SMRŠAJTE PO HOROSKOPU: Otkrijte koja je vaša astro dijeta

Pripremio za vas: Aleksandar Tomić

OVAN: Takmičenje kao motivacija
Za ovnove kaže kako su skloni da počnu nov režim ishrane bez previše planiranja, očekuju brze rezultate i mogu izgubiti interesovanje ako efekti dijete nisu vidljivi u kratkom roku. Dobra ideja za njih je da se s nekim takmiče jer će ih želja za pobedom naterati da daju najbolje od sebe.
Savet: Ovnovima je bitno da se fokusiraju na proteine umesto na ugljenohidrate.
BIK: Gladovanje ga čini jadnim
Bikovi vole jesti, pa se zbog stroge dijete mogu osećati uskraćeno i jadno. Zbog toga bi trebali držati dijetu punu ukusne, ali zdrave hrane kreativno aranžirane na tanjiru kako bi izgledala što bolje kad započnu obrok. Pripadnici ovog znaka treba da se podsećaju kako im zdrava ishrana može pružiti jednako puno zadovoljstva kao i ona bogata kalorijama, naročito ako imaju vremena i prostora da sami uzgajaju salate, drugo povrće, začine… Jednom kad se upuste u dijetu, žilavost i istrajnost bikova će doći do punog izražaja i neće lako odustati.
Glavni savet za njih je da izbegavaju šećer i preterano tešku hranu.
BLIZANCI: Lako sagorevaju kalorije
Blizanci, kako to njihov znak i sugeriše, vole raditi najmanje dve stvari odjednom, pa je za njih idealna kombinacija dijete i nekog programa vežbanja. S obzirom na to da su uopšteno aktivni i stalno u pokretu, blizanci prilično brzo i jednostavno mogu sagoreti kalorije, a glavni izazov je kako ostati posvećen jednoj dijeti umesto prebacivanja i iskušavanja nečeg drugog nakon samo nekoliko dana.
Blizanci bi trebali dati sebi dovoljno vremena da sednu i pojedu uravnotežen obrok umesto da nešto pojedu s nogu jer su u žurbi, a skloni su i tome da o novom načinu prehrane više pričaju nego što ga stvarno praktikuju.
Savet za blizance: izbjegavajte brzu hranu.
RAK: U hrani traži utehu
Niko nije skloniji da u hrani traži utehu od horoskopskih rakova koji često posežu za hranom kako bi izašli na kraj sa bolnim emocijama, zbog toga je odnos prema dijeti vrlo važan. Trebali bi planirati zdraviji režim prehrane kao način na koji će voleti i negovati sebe, a ne način uskraćivanja. Može postojati iskušenje da imaju tajno malo skladište nedijetalnih poslastica u koje će zaroniti, ali bi se trebali odupreti takvom iskušenju i izbegavati nezdravu hranu kakvu su jeli u detinjstvu.
LAV: Lako mu je istrajati
Za lavove je vrlo važno da su zadovoljni sami sobom zbog čega je dijetu najbolje promatrati kao način da to postignu. Spontanost i samopouzdanje omogućuje im da prihvate nove zdrave planove prehrane pune ideja i entuzijazma, a snaga karaktera pomaže im da istraju. Budući da žude za priznanjem i odobravanjem, trebali bi ignorisati svakog ko bi ismevao njihove pokušaje ili kritikovao uzdržavanje.
Savet lavovima je da bogate soseve zamene laganim marinadama.
DEVICA: Nije za brze dijete
Device su praktične i metodične, dobre su u pravljenju lista, za njih je prehrana uvek vrlo važna, a ako se upuštaju u poseban režim, neće im biti problem voditi dnevnik ishrane, planirati sve što će jesti prema hranjivim vrednostima i zdravstvenim prednostima. Za njih nisu brze dijete, a problem može predstavljati sklonost perfekcionizmu, pa ne bi trebali biti strogi prema sebi ako se koji put „okliznu“.
Savet za device je da vše konzumiraju organsku hranu kako bi izbegli alergije.
VAGA: Birati hranu bogatu kalijem
Uz toliko puno dijeta na raspolaganju, vagama će biti teško da se odluče za jednu, a kada se i odluče, mogu doći u iskušenje da se ipak prebace na neku drugu. Motivacija koja će da prati navike u ishrani kako bi postigli hranjivu ravnotežu vagama ne manjka, naročito ako će ih rezultat učiniti fizički još privlačnijima. Vage bi trebale držati dijetu s najboljom prijateljicom kako bi mogle deliti iskustva.
Savet: birajte hranu bogatu kalijumom poput banana, lisnatog povrća, ribe i jogurta.
ŠKORPIJA: Ne smeta mu strogi režim
Škorpioni imaju snažniju volju od bilo kog drugog znaka, stoga, kad se odluče na dijetu, gotovo sasvim sigurno će se i pridržavati odabranog načina prehrane kako bi kontrolisali svoje nagone, a neće im biti problem ni da se podvrgn strogoj dijeti ako ih na kraju puta čekaju rezultati kakve žele. Škorpioni neće odati šta preduzimaju, samo će se zagonetno smeškati dok budu slušali komplimente kako dobro izgledaju, uživajući u svojoj tajni.
Savet: unesite što više sirove hrane u svoju prehranu.
STRELAC: Želi brze rezultate
Strijelac voli postavljati ciljeve i uživa u izazovima, ali može izgubiti volju ako rezultati nisu brzo vidljivi. Retko nešto obavljaju polovično i bacće se u novu dijetu s oduševljenjem i optimizmom, ali suzdržavanje im može biti teško je su skloni preterivanju. Treba da budu realni o mogućim postignućima na sedmičnoj osnovi i da uključe vežbanje i zabavu u dijetu.
Savet: pavlaka, so i šećer imaju zdravije zamene.
JARAC: Ne traži lagani uspeh
Postojano napredovanje prema postavljenom cilju najbolje funkcionira kad su jarci u pitanju. Oni neće tražiti lagani uspjeh preko noći. Što je dijeta teža, zadovoljniji će biti kad ostvare cilj, nije im problem izdržati sva odricanja ako je kraj na vidiku. Ne bi trebali biti prestrogi prema sebi, zdrava prehrana može biti užitak, a dijeta ne mora biti test izdržljivosti.
Savet: kalcijum je naročito važan za jarce.
VODOLIJA: Mora znati kad treba stati
Vodoliju privlače neuobičajeni načini obavljanja stvari, oni su inovativni i originalni, stoga je za njih idealno da odaberu neki plan prehrane i sprovedu ga. Ako im postane dosadno ili izgube zanimanje, odustaće od dijete bez puno razmišljanja, ali ako je počnu prihvatati kao način života, prilepiće se za nju poput lepka, odolevajući sugestijama da idu predaleko. Ključ je umerenost, znati kad treba stati, savetuje im se i da alkohol zamene pivom od đumbira.
RIBE: Teško im je istrajati
Ribe sanjaju o savršenstvu, ali pronaći pravu dijetu nije lako, a još im je teže istrajati u njoj, ponekad im se čini nemoguće ostati unutar granica onoga što smeju jesti. Kombinovanje dijete s plesom, jogom ili meditacijom može biti dobro rešenje.
Savet ribama je da osiguraju dovoljan unos tečnosti jer ponekad jedu kad su zapravo žedni.

Izvor: Kurir

Zithromax for sale