AURA – vreme je za čišćenje!

Pripremio za vas: Aleksandar Tomić
Aura, odnosno energetsko polje koje okružuje telo, kad je zdravo, sjajno je i snažno. Tada je osoba poletna i puna elana, vesela i samopouzdana, oseća se dobro, a život joj teče sa lakoćom. Vaš energetski sistem je u tom slučaju snažan i otporan, i sve je u redu.

Iako aura može prirodno sama da se regeneriše, kada nam se odjednom puno toga lošeg dogodi, stvara se neprobojna barijera u kojoj je glavna emocija strah koji rezonuje kroz čitavo biće i donosi još više takvih situacija. A ako se duže vreme ne osećate bezbedno, aura počinje da se zatvara.

Užasni snovi noćima vam ne daju da spavate? Da, snovi često pokušavaju da otklone neku energetsku blokadu, ali mogu vas i dodatno uznemiriti, ako ne živite i ne prihvatate ono što je prikazano u snu, jer i to je deo vas, i ako ne “sledite znakove na putu”. Kada se isti san stalno javlja, tad je to potrebno shvatiti krajnje ozbiljno.

Kada aura sadrži puno toga nepotrebnog, onda to oblikuje vašu realnost. Sve što vam se dešava i što vam se ikada desilo ostaje uskladišteno u vama, pa tako bolna iskustva koja imate kroz život mogu da vam poremete auru. A kada ono što vas je povredilo poričete ili stalno o tim situacijama govorite, dodatno uskraćujete sebi priliku za isceljenje i osnaženo energetsko polje.

Jednostavno, ako stalno pritiskate isti “moždani taster” dobićete uvek isti rezultat, jer aura upija ono što joj se govori. Na ovaj način neki problem koji se mogao brže rešiti, urezuje se dublje, pa vremenom postaje sve veći. Zato ste vi upravo sami sebi najvažniji za brigu o vašoj auri!

Često i članovi porodice imaju ogroman energetski uticaj (pogotovo ako veliki procenat vremena provodite sa njima, u istom prostoru). Na primer, ako vaši roditelji ili partner smatraju da treba da imate, uradite ili budete nešto što vama nije važno, ali njima jeste, tada trudeći se da im ugodite i ne razočarate ih, postajete rastrzani između više uloga, a ni jednu ne možete dobro da odigrate.

Takođe, energetski zakrčena aura onemogućava da intuitivno osetite opasnost u odnosima ili situacijama, pa se dodatno sami povređujete ili dajete drugima mogućnost da vam to čine. “Preuzimanjem” tuđe energije dodatno opterećujete svoju auru, koja se onda stalno oseća napadnuto i mora da se brani. Ovo se često javlja kod osoba koje imaju alergije i hronične zdravstvene simptome, koji ne prolaze.

Zaleđena energija u auri, ili na neki drugi način grubo materijalizovana energija, dovodi do toga da taj deo tela (a i životna oblast koju simboliše, na primer bubrezi – partnerski odnosi, grlo – komunikacija, pluća -sloboda…) počinje da okoštava, postaje krt, lomi se… I da, telo se tako štiti, jer ne zna drugačije, a energija se i dalje troši (stvara se “rupa u auri”), pa ste stalno iscrpljeni.

Znate onu situaciju, kada vam se neko odmah ne dopadne? Osoba nije još ni progovorila, ali po prvom utisku nekako vam ne “miriše”. Zapravo, vaša energetska polja se odbijaju, a to tumačite kao uzajamno ne dopadanje. Moguće da tu osobu znate iz prethodnih reinkarnacija ili da je nalik nekome koga ste jako voleli, a ljubav vam nije bila uzvraćena. No, baš ta osoba pomaže vam da nešto iscelite, jer pokreće transformaciju u vama!

Zamislite sada ovu situaciju. Besni ste. Neko vas je povredio i iznervirao. Počeo je da vas boli želudac i javlja se kiselina. No, insistirate na tome da ste u pravu i odbijate da zaboravite na taj događaj. Organi tada upijaju te razarajuće emocije, koje odbijate da pustite, i ako tako telo lišavate sveže energije odnosno njene prirodne cirkulacije na duže staze, to nikako nije zdravo. Emocija besa (a i svaka druga) ima smisla samo za trenutak u kome se oseća.

Kako znati da postoji energetska blokada u auri, i zašto je to opasno? Kada je energija blokirana, aura je nalik prskalici ili zvezdi (umesto jajastog oblika) sa vrlo dugačkim kracima. Njen oblik simbolizuje da se u nekim situacijama previše razapinjete i trošite puno energije (dugački kraci), a u nekim situacijama ste skučeni i stisnuti, te ne puštate da energija slobodno teče.

Sa takvom neprobojnom energetskom ogradom ni pozitivne stvari ne mogu da dođu do vas. Sve to ide zajedno uz stav da niste dovoljno dobri, pa i neverica da zaslužujete nešto lepo, a kada se to konačno i desi, niste u stanju da to prepoznate i primite. Ta barijera blokira protok energije što se dalje manifestuje kroz loše zdravlje, finansijske probleme, bolne međuljudske odnose, nedostatak motivacije, nemogućnost primanja i davanja ljubavi i nejasnoće po pitanju životne svrhe, a naročito ako je protok energije još opterećen i karmičkim okovima sa drugim osobama ili nekim prostorom.

Takođe, oni koji su u tajnim vezama, kao i oni koji koriste drogu, ali i nakon dugotrajne upotrebe jakih lekova, stvaraju dodatne vrlo porozne pukotine u svom energetskom polju i time utiču na svoj imunitet i podstiču dodatni kolaps aure. Isto tako, kada se aure između partnera ne slažu, sam tok odnosa neminovno mora da se prekine, jer će međusobno rušiti imunitet.

Bolesti su zato uvek način da se privuče pažnja na nešto što već dugo vreba iz podsvesti. A pre nego što se neka bolest ili nek drugi problem pojave, u slici aure se već unapred daju videti naznake toga. One su nalik tačkicama, crticama, magli, mutnoj boji, a na njih se može uticati raznim energetskim tehnikama. Sve su to razlozi zbog kojih o auri treba voditi računa.

Ali, ne morate da čekate da vam se aura zacementira da biste je pročistili. Srećom, postoji puno jednostavnih praktičnih saveta čije uvođenje u svakodnevnu rutinu može da dovede do velikih promena u vama samima, a posledično i na ono oko vas. Da biste osnažili svoju auru ne morate sve da razumete niti da tačno znate koji je problem ili da ponovo prolazite kroz neko mučno iskustvo. Ipak, potrebno je da energiju neke traumatične situacije otpustite.

Kako se aura prirodno čisti tako se istovremeno i misaoni deo oslobađa od uverenja koja su nezdrava i sputavajuća odnosno koja vas blokiraju. Oslobađate se time i od straha koji vam je služio kao tapeta kojom ste se oivičili, pa tako regenerisana aura pomaže da se razviju jasne granice i integritet. Čišćenje aure će time podstaći telo da samo krene na put regeneracije, pokrenuvši vitalne procese u organizmu i razvijajući osećaj da ste moćni i da možete sami da rešava sve sa čime se suočite.

Za zdravu auru, potrebno je prvo osloboditi se nagomilane stare energije. Međutim, čišćenje energetskog polja i čakri može pokrenuti emotivnu lavinu koja je spavala, te delovati jako burno za neke. Ali, nakon bure uvek dolazi mir. Ovaj proces zato treba odgovorno sprovoditi i ne činiti ga na svoju ruku. Nakon čišćenja aure potrebno je akumulirati novu energiju, a zatim je usmeriti u nešto smisleno što vam ispunjava srce i raduje dušu.

U suštini, sve bolne situacije i momenti krize u životu vas uvek vode ka isceljenju. Njihova funkcija nije da u njima ostanete zaglavljeni, jer ukoliko se to desi znači da nešto niste dobro odradili i da ste išli protivno sebi, ali to zasigurno možete uz volju, strpljenje i trud promeniti.

Postoje mnoge tehnike bazirane na fizičkim vežbama, posebnim vrstama disanja, bojama, mirisima, kao i puno mentalnih vežbi za oslobađanje nagomilanih sećanja u auri, u skladu sa svačijom natalnom kartom i spiritualnim lekcijama, koje zavise od natalne postavke Saturna. Istina je da je potrebno stalno voditi računa o svojoj energiji, jer je ona sve što ste vi.

A šta svaki znak može i sam, već danas, da uradi da bi pokrenuo regeneraciju svog energetskog polja?

Vatreni znaci (Ovan, Lav, Strelac): Preporučeno je da višak nagomilane energije troše na bavljenje sportom (boks ili bilo šta dinamično) i da provode više vremena sa starijim osobama koje su smirene i staložene. Takođe, usmeravanje energije u umetnost i uvođenje redovne masaže temena, leđa i nogu, vrlo je za njih korisno. Višak mentalne energije treba da usmere na učenje, putovanja, pisanje memoara, učestvovanje u debatama.

Zemljani znaci (Bik, Devica, Jarac): Preporučeno je da zablokiran protok energije pokrenu boraveći što više u prirodi, te da jaku i kaloričnu hranu zamene učenjem pripreme slow food hrane i nutritivnih obroka. Detox ishrane se svakako preporučuje! Višak mentalne enegije treba trošiti na reorganizacija prostora i čišćenje kupatila. Zablokiranu energiju je dobro usmeriti na aktivnosti sa porodicom ili na popravke u stanu. Treba više vremena da provode sa decom, nabave kućnog ljubimca i rade vežbe disanja.

Vazdušni znaci (Blizanac, Vaga, Vodolija): Preporučeno je da nagomilanu mentalnu energiju kanališu na pisanje dnevnika ili snimanje bloga, a bitno je i da posebno obrate pažnju na to šta čitaju, slušaju i izgovaraju. Dobro je da redovno posećuju pozorište, radi emotivne katarze i oslobađanja zakopanih sećanja. Potrebno je da što više aktivnosti rade samostalno, ali da istovremeno uživaju u tome. Višak energije u slučaju stresa, treba da usmere i na aktivnosti sa prijateljima i volontiranje, a buntovničko ponašanje da kanalizuju u umetnost, te da plešu.

Vodeni znaci (Rak, Škorpija, Ribe): Preporučeno je da prvo pokrenu zakopana sećanja gledanjem starih fotografija, dodirivanjem nakita koji je dugo u porodici ili čitanjem pisama, a nakon probuđenih bolnih emocija, dobro je da provedu neko vreme odvojeno od porodice, u uređenju prostora ili baveći se nekim vidom umetnosti. Treba da se redovno bave jogom, a da višak energije usmere i u bacanje stvari koje im ne trebaju. Preporučeno je i da meditiraju, kao i da plivaju, čitaju spiritualne knjige ili posećuju sveta mesta.

Izvor: Maja Lazić

Zithromax for sale