U maju 5 planeta u retrogradnom hodu – oprez!

U maju 5 planeta u retrogradnom hodu – oprez!

 

Početak meseca zatiče čak 5 planeta u retrogradnom hodu, pri čemu svima nama retrogradni hod Marsa najviše smeta jer najviše crpi energiju iz nas. Tera nas na neracionalne napore i aktivnosti, povećavajući nivo kortizola (hormon koji naše telo luči kada smo pod stresom). Problem, dodatni, je što dispozitor Marsa ide do retrogradnog Merkura pa je stvarno teško, u ovoj situaciji “biti pametan” i odlučivati onako kako je za nas najbolje, a da nas impulsivnost ne otera u slepu ulicu.

U ovakvim situacijama preporučuje se funkcionisanje po pravilu pragmatičnosti: “Radiću ono od čega imam najviše koristi, a najmanje štete.”, savetuju astrološki stručnjaci.

 

Savet_5959_top

 

Dosta T-kvadrata, u promenljivim znacima, teraće nas da korigujemo naše fiksne životne stavove i da se, zbog čuvene misli: “kako gore, tako i dole”, prilagođava novonastalim prilikama i da “budemo pametni”.

Jedna od povoljnih planetarnih konstelacija, svakako je visok broj Velikih trigona u zemljanim znacima, koji će nam dati dozu sreće (na materijalnom planu) u ovom nestabilnom mesecu. Srećni Jupiter od 14.5. kreće ponovno ravno kroz znak Device, čime će najviše dobrobiti doneti upravo Devicama. Merkur će se vratiti u direktan hod 24.5. ali će se negativni uticaji njegove retrogradnosti osećati sve do 7.6. (dok se ne vrati na stepen gde je prvbitno počeo retrogradnost (23 stepen Bika).

 

Savjet_091810904_top

 

Na psihološkom planu za sve znakove, retrogradni Merkur će najveću štetu nanositi Škorpijama i Vodolijama, koje će teško moći naći svoj mir. Retrogradni Mars će od 28.5. ući u znak Škorpije, što će ovom znaku doneti dodatni problem, među kojima je stres na prvom mjestu.

 

Izvor: atma.hr

Astrolog Milan Atlić

inner_savet

klikni_ostali

Leave a Reply

Zithromax for sale