DECEMBARSKO POMRACENJE SUNCA, MLADOG MESECA NAJAVLJUJE POTPUNO NOVO DOBA

Za Vas pripremila:
Kristina Stanek
Vas astrolog i tarot tumac

  1. decembra 2020 , biće mlad mesec / potpuno pomračenje Sunca u Strelcu.

Ove poslednje dve nedelje sezone pomračenja – i zaista, cele ove godine – bile su neka vrsta portala. Svako od nas morao je da oseti svoj put kroz tamu i neizvesnost, nadajući se da će nas to dovesti do našeg najvišeg dobra. Sa mladim Mesecom konačno vidimo svetlost na kraju tunela.

Strelac je, na kraju krajeva, večiti optimista. Stoga nije iznenađenje da kada se mesec i sunce poravnaju u ovom promenljivom vatrenom znaku, vera i nada dolaze malo lakše. Bez obzira koliko je život bio težak, mi jednostavno znamo da će stvari biti bolje. Izreke poput „sve se dešava s razlogom“ ili „svaki oblak ima srebrnu oblogu“ uzdižu se iznad klišea i odjekuju duhovnom istinom.

Ipak, ne bismo trebali preskočiti napred do srebrne obloge. Sa mesecom i suncem koji povezuju Južni čvor, ovo pomračenje takođe može doneti završetke, gubitke i oproštaje – koji mogu ili ne moraju imati svetlu stranu. Pročistite svoja osećanja (i osećanja drugih), čak i ako nisu posebno „pozitivna“.

Veza ovog pomračenja sa Merkurom ističe važnost govorenja naše istine. Ali takođe nas podseća da reči imaju moć: da svoje ideje uvedu u postojanje i oblikuju naše iskustvo stvarnosti. Zato u razgovorima sa drugima i vlastitom razgovoru pokušajte da birate reči koje uzdižu i nadahnjuju – bez žrtvovanja iskrenosti, integriteta ili autentičnosti.

Dok ovo pomračenje postavlja kvadrat prema Neptunu u Ribama, tanka je linija između pozitivnog i želje. Važno je da ne budete „svi pričali“ ili davali lažna obećanja sebi i drugima. Srećom, s obzirom da Mesec, Sunce, Merkur i Južni čvor u Strelcu prave trigon prema Marsu u Ovnu, dobili smo snagu volje da svoje namere potkrepimo akcijom. Ključ je usmeravanje ove vatrene energije ka učenju, rastu i većem dobru, a ne samo zadovoljavanju naših apetita.

Istina, sa Jupiterom kao vladarem, Strelac ponekad preteruje. Ali Jupiterov jednogodišnji tranzit kroz Jarca naučio nas je da radimo više sa manje. A Jupiterovi sekstili sa Venerom i asteroidom Junonom na dan ovog pomračenja donose mogućnosti za podelu bogatstva. Dok postavljamo namere mladog meseca, možda ćemo se manje fokusirati na ono što želimo, a više na ono što želimo dati.

Sa Hironom u Ovnu koji je direktno postavljen 15. decembra, isceljenje je naš najveći dar. Kako se Venera istog dana useljava u slobodoumnog Strelca, takođe ćemo želeti da pružimo jedni drugima prostor za učenje i rast.

Na kraju krajeva, ovo pomračenje je samo početak. Imamo nekoliko VELIKIH energetskih pomaka kojima se radujemo ove nedelje, jer i Saturn i Jupiter (16. i 19. decembra) odlaze iz Jarca u Vodoliju. Za kraj, njihova dugo očekivana „Velika konjunkcija“ tokom zimskog solsticija pokreće potpuno novi 20-godišnji ciklus.

.

Zithromax for sale