MAGIJA PUNOG MESECA U RIBAMA: Koji je najbolji dan za završavanje velikih poslova

Vreme je za završavanje velikih poslova…
Pripremio: Aleksandar Tomić
Ako ste u protekle tri večeri uputili pogled prema noćnom nebu, mogli ste videti Mesec u svom punom sjaju. Ako ste stajali u vrtu, pili kafu ili čaj i razmišljali o tome kako se Mesec čini toliko blizu, da ga grane drveća gotovo mogu dodirnuti, osetili ste magiju punog Meseca u znaku Riba.

Ako ste se juče ili jutros zaista teško probudili i opet, uz kafu ili čaj, razmišljali o neobičnim snovima iz prethodne noći, takođe ste bili pod uticajem punog Meseca. Ako ste tokom dana osećali neobjašnjiv umor i melanholiju, ako ste morali popiti tabletu protiv glavobolje, ako ste shvatili da ste popušili koju cigaretu ili popili koju šolju kafe više od uobičajenog, opet je kriv pun Mesec. Ako ste uživali prethodnih dana u laganoj, opuštajućoj muzici, definitivno vas je zanela ova lunarna magija.
U jutarnjim časovima 6. septembra Mesec je iz druge dekade Riba zatvorio egzaktnu opoziciju sa Suncem u drugoj dekadi Device, koje se sa fiksne zvezde Coxa, polako približava fiksnoj zvezdi Mizar. Coxa, poznata i kao Al Kharat, jača intuiciju i budi proroka u nama, pa obratite posebnu pažnju na taj neobičan san iz prethodne noći. Mizar donosi opasnost od opekotina, a na globalnom planu masovne nesreće i moguće požare i klimatske nepogode.

Svesni (Sunce) i podsvesni (Mesec) delovi naše ličnosti ovih dana sarađuju na neki neobičan način. S jedne strane, trudimo se da ostanomo racionalni i sabrani, i da budemo što produktivniji (Sunce u Devici), dok se s druge strane konstantno javlja želja za begom (Neptun) u maštu i sanjarenje (Mesec), tako da se osećamo iscrpljeno, iako možda ništa fizički zahtevno nismo radili.

6. i 7. septembra Mesec se kreće drugom i trećom dekadom znaka Riba, dok mu iza leđa ostaje Neptun. Konjunkcija Meseca i Neptuna u znaku Riba će uvek predstavljati zanos (religijski zanos, emotivni zanos …), maštarenje i zaljubljenost u svoj izmišljeni svet. No, kako je danas na delu separacija ovih planeta, početak dana će obeležiti upravo to skidanje ružičastih naočara, razbijanje iluzija, povratak u realnost i tu tako dosadnu svakodnevicu.

Mesec u Ribama takođe predstavlja sanjarenje o dalekim, nepoznatim krajevima, želju da posetite Indoneziju ili Novi Zeland, da se okupate u reci Gang ili da posetite neku usamljenu katedralu u brdima Portugala. Dok je Mesec u Ribama jednostavno želite da se opustite, prepustite i nestanete u toj magiji, daleko od svih, samo vi i vaš odraz u kristalno čistoj vodi nekog tropskog mora.
Pored Neptuna, dispozitor Meseca je i Jupiter u znaku Vage, koji se približava zvezdi Spica Virginis. Spica Virginis je zvezda iz sazvežđa Device, gde je smeštena na vrh klasa žita. Žito se uvek vezuje za bogatstvo i prosperitet, pa tako i ova zvezda nosi slične karakteristike. Udružena sa Jupiterom donosi čast, uspeh, obilje i bogat društveni život. Kako je i tranzitni Merkur napokon krenuo direktno, četvrtak, Jupiterov dan, je pravo vreme da završite neke (velike) poslove, koje ste započeli u prethodnih mesec dana.

No, vratimo se još malo na separacioni aspekt između Meseca i Neptuna. Verovatno sinoć niste mogli da spavate ili vam je jedan jako neobičan san poremetio večernji spokoj. I dok razmišljate o propuštenim prilikama za spavanje u toku prošle noći, gotovo sigurno osećate da su vam hladna stopala, da vam noge lagano podrhtavaju, bez nekog posebnog razloga. Osetićete blagu mučninu i bol u potiljačnom delu glave. Ne brinite, to vam samo organizam poručuje da danas malo usporite tempo.

Zato, uzmite najveći pokrivač koji imate, najudobniji jastuk, čašu vina ili šolju kafe/čaja, pronađite dobar film ili muziku, zagrlite dragu osobu i uživajte, sve dok vas neko novo jutro ne prekine…

Izvor: Miloš Tomić

Zithromax for sale