II KUĆA

DRUGA KUĆA

Pripremio za vas: Aleksandar Tomić

Druga kuća vlada finansijama, novčanim prospektima, dobicima ili gubicima. Vlada vratom i ušima.

Mesec u drugoj kući
Dobitak kroz zaposlenje u javnoj delatnosti, preko bavljenja tečnostima, ili poslovima koji se bave uslužnim delatnostima za obične ljude. Novac dolazi uz pomoć majke, ili kroz žene, ili kroz porodični život uopšte. Dobro pozicija za one oblasti kojima vlada Mesec i znak u kome se nalazi.
Ako je dobro aspektovan, to je odlična za finansijski uspeh, mada je on ponekad promenljiv. Profit stiže kroz javnost ili kroz masu.

Merkur u drugoj kući
Označava dobitak kroz pisma, pisanja, govor, putovanja, podučavanje, crkvene poslove, prodaju ili kroz komercijalu uopšte. Takođe, dobitak kroz proučavanje, reklamiranje, distribuciju, knjige itd. Dobitak kroz neko zanimanje koje odogvara najbližoj planeti.

Venera u drugoj kući
Srećne okolnosti, dobru volju ili pomoć drugih, kroz sve to novac stiže sigurno. Takođe dobici kroz umetnost, muziku, prijateljstva, društva, brak, nakit, hotele, konfekciju i garderobu. Ali, veliki deo novca se troši na luksuz, uživanja, prijatelje i društveni život.

Sunce u drugoj kući
Novac kroz industriju, ili kroz oca ili nadređene, šefove i uspešne ljude. Dobici kroz poslove države, ili kroz odgovorne položaje u sistemu. Sreća kroz šefove i ljude visokog ranga. Priroda zanimanja zavisi mnogo od znaka u kome se Sunce nalazi. Osoba je često vrlo darežljiva sa novcem, sklona društvenim provodima, zadovoljstvima, luksuzu i sportu.

Mars u drugoj kući
Dobra pozicija za zaradu, ali je to obično na neki ekstravagantni način. Preterana darežljivost sa novcem, novac klizii kroz prste. Ovo označava dobitke kroz ličnu energiju rođenog, kroz njegovu aktivnost, sposobnosti i snagu. Takođe i preko skladišta, gvožđa, čelika, hemikalija, kroz agenturu u nekom preduzeću, kao prodavac. Akoje dobro aspektovan sa vladaocem osme kuće, označava novac preko nasledstva. Ako je dobro aspektovan sa vladaocem sedme kuce znači dobitak venčanjem. Ako je afliktovan, predskazuje teške gubitke, ogromne troškove, probleme, boorbu i brige oko finansija.

Jupiter u drugoj kući
Povećava šanse za uspeh, zdravlje i generalni uspon. Sklonost ili sreća u poslovima koji su vezani za vladu, politiku, ili sistem. Dobici kroz prava, osiguranje, banku, religiju, nauku, obrazovanje, literaturu i putovanje. Novac stiže preko stvari koje pokazuje znak u kome se nalazi Jupiter.

Saturn u drugoj kući
Saturn, čak iako nije loše aspektovan, stvara mnogo muke za malo dobitka, i generalno to liči na Sizifov posao. Osoba, međutim, može imati mnogo dobrih uslova, ali ne nespremna da ih iskoristi. Ponekad stvari krenu dobro, ali onda iznenada završe porazom-gubitkom novca. Sa ovim položajem Saturna, osoba treba pažljivo da prati tranzitne aspekte, da bi se prema njima upravljala, i tako bar za malo smanjila loš položaj Saturna u kući dobitaka. Šanse za dobar posao leže u poslovima vezanim za zemlju, rudnicima, uglju, građevini. Kada je dobro aspektovan ili u dobrom znaku, onda daje odlične finansijske sposobnosti, ukojima najviše dolaze do izražaja sigurna, ali konzervativna ulaganja. Dobici preko oca ili šefa.

Uran u drugoj kući
Mnogo promena sreće. Finansije veoma nesigurne. Usponi i padovi. Uran ima afinitet prema jedinstvenim poslovima, naročito prema onim mentalne prirode, i neobičnim, takođe. Dobici kroz pronalazaštvo, puteve, mehaniku, elektriku, ponekad kroz muziku ukoliko je u dobrom aspektu sa Venerom. Novac kroz prijatelje, udruženja ili državu.

Neptun u drugoj kući
Neptun vlada bolnicama, ludnicama, institucijama, tajnim službama, morem i različitim industrijama. Ako je dobro aspektovan, osoba dobija kroz sve oblasti kojima Neptun vlada, a ako nije dobro aspektovan, kroz te oblasti i gubi.

Pluton u drugoj kući
Promene na polju novca i prihoda, mogu zaista da poremete osobu i da čak izazovu mentalne i emotivne traume. Mnogo brige i nervoze kroz novac ili u vezi sa novcem. Ali i sposobnost da se promeni finansijska situacija. Moguć dobitak novca kroz smrt nekog dobrotvora, kroz nasledstvo ili preko suda. Pogledajte aspekte, a naročito proučite osmu kuću. Polja za uspešne finansije su industija hemije, saniteta, higijene, đubretarstvo: sve što ima veze sa smrću-direktor groblja, grobar… Detektiv, istraživanja svih vrsta.
Ako je Pluton loše aspektovan, predskazuje udruženja sa gangsterima i kriminalitet, kockanje može doneti iznenadno bogatstvo, ali ono iznenada može i da propadne. Veliki apetit.

Izvor: Astro 24

Zithromax for sale