Šta se događa kada se teška karma iz prošlih života prenese u ovaj?

,,PRAVA LJUBAV U POGREŠNO VREME,,

Ponekad imamo osećaj kao da život radi protiv nas. Kada smo, na primer, na korak od ostvarenja nekog cilja, a onda u jednom trenutku sve počne da se obrušava i propada… U takvim trenucima se pitamo da li je naša želja uopšte ostvariva i da li nam je sudbina naklonjena. Kada se mnogo loših stvari sruči na našu ljubav, kada nema podrške, kada sve krene onako kako nismo želeli, počinjemo da se pitamo šta se, zapravo, dešava i zbog čega su sve okolnosti protiv nas. Nigde nema podrške, zaštite i normalnog toka događaja. Kada se najlepše želje pretvore u mračne probleme, duša kao da umire, jer nije ispunila sebe. Takve traume su vrlo ozbiljne, pa je teško živeti sa njima čak i kada problemi prođu. To ostavlja trajne posledice. Ponekad su potrebne godine da se potisne trauma, a ponekada se ona prenese i na sledeći život.

Pripremio: Aleksandar Tomić 

Najviše patimo kroz odnose

Izgleda da ljubavni odnosi najkompleksnije oslikavaju tragove karmičkih dugova. Zato u astrologiji odnose gledamo preko znaka Vage, odnosno 7. kuće koja, pored toga što govori o sudbini braka, ukazuje i na naše otvorene neprijatelje. U znaku Vage je Sunce koje predstavlja život u padu. Saturn, planeta karme i dugova, ovde je najjača, odnosno egzaltirana. To znači da se najsnažnija karma odražava upravo kroz odnose, kao i da oni energetski iscrpljuju osobu (pad Sunca). Pošto su odnosi temelj našeg života, a naročito ljubavnog, onda je utoliko važnije da sagledamo karmu koju duša nosi kao matricu. U njoj su zapisi onoga što je bilo u prethodnim životima. Te zapise očitavamo kroz pozicije planeta u trenutku rođenja, kao i kroz karmičku astrologiju.

Komplikovane kombinacije znakova

Nije isto u kojem se neko znaku rodi, a naročito koji je podznak. Već na osnovu tih podataka možemo da vidimo kakav će mu kvalitet emotivnog života biti. Kombinacije znaka i podznaka na rođenju nas određuju, jer su u njima već utkani kodovi sudbine koji će se preko pozicije planeta ostvariti. Iako određeni znaci podržavaju ljubavni život, izgleda da su neke kombinacije problematične. Na primer, Ovan/Rak, Jarac/Škorpija, Devica/Vodolija, Bik/Lav, Ovan/Devica, Vodolija/Bik, Vaga/Rak, Blizanci/Devica, Ribe/Jarac, Strelac/Bik, Ribe/Blizanci, Bik/Strelac, uglavnom nose problematičnu kombinaciju za ljubav. Ovo se odnosi na kombinaciju znaka i podznaka, ali i kombinaciju dve osobe rođene u tim znacima. Ako ne usmere energiju na pravi način, ili izaberu pogrešnog partnera lako sebi mogu da upropaste život. Kada je u ovim kombinacijama Venera loše postavljena, onda je sreća u ljubavi mala. Ako je, pritom, numerološki broj osobe 2, 4, 7 ili 9, to je znak problematične sudbine i karmičkih dugova kroz koje osoba treba da prođe u ljubavi. Samo mali broj ljudi sa ovakvom kombinacijom može da prevaziđe sve nedaće i da se karmički očisti; potrebna je ogromna volja i duhovni rad. Ako je nekom to dato, uspeće da prevaziđe teške karmičke obrasce. Ako ne, onda će morati da prođe dramatična iskustva u ljubavi, sve dok ne nauči i ne ispravi greške.

Planete oslikavaju našu sudbinu

Na osnovu pomenutih kombinacija odmah prepoznajemo karmičke dugove u ljubavi. Venera će dodatno da nam kaže kakav tip duga je u pitanju. Može da bude lakši, srednji i teži dug. Najčešći pokazatelji karmičkih dugova u ljubavi su kada se Venera nađe u znaku Ovna, trećoj dekadi Bika, Devici, Škorpiji, Jarcu, Vodoliji i Ribama, kao i u 6, 8. ili 12. kući u lošem aspektu sa Saturnom, Marsom, Uranom, Plutonom, Neptunom, Mesečevim čvorovima, kada je retrogradna ili spaljena. Dakle, natalni horoskop je kao mapa po kojoj se krećemo kroz život. Planete su iskušenja kroz koja prolazimo. Kada se uporede dva horoskopa, takozvani uporedni horoskop dve osobe, tačno se vide problemi, uzroci, zadovoljstva i posledice i sve ono što prati dve duše ne samo u ovom, već i u prethodnim životima. Obično su ih aktivnosti iz ranijih života ponovo spojile i napravile situaciju u kojoj se dve duše ponovo sreću da prožive svoju sudbinu.

Zašto je sve usmereno protiv mene?

Jedna mlada žena je imala veliki ljubavni problem. Rođena je u znaku Jarca sa podznakom Škorpije. Ovo je klasično teška kombinacija i obično ukazuje na ograničenja u životu. Pored svega tog Venera je bila u znaku Jarca u lošem aspektu sa Plutonom, dok je Mesec bio u potpunoj fazi opadanja u kvadratu sa Saturnom. Ovo je vrlo teška konstelacija, jer ukazuje na veliki karmički dug koji se nosi. U emotivnom smislu, pored jakih emocija, fatalnih odnosa i strasti, donosi dramatične promene u ljubavnom životu. Iako nije imala puno veza, sve su bile su se dramatično završavale, uključujući i jedan razvod. Na nju je sve to već ostavilo veliki trag, jer je bila izuzetno emotivna i sve je teško proživljavala. Poslednja veza u kojoj je bila toliko ju je iscrpela da više nije mogla da funkcioniše. Na njenom licu su se videli tragovi emotivnog bola.

Ova kombinacija ukazuje na karmičke veze, tj. one veze koje pored velikih emocija i strasti donose puno problema i prepreka. Ti problemi čak i ne moraju da budu zbog ličnog odnosa, već zbog specifičnih okolnosti koje jedna veza nosi sama sa sobom. Venera u Jarcu, kao i znak Jarac, teže da ljubavi traju. Slično je sa podznakom Škorpije koji je fiksan emotivni i ne voli promene. Dakle, u njenoj prirodi nije bilo promenljivosti i avanturizma, tako da je svaki prekid doživljavala kao da joj se uzima deo tela.

U braku ju je muž maltretirao, jer nije mogla da ostane u drugom stanju. Odnosno dva puta je ostala, ali je oba puta imala pobačaj. Tako je prošlo jezivih pet godina braka, bez mogućnosti da dobiju potomstvo. Iako nije bila bolesna, jednostavno, nije se dalo da se trudnoća održi. Njena svekrva ju je takođe zbog toga ponižavala i šikanirala. Na sve to ukazuje kombinacija Jarac/Škorpija. Teškoće, krize, iskušenja, šikaniranje, odbacivanje… Venera u Jarcu je u karmičkom znaku, a to znači da postoji neki dug po pitanju ljubavi, naročito što je bio u lošem aspektu sa destruktivnim Plutonom. On ukazuje na propast u ljubavi, gubitak partnera i nasilje. Takođe govori o prekinutim trudnoćama. Mesec u lošem aspektu sa Saturnom je karmički dug odbacivanja, šikaniranja i nasilja, kao i nemogućnosti da se živi ona ljubav koja se oseća. Ovo je najveći neprijatelj trudnoća, jer ukazuje na problem da se dobije potomstvo. Pošto su ugrožene ženske planete (Mesec/Venera) od Saturna (preci) i Plutona (prokletstva) vidimo da nosi prokletstvo po ženskoj liniji i da su žene kroz generacije bile nesrećne i ugrožene u emotivnom životu. Taj obrazac je prenesen i na nju, kao produkt karme koji je nosila iz ranijih života. Sigurno je reč o nekom nasilju koje je neki predak uradio nad ženom. Ona takođe nosi karmu nasilja zbog nekih dela u ranijim životima. Zbog toga se rodila u porodici koja je već opterećena prokletstvom, kako bi se njena karma ispunila.

Sudbinska ljubav

Pred sam kraj braka ona upoznaje muškarca u kog se zaljubljuje (Venera/Pluton). Već pri prvom susretu su se dopali jedan drugome i ona je, bez razmišljanja, odmah počela tajnu vezu sa njim. On je tada takođe bio u braku. Njen je već bio na samom kraju i bilo je pitanje vremena kada će da dođe do definitivnog razlaza. Za par meseci se i razvela. Bila je sigurna da je napokon našla pravog partnera za sebe, jer joj je nova veza pružala sve ono što brak nije. Uživala je u pažnji, ljubavi, strasti, miru i drugim lepim trenucima. Sve je bilo savršeno, dok nisu počeli da žive zajedno. Ali, tada kreće nova drama.

Iako su ljubav i strast prožimale vezu, pojavili su se problemi koji su potpuno poremetili njihov odnos. Naime njegova kćerka iz prvog braka, koja je tada imala 12 godina, nikako nije mogla da prihvati novu ženu svoga oca. Iz nekog razloga nije mogla da je gleda, iako joj ona ništa nije uradila. Koliko god bi pokušavala da bude ljubazna prema njoj i da stvori jednu prijatnu atmosferu, devojčica je pružala sve veći otpor, negodovanje. Netrpeljivost je rasla iz dana u dan. Sekla joj je makazama odeću, krala joj stvari, govorila joj ružne reči, provocirala je, pravila razne smicalice kod oca i sl. Plakala je, vikala… tužila ocu da je žena maltretira. Noću bi im ulazila u sobu, navodno se plašila da bude sama. U kući je sve manje bilo mira. Žena više nije znala šta da radi i kako da postupi. Otac devojčice je bio zbunjen. Nije znao kako da spoji nespojivo. Svađe su postajale svakodnevica, a privrženost i ljubav polako su postajale sve slabije. Devojčica nije živela sa njima. Bila je kod svoje majke, ali bi dolazila dva-tri puta nedeljno. Kad nije bila tu, njen odnos sa partnerom je bio dobar. Ali, čim bi ona trebalo da dođe, sve se u sekundi preokretalo nagore.

Kada je ostala u drugom stanju, bila je presrećna. Mislila je da će to da promeni situaciju. Međutim, postajalo je još gore. Od tog saznanja devojčica više nije htela da dođe kod oca. Nije mogla da podnese da njih dvoje dobiju dete. Tu se njen kontakt sa ocem prekida. Bez obzira na njegovo insistiranje, ona je i dalje bila pri svom. Sve to je potpuno poremetilo odnose i u drugom mesecu trudnoće ona doživljava spontani pobačaj, koji je bio uzrokovan velikim stresom i šokovima koje je doživela zbog cele situacije. Nakon toga veza je postala jako teška. Iako je i dalje bila prožeta strašću i ljubavlju, ipak se nazirao besmisao odnosa i ona je znala da joj tamo nema opstanka bez obzira na ljubav, koja je bila ogromna sa obe strane.

On nije znao da reši problem, u stvari, nije ni mogao. Kćerka je jednostavno bila povređena njenom pojavom, jer se otac zbog nje razveo. Bila je privržena majci koja je morala da ode sa njom zbog očevog izbora druge žene. Njihov brak nije bio loš. Razlog je bukvalno bio to što se on zaljubio u drugu ženu. To mu ni žena, ni kćerka nisu oprostile. On je sa tim teretom živeo, ali je to kvarilo kvalitet njihovog zajedničkog života; odnos je izgubio nadu i perspektivu. Ona je upala u očajno stanje. Ponovo prekid odnosa. Nije mogla još jednom da prođe kroz to.

Dug zbog ubistva

Njen horoskop je zaista ukazivao na teret i dug sa kojim je rođena. Gledajući planete, bio sam siguran da je izvršila neko nasilje u prethodnom životu, ako ne i ubistvo. To bi moglo da stvori tako teške životne okolnosti. Bila je numerološki broj 6, što je često znak ubica ili samoubica iz prethodnog života. Moja procena je bila da je to uzrok njenih problema i da se zbog toga rodila u porodici koja nosi prokletstvo. Za nekoliko dana je došla na regresiju (vraćanje u prethodne živote) kako bismo potvrdili ono na šta sam sumnjao.

U regresiji vidi sebe kao prelepu devojku. Bila je učiteljica iz dobrostojeće porodice. U svojoj 26. godini upoznaje mladića, u koga se zaljubljuje. On nije bio neka prilika, jer je bio avanturista, kockar, ženskaroš… Ipak, ovde se razvija strasna ljubavna veza u kojoj su oboje bili potpuno opčinjeni jedno drugim. Brzo se venčavaju, i dve godine sve funkcioniše u najboljem redu. Jedino nisu mogli da imaju dece, tj. ona nije mogla. On je to prihvatio, ali se s vremenom odnos kvario. Stalno ju je varao, nije bio kod kuće. Postao je hladan, odbacivao ju je, što je kod nje izazvalo bol i tugu. Tako je živela godinama pod velikim pritiskom. Osećala se usamljeno i povređeno. U jednom trenutku, kada se neplanirano vratila kući, zatekla je svog muža u krevetu sa drugom ženom. U trenutku pomračenja svesti ona uzima veliki kuhinjski nož i probada ga kroz grudi. Tada je sav bes koji je godinama bio u njoj – izašao. Kad je shvatila šta je uradila, zarila je nož u sebe i tako su oboje u lokvi krvi umrli. Jedno pored drugog. U tom trenutku ona prepoznaje da je taj ubijen muž njen sadašnji partner, zbog čije kćerke je imala toliko problema. Njegova tadašnja ljubavnica je sadašnja njegova kćerka. Zanemela je kad je ovo videla. Odjednom su kockice počele da se slažu. Nije mogla da poveruje da su to iste osobe, ali je bilo baš tako. Međutim, ja sam hteo da je uvedem u još jedan život, život koji je zapravo doveo do toga da se sve to desi.

Najokrutniji zločin

U životu pre toga vidi sebe da je udata za nekog čoveka, prema kome ne se oseća ljubav. Udala se samo zbog statusa i položaja, kao i da bi svoju porodicu spasla siromaštva. Brak je prolazio bez intimnosti, bliskosti i ljubavi. U očaju što mora da živi takav život upustila se u tajnu vezu sa jednim mladićem, koji je dolazio u njihovu kuću kao prijatelj. Njihova veza postaje toliko jaka i strasna da nisu mogli da žive jedan bez drugog. Ta tajna je trajala skoro dve godine. Mladić ju je molio da pobegnu negde daleko zajedno, jer ovako više ne mogu da izdrže. Ljubav ih ja na sve nagonila, ali ona ipak nije pristala, jer bi tim odlaskom celu svoju porodicu bacila u siromaštvo. Morala je zbog njih da ostane sa mužem. Međutim, ona sa tim mladićem ostaje trudna i ubrzo se razotkriva cela tajna. Njega su prognali iz grada, a ona je u tajnosti rodila dete i da ne bi bilo sramote, udavila ga je sopstvenim rukama. To niko nije znao, osim njenog muža koji je to od nje tražio, kako se ne bi saznalo za sramotu. On nije mogao da ima decu. Ona to dete davi, i u trenutku kad dete umire, ona prepoznaje da je to kćerka njenog partnera iz sadašnjeg života. To je upravo ona devojčica koja nije mogla da je podnese i zbog koje je, na kraju krajeva, i dospela na regresiju. Nakon toga što je zadavila dete, više nikad nije psihički mogla da se oporavi. Ostala je nema i gluva za spoljni svet, kajući se što nije pobegla onda kada ju je njen ljubavnik pozvao. Do kraja života je patila za njim, a bila je sigurna da će je zbog ubistva deteta neka kazna stići u tom ili nekom narednom životu.

Karma kao bumerang

Ovo je totalno promenilo njen pogled na problem. Shvatila je da je mržnja devojčice prema njoj bila iz razloga što ju je u tom životu ugušila tako bespomoćnu, dok je bila beba. U životu posle toga ona ubija svog muža, tada njenog ljubavnika, a u ovom ga od nje krade kao njenog oca. Kada su se srele, devojčica je odmah imala averziju prema njoj. Potisnuta sećanja iz prethodnih života su se aktivirala, čim ju je videla pored svog oca i nesvesna potreba za osvetom je osnažila.

Zbog tog ubistva deteta ona stalno gubi trudnoće, i po svemu sudeći, neće moći da ima decu. Čak i ako dobije dete ono će biti opet neki dug, koji će je sprečavati da živi život kakav želi. Sad joj je situacija bila mnogo jasnija. Shvatila je problem koji je sve uzrokovao. Odličila je da se povuče iz odnosa dok se situacija ne stabilizuje. Ako se ništa ne smiri po tom pitanju, rekla je da će otići. Smatrala je da možda i zaslužuje takvu kaznu, s obzirom šta je uradila u ta dva prethodna života.

Razumevanje je već deo otplate

Ovako težak oblik karme mogu da umanje neke remedijalne mere uz određenu duhovnu praksu. Uvek je na nama da osvestimo karmu koju nosimo i da ne zamerimo onome preko koga se ta karma ispoljava. Tako možemo postepeno da se oslobodimo teških okova patnje. Ako bi se protivila tome i osuđivala one preko koje joj karma isporučuje patnju ili ako bi i dalje prema njima imala negativan stav, ne bi mogla da se oslobodi pritiska karme. Tada je obruč patnje samo još više stegao. Treba da nauči da oprosti, prvo sebi sve što je uradila, kao i drugima koji prema njoj imaju osvetnički poriv. Taj lanac karma mora da se prekine, ali ona mora da prihvati to kao njen dug i žrtvu, a ne kao iživljavanje i zlo lice onih koji su na negativan način usmereni ka njoj.

Cela konstelacija njenog horoskopa je previše teška i problematična. Što pre bude shvatila i promenila svoje stavove, to će lakše i brže da odradi tešku karmu koju nosi, inače će sve da prenese u naredni život. Njena retrogradna Venera u Jarcu je stalno vraća na istog partnera, ali zbog teškog kvadrata sa Plutonom, ta veza se uvek prekida uz veliki duševni bol. Vreme je da se u ovom životu ta drama okonča, kako bi svi bili očišćeni od negativnih energija koje ih prate kao senka kroz razne živote.

Izvor : Predrag Petković

Zithromax for sale