Horoskop za vikend: retrogradni Neptun otvara vrata intuicije (od 15. do 18. juna 2017. godine)

Pred nama je turbulentan vikend koji donosi promene, lepe i ružne stvari. Zato budite oprezni a i prepustite se strastima u petak i subotu.
Pripremio za vas: Aleksandar Tomić
Ovaj produženi vikend daje priliku da realno sagledate dosadašnji tok godine, a zatim donosi inspiraciju i uvid koji će vam omogućiti da od njenog ostatka dobijete ono najbolje. U nedelju je nužan oprez.

Četvrtak – dan za podvlačenje crte

Produženi vikend počinje ozbiljnim tonovima: u četvrtak, 15. juna, Saturn je u opoziciji sa Suncem. To se događa samo jednom godišnje, kaže britanski astrolog Gregori Skot. Mesec ulazi u Ribe pa je u sekstilu s Venerom u Biku. “Četvrtak je dan za bavljenje svojim odgovornostima”, kaže G. Skot. To je dan za razmatranje struktura sopstvenog života, služe li nam ili ne; dobro je proveriti svoju trenutnu poziciju u životu, jesmo li na pravom putu ili nismo. Mesec i Venera ipak osiguravaju da ćete sebe i svoj život sagledati pozitivno i s ljubavlju pa ćete moći da napravite promene, a istovremeno da budete dobri prema sebi.
“Danas možete da budete svoj najbolji prijatelj”, ističe britanski astrolog govoreći o četvrtku. I definitivno nastojte da to budete jer primetićete da su potrebne neke promene – način na koji Saturn to poručuje obično nije nimalo nežan, međutim Mesec i Venera u četvrtak će da stvore dobrodošlu protivtežu Saturnovoj krutosti i strogoći. Iskoristite četvrtak kao proveru na sredini godine, jeste li onde gde biste želeli da budete i odvija li se godina u skladu s planiranim. Isto tako, možete postaviti i ciljeve ako to dosad niste učinili.

Još intuitivniji i povezaniji s unutrašnjim vođstvom

Neptun u petak, 16. juna kreće retrogradno. Planeta snova, mašte, inspiracije, aspiracija i sposobnosti manifestacije može da se gleda i kao karta Visoke sveštenice u Velikoj dvorani tarota, koja ima pristup svem znanju i u dodiru je s kolektivnim nesvesnim. Neptun je sam po sebi pasivan, stoga u retrogradnoj fazi postaje još pasivniji. Bićemo još intuitivniji, još povezaniji s unutrašnjim vođstvom, još otvoreniji za primanje poruka s većom jasnoćom nego inače idućih pet meseci, koliko će trajati Neptunov retrogradni hod.

Sledećih pet meseci slušajte svoje unutrašnje vođstvo kako biste od 2017. dobili ono najbolje, savetuje G. Skot. Jačanje inspiracije podstaknuće na više rada, stoga će to razdoblje biti posebno podsticajno za umetnike i sve koji su u radu vođeni i duhom i kreativnošću.” Osećate li da kanalizujete spiritualne informacije te to unosite u svoj umetnički rad, ovo je savršeno vreme – ovih pet meseci, koliko će Neptun biti retrogradan”, kaže G. Skot.

Koje promene donosi subota i zašto treba biti oprezan u nedelju…
U subotu Mesec ulazi u Ovna, i to poslepodne, pa je i dalje u konjunkciji s Chironom u Ribama. To donosi dah promene jer Mesec u Ovnu se uveliko razlikuje od Meseca u Ribama, koji je nežan, mek, spiritualan.

Mesec u Ovnu, prvom znaku Zodijaka, jeste poput početka nove godine, nov početak, pokretačka energija koja podstiče na akciju, da se savladaju prepreke i ide napred. U subotu ćete se osećati snažno i optimistično. To je i dobar dan da ponovno pokušate nešto što vam nije uspelo u prošlosti, da zalečite rane pređašnjih razočaranja i zamenite ih uspehom.

Mesec je u nedelju i dalje u Ovnu te je u kvadratu s Marsom u Raku – koji se u tom vodenom znaku oseća prilično frustrirano – i u opoziciji s Jupiterom u Vagi. Sunce u Blizancima u sekstilu je s Uranom u Ovnu. U nedelju je moguć osećaj frustracije zbog informacije koja će doći preko određene osobe. Ta informacija može doći direktno od nje ili pisanim putem, ili je ipak možete čuti; informacija može biti javna ili privatna.

Bićete spremni da branite svoja uverenja te pokušavati da uverite tu osobu da stvari vidi iz vašega ugla, čak ući u žestoku raspravu. Ali ona će biti besmislena jer nikog neće navesti da promeni mišljenje, upozorava astrolog. “To je raspravljanje radi raspravljanja i zapravo je vaša reakcija na nešto što vas iritira i frustrira”, kaže G. Skot. I dodaje kako u nedelju postoji opasnost da ceo dan provedete gnevno odgovarajući na nešto, a zapravo je vrlo teško promeniti nečije mišljenje – usto, u nedelju takva nastojanja nisu osobito plodonosna.

S energijom koja će vladati u nedelju puno je bolje i svrsishodnije usredsrediti se na komunikaciju s ljudima s kojima se slažete te biti s ljudima koje volite i u čijem društvu uživate. “U nedelju svesno nastojte da izbegnete sukob i okružite se ljudima koji vam se sviđaju i za koje znate da će vam s njima biti ugodno”, savetuje G. Skot i ističe da u nedelju zaista moramo da pazimo: “Imate izbor: dan može biti ili ispunjen besmislenim sukobom ili zabavan.”

Izvor: Sensa klub

Zithromax for sale