Delovanje tranzita kroz polja horoskopa:

 

Priredila astrolog Ana Savović

Tranziti Sunca

Tranzit Sunca ima veliki uticaj na fizičku vitalnost i zdravlje. Psihološki Sunce vlada osnovnim nagonom postojanja. Kad tranzitirajuće Sunce prelazi preko natalnih planeta mogu se očekivati krize radi sukoba volja. Možda ćete biti izazvani da se zauzmete za sebe i svoja prava. Područje koje je aspektovano tranzitirajućim Suncem je područje gde se morate izraziti. Tranzitirajuće Sunce generalno se tiče muškaraca i autoriteta. Losi aspekti tranzitirajućeg Sunca mogu značiti probleme s autoritetom ili muškarcima. Sunce je i okidač za tranzite spoljnih planeta.

Tranziti Meseca

Ovo je blag tranzit jer je Mesec vrlo brz. Znači promenu raspoloženja, i prolazne osećaje. Često niste svesni njegovog uticaja jer se mogu pojaviti u nesvesnom. Ali iako učinci nisu vidljivi vama, drugi ih primećuju. Kad tranzitira po određenoj kući znači da biste u tom području života trebali obratiti pažnju. Kad planirate društvene događaje izbegavajte noći kad Mesec negativno aspektuje određene planete.

Tranziti Merkura

Nije jak tranzit ali dok tranzitira po kućama i planetama pokazuje pomak mentalnog fokusa i pažnje. Pokazuje i vrstu komunikacije koju ćete imati tokom godine s ljudima. Ponekad je pokazatelj kratkih putovanja koja ozbiljno ne menjaju svakodnevnu rutinu. Uspeh kroz komunikaciju s drugima povećava se kad je Merkur aktivan u horoskopu. Merkur obično naglasava dnevnu rutinu, ne narušava je. Kao deo osveštavanja vlastitith mentalnih procesa i načina komunikacije dobro je pratiti tranzite Merkura.

Traniziti Venere

Ne traju duže od jednog dana ali su vrlo ugodni. Tranzit Venere ne znači nužno pozitivno delovanje. Obično znači da će vam neke stvari biti privučene, što je proces u kojemu ste vi pasivni. Venera vlada sponatnom moći privlačnosti između dva entiteta koji zajedno stvaraju višu i složeniju celinu. To se uvek ne dogodi tokom njenog tranzita. Ponekad stvara pasivno čekanje da se nešto dogodi samo od sebe ili samougađanje luksuzom i nemogućnost da se izdrže neugodni uslovi. Najviše je ispoljavanje Venere ljubav a vlada i kreativnošću. Venera je društvena planeta i najugodniji je učinak njenog tranzita što donosi sretne društvene prilike. Najbolje je uživati u zabavama tokom Venerinog tranzita. Premda Venera vlada ljubavlju njeni su tranziti prekratki da bi doneli ljubavnu vezu, ali unutar postojećih odnosa donose ugodne trenutke. I prijateljstva su ugodnija tokom njenih tranzita. Dobri su i za novčana pitanja.

Tranziti Marsa

Označavaju dane kad smo posebno puni energije i vitalnosti. Najbolje je usmeriti energiju tog tranzita u puno rada (tad neće uzrokovati svađe i sukobe s drugima). Negativna strana Marsa se često manifestuje kad nema oduška za njegovu energiju. Kad Mars aspektuje neku planetu u horoskopu to će područje života biti energetski pojačano. Kad tranzitira Veneru tražićete fizičku ljubav. Kad tranzitira Merkur tražite mentalnu aktivnost. Kad Mars tranzitira Sunce onda će uključiti energiju te planete. To može dovesti do sukoba s drugima ako energija postane previše snažna ili naiđe na snažan otpor od drugih. Jedina opasnost Marsovih tranzita je kod potisnutih i frustriranih ego energija kad se manifestuje kao nesretni slučaj, posebno opekotina i vatra. Valja naučiti izraziti i otpustiti bes i ogorčenje.

Traniziti Jupitera

Jupiterovi tranziti su ugodni i vrlo korisni. Život teče lakše i što god činili ispada kako ste želeli. Na najtemeljnijen nivou Jupiter označava lično posezanje prema van da bi se usvojilo više i više univerzuma i doživelo ga unutar sebe. To je planeta rasta i povećanja. Na trivijalnom nivou Jupiter može ponekad nešto uvećati i učiniti grandioznim ili preteranim. Učinak Jupiterove energije može varirati od toga da se udebljate do širenja svesti i uma. Jupiter vlada zakonima i legalnim sastavom. Mogući su dakle problemi sa zakonom. Kuća po kojoj Jupiter tranzitira pokazuje područje života u kojem pokušavate rasti i sredstva kojima to želite ostvariti. Rast može biti neophodan, onaj kojim postajete mudriji i uspešniji ili patološki – pokušavate postići previše ili otići predaleko. Uvek se osigurajte uz Jupiterove tranzite da ne preterate. Planete kojima Jupiter tranzitira pokazuju energije koje rade skladno i ostvaruju vaše ciljeve.

Traniziti Saturna

Jedan od najvežnijih planeta za ispitivanje tranzita, jer predstavlja način kako vidite i doživljavate univerzum kako ste ga strukturirali. Lokacija tranzitirajućeg Saturna pokazuje deo života koji se propituje i testira. Kuća u kojoj je Saturn je područje najveće napetosti gde morate usmeriti najviše pažnje. Planete koje aspektuju tranzitirajući Saturn pokazuju energije u važem životu koje su izazvane i obrasce ponašanja koje treba propitati.

Mnogi doživaljavaju Saturn kao potpuno slobodnu silu koja je van kontrole. Često se Saturnov tranzit tumači kao proizvod sudbine, često neugodne sudbine. Ali Saturn je način kako vi programirate univerzum na najdubljoj razini. Tako energija tranzitirajućeg Saturna nikad nije potpuno slobodna. Depresija, tuga, fizički i emotivni gubici znak su da niste dobro prilagođeni kućama i znakovima kojima vlada Saturn. Ali to su normalni odgovori.

Tranziti Urana

Označavaju neobične događaje, uznemirujuće, iznenadne i neočekivane. Ovo su neugodni tranziti jedino ako niste voljni napraviti promenu. Uran izaziva rigidne strukture, on donosi nove vrednosti, nove mogućnosti. Ako postoji prevelika vezanost za rutinu Uran će je skršiti.

Tranziti Neptuna

Može biti konfuzan i zamagljujući uticaj, pod kojim ljudi često veruju u ono što nije istina. Neptun ima uticaj da utiče na ego, te se možete osetiti obeshrabreni, i nevredni. Može vas navesti na čin samožrtvovanja i nesebičnost. Može vas izložiti krajnje prekrasnom i idealnom uticaju. Neptun deluje protiv čvrstih Saturnovih struktura. Uticaj Neptuna zavisi o stanju svesti.

Tranziti Plutona

Tranzit Plutona često počinje destrukcijom strukture; zatim stvara novu. Uticaj Plutona je snažan i grub, ponekad okrutan. Tipičan je uticaj Plutona propadanje na jednom nivou i novi život koji sledi. Plutonski tranzit može značiti da u vaš život dolazi osoba koja će vam transformisati život, prema dobrom ili lošem. Ili simbolizuje događaj koji će napraviti isto. Pluton vlada i energijama unutar vas koje vode promeni. Vlada smrću i regeneracijom. Znači i ozbiljne borbe za moć radi promena u područjima kojima tranzitira Pluton. Kad Pluton stigne u neku kuću znači da je to područje života spremno za radikalnu promenu. Ne samo da trebate biti otvoreni za promenu koju donosi Pluton, trebate učestvovati u izgradnji koja će nakon rušenja uslediti.

Priredila astrolog Ana Savović

Zithromax for sale