VELIKI MESECNI HOROSKOP ZA JUL 2019

Za Vas pripremila:

Kristina Stanek

Vas astrolog i tarot tumac

Ulazimo u vrhunac sezone pomračenja, zato zapamtite, sve je moguće! Pomračenja mogu biti astrološke divlje karte, izazivajući neočekivane izazove ili situacije koje možemo smatrati zastrašujućim. Međutim, oni takođe pružaju važnu dozu energije i stimulacije. Iako se možda želimo sakriti, prekrstiti noge, ili se povući (posebno za vreme raka), pomračenje uzima volan i osigurava da stvari ostanu u pokretu. Očekujte neočekivano sa dva pomracenja – jedan solarni, jedan lunarni – koji nam dolazi ovog meseca.

OVAN: Očekujte vatromet kada se agresivni Mars i vatreni Lav sastanu 1. jula. Nema nagađanja šta će se dogoditi kada se ovi moćnici udruže, ali to će biti uzbudljivo! Komunikativni Merkur u odlazećem Lavu ulazi u retrogradni period sedmog Jula, što, nažalost, može poremetiti komunikaciju i izazvati zabunu. Dobre vesti? Nešto što je izgubljeno može iznenada da se pojavi. Ne postavljajte previše pitanja. Samo budite zahvalni za njen povratak. Ako ste u zadnje vreme izbegavali nešto bolno, iscjeljujuća moć Chiron-a koja će retrogradno biti u vašem znaku 8. jula trebala bi vam pomoći da se hrabro suočite s tim. Izbegavajte samosažaljenje. Šta se dalje dešava , zavisi od vas. Tu je i pobuna u vazduhu Mars-Uran u kvadratu 11.jula, uzrokujući da ne razmisljate o svojim postupcima kao ni potencijalnim posledicama. Pronađite sigurno područje u vašem životu gde kršenje pravila nema tako strašne rezultate. Venera voli novac, pa kada uđe u ponosnog Lava 27. jula, hvalicete se svojim bogatstvom ili nedavnim naporima koje te ulozili da biste zaradili. Okolina je srecna zbog vašeg uspeha, ali se hvalisanje o sebi prečesto može smoriti.

BIK: Kada vaša licna planeta obiđe osetljivog raka 3. jula, zaštita najbližih vama je važna. Sigurnost kod kuće i zaštita mlađih braće i sestara, prijatelja ili vaše dece od vršnjačkog nasilja i vršnjačkog pritiska su glavni prioriteti. Kvadrat Mars-Uran 11.Jula stvara finansijske blokade, ali vaš napredni finansijski smisao treba da vam pomogne da nadjete alternativu. Izlazite iz svoje zone udobnosti da biste pronašli finansijska rešenja koja će funkcionisati. Pun mesec i delimicno pomračenje Meseca u ambicioznom Jarcu 16. jula možda nećete uspeti da ostvarite pozitivne finansijske rezultate za koje ste se nadali, ali ne paničite. Postavite svoje prioritete sa naglaskom na to kako vaša trenutna karijera utiče na vašu donju granicu. Napeta Venera-Plutonova opozicija 21.jula može izazvati emotivno razočarenje, posebno u pitanjima srca. Loše vesti ili iznenađujuća otkrica vas mogu uhvatiti nespremne, ali izbegavajte prepuštanje spontanim ponudama i prihvatanju ultimatuma. Treba vam više vremena za razmišljanje. Sunce u Lavu formira kvadrat sa Uranon 29. jula, dajući turbulentan početak poslednje nedelje u mesecu. Mnogo je neizvesnosti u vazduhu, što otežava donošenje odluka. Ako vas neko pritisne, razmislite o tome koji bi bili njihovi skriveni motivi.

BLIZANCI: Vaša planeta Merkur ide retrogradno u samouverenog Lava 7. jula, ali se odupire porivu da nametne probleme u komunikaciji. Korišćenje takta za ublazavanje problema uvek je bolje od stvaranja iskri jer niste razmišljali o stvarima. Visoko osetljiv aspekt izmedju Sunca-Neptuna u vodenim znacima Rak i Riba 10.jula čini navigaciju teškom, ali vaša intuicija je sada jaka, tako da je koristite da biste pronašli puteve evakuacije kada vam trebaju. Informacije su Merkurova specijalnost, a kada poseti emotivnog raka 19. jula, sve cete shvatati veoma lično. Ne budite previše defanzivni kada vam neko ponudi konstruktivnu kritiku. Sunce se udružuje sa smelim lavom 22. jula, pa zašto ne biste iskoristili neke šanse? Ne plašite se da odete tamo gde vaši prijatelji neće ići ili da kažu ono što neće reći. Ističete se u gomili. Mlad i mesec 31.jula pomaže vašoj kreativnosti da procveta, i to je savršeno vreme da negujete vaše prirodne darove i talente. Jeste li veliki pevač? slikar? teniser? Neka svet vidi ono što radite najbolje. Vreme je da zasijate!

RAK: Zavodnica Venera ulazi u vaš znak 3. jula, donoseći mekoću i emocionalni kvalitet vašim romantičnim susretima. Otvoreno pokazujete svoju duboku odanost i možda ćete prerano pokazati svoje karte. Pokušajte se malo zadržati. Sunce je takođe u vašem emotivnom znaku kada se suprotstavlja strogom Saturnu u Jarcu, znaku koji vlada 9.jula. Možda ćete iskusiti nisku energiju dok ste uhvaćeni u borbi za moć između ova dva veoma različita planetarna tela. Samoizražavanje sada nije lako. Opozicija Sunca i Plutona 14. jula takođe ce da zabrlja određena pitanja i može izazvati ljubomoru i razmisljanje o osveti, uglavnom kao rezultat nesporazuma. Razgovarajte sa najbližim ljudima o tome kako se osećate i uzmite njihov savet. Merkur-Venera konjunkcija u vašem znaku na 24.jula mnogo toga je tu za razmisljanje. Napravite korak unazad i posmatrajte stvari sa stanovišta stranca. Komunikacija je zaista ključna. Mlad mesec u lavu 31. jula osvetljava kreativnu iskru, a rezultat su uzbudljivi novi projekti. Toliko ste puni nade, i zašto ne biste bili? Sjajan je trenutak da budete !

LAV: Postoje neki ozbiljni vatrometi kada snažan Mars uđe u vaš znak 1. jula. Sa svojim repom kao jednim od najuzbudljivijih planetarnih kombinacija, imate mnogo toga da se radujete u narednim nedeljama! Stručnjak za komunikacije Merkur je u vašem znaku. Retrogradnim hodom krece 7.jula, ali biti glasniji vam nece pomoci da vidite gde se tacno nalazite. Usporite i iskoristite malo taktike kako biste izgladili komunikacijske greške. Kvadrat Mars-Uran 11. jula mogao bi stvoriti stresnu (čak i opasnu) energiju ako dovoljno dugo spustite stražu. Ne skidaj pogled sa puta ni na trenutak! Postoje sile izvan vaše kontrole koje pokušavaju da vam stvore probleme, zato ostanite svesni. Možete udahnuti uzdah olakšanja kada sunce uđe u vaš dramatični znak i stvari počinju da idu svojim putem. Vi ste zvezda ove emisije, a svi ostali su samo deo podrške! Mesec 31. jula takođe se pojavljuje u vašem kreativnom znaku, dajući vam zeleno svetlo za sve vaše umetničke napore. Znate sve one ljude koji ranije nisu verovali u vas? Konačno možete da kažete: “Rekao sam vam!” U redu je da se hvalite kada ste dobro.

DEVICA: Kada vaša matična planeta Merkur krene retrogradno dok je u lavljem vatrenom znaku 7. jula, vaš ponos je na liniji. Vaša najgora noćna mora izgleda loše pred publikom. Priprema i proba mogu značajno smanjiti te kvote. Sunce je u osjetljivom Raku kada se suprotstavlja dubokom Plutonu u praktičnom Jarcu 14.jula, što bi moglo stvoriti ponašanje koje se graniči sa opsesivno-kompulzivnim. Zapitajte se da li postoji nešto što možete učiniti da promenite okolnosti u kojima se nalazite, a ako je odgovor ne, pronađite način da ga pustite. Merkur je i dalje retrogradan kada uđe u raka 19. jula, tako da možete odoleti obrambenom tonu. Ne uzimajte lično negativne komentare, ali nema razloga da ih zadržite duže nego što je potrebno. U iskušenju je da nekome kažete kako se osećate prema njima tokom konjunkcije Merkura-Venera u Raku 24.jula, ali možda neće ići tačno kako je planirano. Kada rezultati nisu ono čemu ste se nadali, ne možete sakriti svoju tugu. Biti emotivno ranjiv može biti jedno od vaših najmanje omiljenih stanja postojanja. Venera ulazi u velikodušnog Lava 27. jula, otvarajući vaš svet ljubavi i romantike. Ako ste nedavno bili zatvoreni, ovo će vam prijati.

VAGA: Kada vaš vladar Venera uđe 3. jula u brižnog i saosećajnog raka, vaše bliske veze postaju bliže. Sada sebe smatrate zaštitnikom i vaspitačem, tako da je važno da svi u vašem krugu budu dobro zbrinuti. Dajte puno zagrljaja! Ranjeni Hiron u odlučnom Ovnu postaje retrogradan 8.jula, dajući vam vremena da ozdravite. Prvi korak da se osećate bolje je da sebi date veliku dozu hedonizma. U Jarcu 16. jula pun mesec i delimično pomračenje koji bi mogao negativno uticati na nekoliko područja vašeg života, uključujući i vašu karijeru. Ako posedujete biznis ili radite za sebe, potražite gde su problemi koji bi mogli da vas koštaju. Sunce-Merkur konjunkcija u Raku na 21.jula pomaže vam da se oslobodite neke negativnosti sa kojom ste se suočavali i unesete vaše raspoloženje energijom koja pruža više nade. Stavite kapu za razmišljanje. Ideja vam može doći u snu ili predosećanjem koji su previše dobri da ne bi delovali. Venera ulazi u Lava 27. jula, čineći vaš ljubavni život ekstremnim dramatičnim. Kada se desi nešto neverovatno, ne možete da ne podelite preko društvenih medija. Svi tvoji prijatelji će biti super ljubomorni!

SKORPIJA: Intenzivni Pluton, vaš su-vladar, retrogradan je u praktičnom Jarcu tokom čitavog meseca, tako da, kako vi mislite, osećate i izražavate sebe, sve je to pod ozbiljnim samoispitivanjem. Vi radite vrlo malo bez dobrog razloga. Sada je vreme da istražimo koji su to zapravo razlozi. Snažni Mars, vaš drugi vladar, provodi vreme u Lavu energetskom znaku koji počinje 1. jula, postavljajući brz tempo narednih nekoliko nedelja. Biće mnogo mogućnosti. Obavezno ih zgrabite dok su vrući. Sunce Raka se suprotstavlja Plutonu četrnaestog, izvlačeći vašu ljubomornu stranu. Misli o osveti se brzo formiraju, ali da li će njihovo delovanje na neki način dobro poslužiti? Možda ćete se u ovom trenutku osećati bolje, ali onda ćete se vratiti na početak. Samopouzdano sunce provodi vreme u ponosnom Lavu, znak koji vlada, počevši od 22. jula, pozdravljajući u mesecu odvažne i strasne energije. Pravljenje rizika se isplati kao nikada do sada. Divna Venera ulazi u Lava na 27.jula, dajući vam dvostruku dozu lavlje drame. Ne živite da budete u centru pažnje, ali ponekad je lepo. Uživajte u komplimentima dok traju.

STRELAC: Pošto je vaša planeta energije Jupiter retrogradna u vašem entuzijastičnom znaku tokom celog meseca, održavanje vašeg uma i tela u obliku vrha treba da bude prioritet. Konzumiranje zdrave hrane, dovoljno spavanja i vežbanja će vam dati moć koja vam je potrebna da biste rešili neke od vaših hitnijih mentalnih bitki. Vaš osećaj sopstva je naglašen kada iscelitelj Hiron u samouverenom Ovnu postane retrogradan na 8.jula, a vi ćete biti izazvani u oblastima gde ste se ranije osećali zaglavljeno. Čak i najmanji korak napred sada treba smatrati pobedom. 16. jula u Jarcu bice puni mesec i delimično pomračenje Meseca, što može iskomplikovati stvari, pogotovo kada je u pitanju napredovanje u vašem poslu ili karijeri. Šta vas zadržava? Rasklanjanje prepreka sa vašeg puta sada nije lako. Mars-Jupiterov trigon 25.jula donosi sreću vašem brodu, i ljudi vas slušaju i impresionirani su vašim naporima. Ne brinite – niko ne mora znati da je sreća odigrala veliku ulogu u vašem trenutnom uspehu! Mlad mesec u Lavu 31. jula je sjajno vreme da se zasadi seme za projekte i odnose koje želite da viditeda u bliskoj budućnosti. Napravite detaljnu viziju to ce vam pomoći da dobijete stvari koje stvarno želite.

JARAC: Vaša rodna planeta Saturn je retrogradna u vašem praktičnom znaku tokom celog meseca, čineći ovo sjajnim trenutkom da opišete vaše buduće ciljeve. Šta želite od života i kako ga najbolje možete dobiti? Stavite kapu za razmišljanje i započnite pripremu za budućnost. Divna Venera se udružuje sa saosećajnim rakom 3. jula, tako da ćete narednih četiri nedelje biti emotivniji i više se dati prijatelju, članu porodice i ljubavniku. Kada se stavite u tuđe cipele, lakše je razumeti njihove postupke. Blago Sunce Rakovsko se suprotstavlja Saturnu na 9.jula, zatamnjujući vašu energiju i blokirajući samoizražavanje. Da li osećate da ne možete da kažete ljudima ko ste zaista? Strah od odbacivanja je trenutno vrlo stvaran. Pun mesec i delimično mesečevo pomračenje u vašem znaku 16. jula mogu biti mračno vreme, posebno ako se osećate emotivno izloženo ili bespomoćno. Za nekoga ko je navikao da ima sve odgovore, to nije dobra pozicija da se u njoj oslonite. Oslonite se na zdrav razum kada vas vaš osjećaj u stomaku propadne. Sunce-Merkur konjunkcija u osetljivom raku 21. jula pomaže protok komunikacije. Ako niste izrazili svoja prava osećanja ,sada se otvara nova prilika za to. Zapamtite da imate kocnicu čak i kada se ne osećate kao da je imate.

VODOLIJA: Vasa matična planeta Uran provodi jul u Biku, tako da možete osetiti efekat tog neusklađenog uparivanja, posebno kada je reč o financijama. Baš kada želite da napravite radikalan potez, Bik vas podseća da je strpljenje ključno. Moćni Mars ulazi u Lava 1. jula, paleći samopouzdanu iskru koja vas može odvesti na mesta koja zelite. Kada hodate samouvereno u sobi, malo ljudi ima hrabrosti da vam kaže ne. Spremni ste da se oslobodite ograničenja za vreme Mars-Uranovog kvadrata na 11.jula, ali pobuna protiv autoriteta nije uvek najpametniji plan. Da li ste razmotrili potencijalne posledice vaših radikalnih akcija? Ovo možda nije najbolje vreme za početak revolucije. Raspoloženje ce se smekšati kada komunikativni Merkur uđe u raka 19. jula, a vi cete biti potisteni kada se radi o članovima porodice, posebno deci. Davanje nije isto što i odustajanje. Neka im se ovo ne dopadne! Sunce ulazi u dramatičnog Lava 22.jula, pozdravljajući za četiri nedelje smele kreativnosti. Već plešete kada vas niko ne gleda, a ova hrabra nova energija daje vam hrabrost da zaista dođete na svoje. Svet ne može čekati da vidi kakve neverovatne stvari ostvarujete.

RIBE: Planeta vaše energije je retrogradna u svom sopstvenom sanjivom znaku tokom celog meseca, dodajući dozu hladne, tvrde realnosti mnogim situacijama u kojima biste se radije držali u mraku. Možda više nećete moći da izbegnete te gadne sukobe. Srećom, sunce-Neptun trigon 10. jula vam daje olakšanje jer pruža još nekoliko puteva evakuacije koje možete uzeti kada ste pod stresom. Verujte u sebe. Trebalo bi da budete u stanju da izađete iz ovog tranzita sa svojim snovima netaknutim. Dobijate još jedan opuštajući odmor tokom 13.jula. Venera-Neptun trigon 18.jula, i možda ćete sresti nekoga koga neverovatno privlačite. Ljudi imaju tendenciju da se pojave kada su vam sada potrebni, i iako bi mogli nestati onoliko brzo koliko su se pojavili, nema tugovanja kada odu. 21. juli donosi sunce-Merkur konjunkciju u srodnom vodenom znaku Raka, pomažući vam da se oslobodite negativnosti koju ste osećali u poslednje vreme. Sada kada stvari gledaju gore, možete nastaviti sa svojim planovima. Ljubav je u zraku kada romantična Venera ulazi u dramskog Lava 27.jula, tako da se nemojte iznenaditi kada neko napravi ogromnu i neočekivanu deklaraciju ljubavi prema vama. Ne živite da budete u centru pažnje, ali napravićete izuzetak samo jednom.

Zithromax for sale