HOROSKOP za večnu ljubav i materijalno bogatstvo: evo šta nam donosi tranzitna Venera u znaku Vage (do 7. novembra 2017.)

Moćna Venera tranzitira preko znaka Vage, a evo kakav će uticaj taj tranzit imati na našu energiju, ljubav, posao i novac!
Pripremio: Aleksandar Tomić
Venera je planeta umetnosti, lepote, kreativnosti, emocija, društvenosti, povezanosti sa ljudima. Venera je muzika, ples, lepe stvari, ukusne poslastice i sve ono zbog čega se osećamo lepo. Dve glavne asocijacije na Veneru su ljubav i novac, jer u astrologiji ona ima dvojno vladarstvo nad znakovima Vage i Bika. Međutim, reći da vlada samo ljubavlju i novcem bilo bi previše jednostavno. Venera će uvek otkriti kako i koga volimo, kako uživamo, kakav nam je životni stil, šta nam pričinjava zadovoljstvo, šta nas čini srećnim, šta nam je životna strast.
Tranzitna Venera je 14. oktobra 2017. godine ušla u znak Vage ili, kako bismo simbolično rekli, vratila se svojoj kući. Vaga je kardinalni, vazdušni, aktivni, muški znak. Ona vlada 7. kućom horoskopa pa je prirodno povezujemo sa druženjem, harmonijom, diplomatijom, kompromisom, saradnjom, miroljubivošću, umjetnošću, kreativnošću. S druge strane, ista predstavlja neodlučnost, kolebanje, apatičnost, manjak samopouzdanja i lako odustajanje (u znaku Vage Sunce je u padu). Ali Vaga je, kao i Venera njen vladalac, pre svega ljubav!

Venera je ove, kao što rekoh, u sedištu, dakle, u svom dobrom dostojanstvu. Njen boravak u znaku Vage obeležiće ljubaznost, smisao za jednakost, kompromisi i velika potreba za ljubavlju. Ova Venera ne podnosi uvrede, plaši se svađa i svih neprijatnih situacija. Plaši je loše ophođenje i direktno i grubo iskazivanje emocija. Ova Venera ceo život pravi ustupke drugima, prilagođava se, postupa fer i balansira. Njena preterana želja da sve bude harmonično može prerasti u onu drugu krajnost – neiskrenost i nesigurnost.

U periodu njenog tranzita svi ćemo imati želju za druženjem i potrebu da negde pripadamo, jer je ovo energija koja se plaši da bude sama. Zato očekujte društvenu aktivnost, popravljanje odnosa, traženje zlatne sredine, harmoniju u odnosima i u svakom smislu mirnije i skladnije odnose sa drugim ljudima.

Ovo je vreme romantike, nežnosti i ljubavnih veza. Slobodni će poželeti, jače nego ikad, da konačno sa nekim dele svoj život. Oni zauzeti uneće boje u odnos sa partnerom, poraditi na romantici, osvežiti strast, ugađati ili jednostavno dozvoliti partneru da ugađa.

Zbog preterane potrebe da sve bude u redu, da život krene nekim mirnim tokom, zbog potrebe za drugom polovinom, zbog straha od samoće, zbog dosade koja već duže vreme vlada u životima mnogih, postoji rizik od ulaska u neiskren odnos. Vaga je slatkorečiva, pa se čuvajte da vas neko svojim divnim manirima i rečima ne uvuče u klopku u koju ulazite zbog želje da budete konačno srećni, po svaku cenu.

Akcenat se stavlja na razumevanje drugih ljudi, deljenje saveta, rame za plakanje, čašicu razgovora. Mnogima ćete biti oslonac i podrška, a najpre ćete biti u prilici da uravnotežite sebe. Vaga stalno vaga, pa otuda izvagajte u svom životu šta je trulo, a šta je zrelo. Napravite računicu, odbacite ono što remeti vaš mir. Sad je prava prilika.

Preispitivaćemo sebe kakvi su nam odnosi sa drugim ljudima, a posebno sa najbližom okolinom. Da li su zreli, iskreni, zdravi? Pa ćemo postati svesni činjenice da zdravi odnosi traju i žive samo ukoliko se obe strane dovoljno trude da iste održavaju. Venera se našla u prostoru koji zahteva balans. Zapitaćemo sebe da li se u određenim odnosima osećamo dobro ili loše. Šta nam ti odnosi donose, a šta oduzimaju? Da li smo srećni?
Oslobodite se negativnih osećanja iz prošlosti
Odgovore na ova pitanja dobićemo ukoliko uspostavimo balans sa sobom, ukoliko dozvolimo sebi kontrolu nad svojim unutrašnjim bićem i shvatimo da je to jedina kontrola koju u životu imamo. Drugim ljudima, njihovim raspoloženjem i osećanjima ne možemo upravljati. Tu moć možemo imati samo nad sobom i izbeći izvor svih daljim problema, sukoba, nezadovoljstava. Ključ je u tome da se što pre oslobodite svega negativnog što narušava vaš mir. Krenite od ljudi koji čine da se osećate loše. Budite pravedni prema sebi!

Energija – Ovo idealno vreme za sve vidove poslovne saradnje, potpisivanje ugovora, poslove vezane za pravdu, zakon, diplomatiju, politiku, posebno ako uzmemo u obzir da još nekoliko dana Merkur boravi u znaku Vage, dok ne pređe u Škorpiju i napravi konjunkciju sa Jupiterom u istom znaku, te pokrene započinjanje novih poslova i potpisivanje ugovora. Idealan je period i za novac kao i zarađivanje istog. Dobra saradnja doneće više novca i materijalnih dobara.
Ljubav kuca na vrata! Kreću leptirići u stomaku, pokreće se prilika za upoznavanje, kao i zaljubljivanje. Potreba za kontaktom je sve veća, želja za dodirom, blizinom, pripadanjem. Naredni dani idealni su za započinjanje ljubavnih veza koje imaju tendenciju da traju i počivaju na harmoničnim odnosima. Ovo je vreme iznenadnih susreta, ali i iznenadnih zaljubljivanja u iznenađujuće osobe.

Mars ulazi u prostor balansa 23. oktobra i opet se ove dve planete nalaze u istom prostoru, muški i ženski princip, ovog puta, u polju odnosa. Venera će praviti i niz negativnih aspekata, do početka novembra, inkonjunkciju sa retrogradnim Neptunom u Ribama, a zatim kvadrat sa Plutonom u Jarcu koji mogu donijeti događaje koji nijesu nimalo jednostavni, neispunjena očekivanja, pad samopouzdanja, kraj odnosa koji duže vreme boli i čini da se osećamo emotivno neispunjeno.

Pozitivan aspekt Venere nas očekuje početkom novembra kada ista napravi sekstil sa Saturnom u Strelcu i pruži šansu i priliku za oporavak i smirivanje situacije. Ovo je aspekt stabilizacije emocija i trajnosti, pa će se mnogi baš ove jeseni zakleti na večnu ljubav. Venera ulazi u znak balansa, kompromisa i ljubavi gdje su odnosi pod reflektorom i kada postajemo svjesniji koliko nam je potreban partner da uz njega rastemo, kada uviđamo jasnije zašto je “druga polovina” najbitnija.

Venera u Vagi 5. novembra pravi aspekt opozicije sa retrogradnim Uranom u znaku Ovna. Ovaj aspekt uzdrmaće mnoge veze, aspekt naglog prekida prijateljstva ili veze, distanciranja ili prostorne udaljenosti. Oslobađanje od zavisnosti, želja za slobodom, udaljavanje od onoga što je nezrelo i osuđeno na propast. Shvatićemo da problem nikada nije u našem partneru, drugim ljudima ili stvarima, već uvek u nama samima. Sagledaćemo gde grešimo u svom ponašanju i samo tako ćemo biti sposobni da nađemo ljubav u sebi i poboljšamo sposobnost da volimo i da dozvolimo drugima da nas vole onakve kakvi jesmo.

Tranzit Venere znakom Vage imaće jak uticaj na sve, a najviše na pripadnike kardinalnih znakova – Vaga, Jarac, Ovan i Rak, kao i one sa podznakom u Vagi. U vašem natalnom horoskopu Vaga zauzima vrh neke kuće, pa očekujte promene i dešavanja u sferama onog polja čiji je vrh u ovom znaku. Kada je zdravlje u pitanju moguć je loš rad bubrega, hormonski disbalans, nervna i emotivna nestabilnost, nesigurnost, emotivna uzdržanost, sklonost porocima…

Mir i tolerancija jačaju živce, pa ćemo bežati od bilo kog vida nasilja, svađa, sukoba. Privlačiće nas, i upoznaćemo, osobe finih manira, uglađene, slatkorečive, umetnike, kreativce, mirne, tihe, sofisticirane i pristojne koji zrače lepom energijom i izgledom.

Izvor: Astro portal-Jovanka Blagojević

Zithromax for sale