Horoskopski znak DEVICA :

 

Priredila astrolog Ana Savovic

DEVICA je znak majstora ili kriticara.

DEVICA je drugi zemljani znak i pod uticajem je MERKURA i zajedno sa BIKOM i JARCEM cini trojstvo zemlje.

Tacnost,metodicnost,marljivost,pristrasnost,inteligencija,cestitost su glavne osobine ljudi rodjenih u ovom znaku.

Vladar:Merkur.

Boja:Zelena,braon,siva,plava.

Dragi kamen:Ruzicasti jaspis,narandzasti cirkon,peridot.

Polu dragi kamen:Granat,zad.

Metal:Bakar.

Cvece:Ruza,lala,karanfil,ljiljan.

Osobe rodjene u ovom znaku odlikuju se analitickim sposobnostima.Ponekad,one mogu izgledati kao da su nezainteresovane za sredinu u kojoj zive,i povucene u sebe.Tako to izgleda zato sto su vrlo veste u prikrivanju svoje nervoze i kontradiktorne prirode.Dobrodusni su,ali smatraju da to ne treba ispoljavati,da ne bi izgledali nametljivi.Promucurni su,i to im pomaze se snadju i u najkomplikovanijim situacijama.Lako i brzo ulaze u sustinu stvari,cak vrlo zapletenih i slozenih.Na poslu su disciplinovani,metodicni,logicno razmisljaju i iz svih pitanja lako izvlace ono sto je najbitnije.Odlicno zapazaju detalje i obicno su dobri pronalazaci novatori.Najvise sklonosti imaju prema tehnici,dobri su inzenjeri i crtaci.Njihova znatizeljna priroda vuce ih vise na rad u tehnickim biroima nego u radionicama.Pokazuju veliku zainteresovanost za istoriju,vole da pamte datume velikih dogadjaja,takodje misli i izreke velikih ljudi,i da se njima sluze u razgovoru.

Osecaj za stvarnost,bistrina uma,posmatracki duh i jasni pogledi na svet,najociglednije su karakteristike koje planeta MERKUR daje rodjenima u znaku DEVICE.Ovim urodjenim kvalitetima dodaje i duboku intuiciju za sve stvari koje traze prakticnost duha i smisao za trgovinu,kao i ljubav prema tehnici.Ova licnost obozava preciznost,ima izvanrednu memoriju,razvijenu paznju,sposobnost da se izrazi na mnogim poljima i,povrh svega,neverovatnu moc logickog rasudjivanja i ulazenja direktno u samu sustinu stvari.

Nacin zivota ovih licnosti je,dakle,rezultat mnogih iskustava i zrelih razmisljanja.Cak i kad treba da obnovi svoja poznanstva ili prilagodi svoje ponasanje novim okolnostima,ovakva osoba ce veoma oprezno prouciti,ispitati i oceniti situaciju do najsitnijih detalja.DEVICE su uvek spremne da preuzmu teret novih obaveza i novih duznosti,narocito kad ih drugi podstaknu ispravnim prepoznavanjem njihovih zasluga.U osnovi,ove licnosti duboko zele da budu korisne drugima i da ucine nesto od znacaja za druge,da imaju cilj ili ideal kojem mogu da posvete sve snage svoga bica.

Osobe rodjene u ovom znaku imaju jako razvijen smisao za prakticne stvari i sposobne su da se suoce sa svakom situacijom.Ostale njihove karakteristike su:razvijena intuicija i brzo ucenje,sto potice iz njihovog otvorenog uma koji brzo uvidja stvari oko sebe,zatim hipersenzibilnost,zbog koje njihova eventualna krutost u odnosima u stvari samo maskira odredjenu formu stidljivosti.

DEVICA se mora cuvati,ipak,od sklonosti da se isuvise prepusta analizi i sumnjama,koje je mogu odvesti ka falsifikovanju stvarnosti.U njene odluke moze se umesati ostar kriticki duh koji  je distancira od mirnog i objektivnog pogleda na probleme.

Bez obzira na sve nesumnjivo je rec o briljantnoj osobi,pre svega zahvaljujuci njenoj recitosti,izrazito kultivisanoj licnosti i posebno drazesnom bicu – to su kvaliteti koji pobudjuju paznju drugih.Ako povrh svega uspe da na pravi nacin proceni sopstvene slabosti kao i slabosti bica u njenoj blizini,onda ce svakako moci u punoj meri da potvrdi svoju slozenu i zanimljivu licnost.

Bilo da treba da se vredno i precizno uradi nesto,bilo da se trazi duboka analiza problema,dragoceno je i moze se slepo poveriti takav posao licnostima rodjenim u znaku DEVICE.Ovaj znak prosiruje,kao nijedan drugi,urodjenu prakticnost i intelektualni dar koji mogu uzdici licnost na mnogim poljima,od ekonomije do politike,od nauke do medicine.

U preteznom broju slucajeva,ove licnosti ne pokazuju savrseno zdravlje.Bez obzira na to,imaju izuzetnu cvrstinu i velike odbrambene snage.Njihov ispravan osecaj i samodisciplina vode ih ka umerenosti u svim stvarima:ova konstantna kontrola sprecava teze narusenje njihovog zdravlja.

Osnovne smetnje koje se pojavljuju kod DEVICE nervoznog su i psihickog karaktera i njima je tesko dati pravu dijagnozu.Ove licnosti ponekad preteruju s’lekovima,pribegavaju im pri najmanjoj smetnji,sprecavajuci tako svoje odbrambene snage da reaguju.

Za lekara predstavljaju dobrog pacijenta,ali ipak pomalo zamornog i suvise pedantnog,jer se retko zadovoljava jednostavnim dijagnozama.Trazi jasnu analizu bolesti,njene prirode,uzroka i nacina izlecenja.Cesto pribegava medicinskim knjigama i drugim sredstvima koja mogu pruziti iscrpna obavestenja o bolesti od koje pati.

Njihove bolesti obicno imaju normalan tok;cak i posle hirurskih zahvata uspevaju da brzo povrate snagu.

Prema astroloskom predanju,najosetljivije i najranjivije tacke na telu rodjenih u znaku DEVICE su organi za varenje,zuc,gusteraca i trbusni misici,kao i jetra.

Grcevi i akutni bolovi u zelucu cesto poticu od nervoze ili se javljaju u periodu kad je licnost u ovom znaku uznemirena psihickim ili duhovnim problemima.

Njihova mudrost treba da im preporuci sledeci moto:’’Ne smem stvarati sebi brige vec se suociti sa svakodnevnim problemima onako kako nailaze.’’

Rodjeni u znaku DEVICE mogu biti odlicni pedagozi,veoma uspesni na polju hemije,medicine,a mogu takodje biti vredni bibliotekari ili arhivski radnici.

Muskarac u ovom znaku pridaje pravi znacaj novcu:ne kupuje nikad nista dok dobro ne promisli,bez obzira da li su u pitanju krupni ili sitni izdaci.Ali,s’druge strane,ove osobe umeju da budu darezljive i rado poklanjaju,do tacke gde takva darezljivost moze biti zloupotrebljena od strane drugih u trenutcima kada se obracaju osecanjima ovih osoba.

DEVICA ume da odrzi diskretan nacin zivota i sa ogranicenim sredstvima,uspevajuci uvek da dodje do neophodnog novca za najnuznije potrebe i odecu,do koje posebno drzi.Ali ako se radi o pomoci porodici ili bilo kome ko im je drag,ove osobe su spremne da preuzmu teske duznosti na sebe,ukljucujuci i najvece zrtve,ako je to neophodno.

Senzibilni i individualisti,rodjeni u ovom znaku cesto pate od odredjene teskoce da uspostave kontakt sa drugima.Zato traze prijatelje medju optimistima,koji im pomazu da prevazidju svoju napetost i teskoce u zivotu i komunikaciji.Ispunjene duhom zrtvovanja,ove osobe umeju da podmetnu svoja ledja i bore se za druge,zbog cega prijateljstvo,cak i ono cvrsto moze doci u pitanje zbog izrazite sklonosti DEVICE ka kritici:jer,posto mnogo traze od samih sebe,ocekuju perfekciju i od svojih prijatelja.

Baza iskrenog i postojanog prijateljstva i cvrstih veza sa ljudima rodjenim u ovom znaku su svakodnevni interesi i zajednicke ideje.

U ljubavi,DEVICA veoma tesko vrsi izbor partnera.U sustini,nije im lako da nadju licnost koja ce odgovarati svim njihovim zahtevima.

Ove licnosti traze od drugoga unutrasnju snagu,zrelost,sigurno drzanje,uspesan materijalni i drustveni polozaj.Kad nadju pravu osobu znaju da vole i retko je napustaju,mada ih njihova smanjena vitalnost ne cini gotovo nikad’’strasnim ljubavnicima’’.

Njihovim ljubavnim zivotom kao da upravlja iskljucivo razum i dobar ukus.Takav nacin ponasanja,ako se povrsno analizira,moze ih predstaviti drugima kao hladan i rezervisan karakter,toliko da ukoci svaki entuzijazam i inicijativu partnera.Bez obzira na to,uspevaju da ostave licni pecat na zivot osobe koju vole i znaju da ga organizuju po svom sistemu.

Osoba rodjena u ovom znaku ima,sve u svemu,karakter koji se cini tesko odgonetljivim.Cak i kad ih duboko poznajemo,mogu nas iznenaditi nekim potpuno novim stavom ili idejom.Odluke svog srca uglavnom prethodno podvrgavaju sudu mozga.Ali treba zapamtiti da su uvek spremne da se zrtvuju za voljenu osobu.

One ponekad pocinju da strepe kako ce ljubav bez komplikacija postati bezukusna i hladna i zato same stvaraju komplikacije s’apsurdnom preljubom,uzaludnim kritikama i preterivanjima,sto sve treba,prema njihovom gledistu,da odrzi u zivotu njihova osecanja.

Priredila astrolog Ana Savovic

Zithromax for sale