Seks, ljubav, strast – sta donosi Venera u Vasoj natalnoj karti?

Seks, ljubav, strast – sta donosi Venera u Vasoj natalnoj karti?

Venera planeta privlacnosti, ljubavi i strasti. Ona je olicenje zenstvenosti i lepote. Veneri se tradicionalno dodeljuje vladavina nad bakrom. Njen astroloski simbol sastoji se od kruga i krsta.

U nasoj natalnoj karti, svojim polozajem i aspektima, govori nam sta i kako volimo, i u cemu najvise uzivamo.

 

Venera oznacava pobedu duhovnog nad fizickim principima, zenstvenost preko muskog principa. Simbol harmonije izmedju polova i drustvenih odnosa. Ona ima najvazniji uticaj na karakter i porodicni zivot. U telu, njen uticaj je povezan sa venama, ekcemima, alergijama. Venera – izvor lepote, estetike i ljubavi. U astrologiji simbolizuje radost, prijateljstvo, mlade žene,  ljubav, privlacnost, uzivanje, poklone, talente.
Kada su izraženi dobri aspekti Venere prisutne su umetnicke sklonosti, dobar brak; kada su losi aspekti Venere – prisutna je ekscentricnost i prevrtljivost.

Veneri se pripisuju vestine potrebne za izgradjivanje uspešne veze. Venera upravlja venčanjima, veridbama, susretima i partnerskim odnosima. Venera se odnosi na zenski rod i na univerzalni simbol zene. Muski horoskop ukazuje na tip zene koji ga privlaci. Venera upravlja lepotom i njeno se fizicko delovanje dovodi u vezu s telesnom privlacnoscu i dobrim izgledom.

Uticaj Venere u horoskopu:

U 1. kuci – ljupkost, ljubav elegancija, umetnicki talenti, uspeh u poslu.

U 2. kuci – dobar finansijski polozaj, umetnicke sposobnosti. U zenskom horoskopu – brak iz koristi, kod muskarca – rasipanje na zene i uzivanja,ako su losi aspekti.

U 3. kuci – talenat, uspeh u knjizevnosti, udaja za stranca, uspeh u zivotu.

U 4. kuci – dug zivot.Miran kraj zivota.Ugodnost u domu,lepo sredjen dom.U losim aspektima svadje u porodici posebno sa zenama,gubitak statusa.

U 5. kuci – srecan porodicnii zivot, starije dete će biti lepo i talentovano, ali ce praviti puno nevolja,ako su losi aspekti.

U 6. kući – ljubav na poslu ili poznanstvo preko posla,lep posao,vezan za neku umetnost.U losim aspektima bolest bubrega, zarazne bolesti, puno nezadovoljstva zbog ljubavi. Brak sa rodjakom, tezak i opasan rad,podredjenost na poslu.

U 7. kući – srecan brak, dug zivot,mada zavisi i od drugih aspekata.

U 8. kući – sreca kroz tudj novac,novac od partnera,u losim aspektima,udovistvo,razvod,problem sa decom,gubitak statusa.

U 9. kući – lep karakter, elegancija, vera, ljubav na putu ili brak sa strancem.

U 10. kući – uspeh u umetnosti, drugi deo zivota uspesan, dar proricanja.

U 11. kući – odlicno slaganje sa prijateljima, srećan brak, prvorodjeno zensko dete, sigurnost. Ako je Venera u dvojnom znaku mogucnost dva braka.

U 12. kući – strast, ljubomora, predispozicija za zarazne bolesti,tajne,skrivene ljubavi,veze za zauzetim osobama.Korupcija,podmicivanje,nevera,prevare,posebno sa losim aspektima.

Priredila astrolog Ana Savovic

Seks,ljubav,strast - sta donosi Venera u Vasoj natalnoj karti?

klikni_ostali

Leave a Reply

Zithromax for sale