NEDELJNE ASTROLOŠKE PROGNOZE OD 31. JULA DO 7. AVGUSTA 2017: Sada je vreme za čišćenje, za raščišćavanje ili za kraj, naročito kad je o ljubavi reč

Nedeljne astrološke prognoze od 31. jula do 7. avgusta 2017: Od ove sedmice Venera ulazi u znak Raka, pa se nova energija na polju ljubavi javlja. Venera će pokrenuti neka nova pitanja, a Jupiter u kvadratu sa Plutonom mnoge veze i odnose staviti na ispit. Vreme je da se ljubavne teme probude i da se temeljno preispitaju.
Pripremio: Aleksandar Tomić
Prvog je dana Mesec još uvek u znaku Škorpiona, koji nosi energiju stradanja, gubitka, ali i strasti, pa zajedno sa Venerom iz znaka Raka koji naglašava emocije i osećanja, može doneti neku vrlo jaku, strastvenu vezu, odnos.

A Venera izuzetno emotivna i osećajna, tražiće nežnost, dodir i ljubav. Ovoj Veneri teško pada samoća i nemanje ljubavi. Potreba za davanjem, milovanjem je izuzetno naglašena. Emocije i osećanja su naglašena, reči su potpuno nepotrebne kod ovakve vrste ljubavi, ovde će dodir, pogled, uzdah mnogo više reći od reči…budite tihi i oslušnite ili osetite ljubav. Sa ovakvom ljubavlju možete imati osećaj da se nebo sa zemljom spaja, da granice ne postoje i da hodate zemljom ne dodirujući je. Može vas uzdići do neslućenih visina, ali jednako vas može baciti na takvo dno odakle se jako teško možete ponovo podići.

Problem koji je pred vama jeste naglašen, izuzetno moćan kada je ljubav u pitanju, ali jednako je i opasan, jer će ove sile u vama buditi potrebu za ljubavlju po svaku cenu. Iz ovakve se energije „uleće“ u pogrešne veze, vezuje se za ljude koji nisu ni blizu onoga što vama iskreno treba, a lojalnost koja dolazi iz znaka Raka, ostaje do poslednjeg dana ili daha. Ove osobe teško ostavljaju, vodeni znaci osuđeni su na trpljenje, mogu dugo da tolerišu i sebe zavaravaju da će možda biti bolje. Ali, ne zaboravimo da je to ipak kardinalni znak i taman kad svi naviknu na toleranciju i pasivnost, dešava se neočekivani obrt. Dugo ovakvim osobama treba da se okrenu i krenu svojim putem, ali kad jednom odu, nikad se više ne okreću… Jer iako je sve izgledalo kao da to čine odjednom, to u njima živi dugo, dugo, a lojalnost sa partnera prelazi na lojalnost prema sebi i svojim ciljevima i planovima.

Takva energija sada i vas čeka, samo što mnoge priče ovaj put neće imati srećan kraj, jer je ove sedmice egzaktan kvadrat retrogradnog Jupitera u Vagi i Plutona. I dugo se već na nebu ovaj okršaj dešava. Ono što budi ovaj kvadrat jeste preispitivanje. Jupiter iz znaka Vage se odnosi na partnerske odnose, posebno bračne, ali i na sve sudske sporove. Kvadrat sa Plutonom mnoge će ostaviti bez nasledstva, dok će neki i dobiti, ali neočekivani prerani gubitak roditelja ili bliske osobe izazvaće i više nego preveliki šok i prejaku bol (Jupiter kvadrat Pluton).

Pre ovog kvadrata (Jupiter kvadrat Pluton) Uran će u sredu krenuti retrogradno, pa će vam pomoći da se malo vratite unazad i sagledate svoj život iz svih uglova. Uran budi i pokreće, on stvara planove i ide ka njihovom ostvarenju, ali njegova retrogradnost sada nudi svetlo koje palite tamo gde su mesta mračna. Sada se možete vratiti u najdublji deo vašeg nesvesnog i sagledati na kom ste mestu napravili grešku, koja vas je slabost sputala da skrenete sa puta, koja vas je usporila ili vas je jednostavno naterala da odustanete.

Ovo buđenje najviše će se odnositi na ljubav, ali i generalno na sve odnose. Sada je vreme za čišćenje, za raščišćavanje ili za kraj. Tolerancije koju ste možda i previše imali, sada više nećete. Ćutanje zarad mira i tišine, više neće biti ostvariva. Doći ćete do situacije kada ćete sami sebi reći da vam je konačno dosta svega i da želite definitivno da podvučete crtu. Mnogi će samo spakovati stvari i otići, dok će drugi tek uočiti gde su pogrešili, a onda po stilu Vage, polako, pokušati na diplomatski način da kažu ono što žele i misle. Burnih reakcija sigurno može biti, ali kako god da neko odreaguje, budite do kraja dosledni sebi i svojim idejama.

Bez obzira na to kada ste sa nekiim odlučili da iskreno porazgovarate, nikad nije kasno za otvoreni razgovor.

Nakon ovog buđenja, Mesec će imati pomračenje (Mesec opozicija sa Sunce) preko znakova Vodolije i Lava i konačno će počistiti sve sa puta onih koji su rešili da se usude i izađu na put koji vodi ka slobodi. Zato se pripremite, na vreme razgovarajte, prekinite ili otiđite, jer kad dođe pomračenje, sve će biti dramatičnije i stresnije. Budite iskreni i za početak prigrlite sebe i sa svojim se željama konačno suočite.

Izvor: Paula Ključević

Zithromax for sale