MESECNI HOROSKOP ZA APRIL 2023

Za Vas pripremila:

Kristina Stanek

Vas astrolog i tarot tumac

Puno dogadjanja na planetarnom nebu nas ocekuje u Aprilu. Mars menja znak i prelazi u leprsavog Blizanca sto ce vama dragi moji doneti polet i energiju da napravite iskorak napred ka uspehu, aktivirace se polje kracih putovanja, kurseva, ucenja. Pod naletom ovog Marsa misli ce leteti kao fliperi,stvari se pomeraju sa mrtve tacke i sve ce se odvijati mnogo brze. Ovu energiju ce osetiti i Lavovi, Vodolije , Vage i naravno Ovnovi. Problem ce nastati ukoliko drugi ne budu mogli da vas prate. Merkur i Venera ce se smestiti u Ovnu pred kraj meseca. Pa eto jos jednog aspekta za brzinom razmene komunikacije koju donosi ovaj Merkur. U drustvu Venere u vatrenom znaku Ovna, srcano cete dragi Ovnovi pratiti tok onoga sto zamislite da ispunite ali “prvo skocite pa recite hop” ma sta ja vama pricam, znam da me necete poslusati 🙂 Naravno Venera ce biti obelezena strascu jaka potreba da budemo voljeni i odjednom zelja da nas neko drzi kao malo vode na dlanu. Moram da napomenem pre nego sto se Venera preseli u vatrenog Ovna do 20og Aprila ce boraviti u Ribama znaku svoje egzaltacije što znaci da ce ona iskazati svoje najjače dejstvo. Ova Venera je spremna na sve zarad svoje ljubavi i voljene osobe. Naravno Ribe oseticete ovaj aspekt 🙂 Venera u Ribama predstavlja i vrata raja koja se mogu otvoriti narednih dana. Sredinom meseca retrogradni Jupiter u svom sedistu ce direktno uticati na Strelceve koji ce pod ovim trazitom morati malo da se pozabave sobom. Vi ste svakako zvezde ove godine. Samim ulaskom Jupitera u vas znak je zapocet nov ciklus u vasem zivotu. Ono sto je zapoceto 2006 i 2007god donosi zavrsetak tih dogadjaja a ovaj retrogradni hod baca jos jedan pogled na prosle dogadjaje i od vas trazi da izvucete pouke i mudrost za nov pocetak koji je pred vama od Avgusta meseca. I pred kraj Meseca da ne zaboravimo nimalo lak aspekt i jako bitan retrogadan hod Saturna i Plutona koji ruku pod ruku rasciscavaju put novim dogadjajima , ljubavima, poslovima, druzenjima. Ali da bismo dosli do sveze vode i sveze zivotne energije, moramo kopati kroz stenu . Proces moze biti bolan samo ukoliko se nismo odvojili od onoga sto nas blokira i sprecava da rastemo. Pa tako ovaj retrogradni hod proverava i iskusava da li je zaista sve spremno kako bismo bez zadrske krenuli napred. Sobzirom da se sve desava u znaku Jarca, naravno da ce Jarcevi postaviti sasvim nove tenelje i strukture za zivot ali ovaj uticaj ce osetiti i svi znakovi zodijaka zavisno u kojoj kuci se desava promena.

Ovan:

Šta ste to izbegavali? Mesec stiže u vaš znak 5. aprila, baš na vreme da vam pruži taj podsticaj samopouzdanja da se uhvatite u koštac sa smelim zadatkom. Ekspanzivni Jupiter postaje retrogradan desetog, tražeci od vas da dodjete do odgovora koje tražite. Analiziranjem dolazite do mnostvo pitanja, ali sada volite da istražujete.

Racionalni Merkur ulazi u vaš znak brzog razmišljanja 16. aprila, tako da ce odluke biti brze, a akcije spontane. Šta ako niste mislili pre nego što ste skočili? To nije ništa što ranije niste uradili.

Venera prati Merkur u vaš entuzijastični znak dvadesetog, tako da je romansa direktna i sigurna. Zašto uopšte udarati po grmu? Oboje znate šta je unutra.
Strastveni Pluton ide retrogradno 24. aprila u narednih nekoliko meseci, tražeci od vas da razmislite o vašim pitanjima moci i kontrole. Da li ste vozač na zadnjem sedištu? Da li uvek morate biti zaduženi za daljinski? Prepustite drugim ljudima šansu da budu na sedištu vozača. Šta je najgore što se može dogoditi?

Bik:

Koliko je prošlo otkako se nije dostigao potencijal za novu romansu? Ljubav je u vazduhu tokom vezivanja Venera-Neptuna 10. aprila, tako da ako ste spremni za to, prepustite se ljubavi.

Jupiter ce biti retrogradan tokom trigona sa suncem 14og, tako da bi trebalo da budete u dobrom raspoloženju, ako ne i malo introspektivnije nego inače. Šta ste nedavno stekli? Budite zahvalni za sve što ste dobili.

Pun Mesec u Vagi blista u svetlu 19. aprila, stavljajuci kompromis u središte miroljubive egzistencije. Ako vaš prijatelj, cimer, saradnik, partner, mama, tata ili neko drugi želi da se prepire, predlozite skladan način na koji možete oboje dobiti ono što želite. Sjajni ste u pronalaženju rešenja koja odgovaraju svima.

Prelepa Venera ulazi u mocnog Ovana sledecg dana, tako da su vaše romantične akcije direktne. Ako postoji bilo kakvo takmičenje, spremni ste da ga osvojite.

Saturn ce biti retrogradan 29og, dajući vam neku uznemirenost oko krajnjeg roka ili zakašnelog projekta. Možda necete postici svoje ciljeve, uprkos vašim najboljim naporima. Ali ostanite usredsređeni i izbacite ono sto vam smeta što je više moguce. Možete vi to.

Blizanci:

Volite razotkrivanje misterija tokom konjunkcije Merkura-Neptuna 2. aprila. Ovo je savršeno vreme za dešifrovanje tragova. Koristite svoje napredne detektivske veštine da izađete iz sobe za bekstvo. Ili prikazivanje kriminala na televiziji.

Sunce-Jupiter trigon na 14tog je i dalje pozitivno iskustvo uprkos retrogradnosti Jupitera. Sa toliko optimizma koje vas okružuju, zaista nema loših izbora.

Komunikativni Merkur ulazi u mocnog Ovana 16. aprila, tako da vaše reči imaju snagu i uverenje. I vi možete biti glasniji nego inače, dok pokušavate da preuzmete kontrolu nad radnim sastankom ili razgovorom sa grupom prijatelja. Samo zapamtite da se mozete iztraziti jasno i bez vikanja.

Pun Mesec u Vagi sija na stvari devetnaestog, čineci ga dobrim trenutkom za jačanje veza između partnera. Ako je prijateljstvo u poslednje vreme kamenito, ispružite ruku pomirenja. Čak i ako nije bila vasa krivica, imate moc da mirno popravite stvari.

Disciplinovani Saturn se 29. aprila okrece retrogradno, što vas dovodi u pitanje da li su se svi vaši nedavni napori isplatili. Nemojte odustajati, čak i kada stvari ne ispadnu kao što je planirano. Odgovori ce možda biti spori, ali ce doci.

Rak:

Mesec u eksplozivnom Ovnu 5. aprila, vreme je da se nađe zdrav način da se ispusti visak energije. Neko ce kroz ekstreman sport osloboditi se stresa koji osecate. Zauzmite se fizicki!

Jupiter postaje retrogradan na 10tog, tako da možete iskusiti neka ogranicenja. Ako ste se navikli da se stvari odvijaju onako kako vi zelite, ovaj nagli zaokret događaja može biti uznemirujuci. Trebace vam ozbiljna introspekcija da biste shvatili vaš sledeci potez.

Kada razdragani Merkur 16. aprila udje u Ovna, vi ste više nego spremni da kažete svoje mišljenje.Morate li uvek da imate poslednju rec ?! Razgovori trebaju biti razmena informacija, a ne jednosmjerno predavanje.

Pun mesec u Vagi fokusiranoj na odnos 19tog stavlja u središte pažnje partnerstvo koje treba vašu pažnju. Povremeni poznanik, komšija ili kolega možda bi mogli zatraziti vašu pomoc u posredovanju. Vaša sposobnost da vidite obe strane situacije pomaže obema stranama da postignu zajednički dogovor sa malim argumentima ili stresom.

Kada sunce uđe u bika koji je orijentiran ka novcu 20. aprila, dobro je vreme da razmislite o proveri budžeta. Potražite sporo rastuce ali stabilne investicije sada.

Lav:

Mlad Mesec u Ovanu 5. aprila je odličan podsticaj da se preuzme odgovornost na prvi pogled ovog meseca. Sada ne postavljate dugoročne ciljeve, ali ako postoji nešto ispred vas koje treba završiti, to moze.

Ekspanzivni Jupiter postaje retrogradan na 10tog, dajuci vam vremena da zastanete i razmislite o vašoj nedavnoj sreci. Koliko je od onoga što se desilo sudbina i koliko je rezultat vaših napora?

Izuzetno optimistično trigon sunce-Jupiter otvara vaš um o mogucnostima 14. aprila, i možda imate neke veoma uzbudljive opcije putovanja. Iako ste još samo u fazi planiranja, ovo može biti veoma uzbudljivo putovanje.

Sunce ulazi u lepotu Bika 20tog, tako da primetite lepe stvari i ljude koji vas okružuju. Oko vase privlači najatraktivnija osoba u sobi ili najskuplji objekat u prodavnici. Uvek postoji način da dobijete ono što želite.

Tvrdoglavi Saturn je retrogradan 29. aprila, tako da je možda teže da se stvari precrtaju sa vaše liste zadataka. Vaša najgora navika sada je da počnete stvari i ne završavate ih. Ako vam je potrebna pomoc, slobodno trazite.

Devica:

Vasa pričljiva planeta Merkur je u sekstilu sa Saturnm 7. aprila, unoseci disciplinu u vašu verbalnu igru. Sada dajete odlične govore, prezentacije i predavanja, a vaš izbor reči je koncizan, ali smislen. Takođe je dobar trenutak da se aktivirate preko bloga ili postovima društvenih medija.

Merkur ulazi u Ovna 16tog, tako da cete biti bolji kao govornik nego kao slusalac. Kada imate puno toga da kažete, ali ne i puno vremena da to kažete, to može rezultirati brzim govorom koji je teško razumeti. Usporite. Neka vam usta prate glavu.

Divna Venera ulazi u entuzijazam Ovana 20. aprila, ubrzavajuci vaš ljubavni život i stvarajuci osecaj hitnosti. Da li zaista postoji žurba ili samo opažanje? Ocenite situaciju što je više moguce pre reagovanja .

Saturn sa orijentacijom na cilj ulazi u retrogradni ciklus 29tog, dovodeci u pitanje svoju sposobnost da obavite posao. Da li imate dovoljno resursa da to uradite sami ili vam je potrebna pomoc? Nije vreme da budete strogi prema sebi. Pitajte za ono što vam treba!.

Vaga:

Mesec u Ovnu 5. aprila pokazuje vam šta možete da uradite ako zagrizete ovaj momenat i prestanete da odlažete! Mocna energija ovog mladog meseca čini vas malo agresivnijim od uobičajenog, što možete iskoristiti u svoju korist. Nema više gospodina ili gospođe fine!

Blagost Venere-Neptunska veza 10tog donosi potencijal za novu romantiku (ili ponovno oživljavanje starog), ali situacija se zasniva na ljubavi i saosecanju, a ne na požudi. Ovaj tranzit takođe može ojačati postojeci odnos ako možete ostaviti po strani prošla razočarenja i fokusirati se na trenutak.

Pun mesec u vašem znaku od 19. aprila pomaže da se uspostavi ravnoteža u vezi. Potencijal za romantičnu vezu ili poslovno partnerstvo sada je veci nego ikada ranije. Napravite sledeci korak, šta god vi odlučili da ce biti.

Možda cete biti u iskušenju da se malo opustite kada odgovorni Saturn postane retrogradan 29tog, ali nema ništa loše u tome da malo napravite pauzu. Nicicete na probleme ukoliko propustite rok ili preskočite važan sastanak, tako da ako je to vaš izbor, moracete se nositi sa posledicama.

Skorpija:

Mesec je u Ovnu 5. aprila, dodajuci vatrenu energiju vašoj svakodnevnoj rutini. Sve se odvija na rekordnoj brzini, ali neki od detalja koji su vam poznati po tome što ste na vrhu mogli bi da se izgube u mešanju. Ako postoji način da ostanete fokusirani i završite na vreme, naci cete ga.

Početak Jupiterovog retrogradnog ciklusa 10tog daje vam razlog da ponovo razmislite o mnogim stvarima koje ste nedavno uradili, i možda se pitate da li je sudbina odigrala ulogu u nedavnim događajima. Da li ste krivi ili je bilo malo toga što ste mogli da učinite da biste izbegli svoju sadašnju sudbinu?

Informativni guru Merkur provodi vreme u oduševljenom Ovanu počevši od 16. aprila, pa cete tako imati priliku da zanemarite detalje i da sagledate celu sliku. A kada imate ideju, ne zadržavate je za sebe dugo.

Pluton je retrogradan u Jarcu od dvadeset i četvrtog do početka oktobra, dajuci vam dovoljno vremena da se vratite i napravite mocne poteze koje ce vam biti od pomoci. Vi ste znak koji voli da ima kontrolu, ali šta se dešava kada se povučete i dajte uzde nekom drugom?

Strelac:

Mlad mesec u Ovnu vam daje spontano raspoloženje 5. aprila. Šta imate da izgubite? Mnogo je veca verovatnoća da cete prvo reagovati i kasnije se pozabaviti mogucim posledicama. Bolje je zažaliti zbog nečega što si učinio nego nešto što nisi uradio, zar ne ?!

Jupiterov retrogradni hod počinje na desetog i donosi period mirnog razmišljanja. Ovo je dobar trenutak da se vratite u poslednjih nekoliko meseci i pogledate svoju srecu. Da li zaslužujete sve dobre stvari koje su vam se dogodile? I da li je to zaista važno?

Sunce-Jupiter trigon 14. aprila je jedan od najboljih tranzita, pa uživajte u njegovoj toploj, prijateljskoj energiji. Vaše samopouzdanje je na najvišem nivou, što vam olakšava da se osecate opušteno u bilo kojoj situaciji (i oko svih vrsta odnosa). Proširite svoju društvenu mrežu.

Pun Mesec Vagi na devetnaestom znači da su vaši odnosi vaš fokus, tako da biste trebali biti u mogućnosti da se osecate opušteno sa novim partnerstvima, kao i sa starim. Ti si mirotvorac u srcu, i uradiceš sve što je potrebno da svi budu dobro.

Jarac:

Koristite jasno razmišljanje i dobru priliku u svoju korist tokom merkur-saturnovskog sekstila 7. aprila. Postoji nekoliko situacija koje nemaju koristi od vaše povecane koncentracije i usredotočenosti na početku meseca.

Pokušaj sunca-Saturn kvadrata desetog donosi testove i izazove, ali treba da budete spremni za njih ako ste obavili neophodan posao. Često ne dozvoljavate ljudima da vas vide kako se borite, i ovaj put nije izuzetak.

Raznovrsni Merkur ulazi u jakog Ovan 16. aprila, dovodeci vas do brzih rešenja i pionirskih misli. Možda necete uvek uzeti u obzir svaku opciju, ali ste sjajni u planovima za beg u trenutku.

Sjajno sunce ulazi u blagog Bika 20tog , stvarajuci bogatu i prijatnu atmosferu za igru. Sada volite luksuz i okružite se najboljim od najboljih. Neka kosta koliko kosta, bicete popustljivi i dozvolicete sebi da uzivate.

Sa Saturnom koji krece retrogradno 29tog, dobijate potrebnu perspektivu dogadjaja. Možda nije potrebno raditi svaki minut dana da bi se dostigli vaši visoki ciljevi. Ako postoji alternativno rešenje za uklanjanje problema, sada cete ga pronaci.

Vodolija:

Pozitivna energija teče tokom konverzacije Merkura i Neptuna 2. aprila, poboljšavajuci vaše psihičke sposobnosti i povecavajuci intuiciju. Zadivljujuce je do cega sve mozete doci kada ste u mogucnosti da osetite stvari snažnije.

Ekspanzivni Jupiter postaje retrogradan 10tog, dajuci vam vremena da razmišljate o svom mestu u svetu. Bilo da verujete u sudbinu ili ne, ovo je dobar trenutak da razmislite o njegovoj ulozi u vašem životu.

Pricljivi Merkur ulazi u samouverenog Ovna 16. aprila, čineci vaše razgovore brzim i tačnim. Neka drugi uvijaju ono sto zele reci. Upravo sada, vaš glavni cilj je da pređete na stvar tako da možete preci i na druge stvari.

Sunce boravi mesec dana u čvrstom Biku počevši od dvadesetog, u cijem trenutku ulazite u odgovornu, pouzdanu fazu. Tada biljke mogu da se ukorene, pa se spremite da odbacite neke čvrste dugoročne planove.

Ograničeni period retrogradnog Saturna koji počinje 29. aprila, sprecava ono što možete da postignete, posebno na poslu. Smetnje poput telefona i druge elektronike su glavni krivci kada pokušavate da se fokusirate.

Ribe:

Duboko, duhovno povezivanje može se desiti kada Venera plaeta ljubavi spoji vašu rodnu planetu Neptun 10. aprila. Iskoristite priliku da ojačate prijateljstvo ili romantičnu vezu tako što cete se međusobno poveriti. Povezivanje dušom.

Nema sumnje da je sreca na vašoj strani za vreme Sunčevog i Jupiterovog retrogradnog trigona četrnaestog, pa razmislite o tome kada ste spremni da napravite vaš sledeci potez. Bilo bi glupo gubiti napredak koji ste vec počeli, ali se držite novih planova. Vreme je da se opustite i uživate u srecnoj atmosferi.

Komunikativni Merkur ulazi u brzog Ovna 16. aprila, tako da je vaš cilj da brzo razmišljate i govorite još brže. Ne zaglavljujte se u detalje. Neka neko drugi brine o tome. Upravo sada, idete do cilja!

Seksi Venera ulazi u Ovna dvadesetog, tako da nikada ne znate šta bi se moglo dogoditi od minute do sledece min. Vi volite ovu spontanu energiju, ali nepoznato može biti i nerviranje. Samo idite gde god vas raspoloženje odvede.

Kada se 29. aprila ozbiljni Saturn okrene retrogradno, stari strahovi mogu se vratiti da vas progone. Pokušajte da zapamtite da ste dovoljno dobri za ono što vam život donosi. Možda ne znate odgovor, ali naci cete ga.

Zithromax for sale