RETROGRADNI MERKUR OD 13. AVGUSTA DO 5. SEPTEMBRA 2017: Lav treba da preispita svoje emotivne odluke, Ribama snovi donose značajne poruke, Vaga je usmerena na ljubav

Retrogradni Merkur od 13. avgusta do 5. septembra 2017: Zašto je bitno posvetiti posebnu pažnju Merkuru koji je sada retrogradan? Merkur je čovek koji misli, a od naših misli zavisi sve što nam se nadalje zbiva. Ne kaže se džabe: “Kakve su ti misli, takav ti je život!”
Pripremio: Aleksandar Tomić
Planeta Merkur predstavlja naš način razmišljanja, mišljenja i formiranja misli, kao i naše namere. Kada dođe do retrogradnosti, Merkur nam na svima na globalnom nivou donosi jedan ulazak u lavirint, gde smo već bili. Naročito se to odnosi na naše misli i namere. Zbog toga u ovom periodu nije pametno da se igramo upravo sa mislima i namerama. Potrebno je sada da ostavimo misli da miruju, a želje da odložimo za neko drugo vreme, piše Astro Portal.

Pošto je Merkur planeta koja govori i o našem načinu komuniciranja, onda ovo svakako nije vreme ni da se svađamo, raspravljamo, odnosno verbalnim putem da nešto dokazujemo, isterujemo pravdu i ispravljamo “krive Drine”, jer sada retrogradna energija Merkura donosi mnogo potencijalnih nevolja poput nerazumevanja u komunikaciji, te raznih drugih nesporazuma. Sada mnogo toga što je dosad bilo jasno, postaje nejasno i konfuzno.

Saveti za sve znakove, dok je Merkur retrogradan:

– Nigde ne žurite. Za sve treba ostaviti vreme, posebno kada su u pitanju neke bitne odluke koje se ne mogu odložiti. Ovo posebno važi za Device i Blizance, jer njihov vladar je Merkur i njegov će uticaj da osete najviše ova dva znaka, naročito posle 10. avgusta, pa sve do kraja meseca.

– Svaki razgovor, svaku poruku, svaki papir ili dokument koji ćete pisati ili potpisivati, trebate dobro proveriti. Takođe, budite pažljivi i pri onome što ćete da kažete i na koji način ćete nešto da izjavite drugima, obratite pažnju na reči koje ćete napisati i izgovoriti, jer sve može da se izokrene i pogrešno protumači. Može se sve nekako i obrisati odnosno nestati, pa proverite sve i po nekoliko puta. Ovo sve posebno važi za – Device, Blizance, Ribe i Strelčeve odnosno one koji su rođeni u ovim znacima ili u njima imaju podznak.

– Pogledajte kome šaljete sms, mejl, bilo kakvu poruku, odnosno proverite kome je upućujete, koju adresu, mail, ali i sam sadržaj poruke.

– Budite pažljivi i oko telefona, jer sada lako može da dođe do tog uređaja ili pak do kvarova, kako na telefonu tako i ostalim uređajima.

– Obratite pažnju na sve što čujete, jer lako možete nasesti na provokacije ili tračeve, jer sada dolazi i do čestih dezinformacija. Posebno se to odnosi na osobe koje su tokom avgusta u žiži javnosti ili imaju neki vid javnog nastupa, usmene ispite i slično.

– Ništa ne trebate da uzimate zdravo za gotovo, posebno kada su u pitanju poslovni pregovori, kao i sve ono što tek dogovarate, posle 13. avgusta.

– Ako idete na put, proverite pasoš i druge dokumente, odnosno sve ono što je vezano za put i putovanje. Proveravajte sve i nekoliko puta.

– Ne savetuje se da u ovom periodu kupujete novu tehniku, ni bilo što drugo što ima veze sa telefonima, kompjuterima, knjigama. Sačekajte septembar za takve odluke.

A šta je zapravo retrogradno kretanje odnosno što znači sama reč retrogradnost? Svakako, to je kretanje unazad, energija koja nas koči i sputava. Energija je to koja po astrološkom tumačenju karme ima veze sa karmičkim dugovima. Ova energija ima veze i sa 12. poljem, upravo onim koje govori o karmičkim dugovima i zadacima. Znači, ako se i dese neke stvari koje su nepredvidljive, i ako vas sada tok vaših misli iznenadi, to je sve posledica ovog Merkura. Zbog toga je jako bitno da jednostavno – usporite.

Merkur je planeta kretanja, pa kada je već on krenuo unazad, moramo i mi sami da obratimo pažnju na svoje kretanje, i fizičko i psihološko, odnosno potrebno je da obratimo pažnju na sam tok naših razmišljanja. Najbolje je pronaći vlastiti način “resetovanja” misli kroz bavljenje sobom uz neki vid opuštanja, meditacije.

Ovnovi mogu se opustiti uz neku fizičku aktivnost ili uz neke dobre i kvalitetne planove u vezi posla, dok se Bikovi mogu opredeliti da srede svoj životni prostor, možda da češće borave u prirodu i u šetnjama koje im najviše prijaju.

Za Blizance je ovo period kada se ne savetuje da se mnogo bakću i posvećuju drugima, već je najbitnije da sačuvaju svoj unutrašnji mir. Rakovi će se baviti porodicom i organizacijom porodičnog budžeta, planovima za posao i drugo, jer oni uvek nađu čime da se okupiraju.

Za Lavove, koji slave sada svoje rođendane, bilo bi dobro da preispitaju svoje emotivne odluke, jer će ih neke osobe i neki događaji vratiti u prošlost. Devicama je stanje već dovoljno otežano zbog ove retrogradnosti, pa moraju da obrate pažnju na sve moguće aspekte u svog života. Vage će biti usmerene na ljubav, a Škorpije će morati da budu manje isključive, a više da pokažu osećaj objektivnosti.

Strelčevima ovo nije nimalo lak period za donošenje odluka, tako da sve što moraju da odluče, nek ostave za kraj avgusta. Jarčevi će pak biti smireniji, jer će njima, najviše od svih znakova, odgovarati ova retrogradnost. Oni su ipak jedini znak, koji uz svoj Saturn, vole da se vraćaju unazad.

Za Vodolije nimalo lak period, stoga se njima savetuje da budu što više opuštenije i da prihvataju stvari onakve kakve jesu. Ribama se savetuje da obrate pažnju na svoje snove, jer mogu im sada biti jako bitni, te doneti značajne poruke. Takođe, za njih je jako bitno da redovno spavaju, jer u protivnom mogu imati zdravstvenih problema.

Čuvajte se Merkura, čuvaće i on vas…

Izvor: Nena Janković

Zithromax for sale