Vladaoci kuća

Pripremio za vas : Aleksandar Tomić

Vladaoci kuća
Za svaku podrobniju analizu horoskopa, od izuzetne je važnosti razumevanje i tumačenje položaja planeta. Ovde imamo u vidu samo planete kao vladaoce kuća. Šta to znači? Radi se o sledećem: Svaka horoskopska kuća se nalazi u jednom ili u više znakova. Napred smo pomenuli da svaki Znak ima po jednu, odnosno dve planete koje su za njega vladajuće. Nas ovde zanimaju položaji vladajućih planeta svake kuće. Na primer: ako je vaša I kuća u Blizancima, a vladalac Blizanaca je Merkur, onda mi ovde tražimo, u kojoj se kući nalazi Merkur, kao vladalac I kuće. Ili ako vam je npr. VIII kuća u Raku, a Mesec, sada vladalac VIII kuće se nalazi u Devici, koja je u vašem horoskopu u X kući, onda ćete pogledati šta znači kad se vladalc VIII kuće nalazi u desetoj. Lako, zar ne?

VLADALAC I KUĆE

U I kući: Pojačava snage koje omogućavaju da stvorimo uslove najbolje za sopstveni razvoj. Dostojanstvenost. Pobeda nad neprijateljima. Dobro aspektovan: dug i srećan život, dobro zdravlje, harmonija prebrođavanje svih teškoća. Ako je loše aspektovan, onda se sve ove dobre indikacije obrću.

U II kući: Mnogo rada i vremena da se zaradi novac. Dobrobit zbog (ili kroz) industrijski rad. Ako je slab ili afliktovan, gubici.

U III kući: Mentalni razvoj. Česta i namerna putovanja. Udruživanja ili odnosi sa braćom. Izmirenje suprotnosti. Ako je afliktovan, nedovoljno ili nedovršeno obrazovanje, problematična rodbina, putovanja i pisanje.

U IV kući: Dobici kroz zemlju, rudnike, nasleđe ili imovinu. Veze sa kućom i sa ocem. Kasni uspeh u životu. Okultna istraživanja. Afliktovan: nevolje i gubitak zemlje ili poseda.

U V kući: Zadovoljstva, zabave, sportovi, deca. Uspeh kroz sve ovo. Afliktovan: više dece i nevolje kroz ili zbog njih.

U VI kući: Dobici kroz humanitarni rad, hranu, odeću i male životinje. Ako je afliktovan od Sunca ili Meseca, znak je bolesti ili kratkog života. Ako je afliktovan od Marsa, onda je znak hirurškog zahvata na delu tela koji je karakterističan za znak u kome se VI kuća nalazi. Ljubav prema životinjama. Dobri radnici.

U VII kući: Prijateljstva i ortakluci. Ljubav prema suprotnom polu. Afliktovan: tendencija da se radi u suprotnosti sa sopstvenim interesima. Gubici ili brige u vezi sa zakonom. Otvorena neprijateljstva. Bračno nezadovoljstvo.

U VIII kući: Poslovi u vezi sa smrću, novcem partnera i uopšte u vezi sa finansijama. Neobična smrt. Mediumatske sklonosti. Afliktovan: gubici novca. Ako je afliktovan sa Suncem ili Mesecom, ovaj aspekt nekada može skratiti život, ili ugroziti.

U IX kući: Duga putovanja, religiozna ili psihička iskustva. Dobici preko očeve rodbine. Afliktovan: gubici kroz religiju, strance. Neplodnost, opasna putovanja.

U X kući: Čast, poštovanje, uspeh. Uspon na viosku društvenu i profesionalnu poziciju. Afliktovan donosi probleme sa pretpostavljenima, gubitak časti ili roditelja ili neke nevolje kroz njih.

U XI kući: Veliki krug prijatelja i pomoć od njih. Mnogo zadovoljstava u životu. Ostvarivanje mnogih želja. Afliktovan: loši prijatelji, prazne nade.

U XII kući: Strah od zatvora. Nesreća, neprijateljstva. Dobici kroz okultno. Afliktovan: zatvor, tuga, patnja i nevolje. Dobro aspektovan: uspeh u srednjim godinama.

Izvor : Astro 24

Zithromax for sale