Idealan sport za vaš horoskopski znak

 

Bilo da ste odrasla osoba u potrazi za dostojnom rekreacijom ili nadobudni klinac koji se želi okušati u sportu i postati novi Ronaldo, Federer ili Ivanišević, treba uzeti u obzir da nije svaki sport za svakoga, stoga se bolje usmjeriti u jednom polju u kojem ćete najlakše briljirati. Uz popularne sportove, u prvom redu nogomet, ponudit ćemo vam paletu različitih aktivnosti u kojima biste se mogli pronaći.

OVAN

Ragbi, hokej, kitesurfing, grupa traži grupu

Ovan odlično funkcionira i u timu i samostalno, a važno mu je samo da mu odabrana aktivnost pruža dovoljno adrenalina, akcije i dokazivanja. Treba li se udebljati dvadeset kila, učinit će to, ako treba smršavjeti, ni to neće biti problem. Ovan je spreman učiniti sve što treba za sportski uspjeh. Mogućnosti su, dakle , razne – od infantilnih igara tipa grupa traži grupu do ekstremnog penjanja po stablima Papue Nove Gvineje, za Ovna nema granice. Sve je bolje od izležavanja i mirovanja, to je njihova životna, a i sportska filozofija.

 

BIK

Ribičija, golf, lov, kuglanje

Stereotipno poznati kao najveći hedonisti u zodijaku, lako im je pripisati sportove koji ne zahtijevaju mnogo kretanja, a uključuju obilne domjenke. No, Bikovi su mnogo više od gurmana. Oni vole dobru zabavu i druženje, a posjeduju i nenadmašnu upornost u postizanju cilja. Kuglana je možda mjesto gdje bi ih bilo najlakše zamisliti. Tamo ima sve što njima treba; i druženja, i smijeha i zabave, popraćene pivom i dobrom atmosferom. Osim toga, Bikovi uživaju i u ribarenju i lovu, a posebna nagrada im je što će od lovine moći napraviti i ukusnu gozbu.

 

BLIZANCI

Šah, trišeta, bela

Vragolastim očima promatrajući protivnika i smišljajući poteze tri koraka unaprijed, Blizanac je rođen za mentalne aktivnosti kojima je cilj intelektualno poraziti protivnika. Kada igra karte, Blizanac točno zna koliko bodova ima, koje su karte izašle, koje su još ostale u špilu, i staloženo, s lukavim osmijehom promatra svog oponenta u oči. Šah je također idealna aktivnost za njega jer otvara mogućnost intelektualnog dokazivanja i pomnog promišljanja, a dobro će se snaći i u svim zabavnim i dinamičnim sportovima koji zahtijevaju spretnost i inteligenciju.

 

RAK

Sinkronizirano plivanje, kamena s ramena

Nježni Rakovi, kao pravi vodeni znak vole sve povezano s vodom. No, umjesto agresivnog vaterpola, preferiraju otmjene, timske sportove u kojima mogu pokazati svoju gracioznost, poput sinkroniziranog plivanja. Onu drugu, muževniju stranu mogli bi ostvariti u seoskim sportovima, pogotovo onima s obiteljskom tradicijom. Raka ćete sigurno zateći kako vodi svog bika na borbu u Gornju Žeževicu, igra Šije šete do iznemoglosti ili baca kamen s ramena u nekoj svečanoj prilici.

 

LAV

Body buliding, picigin, airsoft

Lav voli ljeto koje mu pruža mogućnost da pokaže svoje savršeno isklesano tijelo. Nije mu sramota nauljen stajati pred publikom i dobivati bodove za zavidnu definiciju mišića. Nije slučajnost da je i Arnold Schwazzenegger rođen upravo u ovom znaku. Za one s manje egzibicionističkih poriva sasvim je solidan i picigin, hvaljena igra splitskih momaka koji se svojim tijelima, skokovima i tehnikom razmeću po svim vremenskim uvjetima. Lav voli i zanimljive, aktivne, ali strateške sportove poput airsofta gdje uz tijelo, najbolju opremu i naočale za noćni vid može upotrijebiti i um. Osim toga, obožavaju i tenis, koji je poznat kao kraljevski sport.

 

DJEVICA

Streličarstvo, Curling

Streličarstvo nije rezervirano za Strijelce, premda nije isključeno da će se i oni uhvatiti tog sporta na mjesec dana, dok im ne dosadi. Taj je sport idealan i za Djevicu, koja ima spretno, istrenirano oko i preciznu, smirenu ruku. Premda mnogima nezanimljiv, Djevica u njemu pronalazi svo uzbuđenje, mogućnosti, gracioznost, ljepotu koji bi drugim znakovima promaknuli. Strast prema čišćenju, metlicama i preciznosti Djevica može objediniti i u zanimljivom zimskom sportu – curlingu. Kako se radi i olimpijskom sportu, sasvim je to lijep način da se izgradi i zavidna sportska karijera.

 

VAGA

Klizanje na ledu, moderni plesovi, ritmička gimnastika

Estete Vage vole sve sportove i aktivnosti koje uključuju nošnju kostimića ukrašenih šljokicama. Vrlo senzualne i ritmične, odlično će se naći u ovim oblicima sportskog izričaja koji nude mnogo više od pukog pokazivanja mišića. Navedeni su sportovi dokaz koliko truda, odricanja, boli i vježbe je potrebno kako bi se dostigla estetska savršenost pokreta. Mnoge su, na koncu odrasle sanjareći da im Milka Babović u komentatorskoj kabini ocjenjuje figure, ali i haljine i frizure.

 

ŠKORPION

Điju đicu, kalarippayattu, poker

Još kao mali Škorpioni sanjare o dubokoj šumi, crvenoj kolibi pored močvare, minijaturnom učitelju s dugačkim, tankim brkovima koji ih uči drevnim borilačkim vještinama i pokretima toliko tajnim da ih sami sebi prešućuju dok ih izvode.  Za ovaj znak važi pravilo, što su vještine drevnije i ubojitije, tim bolje. Nije njima cilj prebiti nekoga, već imati mogućnosti prebiti nekog ukoliko se nađu u prilici da to moraju učiniti. Poker je druga alternativa u kojoj se lako pronalaze, ali ne dajte se zavarati, i tu su jednako smrtonosni.

 

STRIJELAC

Sve po malo, ništa konkretno

Ukoliko je u mogućnosti Strijelac će isprobati svaki sport koji se nudi u njegovom mjestu. One koje nema, dovest će u mjesto, obučiti lokalce, organizirati natjecanja, a onda će mu dosaditi, pa će ostaviti sve i izmisliti nešto novo. Strijelac je svestran, ali za sve brzo izgubi interes i uvijek je u potrazi za nečim novim. Idealni su sportovi oni koje ne zahtijevaju mnogo razmišljanja, ali traže brze reflekse i osiguravaju mnogo zabave. Strijelac voli i egzotične sportove, a zbog manjka izbirljivosti, Strijelac će sigurno, ma koliko brzo gubio interes, uvijek  naći neki sport kojim će se baviti neko vrijeme.

 

JARAC

Planinarenje, penjanje, Alka

Visoka stijena, vedro nebo i Jarac koji visi s nje zakačen konopcima, u opremi za penjanje, prizor je koji ne bi trebao začuditi nikoga. Planinarenje mu je također vrlo primamljivo, ali ne ono planinarenje kada umirovljenici u gojzericama šeću po Velebitu, već ono u kojem nalik Stipi Božiću prkose hladnom vjetru, rijetkom zraku i zastrašujućim visinama sa vjernim Šerpom s kojim se noćima zbija u šatoru za jednog. Jarac će se zadovoljiti i kao Alkar, jašući plemenitog vranca pred zadivljenim državnim vrhom i gađati isključivo u sridu.

 

VODENJAK

Capuero, Netball

Među Vodenjacima da se naći vrhunskih sportaša i nesretnika s dvije lijeve noge, ali svi će pri izboru sporta birati one neobične i malo razvikane. Capuero će se činiti primamljiv zbog svoje egzotičnosti, jednostavne filozofije i ljepote pokreta, a svaku sličnost sa plesom Vodenjak će gnjevno odbaciti. Netball je s druge strane sport koji je Strijelac doveo u mjesto, a Vodenjak prvi prigrlio zbog toga što nikad nitko nije čuo za njega. Napustio bi ga kada bi privukao mase s kritikom da je postao populistički, što je za netball ipak malo vjerojatno.

 

RIBE

Balote ili boćanje

Vruća ljetna poslijepodneva Riba najradije provodi pod murvom sa hladnom pivom u ruci, pa se buće ili balote nameću kao zgodna aktivnost da se ispuni vrijeme. Boćanje nudi mnogo druženja, neobaveznog razgovora, pive i jednostavne zabave. Ako se ukaže potreba, otići će na natjecanje organizirano među susjednim selima, ali pobjeda nije nešto što će ga posebno zanimati. Veselo druženje nakon natjecanja i ispijanje vina iz bukare uz veselu pjesmu i pjevanje do dugo u noć mnogo je primamljiviji dio onog što ovaj popularan sport nudi.

Izvor:osobnihoroskop.com

Leave a Reply

Zithromax for sale