GODISNJI HOROSKOP ZA RAKA 2020.

Za vas pripremila:
Kristina Stanek
Vas astrolog i tarot tumac

Ostanite divlji, meseceva deco! Više nego bilo koji drugi znak, vi ste pod Mesecevom čarolijom. I ove godine, ona Vam daje dvostruku dozu Meseceve magije. Sa dva mlada meseca u vašem znaku – pomračenje Sunca 20. juna i mladog meseca 20. jula, dobijate dve šanse da svoju ličnu „novu godinu“ započnete gazeci desnom nogom. Merkur ove godine provodi dodatno vreme u vašem znaku (28. maja – 4. avgusta, retrogradno 18. juna – 12. jula), dovodeći vasu emocionalnu inteligenciju na sasvim drugi nivo. Čak je veća šansa nego obično da prikupite suptilne, neverbalne znakove drugih ljudi – samo ne isključujte mogućnost da na njih projektujete svoje stvari. Sa dva puna meseca u vašem znaku ove godine (uključujući mesečevo pomračenje 10. januara koje je bilo), koje će vam podjednako definisati stvari – poput delova vašeg identiteta koje ste prerasli, ali ostajete sentimentalno vezani. Snažna ljubav Saturna / Plutona u vašem suprotnom znaku Jarca, dva dana nakon pomračenja u januaru, izazivala vas je da presečete niti sa prosloscu. Puštajući stare priče, oslobađate se pisanjem nove. Vellness je mesto gde želite ponovo da budete. A sa Marsom u Strelcu početkom godine (3. januara – 16. februara), budite spremni da udarite o zemlju! Ovo je sjajno vreme za rešavanje viska kilograma kroz fitnes, sve dok ste realni koliko su ove promene načina života održive. Jednom kada se južni čvor 5. maja preseli u Strelca, starim navikama popuštanja ćete se odupreti. Odaberite više avanturističkih, aktivnosti na otvorenom kao što su planinarenje ili duhovne aktivnosti poput joge – sve što vas podize na visi nivo! Mentalno zdravlje i duhovnost su takođe ove godine usredsređene na vas, sa severnim čvorom u Blizancima počev od 5. maja, a Venera ce u tom znaku provesti četiri meseca (3. aprila i 7. avgusta, retrogradno 12. maja do 24. juna). Ako već nemate praksu meditacije, ovo bi mogla biti godina za započinjanje kultivacije bogatijeg unutrašnjeg života, dubljeg, ljubavnijeg odnosa prema sebi.

KARIJERA:

Zavrnite rukave, Rakovi- vreme je da se bacite na posao! Budući da ce Mars provesti polovinu 2020. godine u svom znaku Ovna (kući vaše karijere), imaćete čak više energije nego inače za pokretanje novih poslovnih poduhvata i ostvarivanje dugoročnih ciljeva. Jedina nevolja? Verovatno ćete smisliti sjajnije ideje nego što to realno ne možete da ostvarite odjednom. Budite proaktivni i koristite februar-april (dok se Venera, sunce i Merkur kreću kroz Ovna) da biste se jasnije upoznali sa svojim glavnim prioritetima i napravili svoj plan napada. Na taj način, kada Mars uđe u Ovna 27. juna, znaćete tačno odakle početi. Ipak, bez obzira koliko efikasno sarađujete sa Marsom, postoji određeni rizik da izgorete. Ako ste se preforsirali, njegov retrogradni period (9. septembar-13. novembar) je vreme da odmorite i napunite baterije. Takođe je dobro vreme da ispravite stvari sa kolegama ako ste u žurbi da napredujete zaboravili na medjuljudske odnose. Mars nije jedina planeta koja gura vašu karijeru napred. Uran provodi čitavu 2020. godinu u Biku, vašoj kući umrežavanja i tehnologije – dve oblasti u kojima vam je često lako doći do zaleta. Ali ne ove godine! Zahvaljujući Marsu i Uranu, preuzimate inicijativu za širenje svojih profesionalnih mreža, nadogradnju tehnologije i postavljanje većih i boljih ciljeva za budućnost. Da biste to učinili, moraćete da imate otvoren um – naročito kada je reč o onome što bi vas saradnici mogli naučiti. Sa južnim čvorom u Strelcu tokom većeg dela godine, primamljivo je misliti da ste dobili sve odgovore. Ali na sreću, dva pomračenja u vašoj kući rada (lunarna 5. juna, solarna 14. decembra) olakšavaju otpuštanje tog kontraproduktivnog stava.

EMOCIJE:

Tako treba biti! Sa 2020. dugo očekivanim konjukcijama koje pogađaju vaše kuće veza, postoji snažan osećaj sudbine i karme u vašem ljubavnom životu. Bez obzira da li čekate znak da je novi ljubavni partner „onaj“, ili čudo za preobražavanje zaostale situacije, jedno je sigurno: Odgovori stižu u svoje vreme, a ne u vaše. U međuvremenu, duhovi iz prošlih veza mogu se vratiti kako bi vas testirali koliko ste dobro naučili i savladali njihove lekcije. Krivite to za Plutona koji ostaje u vašem suprotnom znaku Jarca, i Saturna koji ove godine razdvaja svoje vreme između Jarca i Vodolije. Njihova povezanost 12. januara (posle pomracenje Meseca u vašem znaku desetog) donosi realnost provere ograničenja ili prepreka koje vas sprečavaju da pronađete ljubav ili ispunjenje u svojim vezama. Neke su nastale samostalno – što možda nije ono što želite da čujete. Ali sa vedrije strane, shvatanje da vam ovo omogućava da nešto preduzmete u vezi s tim! Jupiter se ove godine tri puta susrece sa Plutonom (4. aprila, 29. juna i 12. novembra), podsećajući vas da je sve to na kraju najbolje. Možda ćete se trebati suočiti sa teškim istinama da bi slomljena srca mogla potpuno zaceliti. Jupiterov sekstil prema Neptunu u Ribama (20. februara, 27. jula i 12. oktobra) pomaže vam da zadržite veru, ali može podstaći i željno razmišljanje. Slušajte svoje srce – samo proverite da li koristite i svoju glavu. Saturn je uronio u Vodoliju (svoju kuću intimnosti) od 21. marta do 1. jula i vratio se tamo da bi ostao 16. decembra. Jupiter sledi tri dana kasnije, a 21. decembra dvoje se sastaju do toplo očekivane velike povezanosti 2020. godine. Ovo je vreme za duboki ulazak i stvarnost! Ako ste u vezi, jedno ili oboje ćete možda želeti više prostora i slobode. Koliko god ovo izgledalo pretece, to bi mogao biti zdrav znak rasta. Na kraju krajeva, najjači parovi su zajedno zato što žele biti – a ne zato što trebaju biti.

Zithromax for sale