MESEČNI HOROSKOP ZA MAJ 2023.

Za vas pripremila:
Kristina Stanek
Vaš Astrolog i tarot tumač

OVAN

Dok se sunce kreće kroz vašu zonu novca od 19. aprila, fokusirali ste  se na preciziranje napora za povećanje prihoda za koje se čini da su  zaista vredni vašeg vremena i energije. Sve više shvatate koliko je  imperativ raditi sa ljudima koji razumeju  i cene  ono što donosite na  sto. Srećom, bićete još sposobniji da šarmirate druge svojim  vatrenim pristupom dok se društvena Venera, planeta veza, kreće kroz  vaš znak od 2. do 28. maja. Samo proverite e-poruke pre nego što ih  pošaljete i pažljivo pratite svoj bankovni račun dok je  Merkur  retrogradan u vašoj zoni komunikacije od 10. do 22. maja, a zatim u  zoni novca od 22. do 3. juna. 

Otprilike 16. maja, kada pomračenje Meseca i pun mesec pogode vašu zonu  intimnosti, moglo bi biti vreme da se direktno uhvatite u koštac sa bilo  čim ili bilo kim, što ugrožava vaš osećaj sigurnosti i udobnosti. Možda je vreme za težak razgovor o novcu sa nekom značajnom osobom ili  poslovnim partnerom, s obzirom na to da ova sezona pomračenja osvetljava  osovinu koja nadgleda vaše vrednosti i zajedničke resurse. Kako god da  se ovaj trenutak potrese, možete se radovati naletu energije i ambicija,  zahvaljujući vašoj vladajućoj planeti, upornom Marsu, koji se kreće  kroz vaš znak od 24. maja do 5. jula.

BIK

Vi ste lojalni, prizemljeni i usklađeni sa svojim čulima kao nijedan drugi znak, ali fleksibilnost nije baš vaša jača strana, tako da bi promene koje je ova sezona pomračenja donela do sada mogle da vas poremete. Srećom, dok se sunce kreće kroz vaš znak, uživate u naletu samopouzdanja i samosvesti koji vam mogu olakšati navigaciju u svim nesvakidašnjim zaokretima koji utiču na vaše lične ciljeve i najbliže odnose. A pošto se Venera, vaša vladajuća planeta, kreće kroz vašu zonu duhovnosti od 2. do 28. maja, imate svaki izgovor da se odmaknete od neprekidnog rada kako biste se odmorili i poboljšali svoju  brigu o sebi, posebno uz svog najdražeg prijatelja ili značajnu osobu . Dobićete još jedan signal za usporavanje. Kada planeta komunikacije, Merkur, 10. maja krene u retrogradnu fazu u vašoj zoni novca, zahtevajući od vas da revidirate stanje finansija ili projekata koji su započeti u ovoj godini.

Oko 16. maja, pomračenje Meseca i pun mesec pogađaju vašu zonu partnerstva, podstičući vas da razmislite o vašim najbližim vezama. Ova serija pomračenja traži od vas da razmislite o tome kako negujete ne samo svoje odnose, već i svoj osećaj sebe. Jedno bi trebalo da podržava drugo a ako to nije slučaj, možda ste na ivici velikih promena.

BLIZANCI

Uz Sunce i najnovija pomračenja koja osvetljavaju vašu duhovnu zonu, moguće je da se osećate kao dase povlačite unutra ka sebi, prihvatate svoju privatnost i samo se udaljavate od uobičajene dnevne gužve više nego inače. Zaista, ceo ovaj mesec se odnosi na relaciju sa drugima, posebno sa ljudima koje smatrate svojom zajednicom  svojim prijateljima, kolegama, čak i komšijama. Ovo je delimično zbog činjenice da će Venera, planeta veza, biti u vašoj zoni prijateljstva od 2. do 28. maja, rasplamsavajući vašu želju i priliku – da budete deo timskog rada.

Ali kada se Merkur, vaša vladajuća planeta, kreće unazad kroz vaš znak od 10. do 22. maja i duhovnu zonu od 22. do 3. juna, možda će biti teže steći napredak  na bilo čemu novom. Otprilike 16. maja, kada pomračenja Meseca i puni mesec padaju u vašu zdravstvenu zonu i svakodnevne rutine, možda ćete se osećati ohrabrenim da se organizujete, poboljšate svoju fitnes rutinu i želite da efikasnije proverite sve te obaveze sa liste. Ali energija trenutka  i vaše trenutno emocionalno stanje može biti toliko intenzivno da vam može biti teško da se fokusirate. Ovo je definitivno prilika da vežbate samopoštovanje i znate i svesni ste  šta želite da postignete u narednim nedeljama i mesecima.

RAK

Za vas, sezona Bika se odnosi na istraživanje kako možete da ostvarite dugoročne želje i na brigu o vašim prijateljstvima i kolegijalnim odnosima. Žudite za osećajem povezanosti, koji bi s vremena na vreme mogao da postane jači a ponekad i izbegavajućitokom meseca. Dok se slatka Venera orijentisana na odnose kreće kroz zonu vaše karijere od 2. do 28. maja, biće vam lakše da ostavite trajan, pozitivan utisak na ljude koje poštujete. Ove interakcije mogu čak dovesti do toga da preuzmete više odgovornosti ili lidersku poziciju, pa se opustite sa idejom da stojite u centru pažnje. Ali nemojte se iznenaditi ako novi projekti, predlozi, pa čak i poslovi  završe u zastoju kada  Merkur bude retrogradan u vašoj duhovnoj zoni od 10. do 22. maja. Potrudićete se da usporite, odmorite i ponovo procenite svoje najskrivenije želje. I dok se planeta komunikacije vraća nazad kroz vašu zonu umrežavanja od 22. do 3. juna, možda ćete otkriti da ćete se ponovo povezati sa bivšim kolegama ili partnerima.

Oko 16. maja, drugo pomračenje u sezoni  pomračenje Meseca i pun mesec  pada u vašu zonu samoizražavanja. Pronaći ćete mnogo moći u posedovanju svojih najiskrenijih potreba i govorenju svoje istine u vašim vezama  bilo da su romantične, platonske ili profesionalne. Možda ćete čak biti inspirisani da se vratite u kreativni projekat koji je nazadovao.

LAV

Sezona Bika baca ogromnu pažnju na vaš profesionalni život, tako da su šanse da ćete btii još svesniji negovanja svojih odnosa sa , klijentima ili bilo kim koga želite da impresionirate u nastojanju da unapredite svoju karijeru. Već ste super ambiciozni, ali biste mogli da se osećate dodatno inspirisano ovog meseca, zahvaljujući šarmantnoj Veneri (od 2. do 28. maja) i Marsu koji se kreće (od 24. maja do 5. jula) kroz vašu avanturističku zonu. Bićete skloniji da  putujete ili naučite nešto novo kao prvi korak ka pretvaranju snova u svoju svakodnevnu stvarnost.

Dok je glasnik Merkur retrogradan kroz vašu zonu prijateljstva od 10. do 22. maja, mogli biste da se vratite u kontakt sa vezama iz prošlosti koji su željni da zarone u vaš život. Platonski i kolegijalni odnosi su daleko od vašeg jedinog fokusa tokom ovog perioda, zahvaljujući pomračenju Meseca i punom Mesecu koji pada u vašu kućnu zonu 16. maja. Prisiljeni ste da nađete više ravnoteže između svog unutrašnjeg i javnog života. I dok se planeta komunikacije kreće nazad kroz zonu vaše karijere od 22. do 3. juna, vraćanje na pravljenje strategije moglo bi da vam omogući više priznanja i uspeha na duge staze.

DEVICA

Sezona Bika vam generalno pruža više od nekoliko prilika da izađete iz svoje zone udobnosti, jer se samopouzdano sunce kreće kroz vaš sektor učenja, inspirišući vas da malo raširite krila.

Ali bez sumnje ćete imati dosta poslova u sezoni Ovna ovog meseca. Venera orijentisana na vezu zauzima vatreni znak i zonu vaše emocionalne i seksualne intimnosti od 02.05 do 28. maja, dok je Mars tu od 24. maja do 5. jula. Planeta ljubavi i planeta seksa nastaviće da vas pozivaju da dobijete jasno šta vam je potrebno od vaših najbližih i najdražih veza. U stvari, vraćanje sebi i preispitivanje sebe je ogromna tema za vas ovog meseca, jer će vaša vladajuća planeta,  Merkur, biti retrogradna u vašoj zoni karijere od 10. do 22. maja i zoni  učenja od 22. maja do 3. juna.

Iako možda nećete odmah primetiti profesionalni napredak kojem ste se nadali, svaki samostalni rad koji sada radite može dovesti do rezultata. Održavanje tog unutrašnjeg mira moglo bi biti pomalo izazovno, posebno oko 16. maja kada pomračenje Meseca  i pun mesec aktiviraju vašu zonu komunikacije i podižu intenzitet vašeg društvenog života. Biće od ključnog značaja da znate na koje razgovore i neobavezne veze vredi uložiti svoju energiju i na koje možete dati čvrsto „NE“

VAGA

Orijentisani ste na partnerstvo koliko god bilo ko može,, a planete su apsolutno na vašoj strani kada je u pitanju podrška vašim najbližim vezama ovog meseca. Za početak, Venera, vaš vladar, prelazi u vaš sektor partnerstva 2. maja, gde će ostati do 28., podržavajući vaše napore da se uparite sa prijateljima, kolegama ili nekim posebnim da biste postigli napredak ka zajedničkom cilju. A kasnije u toku meseca, Mars će proći kroz istu zonu, donoseći još snažniju, vrelu energiju u te poduhvate. Ali možda ćete morati da kopate ispod površine i da se suočite sa nekim teškim emocionalnim terenom više nego inače, jer pomračenje Meseca 15. maja i pun mesec pogađaju vašu zonu novca i vrednosti. Ako niste na istoj strani sa svojim šefom ili partnerom, biće teško izbeći da se sada pozabavite nedostatkom reciprociteta.

U isto vreme, Merkur će prvo biti retrogradan, u vašoj zoni višeg učenja (od 10. do 22. maja), a zatim u vašem sektoru intimnosti (od 22. maja do 3. juna), izazivajući vas da ponovo posetite i odredite šta želite  i potreba da se osećate intelektualno i emocionalno ispunjeno. Gledanje u vašu prošlost može vam ponuditi veliku jasnoću o vašoj sadašnjosti i budućnosti.

ŠKORPIJA

April se završio pomračenjem koje je možda izazvalo šokove kroz vaša partnerstva, zahvaljujući pomračenju Sunca. Jasno je da sada plivate potpuno novim terenom u okviru svojih veza, a ovo bi moglo biti zaista uzbudljivo, sve dok možete da se osećate prijatno. Ovaj mesec će sigurno biti mešovita korpa ponovnog osvrtanja na prošlost i osećanja prijatnijeg sa nepoznatim. Kada glasnik Merkur krene kroz vaš sektor intimnosti od 10. do 22. maja, imate jedinstvenu priliku da ponovo procenite zajedničke resurse i još malo izlečite duboko ukorenjene emocije zajedno sa značajnom osobom ili nekim posebnim. Zatim, oko 15. maja, sigurno ćete osetiti efekte pomračenja Meseca i punog meseca koji pogađaju vašu zonu partnerstva. Ovaj trenutak bi vas mogao inspirisati da još samopouzdanije stojite u svom osećaju sebe i da osigurate da je osoba kojoj poklanjate (ili ćete jednog dana dati) svoje srce dostojna svega što dajete.

Uzmite u obzir činjenicu da od 22. maja do 3. juna Merkur nastavlja da se okreće unazad kroz vašu zonu partnerstva. Zaista nije bilo boljeg vremena za rešavanje problema u vezama. A od 24. maja do 5. jula, vaš suvladar, Mars će biti u zoni vaše svakodnevne rutine, koji će pokrenuti vašu želju da napredujete u svakodnevnoj gužvi, što bi moglo izgledati kao dobra protivteža  dubokom emocionalnom poslu koji ste obavili ovog meseca.

STRELAC

Fokusirali ste se na usavršavanje svoje svakodnevne rutine i proveravali  nagomilane  obaveze sa svoje liste, zahvaljujući samouverenom kretanju sunca kroz vašu zonu zdravlja od sredine aprila. Sve ove sitnice mogu biti prilično dosadne za Vas, ali možete da prihvatite to što je maj takođe ispunjen vatrenim vibracijama Ovna koje ćevam omogućiti da se kreativno izraziite i provodite vreme sa ljudima koji su vam značajni. Za početak, Venera orijentisana na vezu kreće se kroz znak Ovna i vašu romantičnu zonu od 2. do 28. maja, unoseći više spontanosti, samoizražavanja i energije koja unosi zabavu u vaš život za sastanke, društveni i/ili ljubavni život. A kada je Mars tamo od 24. maja do 5. jula, bićete još odlučniji da ostvarite svoje najromantičnije težnje.

Oko 15. maja, pomračenje Meseca i pun mesec padaju u vašu zonu duhovnosti, što bi moglo biti superemotivno. Verovatno učite da je neophodno postaviti nove granice i redefinisati brigu o sebi, da biste se osećali više usredsređeni emocionalno i psihološki. Očigledno je da se ovo neće dogoditi preko noći, i možda se osećate pomalo iscrpljeno zbog svega toga, tako da je u ovom trenutku neophodno odvojiti vreme da se brinete o sebi i izlečite sebe. Znajte da nećete biti jedini koji usporavate, jer će glasnik Merkur biti retrogradan od 10. do 22. maja u vašoj zoni partnerstva, a zatim od 22. maja do 3. juna u zoni vaše dnevne rutine. Drugim rečima, ovo je definitivno mesec da se vratite na praksu joge ili meditacije.

JARAC

Samopouzdano sunce krstari kroz vašu zonu samoizražavanja od sredine aprila, a pomračenje Sunca krajem meseca je verovatno donelo intrigantno prosvećenje o tome kako dodirujete svoj unutrašnji glas i kako se prikazujete  i kako vam se prikazuju u vašim najsrdačnijim odnosima. Ta tema se nastavlja do maja, dok sunce nastavlja svoj put do 21. Ali u međuvremenu, društvena Venera će biti u vašoj zoni doma i porodice od 2. do 28. maja, nudeći vam mnogo prijatnih trenutaka sa voljenim osobama. Shvatićete da nije samo u redu, već je i potpuno neophodno da napravite pauzu u svom poslu da biste se povezali sa onima koji su vam prioritet. A kada glasnik Merkur bude retrogradan u zoni vaše svakodnevne rutine od 10. do 22. maja, možda ćete  osećati malo manje energije nego obično da pređete kroz listu obaveza, i to je takođe u redu. To je znak za odmor.

I dok ste skloni da budete samodovoljni, oko 15. maja, pomračenje Meseca i pun mesec osvetljavaju vašu zonu prijateljstva i umrežavanja, otvarajući vam oči na važnost da budete timski igrač i da se osećate kao deo zajednice. Mogli biste otkriti da bez obzira koliko ste marljivi kada letite solo, pronalaženje vaših ljudi će samo doprineti vašem uspehu.

VODOLIJA

Samouvereno sunce kreće se kroz vašu matičnu zonu od sredine aprila, gurajući vas da se gnezdite i brinete o svom unutrašnjem životu. To će i dalje biti glavna tema za vas ovog meseca, Vodolije. Međutim, 15. maj donosi pomračenje Meseca i pun mesec u suprotnom sektoru zoni vaše karijere  što će vas podstaći da razmislite o tome kako emocionalne rane koje još uvek zahtevaju zarastanje mogu da utiču na vaš profesionalni put. To je takođe prilika da pomirite svoje javne ambicije sa željom da budete prisutni sa voljenima i odvojite vreme za sebe. Drugim rečima, sada je trenutak da zaista prihvatite bilo koji rad na sebi u lečenju koji ste možda odlagali. Tu poruku samo podvlači retrogradnost glasnika Merkura kroz vašu zonu samoizražavanja od 10. do 22. maja i kućnu zonu od 22. do 3. juna.

Ako sve to zvuči teško, i kao da će vam trebati pauza da se opustite sa svojim partnerom ili prijateljima, uzmite  da će sezona Blizanaca, koja počinje 20. maja, doneti više spontanosti, radosti i trenutaka u kojima možete da verujete i delujete na svoje kreativne impulse, zahvaljujući suncu koje donosi vitalnost. A oko 30. maja, kada tamo sleti mlad mesec, bićete ovlašćeni da postavite uzbudljivu nameru u vezi sa vašim umetničkim i ljubavnim životom.

RIBE

Sezona Bika je obično prilično društveno živo vreme za vas, zahvaljujući putovanju sunca koje donosi vitalnost kroz vašu komunikacionu zonu. Ali mogli biste biti potpuno iscrpljeni zbog pomračenja koja se dešavaju  15 maja, u vašem sektoru za više obrazovanje. Možda se osećate kao da ste usred metamorfoze, dok ponovo razmišljate o svojim dugoročnim ciljevima, perspektivi velike slike i životnoj filozofiji. Možete  se povući i fokusirati  na umetničke projekte ili druge aktivnosti koje cenite, bilo da je to vaša omiljena rutina uma i tela ili tradicija koju delite sa voljenima.

U stvari, možda ćete biti inspirisani da poštujete svoje korene i usporite sa porodicom od 10. do 22. maja, zahvaljujući glasniku Merkuru koji se kreće unazad kroz vašu matičnu zonu, što bi moglo biti prilično uspavan tranzit. Kada se pomeri unazad kroz vašu komunikacionu zonu od 22. do 3. juna, može doći do tehničkih problema, pa nemojte oklevati da uzmete dosta pauze. Ako neko zaslužuje  i imao bi koristi od više spavanja, sanjarenja i bezbrižnog vremena sa ljudima koje najviše volite ovog meseca, to ste vi, Ribe. A oko 30. maja, kada mlad mesec padne u vašu  zonu doma i porodice, imaćete priliku da zaista ponovo zamislite svoj unutrašnji svet.

Zithromax for sale