Venera u kućama i znakovima

Pripremio za vas: Aleksandar Tomić

Venera – vaša potreba za lepotom i ljubavlju
Šta Venera govori o Vama?

Venera je u antičkoj mitologiji boginja ljubavi, lepote, plodnosti, harmonije, talenta za umetnost, plemenitosti, radosti, uživanja u životu,.. .
U astrološkoj simbolici Venera ima
upravo takva značenja i važan je njen položaj u natalnoj karti odnosno horoskopu. Osobe koje u horoskopu imaju naglašenu Veneru su obdarene srećom, a kakvom o tome će opet reći položaj Venere.

Venera u znacima
Venera u Ovnu
Ove osobe su impulsivne i lako se uzbuđuju. Veoma su strastvene, moglo bi se reći vatrene. Zbog svoje naglosti, odluke donose bez puno razmišljanja, pa se zbog toga kasnije često kaju. U samoinicijativnim akcijama obično doživljavaju neuspeh. Sklone su zaljubljivanju na prvi pogled, ali ih to podjednako brzo prođe. Ove osobine ih često odvode u nedovoljno osmišljen brak koji se obično ne završava uspešno. Zahtevne su i znaju da budu sebične. Vole zabavu i u suštini su romantične sanjalice. Sklone su vatrenim i strasnim ljubavima koje kratko traju. Vole promene, često flertuju. Vrlo su direktne u nastupu i izazivaju partnera gotovo se nudeći. Vole da se razgolićiju i da poziraju. Fizički izgled je pretežno to što ih najviše privlači kod suprotnog pola. Kada osećaju da su voljene veoma su blage i tople. Ove osobe ne mogu da budu sretne ako im je uskraćen seks i ljubav

Venera u Biku
Venera je vladar Bika i ovde se odlično oseća. Osobe sa ovakvim položajem Venere znaju da uživaju u životu. Vole lepe stvari, počevši od hrane i pića, preko umetničkih predmeta i dragog kamenja pa do dobrog seksa. Udobnost i materijalna sigurnost su im važni. Društveni su i šarmantni, lepih manira, vole raskoš i udobnost i iskazuju umetničika interesovanja. Privlačni su i toga su svesni.
Dosledni su, postojani, konzervativni i privrženi. Vole da budu u centru pažnje, uspostavljaju puno važnih veza i kontakata. Najčešće su vredni i uporni. Uspevaju tokom života da steknu materijalno blagostanje u kome znaju da uživaju. Veoma su senzualni i usmereni na erotiku.
Dosledni su, postojani, konzervativni i privrženi. Vole da budu u centru pažnje, uspostavljaju puno važnih veza i kontakata. Najčešće su vredni i uporni. Uspevaju tokom života da steknu materijalno blagostanje u kome znaju da uživaju. Veoma su senzualni i usmereni na erotiku. Dobri su ljubavnici, vole dugu predigru i treba im vremena da se “ zagreju „.
Nakon toga se pretvaraju u pravi vulkan. Nisu skloni da često menjaju partnere i vezuju se za jednog partnera. To ne znači da su preterano verni, ali kada imaju partnera koji im odgovara ne žele da rizikuju da ga izgube zbog kratke veze sa strane.Takođe, oni veruju u postojanje prave ljubavi. Od partnera očekuju odanost.

Venera u Blizancima
Otvorene i prirodne osobe. Imaju spontan i jednostavan pristup prema drugim ljudima, lako uspostavljaju kontakte, učtivi su i šarmantni. Veoma su elegantni i graciozni. Vole dosta da pričaju i razmenjuju mišljenje i ideje sa drugima. Pametni su i vispreni, a to cene i kod drugih osoba. Darežljivi su i uvek oko sebe imaju društvo. Vole pisanu reč, književnost, poeziju, pesme i druženja.Vole da flertuju i njihov ljubavni život je ispunjen površnim vezama i čestim promenama partnera. Nisu u stanju da se snažno i trajno vežu za jednu osobu.
Površnih su emocija i nestalni. Ne vole previše emotivnosti i preveliku intimnost. Znaju da održavaju veze istovremeno sa dva ili čak i više partnera.
Žene nisu sramežljive. Vole da se atraktivno oblače, ali se lako i nonšalantno svlače. To im pričinjava zadovoljstvo. Zato imaju uspeha kao foto modeli i glumice. Na prvi pogled deluje da će vam lako prepustiti svoje draži, ali u stvari morate biti veoma vešti na rečima. Tada imate veće šanse da ih osvojite.

Venera u Raku
Izuzetno saosećajne i sentimentalne osobe. Ljubazne su i odane. Privržene su domu i porodici i u njima nalaze svoje najveće zadovoljstvo. Ne vole da se zameraju drugim ljudima i često im je potrebno da imaju nekog pored sebe na koga se mogu osloniti. Pitomog su karaktera i zbog toga mogu trpeti zloupotrebe od drugih. U sebi imaju duboko ukorenjen osećaj ljubavi.
Romantične su i nežne. Prva ljubav večno živi u njima. Usled svoje prevelike sentimentalnosti veoma se teško suzdržavaju i zato često doživljavaju erotske krize. Odani su i odgovaraju im samo dugotrajne i stabilne veze, znaju da iskazuju posesivnost..
Maštaju o idealnoj ljubavi i lako padnu pod uticaj partnera kome je samo seks ili neka korist na pameti. Ljubavne rane leče u sebi. Smisao njihove ljubavi je ljubav sama po sebi, zatim porodica i dom.

Venera Lavu
Ovo su osobe nemirne prirode, tople, otvorene i iskrene. Inspirativne su i kreativne, imaju sklonost ka umetnosti i umetnički talenat. Vole lepe predmete svetla i lepo ukrašena mesta kao što su galerije, pozorišta, ali i restorani. Uživaju u društvenoj zabavi, igrama i zadovoljstvima. Lepo se oblače, često i ekstravagantno, obožavaju da nose skup nakit i da se kreću u luksuznom okruženju. Imaju sreće na lutriji i u kockanju.
Imaju strasna osećanja i izražavaju ih na kitnjast način. Ljubav je suštinski deo njihove prirode i teže da se iskažu i potvrde kroz ljubav. Lako pridobijaju i osvajaju okolinu. Kod njih postoji tendencija zaljubljivanja na prvi pogled.
Vole da se ljube i lako osete požudu. Ne skrivaju svoje draži, komunikativni su i vole da flertuju. U ljubavnoj vezi se slobodno ponašaju, ali uspevaju da održe vezu i brak. U brak ulaze iz ljubavi i to često u mlađim godinama. Plodni su i vole decu.

Venera u Devici
Ovo su ozbiljne osobe koje teže moralnim vrednostima. Na osećanja uzvraćaju osećanjima. Porive srca često potiskuju praktičnim razmatranjima i kontrolišu svoje emocije. Orijentisani su na stvaranje porodice i trude se da obezbede što sigurniju materijalnu egzistenciju. Znaju da se ponašaju kritički i dosta su izbirljivi.
Trude se da obuzdaju svoje erotske želje. Kada su zaljubljeni u potpunosti se posvećuju tom osećanju. Analiziraju sve odnose i spremni su da se koriguju kako bi što bolje uskladili svoje odnose sa partnerom. Partneru polako pristupaju sa mnogo obzira. U seksu i erotici imaju visoke standarde koje nije lako zadovoljiti.
Zato im se dešava da ne pronađu životnog partnera ili da se odluče na slobodnu ljubav. Najčešće su skromni i stidljivi ljubavnici jer pomalo osećaju strah od ličnog zadovoljstva. Skloni su da ljubav vezuju za posao pa mogu imati erotske veze sa kolegama odnosno koleginicama sa kojima zajedno rade.

Venera u Vagi
Venera u Vagi donosi eleganciju i šarm. Osobe su blage naravi, nežne, srdačne i predusretljive prema drugima. U toj svojoj predusretljivosti mogu i da preteraju na svoju štetu. Rafiniranog su ponašanja i imaju izražen smisao za estetiku i osećaj za meru. Nisu dovoljno fleksibilne i kada se razočaraju mogu otići u krajnost. Uživaju u društvenoj angažovanosti i zadovoljstvima. Odlikuje ih dobar ukus i sklonost ka umetnosti.
Po svojoj prirodi su emotivne. Svoje emocije i draži ne skrivaju. Romantične su i idealizuju ljubav, pa se ponekad ne uspeju prilagoditi realnosti u svojoj vezi.
Privlačne su drugim ljudima, lako uspostavljaju kontakte i stupaju u ljubavne odnose. Vole igre, zabavu, ples i tada im je najbolje pristupiti. Erotika i seks obavezno idu uz emocije. U stanju su da ostvare sretan brak jer se trude da ugode svom partneru na sve moguće načine i imaju uspeha u tome.

Venera u Škorpionu
Venera u Škorpionu daje ponosne, strastvene i zavodljive osobe. Osobe pored seksualnog magnetizma poseduju i dozu tajanstvenosti koja ih čini još privlačnijim suprotnom polu. Poseduju naglašenu čulnost i seks im je veoma važan u životu. Jakih su emocija i imaju buran unutrašnji intimni život. Vrlo su izražajne i direktne, a odanost drugu im je vrlina. Neumerene su i znaju da rasipaju svoju vitalnu energiju.
Sve u životu im se vrti oko erosa i emocija. Opsednuti su njima i zbog toga mogu imati probleme. Zagriženi su u ljubavi i nemaju sposobnost samokontrole. Veoma su posesivni i ljubomorni, a isto tako i osvetoljubivi. Neuzvraćena strast može da ih razjeda i uništava. Znaju da budu podmukli da bi ostvarili svoje namere, a takođe znaju i da se povuku u usamljenost.
Skloni su fetišizmu i perverzijama u seksu. Vešti su da partnera u ljubavi potpuno podrede svojim zadovoljstvima, ali takođe znaju da mu pruže takvu bujicu emocija i vatromet strasti da mu ni na kraj pameti ne pada da nešto pokuša da promeni u njihovom odnosu.

Venera u Strelcu
Venera u Strelcu znači da je reč o otvorenoj osobi, sklonoj idealističkom pogledu na svet. Ona ima svoj specifičan pogled na svet i vrlo je moralna. Vrlo je prijatna u kontaktu sa drugima, voli prirodu, putovanja, a slobodu ceni iznad svega. Temperamentna je i lako se uzbuđuje, ali njena strast nije nekontrolisana. Iako ne krije svoje emocije nikad je one neće odvući da učini nešto što se kosi sa njenim životnim principima.
Ove osobe znaju iskreno da se predaju ljubavi. U ljubavnu vezu unose ne samo emocije već i svoj snažan duh. Za njih je ljubav avantura, romantično putovanje koje im proširuje vidike i obogaćuje njihovu spoznaju života.
Osnovni preduslov jeste da veza ne naruši njihovo osećanje slobode, jer je u protivnom brzo raskidaju. Impulsivni su i sposobni da svojim izgledom i ponašanjem animiraju partnera. Nemaju nikakvih erotskih kompleksa, ne stide se da pokazuju svoje draži i da slobodno uživaju u seksu. Skloni su nudizmu.

Venera u Jarcu
Ovo su ambiciozni ljudi puni želja, ali svoje emocije kontrolišu. Postojani su, ozbiljni i na njih se možete osloniti u svakoj prilici. Iako spolja deluju hladno i proračunato u pitanju su ipak senzualne osobe. Dužnosti i obavezama daju prednost u odnosu na svoje emotivne potrebe. Zbog toga mogu trpeti unutrašnje sukobe.
U ljubavnim vezama svoja osećanja oprezno otkrivaju. Ljubav shvataju veoma ozbiljno, postojanih su osećanja i nemaju sklonost da menjaju partnere.Uzdržani su i nije lako dopreti do njihovog erosa. Potrebno je da dugo vremena provedu u vezi da bi partner naučio kako da ih animira da oslobode svoje seksualne potencijale.
Nisu skloni nikakvim seksualnim eksperimentisanjima i najviše im odgovara klasična varijanta seksualne veze. U kasnijim godinama više uživaju u seksu nego u mlađim. Ljubomorni su i posesivni. Skloni sa da ostanu u braku i kad su nezadovoljni jer imaju jak osećaj obaveze.

Venera u Vodolija
Venera u Vodoliji daje osobe otvorenog uma, prijateljski nastrojene sa mnoštvom prijatelja i duštvenih kontakata. Pristupačnost i plemenitost su njihove naglašene osobine. Imaju savremene i nekonvencionalne poglede na svet i život. Nezavisne su i imaju široko polje interesovanja od tehnike, moderne nauke do savremene umetnosti.
Više uživaju u intelektualnim druženjima nego u romantičnim vezama. Privlači ih slobodna ljubav koja neće ugrožavati njihovu nezavisnost i sputavati njihova interesovanja i društveni život. Strast i emocije ne rukovode njihovim ljubavnim životom, a prema seksu imaju liberalan i neobavezan stav.
Vole da eksperimentišu u seksu i tu njihova mašta može doći do izražaja. Nisu ljubomorni ni posesivni i sve se odvija na bazi drugarstva i slobodne volje. Ljubav i seks ne poistovećuju i mogu istovremeno imati intenzivne seksualne odnose sa jednom, a osećati platonsku ljubav prema drugoj osobi.

Venera u Ribama
Ovo su sentimentalne osobe, odane i spremne sve da učine za osobu do koje im je stalo. Imaju suptilni karakter i rafinisana osećanja. Emocije ih vode kroz život, ali ih prikrivaju jer su stidljivi i nenametljivi. Žive u svom svetu u kome se prepliću san i java. Umetnost doživljavaju duboko i često poseduju umetničke talente.
Žude za ljubavlju i zavise od emotivnog i seksualnog života. Svoje ljubavne partnere idealizuju i tragaju za jedinstvom sa njima. Znaju istinski da vole i spremne su da žrtvuju sopstvene potrebe zarad onoga koga vole. U ljubavnoj vezi igraju podređenu ulogu i prilagođavaju se partneru, ali su ustvari one te koje inspirišu.
Iako su veoma vezane za partnera, nemaju čvrstu volju pa znaju da podlegnu šarmu i navaljivanjima druge osobe koja bi da iskoristi povoljnu priliku. Venera u Ribama dosta često označava osobe koje imaju više od jednog braka ili veliki broj ljubavnih veza

Venera u kućama
Venera u prvoj kući
Osobe sa ovakvim položajem Venere veoma često dobro izgledaju. Imaju krupne oči, pune usne i elegantnih su pokreta. Vole zabavu i veselje i znaju da uživaju u životu. Popularni su i lako osvajaju simpatije drugih. Srdačni su i druželjubivi, blagog i prijatnog temperamenta. Vole da flertuju.
Imaju uspeha kod pripadnika suprotnog pola. Lako dolaze do partnera jer su privlačnog izgleda i puni šarma. Smisao za diplomatiju im ne nedostaje, da bi dobili ono što žele skloni su da flertuju. Trude se da svima oko sebe ugode, a i njima samima je potrebna pažnja.Veoma vole umetnost i često i sami poseduju umetnički dar.

Venera u drugoj kući
Osobe sa Venerom u drugoj kući imaju sreće sa finansijama. Materijalno su zbrinuti i često zarađuju od umetnosti, prodaje umetničkih predmeta, nakita, parfema i drugih luksuznih stvari. Vole da troše novac na zadovoljstva i ugodan život. Muškarci troše na žene i često žive boemskim životom, vole igre na sreću i kockanje.
Novac im puno znači u životu i dosta su angažovani da ga što više zarade. Svoje materijalno stanje poboljšavaju ulaskom u brak. Šarmantne su i privlačne osobe. Vole erotiku i seks i znaju da uživaju u njima. Partner treba dosta da se trudi da bi ih zadovoljio. Inače, to su osobe zadovoljne sobom i svojim životom.

Venera u trećoj kući
Venera u trećoj kući ohrabruje druge na konverzaciju. Ove osobe su lepog vaspitanja, prvržene porodici i prijateljima. Saosećaju sa drugim ljudima i veoma su lagane za saradnju. Vrlo su prilagodljive i snalažljive. Vesele su i prijatne, pa lako privlače društvo. Naklonjeni su estetici i lepim manirima. Izražavaju se biranim rečima i vole kniževnost i umetnost.
Vrlo su receptivnog duha i učenje im ide od ruke. Vole da putuju i sklapaju nova poznanstva. Vole da ugađaju drugima, a naročito osobama do kojih im je stalo. Seks i erotika im nisu najvažnije stvari na svetu. To im je još jedan način da ugode drugima i učine da im je prijatno u njihovom društvu.

Venera u četvrtoj kući
Označava osobe koje žive u harmoničnim odnosima sa svojim roditeljima. Njihove aktivnosti su orijentisane na dom i porodicu. Imaju lepo uređenu kuću ili stan, ispunjenu vrednim umtničkim predmetima. Poseduju dar za ukrašavanje i slikanje. Oko sebe žele i izgrađuju mirno i harmonično okruženje. Zbog svoje naivnosti i dobronamernosti mogu pretpeti ljubavno razočarenje u vidu prevare ili napuštanja od strane partnera. Vole poslastice i đakonije i u njima znaju da prekomerno uživaju. Zbog toga imaju često smetnje sa probavom. Provode lep i miran život. I detinjstvo i starost su im srećni.

Venera u petoj kući
Ove osobe na ljude reaguju na pozitivan način i pravo je zadovoljstvo biti u njihovoj blizini. Rođeni su veseljaci, zabavljači i glumci. Život im se odvija sa lakoćom i znaju da uživaju u njemu. Uspešni su na javnim priredbama, u radu sa omladinom i decom. Imaju smisla za poslovne špekulacije,a nisu retki ni dobici na igrama na sreću.
Imaju sreće sa osobama suprotnog pola i uspešan ljubavni život. Vole čulna zadovoljstva i uživaju u erotici i seksu. Ljubav je visoko na listi njihovih prioriteta. Najbolje se osećaju i u svemu su najuspešniji kada su zaljubljeni i kad vole.

Venera u šestoj kući
Ovim osobama je rad važan koliko i ljubav, odnosno osećaju veliku ljubav prema radu. Najznačajnija događanja u životu su im vezana za posao. Tamo susreću i upoznaju ljubavne partnere, a često iz toga proizilazi i brak. Imaju dopadljivi nastup i uspeha na poslu. Nose urednu i lepu garderobu i veoma su vredni. Zdravlje ih dobro služi, ali mogu da imaju problema sa impotencijom i veneričnim bolestima.
Umeju da razviju ljupke odnose uzajamne simpatije, ali bez seksa. Prevelika usmerenost na ovozemaljske stvari sprečava ih da se do kraja opuste i uživaju u ljubavi i seksu. U braku je najveći kohezioni faktor zajednički rad.

Venera u sedmoj kući
Označava osobe koje su uspešne u javnosti i društvu. Partnerski odnosi im idu od ruke i uspešni su na mnogim poljima. Imaju smisla za uspostavljanje kontakata i diplomatiju. Trude se i često uspevaju da izglade razlike koje postoje. Zato su rado viđeni u društvu. Elegantno i lepo se oblače.
Teže trajnim vezama u kojima traže osećaj celovitosti. Lako ulaze u brak i to samo ako postoji ljubav. Seks i erotika su im rafinirani i suptilni. Nemaju previše strasti, ali zato imaju sposobnost da osete šta partner želi i znaju da mu pruže vrhunska zadovoljstva.

Venera u osmoj kući
Ove osobe imaju sreće da su materijalno obezbeđene novcem koji dobijaju od drugih, preko nasledstva, braka, poklona,… .Veoma su senzualne i njihova putenost može biti štetna po zdravlje. Imaju intenzivne ljubavne veze pune emocija i strasti. Avanturističkog su duha, ali imaju sreće jer ih opasnosti izbegavaju.
Svojim ponašanjem oslobađaju partnera inhibicija. Vezani su za seks i erotiku i u tome znaju da preteraju. Zbog toga može doći do bolesti seksualnih organa. Imaju stalne i snažne seksualne prohteve. Njihov ljubavni život često liči na lavirint. Posesivni su i ljubomorni i često se dešava da imaju problema u braku zbog toga.

Venera u devetoj kući
Ovo su prijatne osobe koje vole ljude. Privlače ih velike ideje, filozofija, religija i pisana reč. Imaju žeđ za znanjem, sklonost ka učenju i putovanjima. Poseduju specifičan pogled na svet i drže se svojih moralnih normi. Zato okolini mogu izgledati i nekonvencionalno, ali oni na to ne obraćaju pažnju.
Skloni su ljubavnim avanturama i privlače ih tajne ljubavne veze. Njihov tip partnera su osobe širokih pogleda na svet, intelektualnih i moralnih nazora, one koje će im obogatiti vidike i omogućiti nove spoznaje. Venera u devetoj kući često ukazuje na brak sa strancima ili ljudima druge vere i na ljubavne avanture u inostranstvu

Venera u desetoj kući
Daje dopadljive i društvene osobe, popularne u društvu sa puno uticajnih prijatelja. Uživaju u svom poslu i pomažu drugima oko sebe. Privlači ih šou-biznis, moda i umetnost. Lepota i harmonija igraju važno mesto u njihovoj profesiji i u životu.
U pitanju su često lepe i prijatne osobe koje lako privlače suprotan pol. Važan im je partnerov izgled, ali i njegov položaj na društvenoj lestvici.Imaju stabilne emocije i odani su patrneru. Više su okrenuti profesiji nego porodici, ali ni po koju cenu neće dozvoliti da porodica trpi zbog njihovog posla ili ličnih interesovanja.

Venera u jedanaestoj kući
Ovo su osobe širokih vidika, blage naravi i pristupačne širokom krugu različitih ljudi. Oko sebe privlače društvo u kome su centar dešavanja. Odani su i privrženi, a prijateljstva se zasnivaju na jednakosti. Ne poštuju nikakve autoritete i imaju averziju prema mediokritetima. Prijatelji ima rado pomažu jer njihove aktivnosti nisu motivisane ličnom koristi nego zajednićkim dobrom.
Lako privlače ljubavnike i mešaju prijateljstvo i ljubav. Romantična iskustva doživljavaju na druženjima i zabavama, spontano i iznenada. Imaju sklonost da ostvaruju veze sa zauzetim osobama i mogu biti neodlučni između dva ljubavnika.

Venera u dvanaestoj kući
Označava veoma osetljive i ranjive osobe. Imaju izraženu potrebu za privatnošću i okolini zbog toga deluju tajanstveno. Stidljive su i rezervisane u pokazivanju svojih emocija. Požrtvovane su i zapostavljaju sebe za račun drugih osoba. Zbog svoje povučenosti i preostljivosti imaju malo prijatelja.
U ljubavi su vrlo prijemčive prema partneru. Imaju potrebu da mu se potpuno predaju. Svoju ljubav prikrivaju spolja, a kada se nađu sami sa partnerom ona se izliva na impresivan način, bez ikakvih granica. U stanju su da svom partneru priušte vrhunska seksualna i emotivna zadovoljstva. Sklone su tajnim ljubavima i spremne su da puno trpe zbog njih. Vezane su za partnera, ali često imaju više od jednog braka.
Izvor: Vesna

Zithromax for sale