VENERA U BLIZANCIMA OD 5. DO 31. JULA I MERKUR U LAVU OD 6. DO 26. JULA 2017: Period ružičastih naočara, leptirića u stomaku, klecanja kolena, flertovanja i dečije energije

Venera u Blizancima od 5. do 31. jula i Merkur u Lavu od 6. do 26. jula 2017: Tranzitna Venera je, na sreću svih onih kojima je u prethodnom periodu bilo dosadno, iz znaka Bika prešla u znak Blizanaca i sa sobom nosi obećanje da će biti zabavno, bar narednih 26 dana.
Pripremio: Aleksandar Tomić

Ovo je Venera vešta sa rečima, razigrana, vesela, okrenuta na više strana, pa često u raskoraku između želja i mogućnosti. Tačnije, ona nije ni sigurna šta želi, pa će se uhvatiti dve stvari odjednom dok ne oceni koja joj najbolje odgovara. Obično se odluči za neku treću, piše Astro Portal.

Dolazi nam period ružičastih naočara, leptirića u stomaku, klecanja kolena, flertovanja, dugih razgovora i dečije energije. Ni humor neće izostati, šale, druženja, fleksibilnost i spontanost. Venera je izašla iz znaka Bika, 5. jula, ušla u Blizance, i zamenila lenjost pokretom, dosadu humorom, usamljenost druženjem. Vreme je za akciju.

Ako uzmemo u obzir da je planeta ljubavi i novca ušla u znak komunikacije i mentalne snage, nije teško zaključiti da će akcenat upravo biti na razgovoru. Ovaj tranzit donosi lepšu i bolju komunikaciju među ljudima. Ljubavne sms poruke… Onu slobodu retkih da kada nam se neko dopada to otvoreno i pokažemo. Onu iskru u očima i osmeh od uva do uva kada neko sa nama podeli radost, slatkiš ili lepu reč.

Ova Venera, zaista, donosi dečiju energiju i radost u svakom novom danu (naravno, treba imati u vidu da svaki tranzit utiče drugačije individualno, u zavisnosti od ostalih pozicija u našoj natalnoj karti). Ono što je sigurno jeste da ćemo biti spontaniji, imati veću želju za druženjem, zabavom, uživanjem. Privlačićemo ljude koji su duhoviti, zabavni, društveni i inteligentni.

Ovo je i vreme čitanja. Odvojićemo koji novčić više za neku zanimljivu knjigu ili ćemo, pak, konačno kupiti knjigu koju odavno želimo. Ovo je odličan period za novinare, književnike, administrativne radnike, jer je akcenat na papiru, pisanju i učenju. Ova Venera voli da putuje, pa nije isključeno da ćete se u narednih mesec dana odlučiti za neki kraći put, na kojem ćete se lepo provesti. Odnosi sa braćom, sestrama, rođacima, komšijama, biće na zavidnom nivou.

U emotivnim odnosima fokus se sa fizičkog usmerava na mentalno, pa ćemo ljubav izražavati više rečima, a manje dodirima. Bićemo raspoloženiji za flertovanja, izlaženje i upoznavanje novih ljudi. Vodićemo ljubav preko žice, dosta se dopisivati, a možda i zainteresovati za nekoga drugog iako nam je srce “zauzeto” (Blizanci – dupli znak). Zanemarićemo fizički izgled, pa će nam vrlo lako neko privući pažnju igrajući na kartu inteligencije, rečitosti i duhovitosti. Tako bi i trebalo biti, zar ne?

Zauzetim savet da nikako ne pominju brak niti bilo kakve ozbiljne namere svojim partnerima. Ova Venera ima energiju vetra, a “vetar se vezat’ ne može”. Šalu na stranu, ozbiljne teme ostavite za neke druge dane. Budite spontani, zanimljivi i lukavi, pa pružite partneru osećaj slobode. Ovo definitivno nije vreme za zavirivanje u emotivne dubine. Površnost je na snazi, poneki pogled sa strane, možda i neverstvo, a ujutru kajanje. Ova energija donosi potrebu da razmišljamo kratkoročno i da ne pravimo planove za dane koji dolaze. Svaki novi dan, novi je plan.
Kada je novac u pitanju, nije isključeno da će vam isti doći i sa neke druge strane, ne samo od standardnog izvora zarade. Ne zaboravite da su Blizanci dupli znak, a Venera duplira samo novac i zaljubljivanje. Venera prirodno predstavlja sve ono što volimo i što nas raduje, a kada boravi u Blizancima donosi radost u kupovini, šetnji, druženju, trošenju novca na knjige, putovanja, cipele…

Pored Venere, Merkur nam je ušetao u Lava 6. jula i tu će se onako ponosno širiti do 26. jula. Merkur (glasnik) u Lavu (hrabrost i ljubav) ubedljiv je, topao, strastven i ima otvoreno srce. Ne plaši se da kaže šta misli i stoji hrabro iza svojih reči. Ego je jako izražen, pa eto nama dana u kojima ćemo svaku priču počinjati sa “Ja” – ja, ja i ja…

Povoljno je da za vreme ovog tranzita promovišete neki svoj posao ili ideju. Što više reklamirate i govorite o svojim idejama, veće su šanse da one pronađu put do ostvarenja. Budite spontani, budite vođa, budite hrabri. Hvalićete sebe sigurno, ali hvalite i druge, posebno decu. Otvorite svoje srce, pokažite harizmu, budite ubjedljivi i zabavni, igrajte se, smejte se, pokažite ljubav.

Ovo je vreme kada će estrada posebno biti predmet naše priče, ali i sport, politika, zabava, odmori. Čuvajte se da ne preterate u hvaljenju sebe i čuvanju samo svoga stava. Potrudite se da budete objektivniji i da saslušate i mišljenje sagovornika.
U ovom periodu doći će do promene u komunikaciji, koja biva drugačija. Merkur je u sekstilu sa Venerom koja sve ulepšava, a ovoga puta to su razgovori, komunikacija koja je obojena osećanjem ljubavi, dopadanja, divljenja. Ljubavne izjave i udvaranja u ovom periodu su nezaboravna, jer su sada reči kao pozlaćene. Eto prilike da se zaljubimo u nečije reči, nečiji stil i nastup. Ko ne doživi ljubavnu romansu, sigurno će doživeti lepa iskustva na putovanju, koncertu, letovanju, gde će biti lepog druženja i zabave.

Dosadno nam neće biti, sigurno. Akcenat će biti na otvorenosti, slobodnim zapažanjima, traženju sopstvenih potencijala, ali zadovoljstvu kroz opuštenost, ležernost, reči. Pozitivan period i za nove emotivne početke (često neplanirane) ili dvoumljenje oko postojećeg partnera i nekog novog ili bivšeg. Biće dosta dinamike i mogućnosti da promenite nešto što vas čini nesigurnim i uđete u jednu potpuno novu fazu. Očekujte iznenađenja, prijatna, naravno. Smejte se i svet će se smejati sa vama!

Izvor: Jovanka Blagojević

Zithromax for sale