ZNAK RODITELJA I DECA

ZNAK RODITELJA
I DECA

 

 

Astrologija govori kako svaki znak horoskopa utiče na budućnost svog deteta. Saznajte kakvo će vaše dete biti u zavisnosti od vašeg horoskopskog znaka i kako da izvučete najbolje iz njega…

   OVAN  (21.3.- 20.4.) 

DETE OVNA – ROĐENI VOĐA -Ogromnu životnu snagu kojom raspolažu Ovnovi projektuju na svoju decu. Zato ona i sama imaju toliko mnogo energije da ih je teško obuzdati i držati ih u granicama bezbednosti. Oni su uvek vođe! Preziru da prate druge. Njihove misli, ideje i akcije uvek su radikalni. Preduzimljivi su i hrabri skoro do ivice ludosti. Kad odraste, ono visoko ceni plodove svog rada, ali uvek smatra da ne dobija onoliku satisfakciju koliku zaslužuje. Bez obzira na to koliko zarađuje, misliće da je siromah! Troši slobodno, preterano, nesmotreno. Deca Ovnova rođeni su šefovi. Energični i ambiciozni, lako prenose te osobine na zaposlene. Suviše su impulsivni, pa čak i nemarni, zbog čega im nedostaje sposobnost da rade za sebe. Ozbiljni su i vatreni u svemu što preduzmu. Retko se desi da ne završe ono što su započeli. Deca Ovna, nažalost, sklona su porocima. Zato je na roditeljima da sopstvenim primerom plemenitog i dobrog ponašanja od malih nogu formiraju ispravne navike i stavove kod njih. Ova deca verovatno su najupečatljiviji primer presudne uloge navika i stavova stečenih u detinjstvu na kasniji život. Deca Ovnova rođene su vođe! Preziru da prate druge. Preduzimljivi su i hrabri do ivice ludosti.


 

  BIK (22.4.- 21.5)

DETE BIKA – VELIKI HEDONISTA – Deca Bikova prijateljski su nastrojena prema svima sve dok se ne zagreju za neku ideju koju smatraju ispravnom. Tada se dobrice pretvaraju u zadrte, ogorčene osobe. Teško ih je ubediti da su pogrešili. Ako neko ipak uspe u tome, pobeđuje njihova urođena ljubav prema pravdi. Samo će ih argumentovana istina podstaći da priznaju svoje greške. Imaju snažnu volju. Strpljivi su i uporni dok ne postignu uspeh u onome što su započeli. Iako su prijatni u društvu, imaju tendenciju da teže samoći i postanu sebični. Nesvesno postavljaju barijere između sebe i drugih ljudi. Zato je teško postati blizak s njima. Okrenuti su materijalnom. Srećni su kad sami zarade i vole moć. Često nasleđuju imovinu od roditelja. Žele bogatstvo da bi mogli da uživaju u luksuzu, umetnosti, muzici, udobnosti… Hedonisti su i skloni su preterivanju u svemu, pa i u radu. Svoju ogromnu energiju nemilice rasipaju, zbog čega mogu da se razbole. Trebalo bi da ih roditelji uče štedljivosti, ali ne tako što će ih opominjati već kroz sopstveni primer. Takođe, trebalo bi da im usade naviku da vežbaju jer su sami lenji za to. Teško ih je ubediti da su pogrešili. Ako neko ipak uspe u tome, pobeđuje njihova urođena ljubav prema pravdi.


 

  BLIZANCI (22.5.- 21.6.) 

DETE BLIZANCA – PRAVI POZITIVAC – Deca Blizanaca su čudesno snalažljiva, pozitivna i komunikativna. Takođe, imaju neverovatnu sposobnost da se jasno izražavaju. U njihovom prisustvu razgovor nikada ne zamire! Zabavni su, svi ih rado slušaju i zato su uvek dobrodošli u svakom društvu. Vrlo brzo usvajaju znanja, dobro su informisani o većini stvari i događaja, imaju dobro pamćenje, tako da ono što su jednom usvojili nikada ne zaboravljaju. Veoma su ljubazni i prijatni, pa je lako dobro se slagati s njima. Lako se prilagođavaju najrazličitijim ljudima i okolnostima. Vole da putuju i, uopšte, prija im svaka promena. Lako mogu postati žrtve laskanja. Veoma su razdražljivi i nervozni, lako se zabrinu za sve i svašta, a sve to se loše odražava na njihovo zdravlje. Roditelji ove dece treba da budu tolerantni prema njihovim promenama raspoloženja. Treba da ih umire, umesto da ih kritikuju, kako bi, dok su mladi, mogli da ojačaju svoj moral. Treba ih učiti gimnastici i vežbama disanja. Obično su visoki, fini ljudi, brzog hoda. Komunikativni, prilagodljivi, zabavni, inteligentni! Nije čudo što su omiljeni u društvu.


 

     RAK (22.6. – 22.7.)

DETA RAKA – ČUVAR TAJNI – Deca Rakova su stidljiva, povučena i osetljiva. Treba im mnogo vremena da se sprijatelje s drugom decom, a takvi su i kad odrastu. Zatvoreni su i teško puštaju druge da im priđu. Istovremeno, umeju da budu strogi i autokratski nastrojeni prema svojim prijateljima. Posesivni su. Međutim, mora se priznati da imaju mnogo retkih i izuzetnih vrlina. Lojalni su i kao kolege, i kao partneri, i kao prijatelji. Sve što obećaju ispune. Pouzdani su, odgovorni i veoma diskretni u svemu što rade. Apsolutno im se može verovati. Tajnu koja im se poveri nikad ne odaju! Promene prebivališta, pozicija i zanimanja dosta su česte u životima ove dece. To, dakako, nije posledica prevrtljivosti niti neozbiljnosti, čak naprotiv. Deca rakova jako su uporna kad imaju neke obaveze ili preuzmu na sebe neki posao. Ne pokreću nasumično bilo šta. U stvari, postoje situacije u kojima su previše oprezni. Kada postoji opasnost od povrede, skoro da su kukavice. Inače ne vole da rizikuju. Često su anksiozni i puni briga. Lojalni su, pouzdani, odgovorni i diskretni u svemu što rade. Apsolutno im se može verovati.

 


 

     LAV (23.7.- 22.8.)

DETE LAVA – TEŠKA POŠTENJAČINA – Plemenitog i uzvišenog karaktera, deca Lavova preziru podlost. Neće uraditi nešto nemoralno i pokvareno ni zbog kakvog interesa. Po prirodi su jaki, a u ljubavi vatreni. Sve bi učinili za one koje vole. Lojalni su prijatelji i u dobru i u zlu. Oslonac su svima. Lavovi svojoj deci prenose jaku snagu volje, tako da su oni obično u stanju da savladaju sve prepreke i nedostatke na životnom putu. Imaju sopstveno mišljenje i ništa ih ne može naterati da ga promene. Nikada ništa ne rade rutinski. Vitalni su, dobri su lideri i puni su entuzijazma. Lavovi svojoj deci prenose i dobro pamćenje. Sve ove vrline imaće ona lavovska deca u čijim je natalnim kartama Sunce dobro aspektovano. Ako im je Mars loše postavljen, priroda im se menja. Tada postaju razmetljivi i nadmeni, neverni prema partneru, a nelojalni prema prijateljima. Glavna mana dece Lavova je preka narav. Srećom, ne inate se dugo i, kad shvate da nisu u pravu, spremni su da se izvine. Velikodušni su čak i prema svojim najvećim neprijateljima. Deca Lavova preziru podlost. Neće uraditi nešto nemoralno i pokvareno ni zbog kakvog interesa.

 


 

   DEVICA (23.8. – 22.9.)

DETE DEVICE – EMPATIČNI CINIK – Deca Devica bila su pod dejstvom velike količine razuma svojih roditelja, pa su postala empatična prema drugim ljudima. Druga strana medalje je njihova ciničnost, kritizerstvo i skeptičnost prema svemu što nije naučno dokazivo i što ne može da se objasni zdravorazumski. Sami su prilično lenji i naviknuti da do svega dolaze lako. Spremni su da pomognu drugima, ali i da majstorski manipulišu onima koji su im podređeni. Zbog ovog poslednjeg često izazivaju trajna neprijateljstva prema sebi. Kad se sprijatelje s nekim, onda su veoma dobri i odani prijatelji. Loše položen Merkur u natalnoj karti deteta Device donosi mu mnoge promene okruženja, nove saveze, nova prijateljstva i poznanstva. Ova deca, kad odrastu, odgovorno traže načine i sredstva za sticanje finansijske, socijalne i ekonomske sigurnosti. Genijalni su i svestrani. Vole nauku, posebno ih zanima hemija, medicina i higijena. Skloni su hipohondriji. Obično im fali snaga volje da se izvuku iz bolesti, bilo stvarne ili imaginarne. Spremni su da pomognu drugima, ali i da majstorski manipulišu onima koji su im podređeni.

 


 

    VAGA (23.9. – 22.10.)

DETE VAGE – PREVRTLjIVI FANATIK – Dete Vage: Prevrtljivi fanatik Deca Vage su vrlo revnosna u svemu što rade. Posvećuju se sopstvenom hobiju, školi, zanimanju i svemu što rade sa žarom i entuzijazmom koji isključuje sve ostalo. Oni nemaju sposobnost rasute pažnje, već se fokusiraju do maksimuma. Problem je što je njihova usredsređenost, ma koliko bila snažna, kratkog daha. Posle nekog vremena oni se odjednom i neočekivano zainteresuju za nešto drugo, potpuno suprotno od onoga čime su dotad bili opsednuti. Tada napuštaju ono što su radili i posvećuju se novoj stvari sa podjednakim žarom i strašću. Ovo je, u stvari, jedna od njihovih najvećih mana, jer teško uspevaju da završe do kraja bilo šta. Stalno menjaju ciljeve i iznova nastavljaju da sa velikom upornošću traže način da ga ostvare. U prirodi ove dece izražene su dve potpuno suprotne osobine. Jedna je veselost i optimizam, a druga mrzovolja i melanholija. Zato su nekada na sedmom nebu, čili i vedri, a onda iznenada, bez ikakvog razloga, postaju zabrinuti kao da nemaju nijednog prijatelja na svetu. U osnovi su ljubazni, blage naravi, ne teraju inat. Vole svakojaka zadovoljstva, umetnost i muziku. Čas su čili i vedri, čas zabrinuti i melanholični kao da nemaju nijednog prijatelja na svetu.

 


 

     ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.)

DETE ŠKORPIJE – VELIKI BORAC – Deca čiji je jedan od roditelja Škorpija uvek su spremna na borbu i imaju spremne argumente za sve! Ne zadovoljavaju se polovičnim rešenjima ni u jednoj oblasti života i uvek idu iz krajnosti u krajnost. Oni koji pokazuju dobre strane roditeljskog znaka veoma su konstruktivni, sposobni, otresiti, iskreni. Neumorni su radnici, uvek spremni da žrtvuju sebe u korist drugih. Bune se protiv ugnjetavanja i nepravde. Verni su i požrtvovani prijatelji. Ona deca kod koje dominiraju loše strane roditeljskog znaka postaju demagozi, lenji su i odbijaju da rade, podstiču druge na anarhiju i razaranje. Nepredvidljivog su temperamenta, sarkastičnog jezika, pa bi zato njihovi roditelji trebalo što ranije da ih uče samokontroli i ljubaznosti. Imaju živu maštu, jasan i prodoran um. Zrače posebnim magnetizmom, što ih čini veoma privlačnim osobama. Čini se da su najviše zadovoljni u vojsci, gde postoji oštra i stroga disciplina. Posebnu pažnju roditelji treba da obrate na njihovo ljubavno vaspitanje i higijenu. Ova deca bila bi odlični hirurzi, ukoliko u njima ne preovlada destruktivna strana Škorpije. Imaju živu maštu, jasan i prodoran um. Zrače posebnim magnetizmom, što ih čini veoma privlačnim osobama.

 


 

    STRELAC (23.11.- 21.12.)

DETE STRELCA – BUDUĆI STUB DRUŠTVA – Kakva će osoba postati dete Strelca, najviše zavisi od toga koji će deo prirode roditeljskog znaka u njemu preovladati. Dete može da bude sportski tip, hazarder, veliki hedonista ili savesna i pouzdana osoba. Može da bude sklono da poslednji novac straći na kockanje, da bez skrupula zadovoljava sve svoje želje, apetite i strasti. S druge strane, može da postane idealista plemenite i dobronamerne duše. Ako u njemu prevlada dobra strana Strelca, ovo dete biće nežno i simpatično, a porašće u nekoga ko može da bude stub društva. U tom slučaju, ima šanse da vrši časne državne ili crkvene funkcije. Kako god bilo, ova deca uvek su ponosna i samouverena. Uglavnom nastoje da izbegnu svađu. Ponekad se revnosno i hrabro bore za druge koji su povređeni i slabi, pa ih to čini zadivljujućim advokatima. Odlični su sagovornici, imaju brze, duhovite i uvek spremne odgovore na svako pitanje. Dobra memorija i zanimljiv način pripovedanja držaće njihove prijatelje uvek budnim i zainteresovanim. Uglavnom nastoje da izbegnu svađu. Ponekad se revnosno i hrabro bore za prava povređenih i slabijih.

 


 

    JARAC (22.1.- 20.1.)

DETE JARCA – STVORENI DETEKTIV – Ova deca imaju nizak nivo životne energije dok su mala, ali kasnije postaju neverovatno uporna. Često dožive duboku starost. Podložna su prehladama, padovima i povredama. Deca Jarca obično su stidljiva u prisustvu nepoznatih osoba, ali kada se naviknu na njih, pokazuju svoju dominantnu prirodu i nastoje da sve oko sebe prilagode sopstvenoj volji. Ljubomorni su i uvek sumnjaju u motive drugih ljudi. Koliko je ovo loše, toliko je dobro ako rade detektivski posao. Potomak Jarca pratiće trag s nepogrešivim instinktom i nepokolebljivom upornošću, dok god postoji i najmanja šansa za uspeh. Dobro je da budu prijatelji sa Jarčevima, a loše ako od njih naprave neprijatelje. Teško praštaju stvarne, ali i imaginarne uvrede. Ako jednom poklone svoje prijateljstvo i poverenje, dosledni su u tome. Ambiciozni su i imaju sjajnu izvršnu sposobnost zbog neobično jake koncentracije. Rođeni su lideri i organizatori i ne vole da primaju naređenja od drugih. Ako su u podređenom položaju, pesimistični su i razdražljivi. Nemaju sklonost ka sklapanju braka. Teško se emotivno opuste čak i ako odluče da uđu u brak. Rođeni su lideri. Ne trpe naređenja! Ako su u podređenom položaju, pesimistični su i razdražljivi.

 


 

   VODOLIJA (21.1.- 19.2.)

DETE VODOLIJE – PORODIČNI ČOVEK – Deca Vodolije su prilično stidljive i povučene prirode. Vole da se bave porodičnim biznisom i uvek uspevaju da nađu način da im bude bolje u životu. Na miran i skroman način stiču mnoge prijatelje. Porodični život im je obično idealan. Uglavnom su privrženi, ljubazni i spremni da prilagode svoje mišljenje voljenoj osobi samo da sačuvaju harmoniju. Njihova naklonost je konstantna, imaju snažan mentalni sklop, dubinu uma i izraženu intuiciju. Talentovani su za nauku, književnost i filozofiju. Izuzetno su uporni u svemu što rade, zato i uspevaju u svemu što je na duge staze. Obično su omiljeni među svojim saradnicima i ponosni su na poštovanje drugih. Oni vas ili vole ili ne vole. Učiniće sve za one koji imaju njihovu naklonost, ali su zato vrlo tvrdoglavi. Kad jednom formiraju loše mišljenje o nekome, teško ga menjaju.

Veoma su osetljivi na energetske i mentalne promene u bliskom okruženju, čega obično nisu svesni. To, međutim, može i pozitivno i negativno uticati na njihovo fizičko zdravlje. Spremni su da se prilagode voljenoj osobi samo da sačuvaju sklad.


 

   RIBE (20.2.- 20.3.)

DETE RIBA – MIROLJUBIVI EMOTIVCI – Deca Riba su osetljiva na promene raspoloženja u svom okruženju. Zato je važno da ih roditelji čuvaju loših uticaja prijatelja, rođaka, poznanika… Apsorbovaće podjednako i dobro i zlo. Miroljubivi su. Radije trpe povrede nego što se bore za sopstvena prava. Ovo nije posledica njihove ravnodušnosti, već lenjosti. Roditelji bi trebalo da im od najranijih godina dodele kakve-takve obaveze kako bi im formirali radne navike. Bolje da tada nauče da budu marljivi nego da to uče kad odrastu. Kada jednom počnu da rade, mnogi će biti iznenađeni njihovom metodičnošću i delovaće kao da su zadatak završili sa veoma malo uloženog truda. Iskrenost je još jedna od vrlina dece Ribe. Oni su obično pouzdani i nikada neće otkriti poverene tajne. Srdačni su i simpatični, i to će im doneti mnogo prijatelja. Vole da jedu, uživaju u bogatim i skupim stvarima, skloni su piću. Roditelji treba da im usade štedljivost i kontrolu apetita. Ukoliko uspeju da im nametnu dobre navike, biće zdravi, čili, poštovani i voljeni.

Izvor:conopljanews

Leave a Reply

Zithromax for sale