III KUĆA

TREĆA KUĆA (kadent)

Pripremio za vas: Aleksandar Tomić

Treća kuća označava braću, kratka putovanja, pisanje, studije, mentalne sposobnosti. Označava takođe ramena, ruke, šake, pluća, vratne pršljenove i nervni sistem.

Mesec u trećoj kući
Mnoge promene interesovanja i zanimanja. Želja za publicitetom neke vrste. Radoznalost, aktivna i brza pamet, uvek spremna za nove informacije i obično poseduje fond znanja koja se tiču, javnosti. Obično ovo označava da nema nekog kontinuiteta u tome. Može da znači nedovršeno obrazovanje ili školovanje. Nije dobra, pozicija za smiren duh. Naročito ako je Mesec afliktovan. Ako je dobro aspektovan prestavlja odličnu poziciju za učenje i mentalnu aktivnost koja vodi popularnosti. Kratke studije, socijalni rad i kratka putovanja, čine sreću ovoj osobi.

Merkur u trećoj kući (prirodna kuća)
Mnogo kratkih putovanja, mnogo aktivnosti i pisanja. Um inklinira istraživanju svega što prosvetljuje, što podiže svest i razumevanje. Osoba voli da čita, uči, govori, podučava, literatura, nove ideje, nauka i novine. Pamet je brza i bistra, i obično se ili veoma zanima, ili je veoma nervozan zbog svojih rođaka i komšija. Kada je Merkur afliktovan, osoba je sklona izrazitoj brizi i nervozi. Problemi kroz pisma, obećanja, priznanja ili izveštaje.
Ako je dobro aspektovan znači uspešna putovanja, mentalnu nadgradnju, uspeh i dobitke kroz polja treće kuće.

Venera u trećoj kući
Mentalne sposobnosti su dobre. Jaka sklonost umetnosti, muzici, operi, drami, glumi i poeziji, lakoj literaturi, i svemu onome što je lepo i pričinjava zadovoljstvo. Optimista, mnogo dobre volje, plodna mašta. Označava važne rođake ili komšije i pomoć ili dobitak kroz njih.
Ovo je dobra pozicija za putovanja puna zadovoljstva, i dobitke kroz izlete ili putovanja. Venera u ovoj kući odlična je za sve stvari kojima treća kuća vlada. Prijatna prepiska, društveni život prijatan i zanimljiv.

Sunce u trećoj kući
Odlična planeta za ovu kuću. Označava poštovanje, dobru volju, i dobročinstva familije i prijatelja. Uspešna poslovna putovanja. Plodnost, kreativnost, ambicija i želja za uspehom i slavom kroz intelekt. Ako je Sunce afliktovano predskazuje probleme sa decom, ili komšijama, ili kroz ponos, ili uobraženost. Diskreditacija preko pisama, obećanja, priznanja ili lažnih izveštaja.

Mars u trećoj kući
Predskazuje mogućnost nesreće ili opasnosti na putovanjima, probleme kroz putovanja, rođake, komšije i pisanje. Osoba je energična, snažna, borbena, ali lako može da izađe izvan kontrole. Osoba brzo govori i ima šanse u javnom govorništvu ili u obrazovanju. Ponekad može da ima moždanu granicu, ili delirijume, a ako je Mars afliktovan Saturnom, Uranom ili Neptunom, pokazuje znake samoubilačkih ili nasilničkih tendencija.
Najbolji znak za Mars u ovoj kući je Jarac, a najbolji aspekti su dobri aspekti Marsa sa Saturnom ili Merkurom, dobar aspekt sa Uranom može da da genijalnog pronalazača.

Jupiter u trećoj kući
Dobici kroz sve čime vlada ova kuća. Optimista, filozof, rafiniranog duha, simpatičan, takva je osoba sa ovom kombinacijom ukoliko je nešto drugo u horoskopu ne kvari. Ljubazan, razuman i pravedan u svim stvarima prepiske, publikacija ili promene mišljenja. Iskren, društven i razuman, u pisanju, govoru. Sposoban da se prilagodi različitim konvencijama. Sreća kroz obrazovanje, literaturu, izdavaštvo, putovanje, braću i komšiluk.

Saturn u trećoj kući
Problem, gubitak, razočarenje, gubici u vezi sa obrazovanjem, pisanje, rodbinom, putovanjima i promenama. Hladnoća među braćom i sestrama, ili tuga kroz njih.
Mrkog raspoloženja, tužan, zabrinut, mrzovoljan, naročito u mladosti. Mentalne sposobnosti jačaju sa godinama i mnogo su bolje u kasnijem dobu, kada osoba postaje kontemplativna, i sposobna da se koncentriše na ozbiljne probleme. Ako je Saturn loše aspektovan ili u aflikciji sa Suncem, Mesecom ili Merkurom, osoba je melanholična, sklona ekstremnom ponašanju, morbidnim tendencijama ili mentalnim poremećajima. Ako je dobro aspektovan, Saturn onda predskazuje odgovornost, takt, diplomatiju, veliku moć, stabilno mišljenje, koncentraciju i mentalnu kotrolu, sklonost filozofiju, dubokom proučavanju i pisanju.

Uran u trećoj kući
Označava čudne i gotovo strane odnose među decom, braćom i sestrama i susedima, i neverovatna iskustva sa njima u vezi. Iznenadne i neočekivane vesti, putovanja i promene, skupove, avanture. Osoba je ekscentrična u nekim stvarima, ali uvek intelektualna. Poseduje sposobnost da dobro vidi, čuje, pa čak i telepatske moći. Um je ingeniozan, brz, neobičan. Osoba se bavi svim već opisanim uranovskim poslovima, ili nepopularnim studijama. Ako je Uran afliktovan Saturnom ili Marsom, označava opasnost od nesreća, eksplozija i bombi na putovanjima. Gubici kroz automobile i motore, pljačka i krađa koju čine rođaci ili komšije.

Neptun u trećoj kući
Označava filozofske sklonosti, duhovnu percepciju, plodan izumiteljski um, sklonost Okultnom. Daje čudna iskustva. Označava putovanja, male probleme sa rodbinom, zaverama itd. Označava i promenu imena: nadimak, potpuna promena imena ili pseudonim. Ako je slab ili loše aspektovan onda predskazuje halucinacije, imbecilnost, bedan intelekt. Ako je dobro aspektovan daje umetnički ukus, mogućnost automatskog pisanja.

Pluton u trećoj kući
Razmišljanja o smrti, preokupacija mračnim stranama života. Osoba sklona neraspoloženjima (ako je loše aspektovan). Depresije. Mnoge promene mišljenja, nesigurnost oko sopstvenih odluka. Ako je dobro aspektovan, onda inspiracija iz neobičnog izvora. Želja da se dokuče tajne svemira. Sklon je da vrši pritisak na druge ljude, ako misle drugačije od njega. Ova pozicija pokazuje želju i potrebu za razgovorom, pisanjem ili umetničkim izrazom uopšte.

Izvor: Astro 24

Zithromax for sale