Horoskop skladne ljubavi: u kom je znaku vaša Venera i kako ona utiče na vezu i partnera

Astrologija gleda na ljubavni par kao sklad ideja i energija, a u natalnom horoskopu Venera simbolizuje ono što očekujemo u ljubavi – kakva vrsta ljubavi će da nas usreći?
Pripremio: Aleksandar Tomić
Kad nam se dogodi ljubav, a Amorova strelica slatko i bolno probode naše srce, sve nam se čini mogućim. Svet je lep, život ima smisla, životne energije bude se velikim intenzitetom. Sve naše nade i očekivanja fokusiraju se na osobu koja nas je probudila, uzbudila, o kojoj ne prestajemo da mislimo, na osobu koju želimo, bez koje ne možemo više da živimo. “Živeli su srećno do kraja života…” ne mora da bude samo srećan završetak bajke. Prepoznavanje da imamo različita očekivanja u ljubavi pomaže nam da ih uskladimo i stvorimo onu vrstu bliskosti u intimnoj vezi koja može dugo i uspešno da nas vodi kroz život

Mnogi se slažu da nema veće tajne od onoga što se događa između žene i muškarca u intimnoj vezi. Gotovo je nemoguće odrediti pravu definiciju ljubavi, a još je teže opisati sve one energije, potrebe, želje i emocije koje se razmenjuju između dvoje ljudi. Kao večna inspiracija, ljubav i sve njene propratne pojave, tema su bezbroj knjiga, filmova, slika, raznovrsnog kreativnog stvaralaštva. Šta neki odnos čini uspešnim? Zašto neki parovi opstaju, a neki se uz svu ljubav koja može da postoji među njima ne mogu održati zajedno?
Kad gledamo iz astrološke perspektive, mnogo je različitih činilaca koji povezuju ljubavni par. Ljude naglašene vazdušne energije povezuju ideje i intelektualna razmena, a one naglašenih vodenih energija duboki osećaj bliskosti, osećaj da su jedno. Osećaj da vam partner može otvoriti svet i povesti vas u avanturu, pokazati vam put za ostvarenje vaših snova povezuje parove naglašene vatrene energije, a za zemljane parove to je osećaj za stvarni svet u kom partneri zajedno grade materijalnu sigurnost. Svaka veza ima svoju temu, svoju energiju i dinamiku razvoja.
Ovan i Vodolija vole svoju slobodu, pa…
Mi smo kao pojedinci vrlo kompleksna bića. Svako od nas ima svoje snažne strane i osetljive tačke. Ponekad nam nije lako da se uskladimo sami sa sobom, a kad želimo da se uskladimo s drugom osobom, stvari ne postaju nimalo lakše. Ali, naše neumorno srce puno nade će uvek iznova da nas hrabri na putu ljubavi. Da bismo bili uspešniji i srećniji, važno je da s partnerom uskladimo očekivanja koja imamo o ljubavi, o vezi ili braku, jer ako ih zanemarimo, velika očekivanja mogla bi da nam podmetnu nogu.

Često ni sami nismo svesni onog što stvarno tražimo u vezi. Stvaramo pretpostavke da će osoba koju tako silno volimo imati iste želje, posebno kad je reč o važnim stvarima poput braka, dece, novca ili vernosti. Mnogo toga uzimamo zdravo za gotovo, a da nismo o tome jasno razgovarali. Ljubav jednog i ljubav drugog možda ne govore istim jezikom! Ono što je za jednu osobu dokaz ljubavi, za drugu osobu ne mora da ima posebno značenje.

U pitanjima ljubavi mogli bismo da se podelimo na sanjare i realiste. Blizanci, Strelac i Ribe s lakoćom ulaze u vezu i prilično prirodno se prilagođavaju partneru. Često ignorišu različitosti jer negde u sebi misle da će lako da izađu na kraj sa svim što im se u početku nije svidelo. Prilagođavaju se uvek u najboljoj nameri, ali to nema uvek dobar završetak.

Romantični Bik, Vaga i Lav kao i superosećajni Rak takođe će da teže idealu u vezi i rado će da ignorišu sve što im se ne sviđa. Ali stvarnost s dosadnim malim zahtevima, zlobnim klopkama i partnerom koji stalno ponavlja iste greške u jednom trenutku će da razbije iluziju sreće. Škorpija, Jarac i Devica pravi su specijalisti u prepoznavanju klopki. Realisti su kojima uglavnom ne pada na pamet da menjaju svoje navike i prilagođavaju se samo zato što su se zaljubili. Ovan i Vodolija vole svoju slobodu, pa će da pokažu dozu opreza kad veza postane ozbiljna. Ipak, bili mi sanjari ili realisti, svi se nadamo sreći u ljubavi, šta god nama ona značila.
U vezi koja nam je važna, pogotovu u braku, treba da se potrudimo da naš partner u prvom redu razume ono što nam je potrebno da bismo se osećali sigurno. Vredi i obrnuto – ako se potrudimo da prepoznamo šta će našem partneru da da osećaj sigurnosti, da zaštiti ono unutrašnje dete koje svako od nas ima u sebi, izgradićemo čvrst temelj veze. Tu najvažniju emotivnu potrebu simbolizuje Mesec. On ima pravo prvenstva. Nakon toga igru preuzima Venera, ta neizostavna boginja ljubavi i pokroviteljka veza. U natalnom horoskopu Venera simbolizuje ono što očekujemo u ljubavi – kakva vrsta ljubavi će da nas usreći. Partneri će lakše da usklade svoja očekivanja ako im se Venere nalaze u znakovima koji pripadaju istom elementu ili elementima koji se dobro slažu (vatra sa vazduhom i voda sa zemljom).

Upoređujući znakove u kojima se nalaze Venere intimnog para, vrlo je lako uočiti jesu li one prijateljice ili suparnice. Prijateljski odnosi i podrška prisutni su u kombinaciji vazdušne i vatrene Venere, kao i zemljane i vodene Venere. Ako su u znakovima koji ne mogu lako da se usklade, oko nekih ključnih tema će početi da se plete nevidljiva mreža nerazumevanja i zamerki. Ako se o njima ne razgovara jasno, te će teme vremenom postati ozbiljan problem.
Šta očekuje osoba s Venerom u Biku
Tema na kojoj je lako da se sklizne u vezi, je razmera bliskosti i slobode. Venera u nekom od vodenih znakova, u Raku, Škorpiji ili Ribama, sugeriše da vam je za sreću potrebna bliskost. Očekujete od partnera da vam se potpuno preda, da se emotivno stopite u jedno biće! To kod osobe koja ima Veneru u nekom od vazdušnih znakova, u Blizancima, Vagi ili Vodoliji, izaziva veliku nelagodnost, a povremeno i pravi strah. Njima je potreban otklon, lični prostor slobode i pokretljivosti. Kad se sretnu ove dve Venere, postaju prave suparnice, a partneri mogu da imaju pogrešan utisak – Ne voli me jer želi sam da ode u šetnju ili Ne veruje mi jer mi je stalno za vratom, ne mogu slobodno da dišem!

Energija zemljanih znakova ima smiren i stabilan tempo kojim se pažljivo gradi sigurnost u stvarnom svetu. Venera u Biku, Devici ili Jarcu očekuje pouzdanost, trajnost, stabilnu vezu. Navike su dobrodošle, a urednost i dobra organizacija života dobra je podloga za sreću. Promene se prihvataju s velikim oprezom, a stanje mirovanja prilično je prirodno. Ako se Venera u zemljanom znaku sretne s Venerom u nekom od vatrenih znakova, Ovnu, Lavu ili Strelcu, neće biti lako da se pomire očekivanja. Mirovanje i strah od promena mogu da uguše nemir vatre. Vatrena Venera ponesena ogromnom vitalnom energijom sugeriše da osoba očekuje izazove i mora stalno da bude u pokretu. Njena neobuzdana životnost naporna je i previše zahtevna za osobu sa zemljanom Venerom. Suočena s mirovanjem, vatrena Venera počinje da se dosađuje, a izazove koji su joj potrebni može da potraži negde drugde.

Suživot zemljane i vazdušne Venere najčešće će da bude obeležen temom odgovornosti nasuprot spontanosti. Veneri u nekom od zemljanih znakova, Biku, Devici ili Jarcu, važna je materijalna sigurnost. Od partnera očekuje da se pobrine za udoban život, ali i sama će da se prihvati posla, pažljivo da planira i realno postavlja ciljeve. Stoga je odgovornost jedna od njenih jačih strana, a postoji i potreba za kontrolom. Prilično suprotna očekivanja ima Venera u vazdušnim znakovima, Blizancima, Vagi ili Vodoliji. Spontano prepuštanje trenutku i situaciji pravi su izvor sreće.

Ponavljanje i rutina teško su podnošljivi, pa vazdušnoj Veneri odgovornost nije u opisu posla. Ona je virtuoz brzih reakcija i prilagođavanja svim izazovima i iznenađenjima koje donose ljubavna veza i život.
Vatrena Venera, u Ovnu, Lavu ili Strelcu, brzo se oduševljava, ali se i brzo zasiti. Očekuje strasti i ljubavna objašnjenja, želi stalno da oseća leptiriće u stomaku. Ne boji se žestokih svađa, bolnih raskida i dramatičnih pomirenja da bi pobegla rutini i osetila intenzitet osećaja kakvi su bili na početku veze. Intenzitet kojim sjaji vatrena Venera teško je podnošljiv vodenoj Veneri. Njena očekivanja su jednako romantična i strastvena, ali se užasava napadnog pokazivanja osećaja i drame bez koje vatrena Venera ne može. Venera u Raku, Škorpiji ili Ribama očekuje nežnost, a tajne svoje intime, za razliku od vatrene, nipošto ne želi da iznosi u javnosti.

Ako vaša i partnerova Venera nisu najbolje prijateljice, nemojte da očajavate. Astrologija nudi i druge odgovore. U pomoć mogu da priskoče Sunce i Mesec. Možda će Sunce ili Mesec jednog partnera da daju podršku Veneri onog drugog, što će da uspostavi ravnotežu.

Važno je da osvestimo šta očekujemo od partnera kako bismo to mogli jasno da mu kažemo. Različita očekivanja ne znače manjak ljubavi. Uskladićemo ih umećem kompromisa. Razgovarate li o tome koliko vam je potrebno slobodnog prostora i koliko vremena možete da poklonite partneru da biste se bez straha prepustili dubokoj bliskosti? Možete li da pronađete aktivnosti koje će da zadovolje očekivanje za spontanošću i pokretljivošću jednog partnera, a da pritom ne iscrpe fizički i emotivno onog drugog? Možete li ponekad da pustite svoju potrebu za kontrolom da biste ugodili partneru i osetili s njim ukus slobode? Ljubav će da vam da snagu i podsticaj da uskladite svoja očekivanja jer se za pravu ljubav uvek isplati boriti se.
Vatrena Venera

Venera u Ovnu očekuje uzbuđenja i izazove. Ljubav treba otvoreno pokazivati, hraniti je ljubavnim izazovima, a seks je važan dokaz ljubavi.

Venera u Lavu očekuje da bude u središtu pažnje partnera, traži pohvale i divljenje. Želi stalna dokazivanja ljubavi, dramu i strasti. Poželjno je i malo hvalisavosti.

Venera u Strelcu očekuje da će s partnerom da otkriva svet, očekuje zajedničke avanture duha i tela, strastveni seks i sve osim kolotečine svakodnevice.

Zemljana Venera

Venera u Biku želi fizičku bliskost, uživa u dodiru, osetljiva je na lepe stvari. Vrlo je senzualna i seksi, i uvek potpuno odana. Očekuje sigurnost, čvrstu vezu i sklad.

Venera u Devici prefinjena je i izbirljiva. Očekuje urednost i pouzdanost. Zanimaju je činjenice, pa neće pasti na komplimente ili obećanja bez pokrića. Voli zajedničke navike.

Venera u Jarcu očekuje trajnost u vezi, a svoju ljubav pokazuje mnogim malim stvarima koje će da napravi za partnera. Očekuje odgovornost i brižnost, za nju je to najbolja potvrda ljubavi.

Vazdušna Venera

Venera u Blizancima očekuje mnogo reči, veselja i smeha, pokretljivost i raznolikost. Ona voli u mislima i dobro podnosi veze na daljinu.

Venera u Vagi živi za ljubav. Romantična i prefinjena, prava je umetnica u stvaranju skladne veze. Posvećena je partneru, želi da razvija vezu, a važan joj je status koji donosi brak.

Venera u Vodoliji očekuje slobodu i organizaciju života u kom nema strogih pravila. Potrebni su joj prijateljstvo i ideali, originalnost kojom se odmiče od rutine i prosečnosti.

Vodena Venera

Venera u Raku očekuje veliku porodicu s mnogo dece. Romantična je i potrebna joj je velika bliskost, emotivna i fizička. Mašta o velikom venčanju i kućici u cveću.

Venera u Škorpiji očekuje bliskost do te mere da može biti vrlo posesivna i ljubomorna. Strastveno voli i ne pristaje na kompromise. Za pravu ljubav svaka se sitnica uzima u obzir.

Venera u Ribama očekuje emotivno i duhovno sjedinjene s partnerom, fizičko čak i nije obavezno. Očekuje da ljubavni zanos traje večno. Ipak, u stvarnosti nije baš spremna na brak i decu, to za nju može da bude previše odgovornosti.

Izvor: Sensa – Senka Ljubić

Zithromax for sale