boja ostavlja utisak čvrstine i stabilnosti, kao i crna, ali je mnogi smatraju prijatnijom. Asocira na nešto jestivo.
Simbolika: ozbiljnost, toplina, podrška, oslonac, težina i nedostatak humora.
Braon je boja koja se često nalazi u prirodi, a simbolizuje snagu i pozdanost.
Braon boja može izazvati osećanja tuge i izolovanosti.
Pored toga, povezuje se sa toplinom, udobnošću i sigurnošću. Često se opisuje kao prirodna, prizemna i konvencionalna, mada može biti i sofisticirana.

Priredila astrolog Ana Savović

Zithromax for sale